Последние статьи и обзоры
Новости
Раздуло колесо на Logitech G Pro Hero
-
1A343
Member
Дивно те, що у мене у b100 в перший тиждень почалися "даблкліки". Але потім вона розпрацювалася, і вже рік нормально працює. До того була кулькова, і оптична від Logitech які навпаки через п'ять років глючити починали.
-
nochnik89
Member
зря тебя заминусили, лоджитех в последние 4 года сдулся невероятно.MSI-PC User: ↑ 03.01.2023 11:01М-да... Продукцию Logitech надо игнорировать. Говорю как обладатель клавиатуры механики G910, мышки G102, трёх пар наушников G4xx и вебки C920.
два года назад задаблкличила мышка лоджитех, g102 с подсветкой не отработав и пол года. Махнули ее по гарантии на другую ,g300s и она и двух лет не отработала - начал глючить нажим на кнопку левую. Нажимаю и не всегда срабатывает. Условия эксплуатации чистые. Вскрыл ее - все норм. Глючит сам нажимной механизм. И это я уже давно как не геймер!
Тем временем моя ретро лоджитех из 2007 года маслает до сих пор у племянников! Пережила мой геймерский ахтунговый возраст где нажималось каждый день по черт знает сколько часов в сутки, и так много лет подряд.
Последний раз редактировалось nochnik89 13.08.2023 08:28, всего редактировалось 1 раз.
-
quadrotony
Member
Ось чому краще купляти Razer
-
nochnik89
Member
Да может созрею как-то и куплю чисто попробовать, никогда не юзал их продукцию. Сейчас юзаю простую мышь, шла в комплекте с игровым системником Dell ) нормально все. Зачем платить больше если все равно ломается все ?quadrotony: ↑ 13.08.2023 08:26Ось чому краще купляти Razer
-
shatun
Member
Всім на майбутнє - це НЕ виделення з гуми/ризини - це мастило заводське, яке свого часу потрапило під гумову накладку в процесі використання. Щось типу вазиліну.Yaroslav308: ↑ 03.01.2023 11:08Ну у меня проблема как и в ТС, резина разложилась на плесень и липовый мёд потекла маслянистой жидкостью и её раздуло. Кожзам на ушах логитековских повел себя аналогично.tolebamber: ↑ 03.01.2023 10:34Сомневаюсь что резина колеса что то цепляет
И да, логитек скатился, их девайсы купленные 10 лет назад чувствуют себя лучше чем купленные 2 года назад.
Їм раніше мастили вісь і коліщатко по всьому діаметру де іде торкання до пружинки. Зараз не знаю - чи використовують...
Просто треба було своєчасно прибрати надлишок того мастила, але не все.
Ось моя старушка М510 після однієї з чисток. Купувалась у 2011 році. На коліщатку можна побачити виразний блиск залишків заводського мастила.
- спойлер
-
Yaroslav308
Member
shatun: ↑ 30.04.2024 12:29Всім на майбутнє - це НЕ виделення з гуми/ризини...
Ті хто має в домі тварин про це знають 100% бо до цього ж мастила липне вся вовна/шерсть улюбленців перекриваючи і скрол перестає реагуваи.
Ну да, вам виднее. Я не смог отличить налипший мусор от раздутой во все стороны резины, которая начала тереться о корпус в нескольких местах.
Тот момент, что резиновую "накладку" отливали на пластиковую сердцевину и до момента разложения она сидела как влитая , я упущу. Но почему смазка начала вылезать сквозь резину во все стороны спустя 2 с лишним года использования? Диффузия?shatun: ↑ 30.04.2024 12:29це мастило заводське, яке свого часу потрапило під гумову накладку в процесі використання
-
tolebamber
Member
Поржал) то что вы думаете масло - по факту ваш жир с рук. Не благодарите.
shatun на фото самый запущенный вариант, я такое лечу химией в резиновых перчатках. Без перчаток - кожу смоет.
shatun на фото самый запущенный вариант, я такое лечу химией в резиновых перчатках. Без перчаток - кожу смоет.
