Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

l-m: 11.05.2024 12:29
man1242: 11.05.2024 10:17 Особисто воно страбило у DOOM eternal не зважаючі в тебе HDMI або Display port.
У Думі ж чудова оптимізація, хіба не можна було досягти налаштуваннями стабільних умовних 144 Фпс?
Воно ж мерехтить коли фпс скаче, особливо якщо він низький.
Нажаль мерехтіння було не пов'язане з фпс, тільки якщо викмнути vrr.
Bucho
Member

Vpupkin: 11.05.2024 11:32 Олед и ва примерно одинаково печальные в этом плане, но в случае с оледом хоть есть решение.
Рішення там одне - купивши новий та дорогий монітор, докупити до нього й нормальну відяху.
Не буде великих перепадів FPS в режимі VRR - не буде й мерехтіння.
Vpupkin
Member

Bucho: 11.05.2024 13:03Рішення там одне - купивши новий та дорогий монітор, докупити до нього й нормальну відяху.
Не буде великих перепадів FPS в режимі VRR - не буде й мерехтіння.
Нет, например Kingdom Come: Deliverance будет сильно мерцать и 4090 мне не помогла и даже 5090 не поможет ибо игра такая.
Есть 100% решение, единственный нюанс это потеря 10гц частоты.
Bucho
Member

Vpupkin
Хіба це не болячки окремо взятих моделей моніторів на максимальній частоті, як наприклад в Neo G8?
Vpupkin
Member

Bucho
Ва мерцают почти поголовно. С оледом проще, режешь с 240гц до 230 и забываешь про мерцания.
Bucho
Member

Vpupkin
А з умовних 165 на 144 на VA? На тому ж G8 теж наче лікують невеликим зниженням макс. частоти.
Питання наступне: якщо я придбаю Neo G7 і залочу його на 144гц, замісь 165гц - чи буде в мене ця лажа в VRR?
Vpupkin
Member

Bucho: 11.05.2024 14:36Питання наступне: якщо я придбаю Neo G7 і залочу його на 144гц, замісь 165гц - чи буде в мене ця лажа в VRR?
Не знаю, в моём случае обрезание фпс не помогает, только редактирование мета данных, чтобы монитор вообще никогда не задирал частоту до нативных 240гц.
n+gibat[]r
Member

Сдох монитор Samsung 32" LS32BG700 (LS32BG702EIXUA) спустя два месяца после покупки (пошел полосами), пока моник отправлен через Розетку по гарантии в СЦ на неопределенный срок, а для работы и игр нужно другой монитор но не Samsung, с их качеством больше не хочу связываться.
Да и плюс у Samsung вечно были проблемы с выходом из спящего режима при включении ПК, это смотрю сейчас у многих Samsung с ОС Tizen, вышел недотелевизор и недомонитор в итоге.

Сейчас стоит выбор между данными 32 дюймовыми 4к мониторами: Dell G3223Q (4К/144гц), MSI MAG 323UPF (4К/160гц) и Gigabyte M32U (4К/144гц) и как вариант ещё заинтересовал 32 дюймовый 2К монитор на 240гц LG UltraGear 32GQ850-B с неким A-TW поляризатором обещающим отсутствие Glow-эффекта но по цене он как 4К моники конкурентов выше.

Кто что думает по этим вариантам? По цене всё +- одинаково но деньги всё равно немаленькие, хочется не прогадать и не купить кал как в случае с Samsung. :dontknow:
Bryt
Member

n+gibat[]r
LG брать только с услугой просмотра на битые пиксели, а то на моём LG 27GL850-B матрица стоит 3 класа (дешман допускающий много дефектов). Мне слава богу пришёл с пачкой "залипших" пикселей, а не выгоревших, поэтому Я их восстановил по методикам ютуба - массаж проблемного места + работа ПО по быстрой смене пикселей.
Новый монитор всегда очень страшно брать если честно, дефектов можно словить вагон - например писк какого-нибудь преобразователя питания за матрицей.
unlnu
Member

n+gibat[]r
переглянувши усі 4 моделі, я залишив - дел і мсі. У гіги, як на мене, недостатньо яскравості, а розмір пікселя на лг у 2к на 32 дюймах просто величезний і це, не зважаючи за вражаючу частоту оновлення. А от при більш детальному порівнянні обраних моделей шалька моїх терезів склонилась в сторону мсі, на зло усім хейтерам цього бренду, бо на моніторі 1 джойстик замість купи кнопок на задній панелі як у дел, та й особисто мені зовнішній вигляд більше сподобався. Залишилась одна невідома - споживча потужність при пікових навантаженнях... а так обирати звісно вам. Вдалого вибору!
man1242
Member

n+gibat[]r: 12.05.2024 20:16 Сдох монитор Samsung 32" LS32BG700 (LS32BG702EIXUA) спустя два месяца после покупки (пошел полосами), пока моник отправлен через Розетку по гарантии в СЦ на неопределенный срок, а для работы и игр нужно другой монитор но не Samsung, с их качеством больше не хочу связываться.
Да и плюс у Samsung вечно были проблемы с выходом из спящего режима при включении ПК, это смотрю сейчас у многих Samsung с ОС Tizen, вышел недотелевизор и недомонитор в итоге.

