Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Radio Bay
Member

spitzer: 27.04.2024 10:56Так и хотелось что бы спереди был регулятор и низких и уровня
Это я просто для примера бросил, когда-то брал за 450, продал за 300
Вообще регулировка спереди на сабах редко встречается, да и на мониторах вообще не стандарт. На Дженелах регулировка вообще дип-свичами идо нефиг лазить. Вообще такая "студийная" коммутация со сквозным каналом это не то чтоб общий тренд. Они в меньшинстве
spitzer: 27.04.2024 10:56ещё фазоинвертер 0-180 туда воткнули зачем-то
Это регулировка фазы, фазоинвертор - это другое, погуглите чо там в чему 😀
Надо б понимать для настройки. Там наверняка в этих Хеко дело не только в регулировке фазы при такой разнице в цене
spitzer
Junior

Radio Bay: 27.04.2024 11:38 Это регулировка фазы, фазоинвертор - это другое, погуглите чо там в чему 😀
Да, опечатка...
Radio Bay: 27.04.2024 11:38 Надо б понимать для настройки. Там наверняка в этих Хеко дело не только в регулировке фазы при такой разнице в цене
И таки смог восстановить модель, это Heco 8051010, причем с передними регуляторами у этого бренда больше не нашёл на олх.. точно шо в меньшинстве,
а вот у потребительского Свена всё на панели передней, очч удобно.
Изображение

120 вата, нч 10″, вес – 17 кг. все шо смог найти
Radio Bay
Member

spitzer: 27.04.2024 12:01это Heco 8051010
У него там только громкость, хотя частоту среза раз настроил и забыл. Скажу по секрету, громкость тоже. Чего её трогать-то?
spitzer
Junior

Radio Bay: 27.04.2024 12:11
spitzer: 27.04.2024 12:01это Heco 8051010
У него там только громкость, хотя частоту среза раз настроил и забыл. Скажу по секрету, громкость тоже. Чего её трогать-то?
Частоту среза да, а вот громкость.. приходится в ютюбчиках и фильмах местами регулировать, быстрее вручную чем мышкой, жутко бесит когда максимальный уровень звука кратно выше среднего фона по фильму, смотришь себе и нормально, а тут бабах - и во всех комнате бабах
Radio Bay
Member

spitzer: 27.04.2024 12:15приходится в ютюбчиках и фильмах местами регулировать
Да. Эти могут выкрутить, жахнет, так жахнет 😀
spitzer
Junior

Radio Bay: 27.04.2024 12:18
spitzer: 27.04.2024 12:15приходится в ютюбчиках и фильмах местами регулировать
Да. Эти могут выкрутить, жахнет, так жахнет 😀
Иногда ведущий эфира в ютюбе повышает голос или ржёт, и снова звук на х3..х4, только и успеваешь после WTF! сделать потише..
Поэтому регулятор нужная штука, жаль не прижилась.

Мож есть какой-то выравниватель програмный типа что бы звук не повышался на 30-40% от усреднённого уровня?
Radio Bay
Member

spitzer: 27.04.2024 12:23Поэтому регулятор нужная штука, жаль не прижилась
Так хорошая техника не производиться с расчётом на ржущих в Ютьюбе оленей 😀
Bomchik
Member

Привіт. Питання не по вибору звуковухи але все ж. От у мене Scarlett solo 3 gen і коли я кручу гучність, то чую шурхіт в навушниках. Якщо покрутити хвилину туди сюди, то стає його значно менше. Це взагалі ок? Типу там аналогова крутилка и це так шумлять контакти?
Radio Bay
Member

Bomchik: 27.04.2024 20:58Типу там аналогова крутилка и це так шумлять контакти?
Зазвичай так, то треба розібрати, почистити, можливо змазати. Тут погуглити ліпше. "Шуршащий потенциометр" відома проблема
Bomchik
Member

Я б не сказав, що це якась проблема для мене. Я гучність міняю раз в рік але було цікаво взнати чи це стандартна ситуація чи щось незвичне. Нехай собі тріщить. Але я дивився огляд 4 ген соло, то там вже не механічні крутилки, а значить неповинно бути такої проблеми)
Radio Bay
Member