-
shatun
Member
Ну, майстер перекручування - браво.Yaroslav308: ↑ 30.04.2024 13:10 Ну да, вам виднее. Я не смог отличить налипший мусор от раздутой во все стороны резины, которая начала тереться о корпус в нескольких местах.
Читаємо уважно - я написав, що під гумову накладку потрапило мастило і побачили ви його після того, як воно роз'їло гуму і вже звідти почало витікати.
Де там про те, що клинило його сміттям?
Спірне питання. На не бюджетних лоджитеках старих випусків резинка саме з'йомна.Yaroslav308: ↑ 30.04.2024 13:10 Тот момент, что резиновую "накладку" отливали на пластиковую сердцевину и до момента разложения она сидела как влитая , я упущу...
Мені навіть через 10 років вдалось її зняти-протерти і назад посадити - лише трішки по краях репнула, бо задубіла від часу.
Тому що мастило півтора року просочувалось під гуму. Потім у продовж ще якогось часу роз'їдало її?Yaroslav308: ↑ 30.04.2024 13:10 Но почему смазка начала вылезать сквозь резину во все стороны спустя 2 с лишним года использования? Диффузия?
Якщо в вашому випадку накладка справді "потекла" як від довгого перебування на сонці, то це був скоріше силікон ніж гума.
І тоді доречно було написати "розплавилась" і не було б ніяких непорозумінь.
Що таке неякісний силікон "шмарклями" з відповідним розкладанням на складові - думаю більшість бачила...
Я написав би, що з майстром по ремонтах не сперечатимусь, але дзуськи...tolebamber: ↑ 30.04.2024 13:52 Поржал) то что вы думаете масло - по факту ваш жир с рук. Не благодарите.
Розбирав цю мишу на першому ж році, бо було щось потрапило на правий мікрік - і бачив саме мастило типу літолу але білуватого кольору, практично прозоре.
Тобто таки на вазилін щось схоже... Причому намащено було "душевно" і я навіть хотів трохи прибрати, але засумнівався і як згодом з'ясувалось - даремно.
Тому про жир з рук - не треба. То саме залишки мастила і на осі колещата досі рідне можна побачити.
Все було, як пишуть в темі - але люди грішать саме чи то на гуму, чи то на силікон.
А тут просто мастило з часом протікало під накладку і почало її роз'їдати. Гума трохи вздулась але я своєчасно помітив і не полінувався розібрати повністю і витерти спиртом надлишок не чіпаючі залишки під металевою пружинкою. Оті залишки мастила ви і бачите, лікарю, а не жир.
І ці залишки ніяк не заважають, щоб надягати ризові рукавички і щось там хімією драяти, бо контактують виключно з пружинкою.
Це мій особистий досвід, а не переказ з ютубу. Тому або уважніше треба слідкувати за клавомишами, або у ремонтників завжди буде робота, а у магазинів виручка.
Мої миша і клава справно відпрацювали з 2011 року з перервою у 2015 і 2022 роках. І це не везіння/вдача...
Хоча колою я їх не заливав і їжею не прикормлював - чистити раз на пару років доводилось просто через дуже пухнастих домашніїх улюбленців і жіноче волосся (куди ж без нього).
-
tolebamber
Member
shatun
https://www.overclockers.com/how-to-fix ... problem/6/
Ось вам фото у високій якості колеса саме цієї миші - сподіваюся питання відпадуть. Мишей користувалися - видно по пилу.
Так що мийте руки частіше, шановні)
ps. Якщо ви знайшли мастило, яке "розмножується" - вам терміново треба це патентувати, автогіганти оцінять.
Нова модель G102 Кудлата, тільки купив, руки мив, два дні користуюсь.
https://www.overclockers.com/how-to-fix ... problem/6/
Ось вам фото у високій якості колеса саме цієї миші - сподіваюся питання відпадуть. Мишей користувалися - видно по пилу.
Так що мийте руки частіше, шановні)
ps. Якщо ви знайшли мастило, яке "розмножується" - вам терміново треба це патентувати, автогіганти оцінять.
Нова модель G102 Кудлата, тільки купив, руки мив, два дні користуюсь.
-
Cirax
Member
Да нет - это именно смазка и есть.tolebamber: ↑ 30.04.2024 13:52 Поржал) то что вы думаете масло - по факту ваш жир с рук. Не благодарите.