Сейчас стоит выбор между данными 32 дюймовыми 4к мониторами: Dell G3223Q (4К/144гц), MSI MAG 323UPF (4К/160гц) и Gigabyte M32U (4К/144гц) и как вариант ещё заинтересовал 32 дюймовый 2К монитор на 240гц LG UltraGear 32GQ850-B с неким A-TW поляризатором обещающим отсутствие Glow-эффекта но по цене он как 4К моники конкурентов выше.

Кто что думает по этим вариантам? По цене всё +- одинаково но деньги всё равно немаленькие, хочется не прогадать и не купить кал как в случае с Samsung. :dontknow:
. Придбав собі ультрагір, з плюсів то дуже яскраві та насичені кольори з допомогою nano ips(майже як олед), яскравий sdr 510кд/2, швидкий GtG 4,8 та імпутлаг 4,5мс, має мінімальний глоу, я його у резіку 4 не побачив у самій грі, хоча на минулому це була велика проблема, оверлок до 260 та відсутній овершутінг на 50гц(гостінг нижче ніж 50 є але потрібно його шукати), hdni 2.1. З мінусів це поганий чорний колір(ips це норма), мала контрастність 950 до 1, ціна. Ppi 94 як у full hd 23, знову відстань на якій ви сидите та що маєте за відеокарту
SergN
Member

n+gibat[]r: 12.05.2024 20:16 это смотрю сейчас у многих Samsung с ОС Tizen, вышел недотелевизор и недомонитор в итоге.
Так, за це їх треба :tomat:
Хтось собі вибив кошти на проект по впровадженню ідеї, розвели на це керівництво, а в результаті для користувачів зробили ще гірше.

По моніках вибирав би серед тих, що 4к, бо даунгрейд вниз переживати завжди боляче. Замовляв би саме в написаному порядку:
n+gibat[]r: 12.05.2024 20:16Dell G3223Q (4К/144гц), MSI MAG 323UPF (4К/160гц) и Gigabyte M32U (4К/144гц)
там, де є безболісна можливість перевірити і повернути. Ну я як бачимо, важливо брати там, де гарантія не для галочки.
n+gibat[]r
Member

Bryt: 12.05.2024 20:31 n+gibat[]r
LG брать только с услугой просмотра на битые пиксели, а то на моём LG 27GL850-B матрица стоит 3 класа (дешман допускающий много дефектов). Мне слава богу пришёл с пачкой "залипших" пикселей, а не выгоревших, поэтому Я их восстановил по методикам ютуба - массаж проблемного места + работа ПО по быстрой смене пикселей.
Новый монитор всегда очень страшно брать если честно, дефектов можно словить вагон - например писк какого-нибудь преобразователя питания за матрицей.
На моей точке выдачи проверки битых пикселей не предоставляют, но я сам с ноутбуком приду и проверю, опыт есть как и набор картинок и видео для тестов ТВ и мониторов, а то тоже не хочется получить битые пиксели за такие деньги или дикие засветы по углам (работаю ночью поэтому отсутствие засветов важно)
unlnu: 12.05.2024 21:03 n+gibat[]r
переглянувши усі 4 моделі, я залишив - дел і мсі. У гіги, як на мене, недостатньо яскравості, а розмір пікселя на лг у 2к на 32 дюймах просто величезний і це, не зважаючи за вражаючу частоту оновлення. А от при більш детальному порівнянні обраних моделей шалька моїх терезів склонилась в сторону мсі, на зло усім хейтерам цього бренду, бо на моніторі 1 джойстик замість купи кнопок на задній панелі як у дел, та й особисто мені зовнішній вигляд більше сподобався. Залишилась одна невідома - споживча потужність при пікових навантаженнях... а так обирати звісно вам. Вдалого вибору!
Дякую за думку!
man1242: 12.05.2024 21:12 Придбав собі ультрагір, з плюсів то дуже яскраві та насичені кольори з допомогою nano ips(майже як олед), яскравий sdr 510кд/2, швидкий GtG 4,8 та імпутлаг 4,5мс, має мінімальний глоу, я його у резіку 4 не побачив у самій грі, хоча на минулому це була велика проблема, оверлок до 260 та відсутній овершутінг на 50гц(гостінг нижче ніж 50 є але потрібно його шукати), hdni 2.1. З мінусів це поганий чорний колір(ips це норма), мала контрастність 950 до 1, ціна. Ppi 94 як у full hd 23, знову відстань на якій ви сидите та що маєте за відеокарту
Дякую, такi мінуси не критичні, раніше вже був монітор 2К на 32 дюйми, все нормально було окрім засвітів та 8bit матриці замість хоча б 8bit+FRC :up:
SergN: 12.05.2024 21:32 Так, за це їх треба :tomat:
Хтось собі вибив кошти на проект по впровадженню ідеї, розвели на це керівництво, а в результаті для користувачів зробили ще гірше.

