Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
Dremjke
Member

Yukito: 06.05.2024 16:404080с едет, будет в пятницу, но заказ могу отменить. Если взять 7900xtx, можно сэкономить денег.
Берите 4080с. Большинство игр под Nvidia затачиваются и на перспективу более благоприятный выбор. AMD карты своего рода экзотика, хотя и у Nvidia косяков хватает, но всё же. Ну и брать новую ВК на последние деньги не самое разумное решение, раз в качества фактора при выборе стоит экономия денег от разницы в цене.
Yukito: 06.05.2024 16:40С учётом того что скоро выйдет 5 линейка карт...
А потом 6я, а потом 7я, 8я... Технологии ждунство не поощрают ну никак. А если вы живёте в Украине, то ждать чего-либо в будущем нету смысла.
Yukito: 06.05.2024 16:40Как правильнее и лучше сделать то.
Брать то, что устраивает здесь и сейчас, исходя из тестов производительности в конфигурации, где будет использоваться видеокарта.
Hells Angels
Member

oversteve: 08.05.2024 14:346700xt буде десь на 10-12% швидше в чистій продуктивності, ніж 4060, але то вже вам треба дивитися на те, як обидві себе показують в іграх
да нету никакого сенса ни в 6700 нив 4060, проще купить 6800 с барахолки и не париться года 3 для фхд ее с головой будет
oversteve
Member

Hells Angels: 08.05.2024 14:51
oversteve: 08.05.2024 14:346700xt буде десь на 10-12% швидше в чистій продуктивності, ніж 4060, але то вже вам треба дивитися на те, як обидві себе показують в іграх
да нету никакого сенса ни в 6700 нив 4060, проще купить 6800 с барахолки и не париться года 3 для фхд ее с головой будет
це вже питання до того, чи людина розглядає б.в. взагалі, чи суто нову карту з гарантією
Hells Angels
Member

oversteve: 08.05.2024 14:57це вже питання до того, чи людина розглядає б.в. взагалі
на барахолке есть 6800 с остаточной больше года, в адекватном исполении за вменяемый прайс :dontknow:
InHale
Member

Доброго дня, думаю брати 4070s, підкажіть по виробнику, тот тут останні сторінки холівара трохи :shuffle:
потрібна карта трохи пограти, але в основному для 3D моделювання, Clo3D (весь конфіг в крофілі), бажано, щоб була тиха під навантаженням :rotate:
Дивився на таку https://hard.rozetka.com.ua/ua/gigabyte ... 413518686/ але щось сумніваюсь
Знайшов на прострах інтернету, тест з фулмарка цієї карти (3 вентилятори на вдув 1 на видув), не знаю це норм значення чи ні, ну і шум не чув :gigi: давно не оновлювався, вже не орієнтуюсь.
Буду дуже вдячний за допомогу :beer:
спойлер
fullmark.jpg
Vlaad13
Member

InHale: 08.05.2024 22:55 Доброго дня, думаю брати 4070s, підкажіть по виробнику, тот тут останні сторінки холівара трохи :shuffle:
потрібна карта трохи пограти, але в основному для 3D моделювання, Clo3D (весь конфіг в крофілі), бажано, щоб була тиха під навантаженням :rotate:
Дивився на таку https://hard.rozetka.com.ua/ua/gigabyte ... 413518686/ але щось сумніваюсь
Знайшов на прострах інтернету, тест з фулмарка цієї карти (3 вентилятори на вдув 1 на видув), не знаю це норм значення чи ні, ну і шум не чув :gigi: давно не оновлювався, вже не орієнтуюсь.
спойлер
fullmark.jpg
У этой Гиги один из самых плохих охладов
Возьмите лучше такую
https://comtrading.ua/prod-vdeokarta-gf ... ent=758853
Hells Angels
Member

InHale: 08.05.2024 22:55думаю брати 4070s, підкажіть по виробнику
зотак официальную, с регой на их сайте 5 лет гарантии
Dremjke
Member

InHale: 08.05.2024 22:55Знайшов на прострах інтернету, тест з фулмарка цієї карти (3 вентилятори на вдув 1 на видув), не знаю це норм значення чи ні, ну і шум не чув давно не оновлювався, вже не орієнтуюсь.
Якщо казати про конкретно цю карту і показники на скріні, то це чудові показники.
oversteve
Member