Разбирал мышку, чтобы почистить, только ось колёсика слегка смазана.
был бы жир, то всё было бы в нём.
оно ж не может телепортироваться мимо колёсика сразу на ось, или я ошибаюсь?
-
tolebamber
Member
Вы можете не верить, жить с мыслью что мифическая смазка расползается от центробежной силы по всему колесу, вы ведь крутите 10 000 оборотов в минуту колесом и ваще вы про гамер.
Я разобрал ну очень дофига мышек, многих поколений, как новых так и старых, и жир с рук я видел даже на пластике под платой и на плате хотя в такой же новой я такого не видел. Родная смазка присутствует но она не размножается. И цвет не меняет. Точка.
Я разобрал ну очень дофига мышек, многих поколений, как новых так и старых, и жир с рук я видел даже на пластике под платой и на плате хотя в такой же новой я такого не видел. Родная смазка присутствует но она не размножается. И цвет не меняет. Точка.
-
Cirax
Member
Если это мне, то на своей я видел небольшое количество только на оси колёсика.tolebamber: ↑ 03.05.2024 21:23 Вы можете не верить, жить с мыслью что мифическая смазка расползается от центробежной силы по всему колесу, вы ведь крутите 10 000 оборотов в минуту колесом и ваще вы про гамер.
Всё остальное сухое, и чистое.
-
Yaroslav308
Member
Вы всегда можете купить G102/G305 и убедиться сами, что резина соединяется через сквозные отверстия в пластиковом основании.shatun: ↑ 03.05.2024 18:20Спірне питання. На не бюджетних лоджитеках старих випусків резинка саме з'йомна.
Я там вполне понятно написал, но уточню. Потекла - на поверхности выступила маслянистая, липкая жидкость. Изменение геометрии описал словом ‘раздуло’ - резина увеличилась в размерах по всем трём измерениям и стала мягче, как будто бы пористой.shatun: ↑ 03.05.2024 18:20Якщо в вашому випадку накладка справді "потекла" як від довгого перебування на сонці, то це був скоріше силікон ніж гума.
І тоді доречно було написати "розплавилась" і не було б ніяких непорозумінь.
Що таке неякісний силікон "шмарклями" з відповідним розкладанням на складові - думаю більшість бачила...
shatun: ↑ 03.05.2024 18:20Тому або уважніше треба слідкувати за клавомишами
А ваше достижение, именно так. Но у меня тоже есть мышь Logitech из 2011 года, которую я использовал в идентичных сценариях и с идентичным обслуживанием в течение 6 лет. Почему-то резине на скролле там не поплохело, также как и на парочке мышей других производителей с достаточно большим пробегом. Самой древней из них 20 лет, с активным использованием в течение 7 лет.shatun: ↑ 03.05.2024 18:20Мої миша і клава справно відпрацювали з 2011 року з перервою у 2015 і 2022 роках. І це не везіння/вдача...
UPD. Мышь вскрывал ещё до проблем со скроллом, и если там и была смазка, то в очень небольшом количестве. Никакое лишнее загрязнение, кроме обычных следов использования, в глаза не бросилось.
Последний раз редактировалось Yaroslav308 03.05.2024 22:33, всего редактировалось 1 раз.
-
DuckRider
Member
Было такое на одной из ревизий одной и той же мыши лоджитек. Резина на колесе начинает разлагаться, выделяет какую-то субстанцию, потом дубеет и может лопнуть
-
Muttabor
Member
в интернетах пишут, что резиновые изделия со временем могут выделять пластификаторы.Yaroslav308: ↑ 03.05.2024 22:19Потекла - на поверхности выступила маслянистая, липкая жидкость.
Наблюдал такое на своей старой мышке (Logitech MouseMan Wheel M-BD53) и наушниках (Sony MDR-CD280). Прорезиненные бока у мышки и резиновое оголовье наушников со временем стало жирным и липким.
