Последние статьи и обзоры
Новости
Пролема з реле напруги.
-
daesz
Member
Не впевнений чи правильний розділ - якщо ні, то перенесіть, будь-ласка.
Придбав нещодавно декілька реле для дому, два з яких пішли на холодильник та морозильну камеру. Реле працюють по принципу - світло з'явилось, якщо напруга допустима - загорається жовта лампочка, а через п'ять хвилин зелена (тоді ж іде пуск напруги на прилад). Якщо напруга виходить за допустимі норми - загорається червона, а напруга на прилад не подається ніколи.
Ситуація : після включення світла - на всіх реле загораються жовті, а після 5 хв зелені, тим самим включаючи прилади. Але не на морозильній камері. Спочатку думав прийшло 1 реле браковане, поміняв місцями їх з тим, що на холодильнику - на холольнику воно в результаті працює як і має бути, а те що було на холодильнику поводить себе на морозилці так, як і попереднє. Зробив ще 1 рокіровку - і ситуація знову така ж : на інших приладах то реле що взяв з морозилки працює норм, а на морозилці після включення воно просто йде в захист.
Якщо реле (разом із вилкою) вийняти з розетки, включити назад - загориться жовта і через п'ять хвилин зелена. Інколи (ну десь мб раз на 3-4 дні), навіть після "передьоргування" реле з розетки воно 5-10-15 хв працює нормально (зелена лампочка горить), а потім йде в захист (червона).
Мб є електрики які зможуть підказати в чому, власне, може бути проблема?
Придбав нещодавно декілька реле для дому, два з яких пішли на холодильник та морозильну камеру. Реле працюють по принципу - світло з'явилось, якщо напруга допустима - загорається жовта лампочка, а через п'ять хвилин зелена (тоді ж іде пуск напруги на прилад). Якщо напруга виходить за допустимі норми - загорається червона, а напруга на прилад не подається ніколи.
Ситуація : після включення світла - на всіх реле загораються жовті, а після 5 хв зелені, тим самим включаючи прилади. Але не на морозильній камері. Спочатку думав прийшло 1 реле браковане, поміняв місцями їх з тим, що на холодильнику - на холольнику воно в результаті працює як і має бути, а те що було на холодильнику поводить себе на морозилці так, як і попереднє. Зробив ще 1 рокіровку - і ситуація знову така ж : на інших приладах то реле що взяв з морозилки працює норм, а на морозилці після включення воно просто йде в захист.
Якщо реле (разом із вилкою) вийняти з розетки, включити назад - загориться жовта і через п'ять хвилин зелена. Інколи (ну десь мб раз на 3-4 дні), навіть після "передьоргування" реле з розетки воно 5-10-15 хв працює нормально (зелена лампочка горить), а потім йде в захист (червона).
Мб є електрики які зможуть підказати в чому, власне, може бути проблема?
-
Shpoker
Member
морозилка плюётся помехами в сеть которые вырубают реле? (втыкаем сетевой фильтр между реле и морозилкой)
морозилка на старте жрет столько что реле сваливается в защиту по току? (читаем внимательно характеристики реле и морозилки)
проводка в розетке-распредкоробке разболталась и окислилась до состояния просадки ниже нормы в момент старта морозилки? (проверяем мультиметром с возможностью отлавливать мин-макс значения и по результатам начинаем подтягивать соединения на автоматах-распредкоробках-розетках)
-
daesz
Member
1 варіант провірю
3 не впевнений чи мій мультиметр так вміє і чи в мене є достатньо знань для цього![:/ :/](./images/smilies/smirk.gif)
2 тут проблема в тім, що навіть після того як загорілось червона (зразу після вклчюення), перепідключення фіксить проблему (в 80-90% випадків, а в тих 10-20% воно всерівно працює перших хвилин 10-15, а потім всерівно йде в захист), тому думаю цей варіант відпадає
Наразі дякую, спробую кинути між реле та морозилкою фільтр і гляну чи буде теж саме. Якщо ситуація збережеться, то мабуть доведеться пошукати електрика який зміг би провірити розетку на предмет розходилась/окислилась (розетки мінялись +- 10 років тому і протягом всього періоду в неї була включена база від стаціонарного телефону, останні декілька років - взагалі пустувала
)
3 не впевнений чи мій мультиметр так вміє і чи в мене є достатньо знань для цього
![:/ :/](./images/smilies/smirk.gif)
2 тут проблема в тім, що навіть після того як загорілось червона (зразу після вклчюення), перепідключення фіксить проблему (в 80-90% випадків, а в тих 10-20% воно всерівно працює перших хвилин 10-15, а потім всерівно йде в захист), тому думаю цей варіант відпадає
