Збірка концепт-ПК MSI Project Zero

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

ALT-F13: 06.05.2024 00:36
waryag: 05.05.2024 19:06 Чому ніхто не намагається сховати кабелі відяхи у естетичний кабельний тонель?
У Deepcool є тримач для відеокарти, що приховує кабель: https://rozetka.com.ua/ua/deepcool_gh_0 ... 137435045/
Для чого так ускладнювати якщо є кабель з куповим конектором?
спойлер
https://seasonic.com/12vhpwr-cable-90-degrees
20240505_000605.jpg
AFU_power
Member

ALT-F13: 06.05.2024 01:04
AFU_power: 06.05.2024 00:37
Та і мсасай може як вендор основи пк. Доречі в замкненій екосисиемі епл було передбачено місце для 6-8 пін конекторів на платі(не з бж йшли), але саме їх карти ставали так, що живились від плати.
Почитайте вище коменти, там і так слиною бризкають, що "як це все від МСІ купити" і "ми не хочемо міняти корпус з 2000х років" :D

Без жартів же ключове слово "замкнена". Apple не треба паритися сумісністю ні з чим - це ніяк не вплине на продажі.
ASUS схоже має більше віри у власні сили, давайте дивитися на їх девайси серії BTF і чи воно взлетить... Я особисто чекаю побачити, що вийде восени під нові проци.
не бачу проблеми купити все від мсі або асус, якщо хочеться сховати якісь кабелі, крім того і так очевидно, що доведеться міняти сетап якимось чином, а не плакати що не стає в корпус/не сумісне зі старим/не ставиться вінда хр
Hemul
Member

ALT-F13: 06.05.2024 01:04 Без жартів же ключове слово "замкнена". Apple не треба паритися сумісністю ні з чим - це ніяк не вплине на продажі.
ASUS схоже має більше віри у власні сили, давайте дивитися на їх девайси серії BTF і чи воно взлетить... Я особисто чекаю побачити, що вийде восени під нові проци.
Нет закрытой экосистемы. Все делают про одному патенту как написали выше. Отдельный корпус для Асуса или МСИ покупать не надо.
https://www.corsair.com/us/en/explorer/ ... 0dx-cases/
ALT-F13
Member

Hemul: 06.05.2024 20:19
ALT-F13: 06.05.2024 01:04 Без жартів же ключове слово "замкнена". Apple не треба паритися сумісністю ні з чим - це ніяк не вплине на продажі.
Нет закрытой экосистемы. Все делают про одному патенту как написали выше. Отдельный корпус для Асуса или МСИ покупать не надо.
https://www.corsair.com/us/en/explorer/ ... 0dx-cases/
Так це ж я про це й пишу, але вище ми обговорювали передачу живлення на відеокарту без зовнішніх дротів, що як раз виходить за межі патенту Maingear і поки є особистою ініціативою ASUS з BTF (як раніше це було у Gigabyte у Project Stealth).

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
AFU_power: 06.05.2024 08:21
ALT-F13: 06.05.2024 01:04
Почитайте вище коменти, там і так слиною бризкають, що "як це все від МСІ купити" і "ми не хочемо міняти корпус з 2000х років" :D

Без жартів же ключове слово "замкнена". Apple не треба паритися сумісністю ні з чим - це ніяк не вплине на продажі.
не бачу проблеми купити все від мсі або асус, якщо хочеться сховати якісь кабелі, крім того і так очевидно, що доведеться міняти сетап якимось чином, а не плакати що не стає в корпус/не сумісне зі старим/не ставиться вінда хр
Якось так, ага. Для себе теж не бачу проблеми. Але як це сприйме ринок - можна буде судити по тому, чи буде друге покоління сумісних девайсів і яким воно буде.