-
Crong
Member
У Logitech G100s через місяць з'явилися дабл-кліки, а через декілька років теж резина на скролі почала розкладатися, і стала липкою. Теж саме було з оригінальними USB дротами і навушниками Sony Ericsson, Nokia і Samsung, які спершу стали жирними і липкими, а потім ламкими. Я давно помітив цю фішку з брендовими резиновими виробами, на відміну від дешевого китаю, який і через 20 років виглядає як новий.
-
krivonos-kolya
Member
Crong
китай дубовеет со временем, разлагается софт тач покрытие часто (особенно в старых мышей)
Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
Muttabor
как вариант попробуйте akfix a104? если удобно могу в киеве помочь, он снимает хорошо софттач
китай дубовеет со временем, разлагается софт тач покрытие часто (особенно в старых мышей)
Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
Muttabor
как вариант попробуйте akfix a104? если удобно могу в киеве помочь, он снимает хорошо софттач
-
Crong
Member
krivonos-kolya
У бренда софт тач теж розкладається, на Sony Ericsson K790 і W200 корпус покритий софт тач став липким. На всіх моїх старих китайських навушниках, дротах і мишках, з резиною проблем немає, на відміну від брендових, які з часом стали липкими, а потім ламкими.
У бренда софт тач теж розкладається, на Sony Ericsson K790 і W200 корпус покритий софт тач став липким. На всіх моїх старих китайських навушниках, дротах і мишках, з резиною проблем немає, на відміну від брендових, які з часом стали липкими, а потім ламкими.
Последний раз редактировалось Crong 03.05.2024 23:21, всего редактировалось 3 раза.
-
vmsolver
Member
У мышки G102 купленной в фокстроте за полтора года эксплуатации с колесом было всё ок, а когда она за даблкликала Logitech прислал замену - полностью новую мышку такой же модели, так вот за год у неё раздуло колесо, я не помню всех подробностей, это было до войны, но разбор показал маслянистую жидкость в районе резины, её было довольно не мало как для смазки. Условия эксплуатации абсолютно одинаковые, но результат разный, судя по всему плохое качество материала колеса, резина или что там, внешне эту смазку не было видно вообще, а колесо раздуло так, что оно упиралась в вырез в печатной плате и его было сложно прокручивать пальцем.
Жир с пальцев, пыль и прочее подобное не могло дать жидкость, причем внутри колёсика (между резинкой и основой), а не снаружи.
Я тогда подумал, что Логитек прислал брак на замену брака, и что посылка была застрахована на стоимость 6.5 евро, наверное это и есть цена, во сколько такая мышка обходится производителю.
Жир с пальцев, пыль и прочее подобное не могло дать жидкость, причем внутри колёсика (между резинкой и основой), а не снаружи.
Я тогда подумал, что Логитек прислал брак на замену брака, и что посылка была застрахована на стоимость 6.5 евро, наверное это и есть цена, во сколько такая мышка обходится производителю.
-
shatun
Member
Центробіжна сила - ні до чого. Сила тяжіння і температура зовнішнього середовища.tolebamber: ↑ 03.05.2024 21:23 Вы можете не верить, жить с мыслью что мифическая смазка расползается от центробежной силы по всему колесу, вы ведь крутите 10 000 оборотов в минуту колесом и ваще вы про гамер... ...Родная смазка присутствует но она не размножается. И цвет не меняет. Точка.
Крутнув коліщатко покинув мишу у кімнаті з +27 і вище - мастило поступово стікає на нижню частину коліщати і по дорозі там, раптово, виступ від гуми.
А вже під гумою воно змушує саму гуму розкладатись і ви бачите те, що бачите у більших об'ємах, коли вже запізно.
У дешевих мишей мажуть виключно вісь - саме навкруги неї все замащується іноді трохи стікаючи на плату.
А ні саме коліщатко, а ні гумка (і знімна і незнімна) при цьому практично не страждають.
- A4Tech знімна гумка (товста сплошна на пласкому коліщаті), мінімум мастила
І у таких мишей мастила в рази більше, бо кінець пружини входить у змащені пази-рифленку по всьому діаметру.
- Лоджитеч, знімна гумка (тонка шкірка по формі випуклого коліщати), пружина (якщо присутня) максимум мастила
Достатньо раз на рік підтирати шмарклі від мастила не прибираючи його повністю.