Наразі дякую, спробую кинути між реле та морозилкою фільтр і гляну чи буде теж саме. Якщо ситуація збережеться, то мабуть доведеться пошукати електрика який зміг би провірити розетку на предмет розходилась/окислилась (розетки мінялись +- 10 років тому і протягом всього періоду в неї була включена база від стаціонарного телефону, останні декілька років - взагалі пустувала
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
-
fan-zp
Member
Привет,модель реле пишите,надо понимать как оно детектит прохое напряжение(пределы,частоту,или еще чего)
померяйте напряжение тестером в этой розетке сравните с другими(желательно с нагрузкой тоже
Отправлено спустя 1 минуту 36 секунд:
померяйте напряжение тестером в этой розетке сравните с другими(желательно с нагрузкой тоже
Отправлено спустя 1 минуту 36 секунд:
ну как она может кидать помеху,если обесточена при подаче напруги первых 5 мин?Shpoker: ↑ 04.06.2024 12:40морозилка плюётся помехами в сеть которые вырубают реле? (втыкаем сетевой фильтр между реле и морозилкой)
морозилка на старте жрет столько что реле сваливается в защиту по току? (читаем внимательно характеристики реле и морозилки)
проводка в розетке-распредкоробке разболталась и окислилась до состояния просадки ниже нормы в момент старта морозилки? (проверяем мультиметром с возможностью отлавливать мин-макс значения и по результатам начинаем подтягивать соединения на автоматах-распредкоробках-розетках)
-
daesz
Member
170-260, при перевищенні лімітів йде в захист доки напруга не впаде нище 240 або виросте вище 190, але в мене воно з захисту ніколи не виходило (саме на морозилці).fan-zp: ↑ 04.06.2024 13:07 Привет,модель реле пишите,надо понимать как оно детектит прохое напряжение(пределы,частоту,или еще чего)
Частота 50 Гц, максимальна допустиме навантаження 3680 Вт.
-
fan-zp
Member
ну это понятно,вобщем,вывод такой,
морозилка при подаче напруги просаживет входящие напряжение на входе реле(в розетке) ниже 170 и реле уходит в защиту
проверяем розетку,скрутки на пути к розетке
подключить утюг к этой розетке,и померять напряжение под нагрузкой
морозилка при подаче напруги просаживет входящие напряжение на входе реле(в розетке) ниже 170 и реле уходит в защиту
проверяем розетку,скрутки на пути к розетке
подключить утюг к этой розетке,и померять напряжение под нагрузкой
-
wow_w
Member
Проблема може бути і не тільки в розетці, десь в коробці по дорозі до розетки відходить/відгорає/окислився провід, без навантаження може показувати напругу нормально, а при навантаженні напруга просаджуватись. А якщо в розетку увімкнути, щось менш потужне проблема не виникає?
І Ви так і не надали моделі цих чудо-реле. Також не зовсім зрозуміла концепція по реле на розету, як на мене дешевше/надійніше реле на цілу лінію, або на взагалі на вхід після лічильника.
І Ви так і не надали моделі цих чудо-реле. Також не зовсім зрозуміла концепція по реле на розету, як на мене дешевше/надійніше реле на цілу лінію, або на взагалі на вхід після лічильника.
-
murzik
Member
пацани який диф автоат вибрати? у шнайдера їх 100 штук різних
![facepalm :facepalm:](./images/smilies/facepalm.gif)
-
daesz
Member
Bodasan HLP01wow_w: ↑ 04.06.2024 13:45 Проблема може бути і не тільки в розетці, десь в коробці по дорозі до розетки відходить/відгорає/окислився провід, без навантаження може показувати напругу нормально, а при навантаженні напруга просаджуватись. А якщо в розетку увімкнути, щось менш потужне проблема не виникає?
https://rozetka.com.ua/ua/365360571/p365360571/
Там же на розетці і брав їх.
Не пробував вмикати щось менш потужне, спробую як радили із праскою.
Варіант з реле на цілу лінію не дуже підходить тому, що це багатоквартирний будинок з електролічильниками в загальному коридорі
![:/ :/](./images/smilies/smirk.gif)
-
wow_w
Member
Виглядає як дешеве китайське гуано.
- Відгук на розетці:
- Наталия Дуброва
02 жовтня 2023
Відгук від покупця. Продавець: Dasdan
Пока не понятно, купила недавно. Завезла маме в деревню для холодильника., Ночью поняла, что отключали свет. Утром свет был, а вот холодильник не работал. Потому что горел на реле красный свет. То есть, он не включился. Мне пришлось, снова вынимать с разметки и снова всовывать. Зажёгся жёлтый свет и я переключила на зелёный . Не знаю, почему сам не включается, когда свет появляется .
Переваги:Легко включить.
Недоліки:Не понятно, когда отключаться, сам не включается.
-
daesz
Member
Там поголовна більшість відгуків позитивна. Але от цей комент який ви кинули - це теж саме що й в мене, проблема тільки на одному єдиному приладі (з чотирьох) і проблема точно не з ним, тому що робив рокіровку між ними і проблема конкретно на 1 розетці.wow_w: ↑ 04.06.2024 15:54 Виглядає як дешеве китайське гуано.