Відправлено через 2 хвилини 3 секунди:
Igoretc: 06.05.2024 04:04
ALT-F13: 06.05.2024 00:36

У Deepcool є тримач для відеокарти, що приховує кабель: https://rozetka.com.ua/ua/deepcool_gh_0 ... 137435045/
Для чого так ускладнювати якщо є кабель з куповим конектором?
спойлер
https://seasonic.com/12vhpwr-cable-90-degrees20240505_000605.jpg
Або так :up: Правда, буде видно кабель по бекплейту відяхи - а от якщо ще й відяху вертикально поставити, то вийде феншуйно
Hemul
Member

ALT-F13: 06.05.2024 20:46 Так це ж я про це й пишу, але вище ми обговорювали передачу живлення на відеокарту без зовнішніх дротів, що як раз виходить за межі патенту Maingear і поки є особистою ініціативою ASUS з BTF (як раніше це було у Gigabyte у Project Stealth).
Якось так, ага. Для себе теж не бачу проблеми. Але як це сприйме ринок - можна буде судити по тому, чи буде друге покоління сумісних девайсів і яким воно буде.
Это никак не сказывается на совместимость корпусов и даже если купите материнку Асус с поддержкой этой фичи, никто не мешает использовать там обычную видеокарту.
ALT-F13
Member

Hemul: 06.05.2024 20:50
ALT-F13: 06.05.2024 20:46 Так це ж я про це й пишу, але вище ми обговорювали передачу живлення на відеокарту без зовнішніх дротів, що як раз виходить за межі патенту Maingear і поки є особистою ініціативою ASUS з BTF (як раніше це було у Gigabyte у Project Stealth).
Это никак не сказывается на совместимость корпусов и даже если купите материнку Асус с поддержкой этой фичи, никто не мешает использовать там обычную видеокарту.
То хіба ж я з цим сперечаюся? Питання тільки в самій відеокарті. Тобто треба купити материнку з такою фічею, відеокарту того ж виробника і далі, якщо планується апгрейд - то сподіватись, що за відсутності галузевого стандарту це все не поміняється у наступному поколінні. Або не паритися взагалі, якщо сприймати платформу "мамка+відео" в даному випадку єдиним цілим.
І я ж тільки "за" те, щоб ці всі ініціативи повзлітали. Просто тому ж ASUS для випуску дуже нішевого продукту треба вкластися в R&D і потім у нестандартне виробництво, а на виході отримуємо відеокарту, яку можна продати (поки) виключно власникам сумісних материнських плат власного виробництва. Зато круто для іміджу і цілком задовольнить, скажімо, фанатів саббренду ROG, яких не так і мало. Можливо, це й є відповідь, чому ризикнули зараз саме ASUS. При тому, що галузь явно побачила невдачу Gigabyte з Project Stealth роками раніше (немає другого покоління = "не пішло").

Я там по тексту статті як раз згадував, що у Intel нічого не вийшло з BTX, а у Foxconn - з XL-ATX (привіт, ікона стилю EVGA Classified SR-2...). Гуртом й батька легше бити ) Порівняно з ситуацією Project Zero з патентом Maingear - у живлення відях ASUS через плату сильно менше шансів на успіх, хоча я особисто бажаю їм тільки успіхів і сам готовий підтримати доларом наступне покоління.
Igoretc
Member

ALT-F13: 06.05.2024 20:48
Igoretc: 06.05.2024 04:04 Для чого так ускладнювати якщо є кабель з куТовим конектором?
спойлер
https://seasonic.com/12vhpwr-cable-90-degrees20240505_000605.jpg
Або так :up: Правда, буде видно кабель по бекплейту відяхи - а от якщо ще й відяху вертикально поставити, то вийде феншуйно
Тю, ну і що з того якщо буде видно десь поміж монструозних радіаторних решіток, всяких наклейок з штрихкодами, незрозумілих залізячок з отворами, стирчащих яскравих баночок-кондюків, чи конекторів різних форм і розмірів... ще кусочок відносно акуратно зігнутої жменьки дротиків, навіть якщо вони різного кольору? Адже це сучасний високопродуктивний ПК, - складний конструктор з цілої купи компромісів, поєднання високотехнологічних мікро елементів з крупногабаритним напів-промисловим залізяччям, а не щось ідеальне, припасоване і відшліфоване. Як на мій погляд, тельбухи ПК значно цікавіше і ефектніше виглядають якщо там видно всі ці детальки з мікросхемками, а не розмальований бекплейт і суцільна кришка-радіатор на майже всю площину материнки, яка ще й блимає кольорами прапора ЛГБТ спільноти, або з принтом улюблених маленькими дітьми мультяшних персонажів :laugh:
А що до "феншуйності" відяхи поставленої вертикально - спірна річ. Ще є у цьому деякий зміст якщо карта не продувається наскрізь і має ребра радіатора не вздовж а поперек плати, тоді буде деякий профіт для вентильованості в простої, особливо в невеликих "душних" корпусах, але і це не точно. В іншому разі таке розташування збиткове і шкідливе, адже буде нагрівати велику мікросхему чіпсету, яка не завжди має потужний радіатор, та ще й прийдеться заплатити мінімум 50$ на райзер. То вже краще цю суму вкласти в апгрейд тихих якісних вентиляторів, або ноги для монітору... - супер корисні речі, які далеко не у всіє ще є. Те саме стосується і будь яких переплат обладнання з підсвіткою, про які навіть виробники кажуть, що такі речі переважно нижчої якості ніж без. А для гарного вигляду на/біля столу можна поставити рамочку, наприклад, з голою тьолкою... або мімімішну м’яку іграшку, яку можна хоч пожамкати - нерви заспокоїти коли в ігруліні запекашили... - все ж краще ніж одноманітний вигля двох-трьох кружочків, що тупо крутяться :rotate: , або не крутяться :-/
спойлер
А так воно майже як які-та кіберпанк :super:
20240506_1752111.jpg
ALT-F13
Member

