Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор монитора
-
Свегер
Member
Широкі монітори, можна вішати на стіну, чи на кронштейн, якщо мало місця на столі, або якщо монітор з великою ніжкою.
З приводу, Xiaomi на 34 дюйми, то він також по якості хороший монітор, із нюансів, те ж саме, що властиве бюджетній VA матриці, в основному - це можливі шлейфи і гірші кути огляду, якщо сидіти не навпроти монітора, а Бог зна де...
З приводу, Xiaomi на 34 дюйми, то він також по якості хороший монітор, із нюансів, те ж саме, що властиве бюджетній VA матриці, в основному - це можливі шлейфи і гірші кути огляду, якщо сидіти не навпроти монітора, а Бог зна де...
-
Yukito
Member
А что скажете насчет Gigabyte M27Q?Свегер: ↑ 20.04.2024 21:51 Широкі монітори, можна вішати на стіну, чи на кронштейн, якщо мало місця на столі, або якщо монітор з великою ніжкою.
-
Свегер
Member
Yukito
Яка вам попадеться - невідомо.
Для ігор, краща перша ревізія, там швидша матриця. Але в неї розмиття шрифтів в тексті. Для роботи не підходить.
Друга, хоч і повільніша, але вона краща, бо в неї все гаразд зі шрифтами із текстом все норм. Ну, якось так!
- у цього монітора є дві ревізії, в першої BGR матриця, в другої ревізії RGB матриця.А что скажете насчет Gigabyte M27Q?
Для ігор, краща перша ревізія, там швидша матриця. Але в неї розмиття шрифтів в тексті. Для роботи не підходить.
Друга, хоч і повільніша, але вона краща, бо в неї все гаразд зі шрифтами із текстом все норм. Ну, якось так!
-
VBerezovsky
Member
Маю обидві ревізії, все там нормально з текстом на обох. У першої ревізії на око краще кольори та швидкість матриці, тут правда.Свегер: ↑ 21.04.2024 02:50 Yukito- у цього монітора є дві ревізії, в першої BGR матриця, в другої ревізії RGB матриця.А что скажете насчет Gigabyte M27Q?
-
Свегер
Member
VBerezovsky Зрозуміло! Просто, про ці ревізії, інформація, з такими нюансами і проблемами виникала. А як у вас на цих моніторах з засвіченями і глоу?
-
Kassatka
Member
Свегер
BGR для зглажування тексту не проблема, якщо правильно налаштувати зглажування. Один раз запускаємо маленьку portable-програму Better ClearType Tuner і замість зглажування RGB перемикаємо на BGR. У мене BGR-телевізор з досить невисокою щільністю пікселів як для сидіння впритул за 50 дюймами, а шрифти виглядають чудово. Ніби це також можна налаштувати і стандартними засобами Вінди з налаштування ClearType, але там не так просто щоб одним перемикачем RGB/BGR. А от на всякі матриці OLED, які дуже різні й екзотичні, уже налаштувати Windows не вийде.
Проте якщо наперед не знати чи RGB у тебе, чи BGR, то стандартний засіб Вінди з налаштування ClearType мабуть ліпше, бо там показується на вибір кілька варіантів зглажування і можна обрати, при якому текст виглядає краще.
BGR для зглажування тексту не проблема, якщо правильно налаштувати зглажування. Один раз запускаємо маленьку portable-програму Better ClearType Tuner і замість зглажування RGB перемикаємо на BGR. У мене BGR-телевізор з досить невисокою щільністю пікселів як для сидіння впритул за 50 дюймами, а шрифти виглядають чудово. Ніби це також можна налаштувати і стандартними засобами Вінди з налаштування ClearType, але там не так просто щоб одним перемикачем RGB/BGR. А от на всякі матриці OLED, які дуже різні й екзотичні, уже налаштувати Windows не вийде.
