Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор HDD
-
avuremybe
Member
не в ту тему написав, сорі
-
Dima1602
Junior
Для зберігання цінних файлів для мене - сімейні архіви, та трохи робочих файлів рідко використовуємих максимально надійний диск потрібен. Ці моделі підійдуть ?(тим паче якщо вдасться знайти по розродажу десь ):
Seagate IronWolf, Pro версія
Western Digital Red
Toshiba Enterprice серія
l питання ще по так званим бекапам, надважливих робочих файлів - де їх зберігати...? Дубляж на іншому ссд/hdd плсю якесь облачне сховище, чи можливо зовнішній носій (велика флешка, жорсткий диск інше.. )
Seagate IronWolf, Pro версія
Western Digital Red
Toshiba Enterprice серія
l питання ще по так званим бекапам, надважливих робочих файлів - де їх зберігати...? Дубляж на іншому ссд/hdd плсю якесь облачне сховище, чи можливо зовнішній носій (велика флешка, жорсткий диск інше.. )
-
Shpoker
Member
2 копии, а лучше 3. нет никаких "надежных" дисков. сегодня диск надежен, а завтра вылезло что он не включился.Dima1602: ↑ 16.02.2024 16:53Для зберігання цінних файлів для мене - сімейні архіви, та трохи робочих файлів рідко використовуємих максимально надійний диск потрібен
-
lewerlin
Member
Два будь-які в рейд1(зеркало). І бекап на третій .Dima1602: ↑ 16.02.2024 16:53l питання ще по так званим бекапам, надважливих робочих файлів - де їх зберігати...? Дубляж на іншому ссд/hdd плсю якесь облачне сховище, чи можливо зовнішній носій (велика флешка, жорсткий диск інше.. )
Взагалі я би, якщо жорсткого обмеження бюджету не має, взяв би NAS. Той же WD, вони помірно коштують. Два диски в NAS, першим рейдом, і один запасний.
В принципі, домашні потреби по надійності воно покриє. За одно буде зручний доступ з різних девайсів, ще й через "хмару"(у WD точно).
Простіше сказати так: накопичувач - розхідний матеріал. Малопомітність цього факту в домашніх умовах, його ніяк не відміняє.Shpoker: ↑ 16.02.2024 17:012 копии, а лучше 3. нет никаких "надежных" дисков. сегодня диск надежен, а завтра вылезло что он не включился.
-
Dima1602
Junior
Для "NAS" це ще потрібно докупити такий девайс, ну і звісно почитати як налаштовувати у сосідній темі
Щось типу ?:
Synology DS220+, TerraMaster F4-210, QNAP TS-253Dб ioSafe 218 NAS (взято з першоїж статті на .tomshardware )
Щось типу ?:
Synology DS220+, TerraMaster F4-210, QNAP TS-253Dб ioSafe 218 NAS (взято з першоїж статті на .tomshardware )
-
lewerlin
Member
Вам буде достатньо WD My Cloud EX2.Dima1602: ↑ 17.02.2024 10:35Щось типу ?:
Або якщо є знання і натхнення - можна зі старенького компа самому зробити.
-
Шаженла
Member
Подскажите, а какая температура оптимальная для HDD WD UltraStar DC HC550? В стойке под видео наблюдение с обдувом 22 градуса, без 27. Не холодно ли ему? А то по статьям и картинкам рисуют оптимально 35-40 градусов.
-
Shpoker
Member
Шаженла
У меня есть диски по 100+к часов как при +16 так и по +50, так что не особо важно, абы перепадов небыло сильных
У меня есть диски по 100+к часов как при +16 так и по +50, так что не особо важно, абы перепадов небыло сильных
-
Quest
Member
-
lewerlin
Member
Айронвульфів вам буде достатньо. Або вони або Ред Про. І те, і те - NAS-диски, без "черепиці". Принципової різниці немає.Quest: ↑ 08.03.2024 18:34Всім привіт, підкажіть що з цього краще взяти і чи є істотна різниться.
У планах зробити рейд із 2х8ТБ у зовнішньому кейсі, п.с може також підкажете якийсь не дуже дорогий для 2х дисків
Для домашнього зберігання даних, із щоденним записом.
-
taxi911
Member
Хтось "нюхав" Toshiba MG08 16TB
Як воно по шуму, вібрації та температурі?
Буде стояти як окремий диск без обдуву в тісному корпусі, Файлопомийка для всяк-різного.
По ціні - це найдешевші диски великих об'ємів.
Буде стояти як окремий диск без обдуву в тісному корпусі, Файлопомийка для всяк-різного.
