Brave/LibreWolf

Обсуждение программ
Автор
Member

Ekz0rcyst: 08.04.2024 13:55Спробуйте Arc, він поки доступний виключно на платформі macOS але зараз активно розробляється Windows версія.
Дякую, виглядає цікаво.
Подивлюся, як там організовані профілі - для мене це майже основна вимога до браузера.
daesz
Member

Раніше для мене це не було так очевидно, але в мене основна вимога це можливість "засторити" налаштування бразура / закладки, і потім можливість вікдрити їх на телефоні, чи от якщо переставляю систему на інший диск чи просто форматую/тощо - можливість відновити вкладки / налаштування / закладки / розширення / додатки. Не впевнений чи брейв це вміє. Звичайний хром це вмів :-/
AnatolPV
Junior

Ще задовго до Brave перейшов з хрому на SRW Iron
https://www.srware.net/iron/
Німецький продукт хромподібних браузерів. Також позиціонується, як альтернатива хрому з урахуванням високої конфіденційності від хитрозадих гугл.
Гнучкий в налаштуванні, постійно оновлюється. Brave також пробував, але залишаюсь на Iron. Фіча, яка подобається: є офіційна портативна версія, в якій зберігаються всі налаштування, закладки, і при перевстановленні системи все залишається. В портативку вбудований також модуль для бекапів, але я їм рідко користувався. Воно й так зберігається в теці портаблу.
Ставлю на нього плагін uBlockOrigin (менше жре пам'яті в 2-3 рази ніж адблок) і пошукову сторінку старпейдж. Ну і темну тему якусь. Є версія під Лінукс, є і під Андроїд. Спробуйте може Вам зайде, адже одній Вашій вимозі відповідає - зберігає налаштування, закладки і інше.
daesz
Member

https://www.forbes.com/sites/daveywinde ... yours-now/

Черговий раз переконуюсь в тому, що міграція з гугла на протон та з хрома на брейв+бітворден - була найкращим рішенням. Мої співчуття тим, хто дозволяє хрому зберігати паролі.
Васильович
Member

daesz: 19.06.2025 16:37Мої співчуття тим, хто дозволяє хрому любому браузеру зберігати паролі.
Fixed ;)
daesz
Member

Васильович: 19.06.2025 17:03
daesz: 19.06.2025 16:37Мої співчуття тим, хто дозволяє хрому любому браузеру зберігати паролі.
Fixed ;)
Можливо й так, я після того як вернувся з торіума на брейв - поставив собі bitwarden і зберігаю паролі тільки в ньому :)
Геральт
Member

daesz: 19.06.2025 17:19 Можливо й так, я після того як вернувся з торіума на брейв - поставив собі bitwarden і зберігаю паролі тільки в ньому :)
Паролі в спец софті зберігати?
txt -> архів ->"мастер" пароль від архіву - в голові :)
daesz
Member

Геральт: 05.09.2025 16:17
daesz: 19.06.2025 17:19 Можливо й так, я після того як вернувся з торіума на брейв - поставив собі bitwarden і зберігаю паролі тільки в ньому :)
Паролі в спец софті зберігати?
txt -> архів ->"мастер" пароль від архіву - в голові :)
Та-де, в хромовому паролезберігачі. Зараз зберігаю в bitwarden:)
Геральт
Member

daesz
Ну так правильно, то ж менеджер. Впав він і потягнув всю базу. Таке собі.
Ekz0rcyst
Member

Васильович
Але ж це зручно. Ну і питання, - якщо не selfhosted vaultwarden/bitwarden то що пропонуєте?
Васильович
Member

Ekz0rcyst: 05.09.2025 18:09Але ж це зручно.
Ну, так само зручно і зловмисникам, щоб ті паролі вкрасти :shuffle:
Ekz0rcyst: 05.09.2025 18:09Ну і питання, - якщо не selfhosted vaultwarden/bitwarden то що пропонуєте?
Особисто я використовую НЕ selfhosted версію Bitwarden: лімітів сховища мені достатньо в безкоштовній версії, а вбудованим автентифікатором всеодно я не користувався б, бо це ламає саму суть 2FA (плюс був прецедент, де покупець преміум версії вчасно не оновив платіжні дані і залишився без доступу до 2FA, не змігши навіть зайти у свій акаунт Bitwarden - щоб продовжити підписку).
daesz
Member

Васильович: 05.09.2025 20:16вбудованим автентифікатором всеодно я не користувався б, бо це ламає саму суть 2FA
У протона недавно вийшов їхній власний аутентифікатор, тож я перейшов на нього повністю. До цього користувався аегісом, до нього претензій не було, але я користують іншими сервісами протону (мило та віпіен), тож вирішив і автентифікатором їхнім користуватись :)
В протону, здається, і пасворд волт є, але не впевнений чи там є ліміт на кількість ентріс (і чи є варіант селфхостингу включно із додатком до брейву) :(
sdbndfgn
Member

daesz
а перенести 2фа з Google Auth та MS Auth в Proton Auth просто? Наразі в процесі переїзду на Proton, цікаво як просто перевести це.
Васильович
Member

daesz
sdbndfgn
Півцарства за 2FA апку з сортуванням по папках - в мене вже в Google Authenticator стільки записів (і робочих, і власних), що знаходити у загальному списку якийсь конкретний - ще та задача :insane:
Ekz0rcyst
Member

У мене взагалі по старому, - все в голові тримаю. Хоч і розумію, що це не найкращий спосіб з погляду секюрності. Але ідейно не розумію найкращий варіант, типу той же bitwarden free чи є варіант ліпше?
sdbndfgn
Member

Ekz0rcyst
спробуйте зберігати в голові 16-значні паролі :)
Васильович
Member

sdbndfgn: 05.10.2025 11:07спробуйте зберігати в голові 16-значні паролі
До речі, я зі згенерованими в BitWarden перейшов на 30 значні - дуже рідко трапляються сайти, що вимагають меншу довжину :D
mult
Member

Ekz0rcyst
Ну не знаю, я зареєстрований на десятках сайтів, це магазини і тп.
Скрізь різні паролі.
Все в голові не втримаєш.
В мене в зошиті все записано.
daesz
Member

sdbndfgn: 04.10.2025 09:01 daesz
а перенести 2фа з Google Auth та MS Auth в Proton Auth просто? Наразі в процесі переїзду на Proton, цікаво як просто перевести це.
Якщо в Google Auth та MS Auth є опція експорту в json - то можна, це те що я використовував із aegis. В самого протону є функція імпорту через json.

Відправлено через 5 хвилин 34 секунди:
Погуглив, схоже що також можна імпортити з CSV файлів https://proton.me/support/import-2fa-codes
sdbndfgn
Member

daesz
Дякую, теж погуглив, але Google Auth не дає експорт в CSV робити. Трохи бл9дство, треба ручками переносити.
Ответить