Проте якщо наперед не знати чи RGB у тебе, чи BGR, то стандартний засіб Вінди з налаштування ClearType мабуть ліпше, бо там показується на вибір кілька варіантів зглажування і можна обрати, при якому текст виглядає краще.
-
Свегер
Member
Kassatka Так, дійсно, якщо підправити згладжуванням шрифти, то монітор з першою ревізією досить непоганий. Матриця на ньому досить швидка. Для ігор саме те, що треба. Ще, як і на більшості моніторів Gigabyte, потрібно понизити жовтий канал і все. А то Gigabyte, чомусь, всі жовті з коробки...
-
VBerezovsky
Member
На першій ревізії (наміняв три монітора, у всіх однаково) засвіт зліва знизу, але не дуже заважає. Може натрапив на таку партію, не знаю. На другій ревізії повезло, засвітів майже немає, але сама матриця помітно більше жовтить.Свегер: ↑ 21.04.2024 11:36 VBerezovsky Зрозуміло! Просто, про ці ревізії, інформація, з такими нюансами і проблемами виникала. А як у вас на цих моніторах з засвіченями і глоу?
-
Свегер
Member
VBerezovsky
- Так, ви ж можете виправити. Потрібно, відкрити налаштування колірної температури RGB, та понизити червоний і зелений колір. В налаштуваннях відео драйвера комп'ютераVBerezovsky: ↑ 21.04.2024 13:51 але сама матриця помітно більше жовтить.
-
VBerezovsky
Member
Я-то так і зробив, але для потенційних покупців тут кажу про те, як воно виглядає "з коробки".Свегер: ↑ 21.04.2024 17:00 VBerezovsky- Так, ви ж можете виправити. Потрібно, відкрити налаштування колірної температури RGB, та понизити червоний і зелений колір. В налаштуваннях відео драйвера комп'ютераVBerezovsky: ↑ 21.04.2024 13:51 але сама матриця помітно більше жовтить.
-
Bucho
Member
Підкажіть, чи є сенс брати Samsung Odyssey Neo G7 LS32BG750 за ~30К грн? З вигнутими моніторами раніше справи не мав. Як він в роботі буде? Тобто, крім ігр та ютубчиків, хотілось би ще трохи фотошопу і т.п. речей.
Хочеться 4К з більш-меньш нормальним чорним та HDR. Бо після домашніх теликів Sony 65XF9005 та LG OLED65C1 на свої старі монітори вечорами без сліз вже важко дивитись. А бути бета-тестером (за свої гроші) моніторів з QD-OLED поки жаба душить.
Хочеться 4К з більш-меньш нормальним чорним та HDR. Бо після домашніх теликів Sony 65XF9005 та LG OLED65C1 на свої старі монітори вечорами без сліз вже важко дивитись. А бути бета-тестером (за свої гроші) моніторів з QD-OLED поки жаба душить.
-
Свегер
Member
Bucho Монітор топчик по більшості характеристикам, гадаю, хороший вибір!
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... g7-s32bg75
Підходить для всього!
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... g7-s32bg75
Підходить для всього!
-
Bucho
Member
Свегер
Дякую, rtings я вже прошерстив. Чомусь вони там більш на G8 налягають, не кажучи толком про недоліки останнього.
Дякую, rtings я вже прошерстив. Чомусь вони там більш на G8 налягають, не кажучи толком про недоліки останнього.
-
man1242
Member
Хотів почути відгуки власників олед панелей на прикладі Asus ROG Swift OLED PG27AQDM. Дуже зацікавила модель але не разу не спотикався з олед та його вадами
-
Vpupkin
Member
Из минусов:man1242: ↑ 22.04.2024 19:15 Хотів почути відгуки власників олед панелей на прикладі Asus ROG Swift OLED PG27AQDM. Дуже зацікавила модель але не разу не спотикався з олед та його вадами
Кривой текст (лично мне не мешает, но косяки есть).