Igoretc
Та в цілому мені майже ні з чим сперечатися з вищенаписаним :-) як кіберпанк ще з 90-х, тим більше погоджуся з тим, що під спойлером сховано.
Мої особисті погляди на естетику робочо-ігрового місця видно в статті в фотках, де збірка ще була в коробках. І десь отак, коли не заважають залізяки на огляди:
спойлер
Screenshot_20240507-021609.png
Як офіційний член setupbuilding-спільноти Royalty.RGB (шукати в інсті) - я маю сильну суб'єктивну думку з приводу підсвітки і взагалі сучасної естетики цього всього. Але "життя в ІТ" цілком навчило, що це хобі є різноманітним і в ньому вистачить місця любителям будь-якої естетики чи поціновувачам різних речей - аби подобалося і було коректно сформульовано.

Тому з усього вище сказаного, дуже прошу навести нормальну аргументацію до ось цього:
Те саме стосується і будь яких переплат обладнання з підсвіткою, про які навіть виробники кажуть, що такі речі переважно нижчої якості ніж без.
Все інше - ваш особистий смак. Він може бути будь-яким. Насолоджуйтесь, але не розповсюджуйте його, як єдину можливу думку. Це суб'єктивні речі, їх бенчмарками не поміряєш...
Hemul
Member

ALT-F13: 06.05.2024 21:15 Можливо, це й є відповідь, чому ризикнули зараз саме ASUS. При тому, що галузь явно побачила невдачу Gigabyte з Project Stealth роками раніше (немає другого покоління = "не пішло").
Все было немного иначе. Project Stealth был заказ владельца патента - фирмы по сборке готовых игровых компьютеров MAINGEAR. Для них GIGABYTE выпустили материнку, видяху и корпус, а они это все в готовой сборке продавали через свой магазин. Я не знаю какие там были продажи, но явно это не похоже на неудачу, если Asus и MSI тоже решили не отставать.
Igoretc
Member

ALT-F13
Дико ізвінтіляюсь за мій саркастичний стиль.
Але(!), у своїх коментарях я ж не наполягаю, що моя точка зору стосовно існування надзвичайно активної розкрутки маркетологами моди на лгбт символіку серед користувачів ПК (до речі, в 70х у хіпарів теж була мода на закос під лгбт стилістику, тільки в одязі, яку розкручувала потужна індустрія дизайнерів, бо компів/гаджетів ще тоді не було ;) ) є, як ви висловились "єдино можлива". Звичайно, що кожен має свій особистий (або ще не зовсім особистий, а трішки кимсь зовні нав’язаний, наприклад рекламою) смак і погляд на естетику, а точніше на стиль оформлення робочо-ігрового місця. І тим паче кожен сам собі буде вирішувати куди витрачати зайві гроші, якщо мова тут йде не про бізнес відеоблогера, а про звичайного середньостатистичного користувача домашнього ПК. Але сприймати це все "суб’єктивними речами" теж не зовсім є правильно, адже очевидно, що не всякі смаки і стилі можна назвати "естетичними".
Просто особисто мені більше імпонують аргументи не так про стилістику, як про оптимальність затрат, а також про доречність.
Наприклад, сидіти перед монітором коли збоку на столі блимає якє-та "лгбт" є як мінімум дуже шкідливо для зору. А це супер як актуально в наш час!