-
chichik
Junior
Я выше задавал вопросы по этим дискам. И некоторые участники высказывали свой опыт. По шуму и вибрациям, думаю, зависит от конкретного экземпляра. Я брал 6 штук, по вибрациям были норм. По шуму при последовательном чтении не слышно, перемещении головок во время старта (думаю, и при эксплуатации в режиме произвольного доступа будет так же) диск ненавязчиво слышно биение примерно с метра. В закрытом корпусе может и вовсе не слышно. Но раздражать один не будет, если у подушки не класть. На Ютубе есть тесты шума похожих моделей, и Тошиба показал себя заметно тише серверных аналогов от ВД. В простое был прогладный и температура около 30. Во время теста поверхности температура была примерно 42-43 градусов на открытом пространстве вне корпуса. Но, думаю, для этих дисков температура норм. Да и зависит от окружающей среды. А вот произвольные сектора со временем отклика 250-350 мс меня насторожили. К тому же, диски почему-то поставлялись без антистатического пакета и с небольшими потёртостями на корпусе. Поэтому я решил вернуть. Продавец Розетка это никак не прокомментировала и убеждали, что они новые, по заявлениям поставщика. Хотя, на том же заграничном Амазоне у некоторых фото с запечатанными пакетами. В целом, можно брать, если он не будет работать 24 часа в сутки рядом с кроватью, и не смущает вероятность купить возвратный дискtaxi911: ↑ 13.03.2024 16:19 Хтось "нюхав" Toshiba MG08 16TB
-
S
Member
А что сейчас есть корпоративного без гелия более менее свежего? Смотрю на Constellation ES.3.
Отправлено спустя 1 час 4 минуты 34 секунды:
Отправлено спустя 1 час 4 минуты 34 секунды:
Вот мне тоже что то такое помнится +33-35 С. Но если на предприятии то просто надо эксплуатировать в соответствии с рекомендациями производителя, что бы не сказали что сломал. При +27 С я бы не обдувал.Шаженла: ↑ 24.02.2024 00:19Подскажите, а какая температура оптимальная для HDD WD UltraStar DC HC550? В стойке под видео наблюдение с обдувом 22 градуса, без 27. Не холодно ли ему? А то по статьям и картинкам рисуют оптимально 35-40 градусов.
-
maroders2
Member
Вітаю,
Є тут користувачі коробочки під назвою WD My Book Duo? Цікавить чи можна там просто вставити два диски і щоб вони працювали без режиму рейд 0.
Мені просто потрібно щоб воно працювало у режимі "проста зовнішня кишеня" на два хдд...
Є тут користувачі коробочки під назвою WD My Book Duo? Цікавить чи можна там просто вставити два диски і щоб вони працювали без режиму рейд 0.
Мені просто потрібно щоб воно працювало у режимі "проста зовнішня кишеня" на два хдд...
-
chichik
Junior
Взял ещё несколько Toshiba MG08 16TB. При комнатной 19,5-20 градусов, у дисков на открытом пространстве при тесте Викторией показывает 37-40 градусов.chichik: ↑ 03.04.2024 23:26 Во время теста поверхности температура была примерно 42-43 градусов на открытом пространстве вне корпуса. Но, думаю, для этих дисков температура норм.
-
RQWAN
Junior
Доброго вечора! Порадьте будь-ласка HDD для зберігання аудіо файлів. Який бренд\серія довговічніші?) На даний момент використовую SAMSUNG HD103SJ, який був куплений ще в 2008-2009 році. Але останнім часом помітив, що деякі пісні обриваються і не можуть відтворитись повністю.
І чи є якась функціональна різниця, між різними швидкостями роботи? 5000 rpm буде тихіше працювати ніж 7000?
І чи є якась функціональна різниця, між різними швидкостями роботи? 5000 rpm буде тихіше працювати ніж 7000?
-
Shpoker
Member
RQWAN
Смарт бы его глянул, может там ходячий труп. Да, между 5к и 7к в шуме и вибрации разница есть
Смарт бы его глянул, может там ходячий труп. Да, между 5к и 7к в шуме и вибрации разница есть
-
S
Member
Смарт есть умельцы и обнуляют.Shpoker: ↑ 27.04.2024 00:49 Смарт бы его глянул, может там ходячий труп.
5к и 7к не особо, а вот 10к и 15к таки да шумят.Shpoker: ↑ 27.04.2024 00:49Да, между 5к и 7к в шуме и вибрации разница есть
-
Shpoker
Member
Не думаю что чел сам себе будет такую свинью подкладыватьS: ↑ 27.04.2024 00:51Смарт есть умельцы и обнуляют.
-
S
Member
Любые Enterprise винты наиболее долговечные. Какой то Seagate Exos например или аналоги от других производителей. Но если что то хоть немного ценное хранится то стоит хотя бы RAID 1 создать из 2 шт одинаковых.RQWAN: ↑ 27.04.2024 00:13Доброго вечора! Порадьте будь-ласка HDD для зберігання аудіо файлів. Який бренд\серія довговічніші?) На даний момент використовую SAMSUNG HD103SJ, який був куплений ще в 2008-2009 році. Але останнім часом помітив, що деякі пісні обриваються і не можуть відтворитись повністю.
Отправлено спустя 9 минут 11 секунд:
это я в плане покупки б.у. - неправильно понялShpoker: ↑ 27.04.2024 00:52 Не думаю что чел сам себе будет такую свинью подкладывать