Последние статьи и обзоры
Новости
Пролема з реле напруги.
-
Shpoker
Member
Dremjke
Но ты ж понимаешь что никакие защиты не спасут от какой-то китайской детали, которая отрыгнет сама по себе и заставит тебя потом думать про "а вот купил бы реле..."
Но ты ж понимаешь что никакие защиты не спасут от какой-то китайской детали, которая отрыгнет сама по себе и заставит тебя потом думать про "а вот купил бы реле..."
-
Dremjke
Member
Понимаю, потому склоняюсь к покупке тех же зубров отечественных.Shpoker: ↑ 07.06.2024 00:00Но ты ж понимаешь
-
Shpoker
Member
Dremjke
Тогда вперед. Денег оно больших не стоит, а здоровый сон - очень нужная штука
Тогда вперед. Денег оно больших не стоит, а здоровый сон - очень нужная штука
-
daesz
Member
В мене на плалці (самсунг) гарантія на саму пралку рік, а на двигун (інвенторний) - 20 роківDremjke: ↑ 06.06.2024 23:56Понял-принял. Наверное, эти слова меня таки обнадёжатShpoker: ↑ 06.06.2024 23:51Нене, заметил что ноль то в колодку идет, НО НЕ В ТУ. И уже в голове отпевал холодильник)![]()
Видимо, не зря гнусмас 10 лет гарантии на инвенторные компрессоры даёт. Еще 6 лет можно быть "в раздумиях". Прожить бы еще эти 6 лет только самому...
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
-
murzik
Member
я так розумію, у Шнайдера це є https://favoritelectro.com.ua/ua/p15002 ... r-16a.htmlGreenMile: ↑ 05.06.2024 10:18Заземлення не має значення, але зважайте на інше: якщо вибиває дифавтомат - то ви не будете знати причину його спрацювання - чи то через струм витоку, чи то через КЗ. Так, наче є поодинокі дифавтомати, які показують, який саме захист спрацював, але це рідкісні і дорогі рішення. Тому, якщо є місце, краще окремо ПЗВ і Автомат ставити.
бо рубильника два. автомат спрацює окремо, а коли утєчка - то обидва ?
якщо я поставлю УЗО, я зможу ним вимикати бойлер вручну при необхідності?
для УЗО має значення, підключати зверху чи знизу?
Відправлено через 2 хвилини 49 секунд:
а яке реле напруги взяти? таке як у автора теми?
![:D :D](./images/smilies/biggrin.gif)
-
Dremjke
Member
Вдалося вирішити проблему з релюхою та морозилкою? Чи таки до електрика звертатиметеся?daesz: ↑ 07.06.2024 00:11В мене на плалці (самсунг) гарантія на саму пралку рік, а на двигун (інвенторний) - 20 років
-
daesz
Member
Кинув вчора в обід між реле та морозилкою фільтр (якийсь дверній свен), воно в день коли вимикали світло нормально спрацювало і постутило напругу на морозилку із затримкою в 5хв (як і мало), а вночі перейшло в захист. Ще декілька днів помоніторю з фільтром як себе буде вести, якщо буде все те ж саме, то доведеться викликати чи електрика, чи якогось майстра який би міг глянути до неїDremjke: ↑ 07.06.2024 12:14Вдалося вирішити проблему з релюхою та морозилкою? Чи таки до електрика звертатиметеся?daesz: ↑ 07.06.2024 00:11В мене на плалці (самсунг) гарантія на саму пралку рік, а на двигун (інвенторний) - 20 років
![:-/ :-/](./images/smilies/smirk.gif)
-
Alexsandr
Member
Да, в плане срабатываний. Некоторые другие в два раза быстрее. Понятно,что на короткое время техника выживает, но ресурс не бесконечный. Я уже не помню подробностей, где-то есть график сколько считается по времени безопасным напряжение подавать высокое, зубр на нем не очень смотрелся. Не думаю, что ни сменили за это время что-то в параметрах, марка раскручена и что-то менять не будут, ибо дороже по себестоимости будет.
-
Klon
CG graphikos fan
daesz
була тут тема про Реле напруги , я купив більше року позаду Зубр на всю квартиру (сам підлючив, але можливо і електрика с ЖЕК визвати) - все по цей час працює, раз в два дні вирубає при стрибанні 260+ (настроїв так).
Пенсіонери сусіди купили Зубр розеткою на холодильник = все теж працює ідеально.
(во ще з'явилась модель на дві вилки, цікава штука якщо девайси поряд - https://epicentrk.ua/shop/rele-napryazh ... r216y.html )
А у вас щось незрозуміло, треба було купувати на АЛі , вийшло би дешевше і якість була б теж такою рандомную.
була тут тема про Реле напруги , я купив більше року позаду Зубр на всю квартиру (сам підлючив, але можливо і електрика с ЖЕК визвати) - все по цей час працює, раз в два дні вирубає при стрибанні 260+ (настроїв так).
Пенсіонери сусіди купили Зубр розеткою на холодильник = все теж працює ідеально.
(во ще з'явилась модель на дві вилки, цікава штука якщо девайси поряд - https://epicentrk.ua/shop/rele-napryazh ... r216y.html )
А у вас щось незрозуміло, треба було купувати на АЛі , вийшло би дешевше і якість була б теж такою рандомную.
-
daesz
Member
Так в мене немає проблеми з реле, я це дав знати ще в самому першому постіKlon: ↑ 07.06.2024 22:53 daesz
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
daesz: ↑ 04.06.2024 12:31 Спочатку думав прийшло 1 реле браковане, поміняв місцями їх з тим, що на холодильнику - на холольнику воно в результаті працює як і має бути, а те що було на холодильнику поводить себе на морозилці так, як і попереднє. Зробив ще 1 рокіровку - і ситуація знову така ж : на інших приладах то реле що взяв з морозилки працює норм, а на морозилці після включення воно просто йде в захист.
