Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

Devijack
так, теж з цікавості видер один свіч як купив, дуже важко. у поточної клавіатури - жодних проблем, клац-клац и легко виходять..

Відправлено через 13 хвилин 32 секунди:
krivonos-kolya: 22.04.2024 14:13 Опи легко снимаются с обратной стороны плейта. Но для этого надо разобрать
сенс тоді від хотсвапу, якщо розбирати. це неспортивно :)
Devijack
Member

Ну я після того варварства що я займався, теж подумав що краще будо розібрати)
jumanji
Member

Что посоветуете взять для игр на телеке ( подключен пк)
Lamobot
Member

Щось мої пошуки механіки уперлися в нормальні кейкапи з кирилицею…
В принципі, можна було б і правда взяти keychron Q1, чи зекономити і взяти пластикову V1 версію. Barebone плюс якісь лінійні свічі і було б щастя.
Але кейкапів знайти тупо не можу… якийсь шлак один.
Цікаво, що V1 у нас вже продається локалізована в тому ж мойо. Але від нанесених літер у мене кров з очей йде, настільки це криво зроблено…

Підкиньте кейкапів! Хай навіть кацапських. Літеру Ы я якось переживу.
LastUnicorn
Junior

Lamobot: 23.04.2024 00:07 Щось мої пошуки механіки уперлися в нормальні кейкапи з кирилицею…
В принципі, можна було б і правда взяти keychron Q1, чи зекономити і взяти пластикову V1 версію. Barebone плюс якісь лінійні свічі і було б щастя.
Але кейкапів знайти тупо не можу… якийсь шлак один.
Цікаво, що V1 у нас вже продається локалізована в тому ж мойо. Але від нанесених літер у мене кров з очей йде, настільки це криво зроблено…

Підкиньте кейкапів! Хай навіть кацапських. Літеру Ы я якось переживу.
Украинские буквы на Алике, единственные
спойлер
https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... 1802ZDGZr7
artko
Member

Lamobot
https://hator.gg/accessories/keyboards- ... t-keycaps/

подивиться, наче по фото доволі непоганий шрифт. (ну, на моїх старих даблшотах все набагато кривіще)
Hells Angels
Member

Lamobot: 23.04.2024 00:07Підкиньте кейкапів! Хай навіть кацапських. Літеру Ы я якось переживу.
просто купити ковпачки з інглішем та зробити графіровку, на барахолці даже продають, просто вибрати ті що більше підходять.
Lamobot
Member

Ну хаторовські капи на безрибʼї, мабуть, підуть…
Гравіровку не хочу. Хочу с заводу дабл-шот кирилицю.

А якщо розглянути ENG-RUS, то є прикольні варіанти?
Знайшов в цій темі трохи вище пост viewtopic.php?p=3789088#p3789088
Це вже цікавіше на вигляд.
Melofon
Member

Lamobot: 23.04.2024 12:46А якщо розглянути ENG-RUS, то є прикольні варіанти?
Уже не раз говорил что у нас помимо Хатор можно купить Дарк Проджект дабл-шот (вроде как пбт или смесь) с кириллицей и укр буквами с черри профилем, последний комплект из двух покупал дешевле пятиста гривен, хотя раньше были всегда по 700, норм кейкапы, я смешал два комплекта и пользуюсь, надоест поменяю соотношение цветов, они как по мне получше хаторовских. Покупал тут https://fragstore.ua/nabir-keykapiv-dar ... p-ks-0043/ это как раз один из моих комплектов, но они снова по 700 тут стоят, в этом и других магазах по 500 бывали и дешевле.
Lamobot
Member

Це ось такі?