Bomchik: 27.04.2024 22:59Я гучність міняю раз в рік але було цікаво взнати чи це стандартна ситуація чи щось незвичне. Нехай собі тріщить
Якщо РГ не потрібен я би запропонував його випаяти к х*рам, він тільки звук псує. То є така практика випаювати темброблоки на підсилювачах. РГ теж змінюють. Робив так колись з NAD 320BEE з темброблоком, моторізований ALPS там нормальній. Поганий РГ тільки псує звук. У кого руки не із дупи зробить це хвилин за 15. Цей РГ явно з лайна зроблений
feson
Member

Bomchik: 27.04.2024 22:59 Я б не сказав, що це якась проблема для мене. Я гучність міняю раз в рік але було цікаво взнати чи це стандартна ситуація чи щось незвичне. Нехай собі тріщить. Але я дивився огляд 4 ген соло, то там вже не механічні крутилки, а значить неповинно бути такої проблеми)
Проблема шурхоту - можна вирішити пшикнув VD-40 з сторони контактів на центр потенціометру. Десь на рік або пів-року.
Потім знов пшикати.... :D

Отправлено спустя 6 минут 25 секунд:
Ще краще пшикнути чимось типу STOP Rust яка не випаровується як ведешка....
Radio Bay
Member

feson: 28.04.2024 13:49Ще краще пшикнути чимось типу STOP Rust яка не випаровується як ведешка....
О, я пам'ятаю, що там якісь тонкощі були
feson
Member

Radio Bay: 28.04.2024 16:47
feson: 28.04.2024 13:49Ще краще пшикнути чимось типу STOP Rust яка не випаровується як ведешка....
О, я пам'ятаю, що там якісь тонкощі були
Ніяких тонкощів.....VD-40 випаровується сильніше ніж масло-ємні Stop Rust та ін.
Можна використовувати також звичайне масло для двигунів 5W-40 та ін.
Масло звязує частки резистивного покриття та шурхіт припиняє..... :super:
Radio Bay
Member

feson: 29.04.2024 18:32Ніяких тонкощів.....VD-40 випаровується сильніше ніж масло-ємні Stop Rust та ін
Ото і є тонкощі 😀
SERGBILL
Member

Bomchik: 27.04.2024 20:58 Привіт. Питання не по вибору звуковухи але все ж. От у мене Scarlett solo 3 gen і коли я кручу гучність, то чую шурхіт в навушниках. Якщо покрутити хвилину туди сюди, то стає його значно менше. Це взагалі ок? Типу там аналогова крутилка и це так шумлять контакти?
силіконовий спрей з АТБ вирішує проблему. або просто силіконове мастило + пару крапель изопропилового спирту. можна і звичайного етилового 96%.
Bomchik
Member

Я хвилини 3 покрутив регулятор і воно пропало. Якщо довго не крутити його, то на цьому місці знову з'являється шурхіт. Чи це щось там окисляється чи залипає. Поки розбирати не хочу але візьму до уваги, що можна попшикати силіконовою смазкою. Хоча дивився відео з розбору, то там він закритий. Хіба там є десь щілини)
Radio Bay
Member

Bomchik: 30.04.2024 12:27Якщо довго не крутити його, то на цьому місці знову з'являється шурхіт
Так, прочистив, якись час буде норм
Потенциометр – штука механическая, и поэтому на её работу могут влиять внешние факторы. Если на дорожку, по которой движется язычок переменного резистора, попадет пыль, грязь, и другие инородные объекты, это вызовет нарушение контакта, что, в свою очередь, станет причиной пресловутого шуршания
Відправлено через 5 хвилин 1 секунду:
Послідовність - промити спиртом, мастити бажано чисте, тут норм описано,

Kontakt - крута цаца, але коштовна, я таким ізопропіловим ще й порізи пшикаю, зручно
Projector
Junior

Radio Bay: 23.02.2024 01:08 Доречі драйвера під 10-ку на Asus Xonar Essence STX є
В мене приятель її твікав, казав перевершило очикування
В мене на Win11 стоїть, вже 13 рочків їй, пережила вже десь 4 ПК. Пречудова штука, Sennheiser hd58x зараз через неї слухаю. Бачу Asus трохи відійшли від цієї теми нажаль.
zmax
Member

Projector: 01.05.2024 18:10Бачу Asus трохи відійшли від цієї теми нажаль.
нахрен воно надо, зараз за ті гроші можно купити шикарний китайский цап, а може і з підсилювачем для вух одразу.
Ответить