Мерцает VVR (надо править мета данные через cru, обрезаем до 230гц и мерцание пропадает)
Из плюсов:
Олед
-
Filabatya
Member
https://www.lg.com/us/monitors/lg-32gs9 ... ng-monitor
є ще такий красень
є ще такий красень
-
Свегер
Member
Bucho Про G8, я не дуже цікавився. А ось про Neo G7, досить позитивні відгуки і рекомендації. Чи варто переплатити за G8, навіть не знаю, а ось Neo G7 30 тисяч гадаю вартий
Відправлено через 22 хвилини 12 секунд:
man1242 Ну, із вад Oled - це вигорання матриці при статичних зображеннях. По відгукам, ще є незручності в роботі зі шрифтами в тексті, можливо, просто не можуть правильно налаштувати. Гадаю, для покращення шрифтів, може частково допомогти вбудована в Windows програмка cleartype.
Для ігор Oled монітори досить добре підходять, тому в цьому плані нарікань гадаю не має бути
Відправлено через 22 хвилини 12 секунд:
man1242 Ну, із вад Oled - це вигорання матриці при статичних зображеннях. По відгукам, ще є незручності в роботі зі шрифтами в тексті, можливо, просто не можуть правильно налаштувати. Гадаю, для покращення шрифтів, може частково допомогти вбудована в Windows програмка cleartype.
Для ігор Oled монітори досить добре підходять, тому в цьому плані нарікань гадаю не має бути
-
Bucho
Member
man1242
Як на мене, брати 27" 1440p в 2024 році за овер 1000 USD - ну такоє...
Сам Самсунг поки що не поспішає роздавати подовжену гарантію на свої QD-OLED матриці, на відміну від того ж LG в їх топових лінійках телевізорів з MLA WOLED.
Мабуть щось да знає...
Як на мене, брати 27" 1440p в 2024 році за овер 1000 USD - ну такоє...
Сам Самсунг поки що не поспішає роздавати подовжену гарантію на свої QD-OLED матриці, на відміну від того ж LG в їх топових лінійках телевізорів з MLA WOLED.
Мабуть щось да знає...
-
l-m
Member
Bucho
Наче як у всіх нових 32" 4к QD-OLED гарантія 3 роки, яка ще й включає вигорання.
Виняток як раз LG 32GS95UE-B на W-OLED, на який кинули лінк вище - 2 роки та без покриття вигорання. Хоча певно якийсь Асус дасть нормальну гарантію на тій же матриці.
Наче як у всіх нових 32" 4к QD-OLED гарантія 3 роки, яка ще й включає вигорання.
Виняток як раз LG 32GS95UE-B на W-OLED, на який кинули лінк вище - 2 роки та без покриття вигорання. Хоча певно якийсь Асус дасть нормальну гарантію на тій же матриці.
-
Bucho
Member
На скільки я розумію, там різниця між ними тільки в герцовці і фінішному покритті матриці (G8 більш матова) + ще колір заду корпусу в G8 білий.Свегер: ↑ 22.04.2024 20:03 Bucho Про G8, я не дуже цікавився. А ось про Neo G7, досить позитивні відгуки і рекомендації. Чи варто переплатити за G8, навіть не знаю, а ось Neo G7 30 тисяч гадаю вартий
У нас G7 чомусь один сіряк. Але я, якщо наважусь на нього, то планую брати за кордоном з перевіркою.
Neo G8 є на Розетці. Правда там всього 12 відгуків і більшість, м'яко кажучи, сумні відносно якості матриці.
Відправлено через 12 хвилин 44 секунди:
Воно то так. Виробники щось натестили в своїх лабораторіях і намалювали від себе гарантію. Але ж реальної статистики від користувачів ще не назбирали. QD-OLED, на відміну від WOLED, на ринку всього біля 2х років. Повторюсь, сам Самсунг поки що розширеною гарантією на матриці в свої девайсах не страждає.l-m: ↑ 22.04.2024 20:34 Наче як у всіх нових 32" 4к QD-OLED гарантія 3 роки, яка ще й включає вигорання.