0:40 - пробіл, якість ок. Ні, дякую!)))
Devijack
Member

Все таки зачесалось та взяв Hator Rockfall 2 Optica TKL версію, витратив бонуси, стала в 2100грн. Ніколи не було TKL, бо нампад хоч і не зайвий але місце займає. Перше що кинулось в очі, плейт під свічами чомусь не фарботваний як раніше в чорний а просто алюмінієвий та навколо клавіш тепер є відступ десь в міліметр, тепер чіткий ореол від підсвітки, сяє уся. На вигляд ні краше, ні гірше, теперь воно так. Та сама підсвітка наче саму малість яскравіша, чомусь з кольорової схеми прибрали розовий колір, незрозуміло чому, мені подобався, та сама кольорова гама трохи в інших відтінках через цей світлий плейт, та то теж таке. Незрозуміло чому не нанесли підписи на гарячі клавіши, треба самому знати що вони є, де там гучність, де стоп на плеері де там підсвітку перемикати відомо лише тим хто володів першою. По свіжим відчуттям вона зовсім не тиха, взагалі не тиха, так якщо постукати знизу то чутно що там щось проклали але сам стукіт капів досить гучний, я в першій прокладав піну, та змащував і як результат значно тихіше ніж нова з шумкою с заводу, можливо і тут щось перероблю, холімод на стаби так це точно буде. Самі свічі тепер кайф, люфт зник, хід чіткий. З корпусу прибрали глянцеві частини, він тепер матовий як усе тут, ніжки тепер мають лише 2 позіції розкладені та складені, раніше був вибір по висоті. Дріт переїхав у центр клавіатури, раніше був справа, подобалось більше, тепер виймається (ні холодно ні гаряче). Свічі пока не виймав але є сумніви де там вони змащені, бо ті щ я змащував сам більш приємні а ці наче сухі, по натисканню відчувається більш туго, можливо через нові пружини а старим 3 роки+
Це поки що перші відчуття, поки що знайомство, далі мож ще щоть помічу.
Devijack
Member

отже вирішив я подивитись що там під пробілом. Зняв свіч, відкрив а він сухий, взагалі сухий, чи це я якось неправильно зрозумів чи то я нафантазував та ніякої змазки взагалі ніде, теперь зрозуміло чому мене так напряг звук та хід. Далі зняв стаби на них є якась рідина, яка щей на платі була, тобто якесь рідке мастило туди капнули, у самому стабі майже не було, але воно таке рідке що їм тільки пружини змастити, це якийсь крінж, минула модель була щільно змащена густою змазкою яка три роки протрималась і нікуди не розтіклась, а тут одразу майже сухі стаби та змазка на платі. Самі стаби це щось, скоба крива це виправив. Далі сам стаб, як би по м'ягче в ньому стен як щось в бочці мотиляється, відчутно менший по розміру та його там ковбасить, не експерт зі стабів але минулі були по розміру, а тут жах. Самі стаби не дуже щільно сидять на своєму місці але їх добре фіксує резинова заглушка під пробілом. Проклеїв пластир як у гайдах, щільно змастив, зібрав та заспокоївся. Все ж таки прийдеться доводити до адеквату. Цікаво як тоді с гарантією... Чи в разі чого усе можно відмити?)
Melofon
Member

Lamobot

С моими пробелами всё ок, никто не заставляет, ищите на Али тогда хорошие кейкапы, только даже у дорогих бывает брак особенно с пробелами, меня пока эти устраивают для средне-бюджетном клавы более чем ок, кстати на почте можно проверить и если не устроит то просто не брать, а с Али если брать то возврат не будет таким простым и быстрым.

Отправлено спустя 35 минут 33 секунды:
Devijack

Кстати в Дарк Проджект с переключателями смазанными ( те что кап тил) они реально смазанные и стабы смазанны густой белой смазкой как надо, на моих оптических смазанна только пружинка, но тут никто и не обещал, стабы отлично смазанны с завода но я на своей всё равно холи-мод сделал.
Сами стабы были ещё более-менее норм, ничего не болталось и держались в пазах довольно крепко без люфта, но не бывает ничего совершенного поэтому холи-мод сделал на пробеле, на остальных длинных клавишах просто пластырь под стабы приклеил.
7mindfields
Member

