Последние статьи и обзоры
Новости
Qualcomm пропонує міні-ПК для розробників на платформі Snapdragon X Elite
-
Alligator
Member
Пропоную обговорити Qualcomm пропонує міні-ПК для розробників на платформі Snapdragon X Elite
Ноути закінчилися - пішли неттопи
Ноути закінчилися - пішли неттопи
-
phobosse
Member
Значить у скорому часі можна буде за недорого придбати на ebay попередню версію на Snapdragon 8cx Gen 3
-
Scoffer
Member
Оце я розумію підхід до справи
Нє, насправді схвалюю, може хоч розшевелять тих двох слоупоків, котрі тільки і вміють що влаштувати змагання хто першим зробить кіловатний процесор.
Нє, насправді схвалюю, може хоч розшевелять тих двох слоупоків, котрі тільки і вміють що влаштувати змагання хто першим зробить кіловатний процесор.
-
Gelonyrum
Member
Чудова новина, надіюсь всіх девів будуть таким залізом забезпечувати контори, може тоді навчаться оптимізовувати код відчуваючи цей біль коли в тебе все лагає, а не сидіти на і9 з 4090 та думати "як же гарно все працює")
-
AssayMAS
Member
я бы код ЗАСТАВИЛ всех девов тестировать на ПК который по статистике у половины людей на планете - на 4 потока\ядра по паре ГГц 4-8ГБ озу и видеокарте уровня Вега 6-11 или gt1030 ддр4. Я б мелкомягких тоже заставил обновы тестировать на подобных ПК - а то всё у меня было ОК прилетело обновление и всё... i7-3770 16ГБ видишь как оно рабочий стол рисует... и имеем обновил винду - обнови дрова видеокарты под обновы от винды, обнови браузер под видеодрайвер - а то плеер встроенный лагает... . Еще настройки драйвера\браузера слетят настраивай заново - и стабильно мелкомягкие косячат несколько раз в год.Gelonyrum: ↑ 22.05.2024 18:46всіх девів будуть ... залізом забезпечувати
-
BotVasya
Member
Взагалі то це дуже дивно, в мене старенький фудж Q910 Core i5-3470t 16 пам'яті на він 11 літає. Мабуть ви щось типу хрому або збочення типу опери використовуєте )).AssayMAS: ↑ 22.05.2024 20:14 я бы код ЗАСТАВИЛ всех девов тестировать на ПК который по статистике у половины людей на планете - на 4 потока\ядра по паре ГГц 4-8ГБ озу и видеокарте уровня Вега 6-11 или gt1030 ддр4. Я б мелкомягких тоже заставил обновы тестировать на подобных ПК - а то всё у меня было ОК прилетело обновление и всё... i7-3770 16ГБ видишь как оно рабочий стол рисует... и имеем обновил винду - обнови дрова видеокарты под обновы от винды, обнови браузер под видеодрайвер - а то плеер встроенный лагает... . Еще настройки драйвера\браузера слетят настраивай заново - и стабильно мелкомягкие косячат несколько раз в год.
-
Alligator
Member
Я ради прикола на BeagleBone Black поставил образ с графической оболочкой и мозилой.AssayMAS: ↑ 22.05.2024 20:14я бы код ЗАСТАВИЛ всех девов тестировать на ПК который по статистике у половины людей на планете - на 4 потока\ядра по паре ГГц 4-8ГБ озу и видеокарте уровня Вега 6-11 или gt1030 ддр4. Я б мелкомягких тоже заставил обновы тестировать на подобных ПК - а то всё у меня было ОК прилетело обновление и всё... i7-3770 16ГБ видишь как оно рабочий стол рисует... и имеем обновил винду - обнови дрова видеокарты под обновы от винды, обнови браузер под видеодрайвер - а то плеер встроенный лагает... . Еще настройки драйвера\браузера слетят настраивай заново - и стабильно мелкомягкие косячат несколько раз в год.Gelonyrum: ↑ 22.05.2024 18:46всіх девів будуть ... залізом забезпечувати
и оно даже чудом открывало сайтыПроцессор Sitara AM3358BZCZ100 1GHz, 2000 MIPS
Графика SGX530 3D, 20M полигонов/сек
SDRAM 512MB DDR3L 800MHZ
Flash 4GB, 8bit Embedded MMC
А комп с i5-2400 отдал нуждающимся, на нем реально ютуб невозможно было открыть на голой винде и свежем браузере.