Ну Вам видніше, якби в переважної більшості багатоквартирний будинок ... і нічого живе реле собі в щитку
- Відгук на розетці:
- Наталия Дуброва
02 жовтня 2023
Відгук від покупця. Продавець: Dasdan
Пока не понятно, купила недавно. Завезла маме в деревню для холодильника., Ночью поняла, что отключали свет. Утром свет был, а вот холодильник не работал. Потому что горел на реле красный свет. То есть, он не включился. Мне пришлось, снова вынимать с разметки и снова всовывать. Зажёгся жёлтый свет и я переключила на зелёный . Не знаю, почему сам не включается, когда свет появляется .
Переваги:Легко включить.
Недоліки:Не понятно, когда отключаться, сам не включается.
-
Crossbow
Member
кароче якийсь хлам "конкретно ці реле" як ви купили
і потрібно було купити одне (загальне) на всю квартиру\дім.
-
daesz
Member
Конкретно в чому хлам?Crossbow: ↑ 04.06.2024 16:51 кароче якийсь хлам "конкретно ці реле" як ви купили
-
S
Member
Может морозилка на другой фазе и есть перекос если подключение дома трехфазное. Или если это квартира то розетка запитана от соседей которые сидят на другой фазе.Shpoker: ↑ 04.06.2024 12:40морозилка плюётся помехами в сеть которые вырубают реле? (втыкаем сетевой фильтр между реле и морозилкой)
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
Последний раз редактировалось S 04.06.2024 17:00, всего редактировалось 2 раза.
-
Adamantium
Ghost
Реле можно установить и непосредственно в в квартире, сделав "свой" щиток или в уже существующий разрыв.daesz: ↑ 04.06.2024 14:04Bodasan HLP01wow_w: ↑ 04.06.2024 13:45 Проблема може бути і не тільки в розетці, десь в коробці по дорозі до розетки відходить/відгорає/окислився провід, без навантаження може показувати напругу нормально, а при навантаженні напруга просаджуватись. А якщо в розетку увімкнути, щось менш потужне проблема не виникає?
Не пробував вмикати щось менш потужне, спробую як радили із праскою.
Варіант з реле на цілу лінію не дуже підходить тому, що це багатоквартирний будинок з електролічильниками в загальному коридорі![]()
А если на розетку - то лучше не скупиться и брать тот же Zubr R116Y. Несколько таких уже поставил, больше года работают как часы.
-
S
Member
Лучше ЗУБР - те хоть проверены временем.daesz: ↑ 04.06.2024 14:04Bodasan HLP01
Отправлено спустя 7 минут 16 секунд:
Лучше несколько УЗО тип А на 10 мА взять на мокрые точки (стиралка, бойлер итд), а в целом на квартиру тип А на 30 мА можно поставить, а можно и не ставить. А автоматы обычные пусть стоят.
-
Crossbow
Member
нема регулювання діапазонів і таймера затримки - 1 = максимально ТУПЕ реле.daesz: ↑ 04.06.2024 16:56Конкретно в чому хлам?
немає індикатора який показує напругу в мережі -2
дизайн "гламурчик" - 3 , а повинно бути "бруталіті"
![:D :D](./images/smilies/biggrin.gif)
Щей "бадасан" - Китай якийсь ноунейм (або я просто не знаю, що це таке).
-
murzik
Member
S
У мене не має заземлення, тому і хочу диф автомат.
Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
А на кожну групу, чи навіть прилад,.
Чому вирішили так зробити ?
У мене не має заземлення, тому і хочу диф автомат.
Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
Десь бачив що ставлять на кожну фазуCrossbow: ↑ 04.06.2024 16:51 кароче якийсь хлам "конкретно ці реле" як ви купили
А на кожну групу, чи навіть прилад,.
Чому вирішили так зробити ?
-
Crossbow
Member
а що у нас багато таких мажорів у кого є 380 підведене ? ))murzik: ↑ 04.06.2024 17:43Десь бачив що ставлять на кожну фазу
квартира = 1 фаза. де в квартирах "три фази" є ?
-
Shpoker
Member
Crossbow
У меня в доме 3 фазы и в одной квартире 2 фазы. Думаю в новых домах 3 фазы в больших квартирах - не то что б редкость была
Отправлено спустя 3 минуты 14 секунд:
Отправлено спустя 5 минут 49 секунд:
daesz
Да, еще...переверни реле вверх ногами. Не поможет - переверни вилку морозилки вверх ногами
У меня в доме 3 фазы и в одной квартире 2 фазы. Думаю в новых домах 3 фазы в больших квартирах - не то что б редкость была
Отправлено спустя 3 минуты 14 секунд:
Так реле вышибает в процессе работы ж..fan-zp: ↑ 04.06.2024 13:07ну как она может кидать помеху,если обесточена при подаче напруги первых 5 мин?
Отправлено спустя 5 минут 49 секунд:
daesz
Да, еще...переверни реле вверх ногами. Не поможет - переверни вилку морозилки вверх ногами