Також напевно не варто в банальному бажанні висловити свою думку на відкритому форумі вбачати обов’язкове якесь/комусь нав’язування.
(за можливо деякий сарказм у висловлюваннях я ще раз перепрошую, бо інакше ніяк у мене не виходить)

ALT-F13: 07.05.2024 02:17 Тому з усього вище сказаного, дуже прошу навести нормальну аргументацію до ось цього:
Те саме стосується і будь яких переплат обладнання з підсвіткою, про які навіть виробники кажуть, що такі речі переважно нижчої якості ніж без.
До цього речення забув додати "за таку ж ціну"
ALT-F13
Member

Igoretc
Щось ви якось на лгбт зациклені. Наче справа взагалі не в ПК :gigi:

І так й не дали відповіді, звідки ви взяли оце
навіть виробники кажуть, що такі речі переважно нижчої якості ніж без
Хоча я ціную загальний тон дискусії. Ну й сарказм наше все B-)
Igoretc
Member

ALT-F13: 07.05.2024 12:29 Щось ви якось на лгбт зациклені. Наче справа взагалі не в ПК :gigi:
Я вас прошу :facepalm: , ну для чого тут ці примітивні натяки :dontknow: ? Хоча, частково з тим жартом погоджуюсь - підсвітка до ПК має таке ж відношення як п’яте колесо до фіри, тобто воно загалом може і бути, але нахіба? Кому подобається, ну то нехай (але для чого всім нав’язувати свої збочені вподобання? :gigi: )
ALT-F13: 07.05.2024 12:29 І так й не дали відповіді, звідки ви взяли оце
навіть виробники кажуть, що такі речі переважно нижчої якості ніж без за ці ж гроші
Та годі вже, тут достатньо відкрити ЕКаталог і порівняти ціни на комплектуючі з підсвіткою і без але рівнем вище.
ALT-F13
Member

Igoretc
Та годі вже, тут достатньо відкрити ЕКаталог і порівняти ціни на комплектуючі з підсвіткою і без але рівнем вище
Які саме позиції дивитися? Але це другорядне. Де відповідь на ось це процитоване, третій раз питаю ж?
навіть виробники кажуть, що такі речі переважно нижчої якості ніж без за ці ж гроші
Навіть.
Виробники.
Кажуть.

За слова треба відповідати. Де докази?
ну для чого тут ці примітивні натяки
Які натяки, це ж не мої слова про ЛГБТ - вам самим видніше, нащо ви їх використовуєте.
Кому подобається, ну то нехай (але для чого всім нав’язувати свої збочені вподобання?
А де саме і хто нав'язує?
Igoretc
Member

ALT-F13: 08.05.2024 03:23 третій раз питаю ж?
Попадалась десь в мережі інформація на цю тему, і не раз(!), зараз вже і не згадаю де то було, а гуглити лінь, тим паче це могло бути на іноземних ресурсах, чи десь в ютюбах... Якщо вам це так цікаво, а аргументів про різницю цін недостатньо, то спробуйте самі пошукати. Погодьтесь, "затятим" щось доказувати - це витрачати час даремно, та й скоріш за все ви спробуєте піддати критиці те що знайду.
На моїй пам’яті одним з основних аргументів був той факт, що для сегменту покупців кому важлива підсвітка, якість стоїть на другому-третьому місцях. Та й взагалі більшість людей вибирає очима. А це значить, що виробники переважно тим користАються щоб більше зекономити/заробити. Принципи зайвої надлишковості вже давно рулять сучасною економікою, на жаль, - цього навіть вчать у спеціалізованих вузах (колись і мене вчили), і тим паче ніхто не буде приховувати такий підхід, бо про це всі говорять відкрито (встид втратили, паразіти).
Це було алаверди на закид в мій бік ;)
ALT-F13
Member