-
Kimonoy
Member
Ну дякую . Якби ж всім девам давали таке залізо як кажуть вище - і9 з 4090. В мене робочий це R7 5800H з 1650. І це я його ледве випросив сидячи на R5 4600Н, і точно не із-за перформанса програми яку ми пишемо!, а із-за того, що тести вже почали крутитися з 10 хвилин і білд пішов десь на ті ж 10 хвилин. А ті тести і ребілд проєкта треба робити раз надцять на день. Тому як є...AssayMAS: ↑ 22.05.2024 20:14я бы код ЗАСТАВИЛ всех девов тестировать на ПК который по статистике у половины людей на планете - на 4 потока\ядра по паре ГГц 4-8ГБ озу и видеокарте уровня Вега 6-11 или gt1030 ддр4. Я б мелкомягких тоже заставил обновы тестировать на подобных ПК - а то всё у меня было ОК прилетело обновление и всё... i7-3770 16ГБ видишь как оно рабочий стол рисует... и имеем обновил винду - обнови дрова видеокарты под обновы от винды, обнови браузер под видеодрайвер - а то плеер встроенный лагает... . Еще настройки драйвера\браузера слетят настраивай заново - и стабильно мелкомягкие косячат несколько раз в год.Gelonyrum: ↑ 22.05.2024 18:46всіх девів будуть ... залізом забезпечувати
Але проблема десь таки та й існує, сам навіть стикався будучи ще на i5 6300 з тим, що інші розробники на Xeon-ах не помічали деякий flickering інтерфейсу. Тому саме у QA а не у девів мають бути лоу перформанс машини для таких тестів. Але знову ж таки, не як основні машини.
-
pelia
Member
Перечитайте ще раз. Тестувати, а не збирати і кодити. А перед відправкою QA нормальні деви самі перевіряють і зазвичай нам потрібно пальцем тикати як малій дитині що не так, тож якщо тестер буде з старим залізом і скаже деву що воно лагає, то дев просто скаже типу "у мене норм, відчепіться", тому воно повинне бути саме у нього, бо живуть деви у своїй бульбашціKimonoy: ↑ 22.05.2024 23:29Ну дякую . Якби ж всім девам давали таке залізо як кажуть вище - і9 з 4090. В мене робочий це R7 5800H з 1650. І це я його ледве випросив сидячи на R5 4600Н, і точно не із-за перформанса програми яку ми пишемо!, а із-за того, що тести вже почали крутитися з 10 хвилин і білд пішов десь на ті ж 10 хвилин. А ті тести і ребілд проєкта треба робити раз надцять на день. Тому як є...AssayMAS: ↑ 22.05.2024 20:14
я бы код ЗАСТАВИЛ всех девов тестировать на ПК который по статистике у половины людей на планете - на 4 потока\ядра по паре ГГц 4-8ГБ озу и видеокарте уровня Вега 6-11 или gt1030 ддр4. Я б мелкомягких тоже заставил обновы тестировать на подобных ПК - а то всё у меня было ОК прилетело обновление и всё... i7-3770 16ГБ видишь как оно рабочий стол рисует... и имеем обновил винду - обнови дрова видеокарты под обновы от винды, обнови браузер под видеодрайвер - а то плеер встроенный лагает... . Еще настройки драйвера\браузера слетят настраивай заново - и стабильно мелкомягкие косячат несколько раз в год.
Але проблема десь таки та й існує, сам навіть стикався будучи ще на i5 6300 з тим, що інші розробники на Xeon-ах не помічали деякий flickering інтерфейсу. Тому саме у QA а не у девів мають бути лоу перформанс машини для таких тестів. Але знову ж таки, не як основні машини.