-
murzik
Member
не знайшов інформації. у вимкненому стані диф автомат чи УЗО розмикає обидва контакти?
-
S
Member
Там где сделал проект на выделение 100А на квартиру и утвердил его у энергоснабжающей конторы. Заказывать там же где и утверждать. Такое делают небесплатно и если есть техническая возможность.Crossbow: ↑ 04.06.2024 17:48 де в квартирах "три фази" є ?
Отправлено спустя 2 минуты 46 секунд:
На каждом узо или дифавтомате нарисована его схема, обычно оба полюса.murzik: ↑ 08.06.2024 23:06не знайшов інформації. у вимкненому стані диф автомат чи УЗО розмикає обидва контакти?
-
murzik
Member
у мене автомати стоять в під'їзді в щитовій. а біля бойлера стоїть дублюючий, для можливості відключення вручну. замість них біля бойлера хочу поставити або диф автомат, або УЗО. от ніяк не визначусь, що ж краще. якщо буде робитиися нормальна проводка і щитова, то диф автомат зайвим не буде . Але можна зараз поставити УЗО на 40-50А, і використати в майбутньому в новій щитовій ...S: ↑ 08.06.2024 23:13На каждом узо или дифавтомате нарисована его схема, обычно оба полюса.
-
S
Member
Что бы коммутировать нагрузку вместо автомата правильно использовать рубильник, например IEK ВН-2007. Поскольку автомат не предназначен что бы его дергали лишний раз.murzik: ↑ 08.06.2024 23:17а біля бойлера стоїть дублюючий, для можливості відключення.
Ну если автомат уже есть то зачем еще дифавтомат. К тому же УЗО будет дешевле. Но надо выбрать правильный тип, номинал и правильный ток утечки.murzik: ↑ 08.06.2024 23:17поставити або диф автомат, або УЗО. от ніяк не визначусь,
Вот неплохой канал про электрику https://www.youtube.com/@Electrik_Profi ... 0%B7%D0%BE
Последний раз редактировалось S 08.06.2024 23:34, всего редактировалось 1 раз.
-
murzik
Member
то ж так. але я їх ніде ні у кого не бачив. завжди вимикали автомат вручну...раз в місяць чи рідше клацнути требаS: ↑ 08.06.2024 23:30вместо автомата правильно использовать рубильник
Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
S
якого виробника УЗО порадите?
-
S
Member
"економия"murzik: ↑ 08.06.2024 23:34то ж так. але я їх ніде ні у кого не бачив. завжди вимикали автомат вручну...раз в місяць чи рідше клацнути треба
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
Я пользовался продукцией Hager, Schneider, ABB и даже IEK и все хорошо работали.murzik: ↑ 08.06.2024 23:35 якого виробника УЗО порадите?
Последний раз редактировалось S 08.06.2024 23:43, всего редактировалось 1 раз.
-
wow_w
Member
Ні що не краще. Це різні пристрої. Диф це автомат плю узо.
Диф автомат займає меньше місця і по ціні раніше виходив дорожче ніж два окремих пристрої. З іншого боку, в разі поломки одного з двох пристроїв замінити можна кожен окремо. Ще при проектуванні щитків з метою економії, можна ставити одне узо для захисту декількох ліній, а вже на лініях окремі автомати, якщо ж навпаки дорого/богато то на кожну лінію по дифу.
Конкретно у Вас можна робити, що так, що так виходячи із бюджету і наявного місця у щитку, тільки не забувайте спочатку йде узо, а вже його захищає автоматичний вимикач, а біля бойлера ставиться просто рубильник для вимикання він при меньшій ціні має більший ресурс вимикань/вмикань ніж автомат
Диф автомат займає меньше місця і по ціні раніше виходив дорожче ніж два окремих пристрої. З іншого боку, в разі поломки одного з двох пристроїв замінити можна кожен окремо. Ще при проектуванні щитків з метою економії, можна ставити одне узо для захисту декількох ліній, а вже на лініях окремі автомати, якщо ж навпаки дорого/богато то на кожну лінію по дифу.
Конкретно у Вас можна робити, що так, що так виходячи із бюджету і наявного місця у щитку, тільки не забувайте спочатку йде узо, а вже його захищає автоматичний вимикач, а біля бойлера ставиться просто рубильник для вимикання він при меньшій ціні має більший ресурс вимикань/вмикань ніж автомат
-
murzik
Member
wow_w
а двополюсний автомат можна? (бо є в наявності)?
читав, що допускається ставити автомат як ДО УЗО, так і ПІсля
а двополюсний автомат можна? (бо є в наявності)?
читав, що допускається ставити автомат як ДО УЗО, так і ПІсля
-
daesz
Member
/del не туди написав ![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
-
murzik
Member
приїхав в епіцентр, а там нічого нема
взяв бокси на 4 модуля
Відправлено через 8 хвилин 25 секунд:
в общим беру УЗО типу такого https://electrica-shop.com.ua/ua/p13256 ... er_cda240d
і автомат і буде норм?
якщо потрібно вимкнути раз в місяць вручну то не страшно? можна і кнопкою ТЕСТ на узо вимикати ..
![facepalm :facepalm:](./images/smilies/facepalm.gif)
![;) ;)](./images/smilies/wink.gif)
Відправлено через 8 хвилин 25 секунд:
в общим беру УЗО типу такого https://electrica-shop.com.ua/ua/p13256 ... er_cda240d
і автомат і буде норм?
якщо потрібно вимкнути раз в місяць вручну то не страшно? можна і кнопкою ТЕСТ на узо вимикати ..