Lamobot: 23.04.2024 19:15 0:40 - пробіл, якість ок. Ні, дякую!)))
Яку ти якість хотів за 17$? :dontknow:
Devijack: 24.04.2024 03:14 отже вирішив я подивитись що там під пробілом. Зняв свіч, відкрив а він сухий, взагалі сухий, чи це я якось неправильно зрозумів чи то я нафантазував та ніякої змазки взагалі ніде, теперь зрозуміло чому мене так напряг звук та хід. Далі зняв стаби на них є якась рідина, яка щей на платі була, тобто якесь рідке мастило туди капнули, у самому стабі майже не було, але воно таке рідке що їм тільки пружини змастити, це якийсь крінж, минула модель була щільно змащена густою змазкою яка три роки протрималась і нікуди не розтіклась, а тут одразу майже сухі стаби та змазка на платі. Самі стаби це щось, скоба крива це виправив. Далі сам стаб, як би по м'ягче в ньому стен як щось в бочці мотиляється, відчутно менший по розміру та його там ковбасить, не експерт зі стабів але минулі були по розміру, а тут жах. Самі стаби не дуже щільно сидять на своєму місці але їх добре фіксує резинова заглушка під пробілом. Проклеїв пластир як у гайдах, щільно змастив, зібрав та заспокоївся. Все ж таки прийдеться доводити до адеквату. Цікаво як тоді с гарантією... Чи в разі чого усе можно відмити?)
З таким успіхом краще було взяти vortex race 3 за 1500 на олх, при чому на олх є як версія з тактильними чері, так і з лінійними (не кожному підійде, я би зупинився на лінійних чері блек), і доробити під себе, збірка та матеріали на три голови вище за цей хатор (компактніша, повністю металевий плейт, нормальні dsa кейкапи з пбт, для повноцінної роботи не потрібен софт, всі макроси налаштовуються через сам борд), хіба що світчі не оптичні
Lamobot
Member

7mindfields: 24.04.2024 09:27Яку ти якість хотів за 17$? :dontknow:
Ну так я і прошу порадити кейкапи з нормальною якістю, а не ось це… хай навіть без української, хрін з ним. Тільки б з кирилицею.
Pbd double-shot чи сублімація. Хай непрозорі. Щоб стали на keychron q1.
Бюджет… ну нехай буде до 50 баксів на амазон.
7mindfields
Member

Lamobot: 24.04.2024 19:44
7mindfields: 24.04.2024 09:27Яку ти якість хотів за 17$? :dontknow:
Ну так я і прошу порадити кейкапи з нормальною якістю, а не ось це… хай навіть без української, хрін з ним. Тільки б з кирилицею.
Pbd double-shot чи сублімація. Хай непрозорі. Щоб стали на keychron q1.
Бюджет… ну нехай буде до 50 баксів на амазон.
З кирилицею на амазоні? :D
7mindfields
Member

Не знав :think: В будь-якому разі, це дуже обмежує вибір (ще треба дивитись на сам борд, довжину спейсу, шифтів і тд, бо далеко не всі набори містять 150+ кейкапів під всі формати клавіатур). Краще купити якісні кейкапи без кирилиці, і якщо вже вона так потрібна, зробити додаткове гравіювання
Devijack
Member

Дійшли руки, по малу змащую стаби і деякі свічі на новій Rockfall 2 Optica, звук змінюється до невпізнанності, каеф. Чи то пулер більш вдалий чи по розмірам вони виправили, тепер свічі знімаються без особих зусиль, натиснув, трохи потягнув та готово.
Її в принцепі не треба розбирати та якось доробляти, лише змазати та цукерочка готова.
Melofon
Member

Devijack

Они так и должны сниматься, то что в первой версии сильно туго было то был косяк чей-то, у меня тоже не трудно вытащить при этом они довольно твердо держится на месте, зачем ещё туже не понятно, смазка свичей конечно даёт сильный результат особенно когда шумка уже имеется, хоть она у вас пускай и не идеальная но лучше такая чем вообще без неё, я меня с завода был только слой poron между поэйтом и платой поэтому мне самому пришлось прокладывать автомобильную между корпусом и платой и во все остальные пустоты верхней пластиковой детали, но зато оно теперь очень глухое если постучать т.к. я по всем канонам машинной звукоизоляции использовал слои виброизоляции и шумоизоляции отдельно, но теперь она пипец какая тяжеленная бо вибро весит дофига :rotate:
Ответить