Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Ответить
Автор
Member

AndP заявлено 260ват теплорозсіювання. але зважайте що треба враховувати фактори сторонні, як то оберти при яких таке теплорозсіювання буде, тип корпусу з норм вентиляцією а не акваріум, кімнатна температура.

Різниця в корисній площі теплорозсіювання саме ламелей/радіатора між 280мм та 360мм радіками близько 15%
AndP
Member

Deadpool: 25.04.2024 09:50

Різниця в корисній площі теплорозсіювання саме ламелей/радіатора між 280мм та 360мм радіками близько 15%
это то я посчитал, там разница в 3,9 см2. Теплосъем в 260 это маловато, у меня башня заявлена в 250Вт. :-/
Deadpool
Member

AndP: 25.04.2024 20:54у меня башня заявлена в 250Вт.
на заборі теж пише) а насправді дрова.
+ не забувайте що велику башту гріє відяха смачно так. АІО вже давно не примха а необхідність, не кажучи про простенький китай+б.у. кастом.
WakeMe
Member

AndP
Не тільки в кількості Вт щастя, а ще в швидкості теплоз'єму.
AndP
Member

Стоит рассматривать Alphacool Eisbaer LT360?
Alpesyn
Member

AndP
140мм радиатор отводит примерно 100Вт
mshadow
Junior

Забрав сьогодні корпус Jonsbo D31, приніс додому і одразу схопив рулетку поміряти відстань від стелі до мамки, не знайшов ніде цю інфу в інтернеті. Виявилось біля 60мм.
І вже доїзжає Arctic Liquid Freezer III 280 White A-RGB, у якого повна висота 67.5мм, короче кажучи - це провал :rolleyes:. Добре що зможу відмовитись ще. Виходить, що навіть 240 не влізла би, вона 65.5мм.
Порадьте будь ласка, яку можна взяти альтернативу в цьому бюджеті? Білого кольору, з підсвіткою. Купував за 3000, можу розглянути б/в, якщо є сенс. Готовий піднятися до 4000 але поки не більше. Чи альтернатив Арктікам в цьому сегменті немає по якості і тільки повітря виходить? Наперед вдячний!
WakeMe
Member

mshadow
А в корпусі кріплення радіатора хіба не зміщене від мп в сторону до скла? Переміряй, може стане
mshadow
Junior

WakeMe
Зміщене, але через радіатори на мамці точки кріплень радіатора арктіка не попадають вже в отвори, забагато приходиться до скла зміщувати, щоб проходило вже над радіаторами. Хіба що висверлити там щось для кріплення зі сторони скла :gigi:

Або ставити 240, вона через зміщення схоже що все ж таки стане, але не знаю чи є в тому якийсь сенс - зараз 7600х і вода більше з естетичних міркувань (ще й в компактній збірці) та і різниця з нормальною баштою по ціні була 1000 грн. Але планував з часом поставити щось типу 7800X3D, і думав що 280 як раз добре спрацює.
Последний раз редактировалось mshadow 26.04.2024 17:48, всего редактировалось 1 раз.
AndP
Member

mshadow
Так и есть, я на оф сайте встретил эту информацию. Указано, что перед покупкой, необходимо проверить расстояние до радиаторов на мат плате. Мне тоже не подходит ЛФ3 из-за толстого радиатора.
l-m
Member

mshadow
Беріть таку саму, але 240. У 7600Х та 7800X3D тепловиділення низьке, достатньо буде. А внаслідок швидшого відводу тепла, ніж у повітряних башт, температури все ж будуть кращі.
0kie
Member

mshadow: 26.04.2024 17:00Arctic Liquid Freezer III 280... ...Jonsbo D31
Разницы по габаритам между LF-2 и LF-3 нет. Корпус D31 от D41 отличается только заточенностью под mATX платы. Не спеши пороть горячку - у меня 280-я вода влезла и у тебя должна. Была проблема с тем, что грань вертушки упиралась в защёлки дополнительного питания процессора, которая решилась варварским удалением части оребрения этой вертушки, в собранном виде незаметно.
mshadow
Junior

l-m
Дякую! Візьму тоді 240, якщо не влізе 280, мабуть понесу завтра корпус на пошту і прям там приміряю, якщо дадуть :D

0kie
Кілька питань, будь ласка: можу попросити заміряти відстань від краю плати до стелі корпусу? В тебе виходить вода "нависає" вже над платою чи є проміжок? На твоїй платі зверху також радіатор як і в мене, тому відчуваю в D41 може бути трошки більше місця зверху, може якісь міліметри навіть.
Sterkh
Member

Слім крутилятори були рятівниками не одного білда в минулому.
Так, складно дістати. Так, дуже компромісне по ефективності. Але ж сліми, є сліми.
0kie
Member

mshadow
Да, радиатор нависает над платой и это прелесть данного корпуса, где плата утоплена вовнутрь. На фото по ссылке глянь (нужно увеличить снимок), где заканчивается радиатор и его вертушки относительно крепления платы к корпусу. Там у меня разъём aRGB вставлен и он впритык к радиатору. Как ориентир. Замерить не могу - нечем, а обычной линейкой не подлезу. Так что только визуально. Правильное решение сходить на почту и прямо там проверить. Только не спеши и очень внимательно вставляй радиатор, чтобы точно убедиться - подходит данная вода или нет? Там тесно, всё впритык, поэтому нужно внимательно и без суеты всё проверить. Вода отличная и будет жалко, если по невнимательности вернёшь её назад. Удачи!
mshadow
Junior

0kie
Подивився відео збірки і схоже що в тебе вентилятори попадають над верхнім радіатором материнки, ось тут видно:
спойлер
Изображение
А в мене радіатор на платі починається одразу з краю, ех. Схоже що таки прольот.
0kie
Member

mshadow
Смени материнку. Я серьёзно.
nik1985
Member

mshadow
В D41 в мене стоїть зверху 60мм радіатор + 25 мм куллери, тіки блок живлення вниз на саме нижнє кріплення тре ,було зміщувати (SFX)
AndP
Member

Какая схема монтажа вентиляторов на радиаторе, лучше? На толкание или на вытяжку тепла?
Sterkh
Member

AndP: 05.05.2024 23:53 Какая схема монтажа вентиляторов на радиаторе, лучше? На толкание или на вытяжку тепла?
Обʼєктивно - та, яка зручна.
Ответить