-
AssayMAS
Member
проблема что обнова винды что-то с драйвером видеокарты сделала, а браузер Файерфокс за счет драйвера видеокарты рисуют ролики - вообщем страдал пару дней пока все вендора новые обновы под винду, драйвер видеокарты и файерфокс не выпустили.BotVasya: ↑ 22.05.2024 20:18збочення типу опери використовуєте
так может проблема в сети или что винда 7 - а под неё нет дров на аппаратное проигрывание роликов в браузере за счет видеокарты. Ютуб=вин10 как минимум, все что младше не тянет в браузере фильмы. А вин 10 x86 как минимум 3-4Гб озу. И видео карты древние неработоспособны ибо без дров типо 7000 серии Нвидии... под вин10 кажись с 8000 серии нвидии дрова идут... а у АМД дрова от HD2600 - они типо есть но только 2Д - в 3д вылет на лаге но ютуба идёт.Alligator: ↑ 22.05.2024 21:06комп с i5-2400 отдал нуждающимся, на нем реально ютуб невозможно было открыть
В любой металолом под управлением вин10 суем gt610 gt710 gt630 gt730 и оно тянет видеопоток в браузере, а если gt1030 gtx1630 gtx1650 сунуть то 4-8К тянуть видепоток в браузере будет.
-
Kimonoy
Member
Так заведіть таску на дева, нехай профайлінг робить.pelia: ↑ 22.05.2024 23:45то дев просто скаже типу "у мене норм, відчепіться", тому воно повинне бути саме у нього, бо живуть деви у своїй бульбашці
-
sav_
Member
розпаяна пам'ять і тут. якесь прокляття Виробників ARM процесорів
цікаво, чи буде щось на X Elite від Minisforum
цікаво, чи буде щось на X Elite від Minisforum
-
rjavyi_pastor
Member
проект ув котрому є рубі рейлс - тести на моєму 7735 це 20-30 хв і проблема не в тому що машина не тягне. Просто там небагато тестів що йдуть в паралелі. Запуск десь хвилини 2 бо там ще купа докерів, бд, фронт, еластік. На попередньому ноуті з 5850u було трохи гірше, але в межах похибки. Чому просто не купити собі ноут і не мучатися?Kimonoy: ↑ 22.05.2024 23:29Ну дякую . Якби ж всім девам давали таке залізо як кажуть вище - і9 з 4090. В мене робочий це R7 5800H з 1650. І це я його ледве випросив сидячи на R5 4600Н, і точно не із-за перформанса програми яку ми пишемо!, а із-за того, що тести вже почали крутитися з 10 хвилин і білд пішов десь на ті ж 10 хвилин. А ті тести і ребілд проєкта треба робити раз надцять на день. Тому як є...AssayMAS: ↑ 22.05.2024 20:14
я бы код ЗАСТАВИЛ всех девов тестировать на ПК который по статистике у половины людей на планете - на 4 потока\ядра по паре ГГц 4-8ГБ озу и видеокарте уровня Вега 6-11 или gt1030 ддр4. Я б мелкомягких тоже заставил обновы тестировать на подобных ПК - а то всё у меня было ОК прилетело обновление и всё... i7-3770 16ГБ видишь как оно рабочий стол рисует... и имеем обновил винду - обнови дрова видеокарты под обновы от винды, обнови браузер под видеодрайвер - а то плеер встроенный лагает... . Еще настройки драйвера\браузера слетят настраивай заново - и стабильно мелкомягкие косячат несколько раз в год.
-
AssayMAS
Member
ну как бы есть софт для тестирования железа - и по его статистике 50% ПК на планете уровня 2-4 ядра 2-3ГГц 2-8ГБ и видекарта в 20% случаев уровня gt1030 или Vega6-11 или uhd intel или ЛУЧШЕ. То есть у 80% ПК на планете быстродействие у видеокарты хуже 1030 и встроек... но это по данным за прошлые года - так как БД от ПО по подписке...rjavyi_pastor: ↑ 23.05.2024 10:03просто не купити собі ноут і не мучатися?
Это к тому что ПО надо будет работать на среднем по быстродействию ПК... а не как сейчас выпустили ПО и потом при больших продажах=прибылях завозят оптимизацию аля куберпанк, ведьмак... а вот у смуты профита нет - и не будет оптимизации... Блин да на первую публичную вин10 погляди её винда 7 рвала... прошло много годиков и теперь 10 дает больше ФПС чем 7...
