Asus Ga401ih словил BSOD

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Member

AntonyKandaurov: 11.05.2024 18:24 В паверплані поставте собі максимальне значення процесора в 95% і сидіть собі спокійно без буста, якщо вам 2.9 ГГц вистачає.

ЗІ. В мене HP 15.6 із двома термотрубками на заводському термоінтерфейсі довбився в 99 градусів, допоки не поклав пасту із фазовим переходом, тоді стало 82 градуси в стресс-тесті аіди та до 90 в усяких соковижималках типу linx. Так це 6 ядер зен3, а що коїться із 8 ядер і уявляти не треба, вони киплять і навколо них також бо 14 дюймів - це не ноут для іграшок, як на мене, бо там банально немає куди запихнути нормальний охлад який хоч трохи товстіше буде термотрубок із фольги.

Взагалі є, рейзер вирішив це питання великою випаровуючою камерою поверх проца, гпу, памяті гпу та зон врм. Тільки на момент релізу цього зефіруса таке ще не особливо було розповсюджено, зато тепер його ставлять всюди і воно дійсно непогано працює. Тільуи знову же - це преміум фішка поки що
Alexsandr
Member

Что в файлах по пути C:\Windows\Minidump ?
Тест накопителя, памяти, видеокаты делались?
sk1nice
Junior

Alexsandr
Тесты не делал, в папке 4 файла и 1 из них как раз таки с датой ошибки
sk1nice
Junior

AFU_power: 11.05.2024 14:07 sk1nice
По рязані я тобі підсказати не можу, у мене інтел в ноутбуці, я там розлочив біос, проставив буст ратіо 36 по всіх ядрах замість 41, 40, 39, 38, 38, 38 стандартних(не буст 26 ратіо) та андервольтнув на -115мВ, ноут став тихесенький і холодний. А от відеокарту 1660ті я не чіпав взагалі, хоча тоже можна спробувати андервольтнути через curve в msi afterburner.

На райзен я обмежував загальне TDP
Я поискал и если правильно понял, то без прошивки биоса программатором и паянием не разлочить, можешь рассказать более подробно про буст ратио.
AFU_power
Member

sk1nice
ну це я описував стосовно інтел. Ні для кого не секрет, таке печіння проца - це наслідок його турбобусту. В мене на інтел було 41(4,1ггц) перше ядро, 40(4ггц) друге ядро, 39(3,9ггц) третє ядро та всі інші 38(3,8ггц). Сток процессора був 26(2,6ггц) не буст. Я не хотів втрачати багато перформанса із-за 2,6ггц в іграх з вимкненим турбобустом я шляхом тестування підібрав, що оптимальне буст ратіо буде 36(3,6ггц), але по всіх ядрах сразу. Спочатку я користувався програмою ThrottleStop, вона напевно теж інтел онлі і через неї в автозапуску застосовував нове буст ратіо та андервольтінг. Потім знайшов спосіб розлочити біос та проставив ці параметри в біос додатково розігнавши пам'ять до 3366мгц та поправив таймінгі(стоїть кіт кінгстон хайперХ, який дозволяє погратись в розгон)
Ответить