Igoretc: 08.05.2024 06:55
ALT-F13: 08.05.2024 03:23 третій раз питаю ж?
Попадалась десь в мережі інформація на цю тему, і не раз(!), зараз вже і не згадаю де то було, а гуглити лінь, тим паче це могло бути на іноземних ресурсах, чи десь в ютюбах... Якщо вам це так цікаво, а аргументів про різницю цін недостатньо, то спробуйте самі пошукати. Погодьтесь, "затятим" щось доказувати - це витрачати час даремно, та й скоріш за все ви спробуєте піддати критиці те що знайду.
На моїй пам’яті одним з основних аргументів був той факт, що для сегменту покупців кому важлива підсвітка, якість стоїть на другому-третьому місцях. Та й взагалі більшість людей вибирає очима. А це значить, що виробники переважно тим користАються щоб більше зекономити/заробити. Принципи зайвої надлишковості вже давно рулять сучасною економікою, на жаль, - цього навіть вчать у спеціалізованих вузах (колись і мене вчили), і тим паче ніхто не буде приховувати такий підхід, бо про це всі говорять відкрито (встид втратили, паразіти).
Це було алаверди на закид в мій бік ;)
Я переоцінив вас. За сарказмом ховалося нічого... Навіть власні слова підтвердити фактами не можете. Те, що форум є публічним, як ви згадали - як раз має накладати на коментаторів більшу відповідальність, що їхню "приватну думку" читають інші люди і тому вона має бути обґрунтованою та змістовною. Не соромно вводити людей в оману конспірології?

Дивно, коли доросла людина вважає нормальним ось так походя звинуватити цілу індустрію у чомусь, що їй типу не подобається, а далі намагається піти від відповідальності за сказане. Але при цьому продовжує вважати себе найрозумнішим, а тих хто навколо - менш розумними, скажімо так.
Dilfin
Member

Тим, хто не розумів ніколи підсвітку ARGB як і я в тому числі, розкажу свою історію, корпус в мене з лівої сторони на журнальному столику, повернутий комплектуючими в кімнату, тому переливання світла не напружує при роботі чи іграх, але саме цікавіше корпус повернутий до тахти, на якій я сплю головою як раз до корпусу і коли виключити системник, то на материнці відбувається легке переливання світла кольорами і що ще цікавіше мені почали часто снитись кольорові реалістичні сни і дуже часто, раніше такого не відбувалось. Колись в далекому 1991 році я бачив в якомусь американському журналі спеціальні окуляри для спання з RGB стрічкою і не розумів для чого це, а виявляється, що якщо переливання світла кольорами впливає на рогівку ока, тоді сняться кольорові сни і взагалі часто сняться сни. Можливо комусь моя історія стане у пригоді. А кому заважає кольорова підсвітка ставте корпус з лівої сторони.
Igoretc
Member

ALT-F13: 08.05.2024 11:18
Я переоцінив вас. ... ось так походя звинуватити цілу індустрію!
Ну це ж смішно, ми ж не діти :lol:

Які вам ще потрібні "докази" - відкрив ЕК і порівняв перше що попалось на очі. Ви який собі оберете вентилятор з двох? ;) Ціни однакові, а якість відрізняється дуже суттєво! Я недавно купував Silent Wings 4 в магазині Enko за 789 грн. - абсолютно пречудовий вентилятор(!) - можливо краще, що існує сьогодні на ринку, чого вже точно не скажеш про посередній круглий лгбт прапорець :rotate:
Якщо вам і таких аргументів недостатньо і ви будете вперто продовжувати вимагати цитат/звітів офіційних представників бренду, то тут неодмінно вас чекає розчарування, такі речі озвучують публічно переважно неформально.
Вложения
20240413_143731.png
ALT-F13
Member

Igoretc
Феєрично. З усієї гами заліза ви вибрали щось настільки дешеве, що додавання RGB там справді помітно здорожчає навіть на рівні собівартості. Звісно, я не буду сперечатися, що серед двох дешевих вентиляторів за одні гроші той, що без підсвічування, буде краще в іншому.
Ви який собі оберете вентилятор
Замовив та чекаю поставки дистрібутором Lian Li Uni Fan TL LCD 120. З підсвіткою та РК-екранчиками по центру. Бо вони мені подобаються візуально.
Якщо вам і таких аргументів недостатньо і ви будете вперто продовжувати вимагати цитат/звітів офіційних представників бренду, то тут неодмінно вас чекає розчарування, такі речі озвучують публічно переважно неформально.
Ясно. Не вистачає мужності визнати, що "в мене язик без кісток і шапочка з фольги, тому я вважаю себе самим розумним, скрізь бачу змови, а як приперли до стінки відповідати за свої слова на публічному форумі - то викручуюсь, як можу, аби не сказати, що написав без доказів".

Просто нагадаю наостанок, хай вам буде соромно:
Ответить