Вообщем надо целиться в своём ПО на запуск при минимальных требованиях вин10 = 2ядра три гига...
а то есть например движок Unreal для игор так на 8ГБ ОЗУ с 2ГБ видеокартой лаг на лаге вылет на вылете - но стоит вкинуть 16ГБ ОЗУ и вылеты становятся в гомеопатическом количестве... это к тому что заявленные минимальные требования не соответствуют реальности... от чего у многих пользователей пoпaболь.
-
Sanc
Member
ARM на ринку Х86 під Windows в 2012 - провал
ARM на ринку Х86 під Windows в 2016 - провал
ARM на ринку Х86 під Windows в 2020 ексклюзивними продуктами - провал
ARM на ринку Х86 під Windows в 2024 - ми тут
Знаєте що таке "Безумство"? - повторювати кожен раз одні і ті самі дії в очікуванні іншого результату(с) Ваас FarCry 3
Ну не вигорить ARM на ринку Х86:
1) у тої ж Aplle на М-процах не чистий ARM, а гібрид ARM+X86ASIC з своєю екосистемою і максимальною оптимізацію софтописцями, що дозволяє за рахунок потужної встройки (у М4мах фактично RTX3060 Desctop на борту, а в М1 простому на рівні GTX1050) і перекомпілювання всіх програм (де відсутні аналогічні інструкції транслює спецблок на ASICи X86) конкурувати з Х86 системами до 100Вт
2) У Snapdragon модифікований ARМ родом з 1985, без X86 ASICів, без перекомпіляції коду, без оптимізації, без потужної відеокарти (тут аналог GTX750) зате з ціною як у Apple і в 2-3 рази дорожче за Інтел\АМД (при цьому і слабше).
3) Інтел і АМД уже далі декодера є RISC а не Х86-CISC (мікроархітектура фактична), а судячи слухам в Zen6 і 17 поколінні Інтел має бути повний перехід внутрянки на RISC-V подібні архітектури з оптимізацією костилів від зовнішньої Х86, які викинуть в окремі блоки чисто для сумісності з старим софтом і іграми (подібно Apple в їх проці).
4) Перспективними є чисті RISC-V подібні архітектури, а ніяк не розвиток ARM з 1985.
5) Ніхто не буде писати софт під Windows i Linux ARM в промислових масштабах (що практика неодноразово показувала), а на режимах в 40-300 Вт ARM ще й суттєво програє X86-RISC. А для перегляду кіно, перегляду в браузері і шастання в майрософтофісу ніхто не буде купляти Ноутбук\Неттоп за 1500\800 баксів, коли те саме може виконати значно дешевше Андроідприставка\мобільник за 150 баксів чи X86Неттоп за 150$. При цьому є в ту ж ціну реально потужні Ноути Apple та AMD Ryzen, не говоряич про чисті ПК.
Аби ARM хотіли реально влізти на ринок Х86 - їм потрібно було купити VIA з їх ліцензією Х86 і зробити Х86 over ARM, щоб не втрачати на декодінгу 50% продуктивності, отримавши нативну сумісність Х86 з малими костилями.
І то якщо АМД\Інтел перейдуть повністю на RISC-V внутрішню архітектуру з RISC (а вони уже це роблять в майбутніх поколіннях архітектур) і підріжуть застарілі костилі з Х86 (гіпертрейдинг і регістри з ним звязані, AVX256\AVX512, невикористовувані інструкції і блоки) - то уже на нинішньому ринку у ARM будуть значні проблеми, коли С і Е ядра дадуть конкуренцію в малому енегоспоживанню і тоді уже ARM отримає реальних конкурентів, які вижмуть з часом з ринку.
Мене більше дивує чого NVIDIA сама не викупила Х86 ліцензії у VIA та на RISC-V архітектуру та не стала 3 виробником Х86 процесорів. Чи вона хоче чисто піти в більш прибуткові сервери і суперкомпи\робочі станції, покинувши Ноутбуки і Десктоп ставши ексклюзивним партнером Apple та продавати ліцензії на GPU архітектури для М-проців (як АМД робить для консолей Sony\Microsoft).
