Для 4к монітора, на данный момент, щоб комфортно пограти, потрібна відеокарта, типу RTX4090. Якщо немає такої, то для ігор, я б 4к монітор не рекомендував.Bucho: ↑ 22.04.2024 20:28 Як на мене, брати 27" 1440p в 2024 році за овер 1000 USD - ну такоє...
А з приводу QHD за такі гроші, то монітор один із топових в даному бюджеті. Як на мене, то краще вибрати такий варіант, а ніж, як ось тут, людина з комплектацією (7800X3D + 7900XTX) підбирала собі монітор за 200-300€. Як так, зібрати собі комп'ютер на топ залізі, потім заходить на форум і вибирає собі бюджет-монітор. Що у цієї людини грошей немає? Чи вона не може назбирати собі на нормальний монітор? Ні, у цієї людини є жаба, яка дозволила їй злити уйму бабла на залізо, але чомусь не дозволяє витратити трохи більше бабла на купівлю нормального монітора, який приноситиме радість, а не біль в очах і страждання.
Я розумію, якщо щось нормальне не можуть дозволити собі певні люди, наприклад пенсіонери, у яких пенсія 3 тис/грн., вони на монітор за 4 тис/грн. накопичували цілу вічність. Або школярі-студенти, яким мамка більше 3-5тис/грн., не дає, так як у неї своя жаба в поєднанні з нерозумінням важливості питання покупки чогось хорошого, або реальної нестачі грошей, та інші подібні випадки.
Але ж більшість людей не мають таких проблем. Середньостатистичний чоловік в Україні отримує умовно 8-20 тис/грн і йому 8тис/грн. за монітор вже дуже дорого? А за 15-20 мабуть подібно до божевілля! І що, він не зможе за бажанням, дозволити купити собі хорошу річ? Звичайно ж може, було б бажання, треба просто накопичувати трохи по довше, 200€, якось же накопив? Накопив! Ось копіть іще 200€. І таких людей у досить багато, які цілком можуть собі дозволити купити хоч хороший монітор, комп'ютер, айфон, що завгодно! Ну ось, яскравий приклад, на 7800X3D грошей вистачило, на 7900XTX грошей вистачило, а монітори ми беремо на здачу. Щось мені підказує, що людина солодше за моркву нічого не їла і поняття не має, що таке нормальний монітор.