По моніках вибирав би серед тих, що 4к, бо даунгрейд вниз переживати завжди боляче. Замовляв би саме в написаному порядку:
n+gibat[]r: 12.05.2024 20:16Dell G3223Q (4К/144гц), MSI MAG 323UPF (4К/160гц) и Gigabyte M32U (4К/144гц)
там, де є безболісна можливість перевірити і повернути. Ну я як бачимо, важливо брати там, де гарантія не для галочки.
Даунгрейд звичайно, але частота 240 в LG UltraGear 32GQ850-B цікава трохи теж, граю в онлайн ігри, де потрібна реакція і там частота оновлення зайвої теж не буває :dontknow:
Буду тестувати декiлька моделей при отриманні, не так і просто зараз монітор вибрати хоча здавалося що буде легко :yes:
Bucho
Member

n+gibat[]r: 12.05.2024 20:16 Сейчас стоит выбор между данными 32 дюймовыми 4к мониторами: Dell G3223Q (4К/144гц),
Наче ж у Делла є вбудовані в меню тестові заливки для перевірки на биті пікселі?
l-m
Member

SergN: 12.05.2024 21:32
n+gibat[]r: 12.05.2024 20:16 это смотрю сейчас у многих Samsung с ОС Tizen, вышел недотелевизор и недомонитор в итоге.
Так, за це їх треба :tomat:
Я начитався подібних відгуків та боявся брати. А врешті виявилось що баг з не просинанням тільки на нвідії, на що мені байдуже. А пульт, голосове керування та можливість інколи подивитись ютуб/мегого/нетфілкс не вмикаючи комп, може бути й корисна. Так що взагалі не розумію що там кому гірше, не хочеш — не користуйся. У АОС немає Тайзена, але так само деякі моделі не прокидаються з картами НВ вже купу років. І можливо ще в когось, це тільки те що я стикався.

n+gibat[]r
як варіант LG 32GR93U-B - та ж матриця (але не панель), що у LS32BG700 :) Все ж таки, як для IPS, якість непогана, до виходу OLED 32"/4к ті ж Monitors Unboxed вважали його одним з найкращих варантів.

Відправлено через 5 хвилин 36 секунд:
Виявляється досі його рекомендують як Best 32-inch 4K SDR Gaming Monitor
SergN
Member

l-m: 12.05.2024 23:42Так що взагалі не розумію що там кому гірше, не хочеш — не користуйся.
Якби в мене його не було, то не погоджувався б з тими негативними відгуками, що по ньому є в частині недоцільної для монітора ОС. І "не хочеш - не користуйся"(с), на жаль, не працює. Якби ж там була можливість повністю вимкнути той непотріб у вигляді прикрученої ОС. До речі, найбільше мозок виніс, коли він був підключений до інтеграшки АМД.
l-m
Member

SergN
так і в мене є, давай предметно
SergN
Member

l-m: 12.05.2024 23:59давай предметно
От тобі "предметно" і є повен інет відгуків "радих" користувачів щодо тієї ОС. Якщо нарешті знайшовся той юзер, задля кого прогери гнусмаса той проект пропхнули по паплюженню монітору, може б і мав би радіти, ну так інших воно не гріє. Це як різні загони "провідних інженерів" по погіршенню юзабіліті автоводіння в Теслі: коли вже добралися і до форми керма, і до відсутності окремого перемикача поворотів, напрямку руху - хтось хаває, але більшість визнає незручність таких "проривних" ідей обкурених новаторів.
unlnu
Member

n+gibat[]r: 12.05.2024 22:03Дякую за думку!
Цікаво буде дізнатись на чому зупинились і прочитати ваш відгук після деякого користування.
man1242
Member

Якщо відеокарта може підтримувати нормальний рівень продуктивності то раджу судячі з характеристик глянути : Acer Predator X32Q 4k, дуже смачний особливо та немаэ бажання грати у лотерею з засвітами іps. Погоджуюсь з коментаріями вище що HDR на ньому не побачите особливо з під віндовс, тільки Netflix або ігри з нормальною підримкою та калібруванням.
Нажаль на нашому ринку дуже мало моніторів з міні лед 1440р що офіційно можливо придбати, брати у ділерів або трейд ін панель що може бути з дефектами биті пікселі або виток світла (особливо ips) це великий ризик.
Ответить