Бо з часом коли дойдемо до масових 10А техпроцесів (а це років 10) -- то уже окремих GPU не буде в домашньому користуванні, а будуть гібридні CPU+GPU процесори як в PlayStation\Xbox\Apple з окремим чіпом логіки (куди будуть іти USB, HDMI, Monitor, Mediaout через PCI, а Sata вимре)
ARM на ринку Х86 під Windows в 2016 - провал
ARM на ринку Х86 під Windows в 2020 ексклюзивними продуктами - провал
ARM на ринку Х86 під Windows в 2024 - ми тут
Знаєте що таке "Безумство"? - повторювати кожен раз одні і ті самі дії в очікуванні іншого результату(с) Ваас FarCry 3
Ну не вигорить ARM на ринку Х86:
1) у тої ж Aplle на М-процах не чистий ARM, а гібрид ARM+X86ASIC з своєю екосистемою і максимальною оптимізацію софтописцями, що дозволяє за рахунок потужної встройки (у М4мах фактично RTX3060 Desctop на борту, а в М1 простому на рівні GTX1050) і перекомпілювання всіх програм (де відсутні аналогічні інструкції транслює спецблок на ASICи X86) конкурувати з Х86 системами до 100Вт
2) У Snapdragon модифікований ARМ родом з 1985, без X86 ASICів, без перекомпіляції коду, без оптимізації, без потужної відеокарти (тут аналог GTX750) зате з ціною як у Apple і в 2-3 рази дорожче за Інтел\АМД (при цьому і слабше).
3) Інтел і АМД уже далі декодера є RISC а не Х86-CISC (мікроархітектура фактична), а судячи слухам в Zen6 і 17 поколінні Інтел має бути повний перехід внутрянки на RISC-V подібні архітектури з оптимізацією костилів від зовнішньої Х86, які викинуть в окремі блоки чисто для сумісності з старим софтом і іграми (подібно Apple в їх проці).
4) Перспективними є чисті RISC-V подібні архітектури, а ніяк не розвиток ARM з 1985.
5) Ніхто не буде писати софт під Windows i Linux ARM в промислових масштабах (що практика неодноразово показувала), а на режимах в 40-300 Вт ARM ще й суттєво програє X86-RISC. А для перегляду кіно, перегляду в браузері і шастання в майрософтофісу ніхто не буде купляти Ноутбук\Неттоп за 1500\800 баксів, коли те саме може виконати значно дешевше Андроідприставка\мобільник за 150 баксів чи X86Неттоп за 150$. При цьому є в ту ж ціну реально потужні Ноути Apple та AMD Ryzen, не говоряич про чисті ПК.
Аби ARM хотіли реально влізти на ринок Х86 - їм потрібно було купити VIA з їх ліцензією Х86 і зробити Х86 over ARM, щоб не втрачати на декодінгу 50% продуктивності, отримавши нативну сумісність Х86 з малими костилями.
І то якщо АМД\Інтел перейдуть повністю на RISC-V внутрішню архітектуру з RISC (а вони уже це роблять в майбутніх поколіннях архітектур) і підріжуть застарілі костилі з Х86 (гіпертрейдинг і регістри з ним звязані, AVX256\AVX512, невикористовувані інструкції і блоки) - то уже на нинішньому ринку у ARM будуть значні проблеми, коли С і Е ядра дадуть конкуренцію в малому енегоспоживанню і тоді уже ARM отримає реальних конкурентів, які вижмуть з часом з ринку.
Мене більше дивує чого NVIDIA сама не викупила Х86 ліцензії у VIA та на RISC-V архітектуру та не стала 3 виробником Х86 процесорів. Чи вона хоче чисто піти в більш прибуткові сервери і суперкомпи\робочі станції, покинувши Ноутбуки і Десктоп ставши ексклюзивним партнером Apple та продавати ліцензії на GPU архітектури для М-проців (як АМД робить для консолей Sony\Microsoft).
Бо з часом коли дойдемо до масових 10А техпроцесів (а це років 10) -- то уже окремих GPU не буде в домашньому користуванні, а будуть гібридні CPU+GPU процесори як в PlayStation\Xbox\Apple з окремим чіпом логіки (куди будуть іти USB, HDMI, Monitor, Mediaout через PCI, а Sata вимре)
-
sav_
Member
Sanc
як же тоді X Elite видає стільки ж попугаїв в Cinebench 2024 що і M3 Pro?
