Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

Борщ: 08.06.2024 13:03взагаі чхати, куди вмикається їх оптика. Це не більше ніж бізнес
Не зовсім. Глючний клієнський пристрій гпон кладе на лопатки не тільки себе, а і всіх сусідів в сегменті, а це може бути і 256 і навіть більше. Тому провайдери в загальному випадку не дозволяють ставити нічого стороннього.
WalkMan
Member

Scoffer: 07.06.2024 16:56А щодо іншого то варез і його пропаганда взагалі-то заборонена правилами форуму
але це не заважає торгувати таким ПЗ тут же на форумі :rotate:

Відправлено через 1 хвилину :
Борщ
так, вже два роки використовую
Борщ
Member

Scoffer: 08.06.2024 13:12Глючний клієнський пристрій гпон кладе на лопатки не тільки себе, а і всіх сусідів в сегменті, а це може бути і 256 і навіть більше
Ну це якщо він засвітить(SFP ONU Stick), у всіх провайдерів нормальних є захист від цього. Вони ж таке саме китайське лайно ставлять абонам)

Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
WalkMan: 08.06.2024 13:17так, вже два роки використовую
А можна подетальніше? Яка модель?
WalkMan
Member

Борщ: 08.06.2024 13:25А можна подетальніше? Яка модель?
XPON (авто режим GPON/EPON) на чипі від Realtek RTL960x, конкретно я використовую такі https://pereg.in/pnT
Борщ
Member

WalkMan
І пров нічого не сказав за це? Вони ж як мінімум мають мак адресу прив'язати.
Scoffer
Member

Борщ
Ніякого захисту в природі не існує. ГПОН це не точка-точка як активна оптика, це точка-багатоточка з часовим розподіленням. Один пристрій легко валить увесь порт терміналу на сотню-іншу абонентів просто засравши полосу сигналу.

Відправлено через 1 хвилину 55 секунд:
А те що ставлять китайське лайно, так вони вже навчені до конкретних глюків конкретного китайського лайна і не зацікавлені в появі нових унікальних.
Борщ
Member

Scoffer
Існує і працює, але це вже залежить від конкретного OLT/DSLAM:) Я чудово знаю технлогію PON і як вона працює.
Єдини варіант, коли захист не спрацює - це коли після ОЛТ це є додаткові дільники/спліттери.
Последний раз редактировалось Борщ 08.06.2024 13:37, всего редактировалось 1 раз.
Scoffer
Member

Борщ
То може і наведеш приклади провайдерів котрі дозволяють тикати замість їхньої улюбленої китайської коробки щось інше?)
Борщ
Member

Scoffer: 08.06.2024 13:37То може і навадеш приклади провайдерів котрі дозволяють тикати замість їхньої улюбленої китайської коробки щось інше?)
Не треба перекручувати, ми про інже балакали, а саме про optical signal injection. А те, що провайдерам треба продавати своє барахло - це тільки бізнес)
Последний раз редактировалось Борщ 08.06.2024 13:39, всего редактировалось 1 раз.
KLUZO
Junior

В мене виходить зі знишками 900 грн. на аліекспрес за AX3000T
Scoffer
Member

Борщ: 08.06.2024 13:35Єдини варіант, коли захист не спрацює - це коли після ОЛТ це є додаткові дільники/спліттери.
Тобто приблизно в 100% випадків? :lol:
Борщ
Member

Scoffer: 08.06.2024 13:41Тобто приблизно в 100% випадків?
Не зовсім, наприклад в мене пряме волокно в OLT. Главноє знать кого подмазать)
Scoffer
Member

Борщ
Якщо знати кого підмазати, то можна волокно хоч в чайник прикрутити. До чого тут середньостатистичний юзер гпону, у котрого десятки-сотні сусідів по порту через сплітери?
Борщ
Member

Scoffer
Ну я взагалі розмову почав конкретно за себе :) Просто напрягає купа зайвих БЖ, дротів, тому хочу спробувати ONU STICK. Ну якщо вийде, треба попінгать провадйера по цьому питанню.
_clawfinger_
Member

Борщ
Наскільки я знаю, то для технології гпон дуже важливо, щоб онушки були однакові. Для стабільності мережі. Це мені так пояснили.
Я в минулому році цікавився у свого провайдера. У убіків є ону термінал з вбудованим вайфаєм. То я цікавився у них якщо куплю таку, чи прошиють вони й поставлять ? Ідея була така. Коли є світло то використовувати роутер й точку доступу, а за відсутності світла працює тільки ону (він усе одно має працювати щоб інтернет був) й роздає вайфай на 2.4ггц.
То вони пояснювали що для них важливо щоб усі термінали ону були ідентичні й однаково налаштовані, інакше може лягти вся мережа, й прецеденти вже були.
Сказали що інтернет до терміналу й сам термінал не чіпати, а після терміналу можна робити, що душа забажає. :D

Відправлено через 3 хвилини 47 секунд:
Борщ
Ну так з того й варто було починати, спитати провайдера.
Борщ
Member

_clawfinger_: 08.06.2024 14:05Ну так з того й варто було починати, спитати провайдера.
Я спитався спочатку за досвід, чи хтось пробував подібне

Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
_clawfinger_: 08.06.2024 14:05То вони пояснювали що для них важливо щоб усі термінали ону були ідентичні й однаково налаштовані, інакше може лягти вся мережа, й прецеденти вже були.
Сказали що інтернет до терміналу й сам термінал не чіпати, а після терміналу можна робити, що душа забажає.
Ех... жлоби вони)
Avenger80
Member

KLUZO
Ну вот его и берите по такой цене. Другого лучшего за такую цену не будет. Только лучше китайскую версию (при наличии глобальной).
_clawfinger_
Member

Борщ
Я намагався, але досвіду не маю, бо провайдер заборонив й попередив про відповідальність. Тому я не став. А так звісно, велика кількість блоків живлення дратує, та й хотів оптимізувати на випадок блекаутів. Вирішив це купівлею 2 дбж marsriva. Один для ону термінала, інший для роутера.Вже скоро рік буде як все працює без мого втручання. :super:
Борщ
Member

_clawfinger_
Та в мене вже і так дві зарядні станції...
Ekz0rcyst
Member

Борщ
Стосовно ONU X/E/G/GE-PON SFP це вам тільки з вашим провайдером спілкуватись але з огляд ваших попередніх коментарів вам це й так відомо, бо ви знаєте де чи кому "підмазати". Особливих проблем з налаштуванням не повинно бути, тут більше питання в бажанні провайдера цим займатись. Ну ще є ньюанс з сумісністю такої "ONU-шки" як вже вище писали. Може банально не працювати/нормально не працювати з OLT прова. Коротше, - всі дороги ведуть до Риму провайдера.
Ответить