InHale: 08.05.2024 22:55 Доброго дня, думаю брати 4070s, підкажіть по виробнику, тот тут останні сторінки холівара трохи :shuffle:
спойлер
fullmark.jpg
якщо коротко пройтися по моделях і зростанню ціни
спойлер
паліт дуал - така собі СО, 2 роки гарантії
вантуз 2х - така собі СО
асус дуал - досить непогана СО і вентилятори на шариках, також можна зробити дешрауд без втрати гарантії і потенційно зробити суттєво тихіше
паліт джетстрім - велика добротна СО, але є питання до якості вентиляторів, 2 роки гарантії
гіга віднфорс (та, що на скріні) - напевно десь на рівні асус дуал по СО, але гірші вентилятори, із плюсів можна зробити 4 роки гарантії, але цінник здається на 2к вище асуса
зотак твін - тут не знаю, але скорше за все СО десь на рівні паліту
інно3д х2 - СО десь на рівні асус дуал, можливо трохи краще, здається також можна зробити дешрауд без втрати гарантії
гіга ігл - +- те саме, що віндфорс, як на мене завеликий цінник
асус туф, гіга аеро/геймінг, мсі геймінг - добротні, тихі СО, але цінник зовсім не айс
власне з цього всього з врахуванням ціни зараз напевно найцікавіший варіант то асус дуал, тим більше що до неї в нагрузку мають давати другу догму, єдине що, у асуса здається найбільше жалоб на писк дроселів
Projector
Junior

Hells Angels: 09.05.2024 11:50
InHale: 08.05.2024 22:55думаю брати 4070s, підкажіть по виробнику
зотак официальную, с регой на их сайте 5 лет гарантии
Да, только вот где ее взять, ту оффициальную. Так чуток просмотрел по магазам, где есть - серяк в основном с гарантией магазина.
Hells Angels
Member

Projector: 09.05.2024 20:38Да, только вот где ее взять, ту оффициальную.
can.ua
Projector
Junior

Hells Angels: 09.05.2024 20:40
Projector: 09.05.2024 20:38Да, только вот где ее взять, ту оффициальную.
can.ua
Ну там тока 2х. Тринити тож нема 4070S
Hells Angels
Member

Projector: 09.05.2024 20:44Ну там тока 2х. Тринити тож нема 4070S
can
erc
rozetka
Projector
Junior

Hells Angels: 09.05.2024 20:53
Projector: 09.05.2024 20:44Ну там тока 2х. Тринити тож нема 4070S
can
erc
rozetka
Да нема ж. https://hard.rozetka.com.ua/ua/videocar ... 070-super/ Та шо за 28к -то розетка ЕУ., +7к сверху.
В 2-х других тоже только твины. Я тоже смотрел тринити оффициальную - походу нема их у нас. А дуал думаю асус все же лучше взять.
Hells Angels
Member

я вам написав тих у кого можна купити офіційний Зотак, ERC продають іншим магазам, пробуйте у них питати чи є можливість привезти 4070с трініті.
InHale
Member

oversteve
Vlaad13
Hells Angels

Дякую !
тобі Гіга не варіант :beer:
LeXeR
Junior

Доброго дня. Після переходу на на 2к 27монітор моя старушка 1070ti починає напрягатися добряче 😂 Окрім WOT особливо в ніщо не граю, але в перспективі хотілося б пограти щось з тріпл А проектів на середньо/високих чи достатньо буде 4060/4060ti? За ультрами ніколи не ганявся, блок живлення 600w і на разі не хочеться одразу міняти і його. Знаю що це обрубки і їх тут норм хейтять :-/ але в бюджеті 14к +- нового нічого нема, те що з норм б/в споживання переважно 250+ і проблема з блоком живлення, брав на тест 1080ti блок починає ставати шумним :rolleyes:
SergN
Member

LeXeR: 12.05.2024 13:38щось з тріпл А проектів на середньо/високих чи достатньо буде 4060/4060ti?
А толку з того, що хтось напише "недостатньо", адже відповідь ви вже самі знаєте:
Знаю що це обрубки і їх тут норм хейтять але в бюджеті 14к +- нового нічого нема
і головна причина недостатності тут криється в бюджеті. Тож, якщо нема можливості його піднімати, треба нове і Нвідію, то навіть ці "обрубки" будуть помітним левел_апом відносно старенької 1070ті. На хейт карт не звертайте уваги, адже допоки до топу лінійки (4090) не дійдеш, кожну можна критикувати.
shad_1985
Member

LeXeR: 12.05.2024 13:382к 27монітор
Ну якщо середні налаштування та мильні текстури не лякають то можна брати, але запасу вже не буде. Головне щоб pci express був 4.0, та і вибору у Вас нема якщо бажаєте nvidia .
Ответить