-
Sanc
Member
І що ті попугаї дають?))) Сферичний кінь в вакуумі?sav_: ↑ 23.05.2024 12:47 Sanc
Постав 100 жінок по 50кг носити 1кг коробки цукерок цілий день і 100 чоловіків по 90кг, для тебе буде здивування, але результат жінки покажуть або той же або навіть краще (чоловіки навіть скоріше програють бо їм ще впусту носити свої додаткові 50кг).
А тому по твоїй логіці жінки такі само фізично сильні як і чоловіки і нічим не поступаються, при цьому ще й їдять менше
А потім міняємо задачу на більш реальну і буденну та часту - носити мішки по 25 і по 50кг і що вийде?)))
От так само і з твоїми "папугами" і реальними задачами, коли з легкого "браузінгу, фільмів, ворду на 2 листки А4" перейти в тяжкі задачі "ігри, профсофт, бази данних, Еxell на 50 сторінок, рендер"
Последний раз редактировалось Sanc 23.05.2024 13:02, всего редактировалось 6 раз.
-
rjavyi_pastor
Member
просто не купити собі ноут і не мучатися було щодо розробки, білдів та прочого. Типу в мене вести розробку на на чомусь меншому за сучасні райзени/маки з 16+ оперативки буде дуже боляче, якщо вже робота така і не видають норм залізо то треба якісь копроміси.AssayMAS: ↑ 23.05.2024 12:11ну как бы есть софт для тестирования железа - и по его статистике 50% ПК на планете уровня 2-4 ядра 2-3ГГц 2-8ГБ и видекарта в 20% случаев уровня gt1030 или Vega6-11 или uhd intel или ЛУЧШЕ. То есть у 80% ПК на планете быстродействие у видеокарты хуже 1030 и встроек... но это по данным за прошлые года - так как БД от ПО по подписке...rjavyi_pastor: ↑ 23.05.2024 10:03просто не купити собі ноут і не мучатися?
Это к тому что ПО надо будет работать на среднем по быстродействию ПК... а не как сейчас выпустили ПО и потом при больших продажах=прибылях завозят оптимизацию аля куберпанк, ведьмак... а вот у смуты профита нет - и не будет оптимизации... Блин да на первую публичную вин10 погляди её винда 7 рвала... прошло много годиков и теперь 10 дает больше ФПС чем 7...
Вообщем надо целиться в своём ПО на запуск при минимальных требованиях вин10 = 2ядра три гига...
а то есть например движок Unreal для игор так на 8ГБ ОЗУ с 2ГБ видеокартой лаг на лаге вылет на вылете - но стоит вкинуть 16ГБ ОЗУ и вылеты становятся в гомеопатическом количестве... это к тому что заявленные минимальные требования не соответствуют реальности... от чего у многих пользователей пoпaболь.
-
sav_
Member
Sanc
чим Cinebench 2024 не приклад реальної задачі? рівня гри чи професійного ПО
у нього рендеринг якийсь несправжній?
чим Cinebench 2024 не приклад реальної задачі? рівня гри чи професійного ПО
у нього рендеринг якийсь несправжній?
-
AssayMAS
Member
у игры(человеков) цель убить качество и получить стабильный ФПС (ровный график) - а он от ВСЕГО зависит - сеть, дрова под всё, охлад (тротлинг) , ... . А тест Cinebench 2024 это не про игры, а про попугаи которые выбивает... и с оптимизацией самой программы на ряде процов попугаев становится больше... но опять попугаи Cinebench в ряде игор не колерируется с ФПС. То есть два разных ПК разных поколений попугаев выбили примерно одинаково - но в одном ПК воображаемая игра выдаст 60+ ровного ФПСsav_: ↑ 23.05.2024 13:55у нього рендеринг якийсь несправжній?
, а в другом 40-60ФПС рваного графика - играть можно но пoпaболь.
Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
провал то от того что есть рынок вторичных ПК и там за теже деньги бизнесс модет купить решения лучше=стандартней=быстрее=... .Sanc: ↑ 23.05.2024 12:16ARM на ринку Х86 під Windows