SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Ответить
Автор
Король клавиатуры

Последний раз редактировалось Vovchic_jrc 05.03.2015 11:09, всего редактировалось 62 раза.
Varzek
Member

WalkMan: 09.04.2024 15:25 перевернути чохол/ssd і все там буде норм
Та не, чехол я правильно одел. Просто я ж начал пробовать подключать к переднему разъёму Type-C на корпусе и подключения не произошло. Начал грешить, что провод не до конца вставляется в переносной ссд. А в итоге оказалась проблема с передним Type-C на корпусе. При этом если его подключить к разъёму Type-A тоже спереди корпуса, то ссд видит, но скорость передачи данных упирается где-то в 365Мб/с, т.е. в 2 раза меньше от того, что он может.
Хороший вибір, ще один не очевидний плюс, так це те, що йому треба трішки менше енергії для роботи, аніж зазвичай вимагають зовнішні кишені. Я пробував підключати до малинки кишеню з m.2 SSD, так нічого не вийшло, довелось подавати зовнішнє живлення.
Ещё из плюсов детальнее про температуру. Перекидывал 280гб на ноут. Так ссд на ноуте нагрелся до 61 градуса, а внешний ссд только до 44 градусов.
ck_ua
Member

Varzek: 09.04.2024 14:52ссылкой на такого типа "удлинитель" для ssd?
Щось таке.
WalkMan: 09.04.2024 15:25кишеню з m.2 SSD
Фактично це також "кишеня з m.2 SSD".
WalkMan
Member

Varzek: 09.04.2024 16:00Просто я ж начал пробовать подключать к переднему разъёму Type-C на корпусе и подключения не произошло. Начал грешить, что провод не до конца вставляется в переносной ссд. А в итоге оказалась проблема с передним Type-C на корпусе.
щось я заплутався про які корпуса йде мова, а я взагалі про дірку в чохлі
можна одягнути так
Изображение
а вірно, ось так
Изображение
Varzek: 09.04.2024 16:00А в итоге оказалась проблема с передним Type-C на корпусе.
здається я зрозумів, це ті розʼєми з "передньої панелі", що на матринку підключаються. Так, є така проблема реалізація, що лише однією стороною можна підключити девайс.
ck_ua: 09.04.2024 16:01Фактично це також "кишеня з m.2 SSD".
😱 неможе бути 😆
Varzek
Member

WalkMan: 09.04.2024 17:06 а я взагалі про дірку в чохлі
Да, я там всё правильно одел как у вас на скриншоте "а вірно ось так".
здається я зрозумів, це ті розʼєми з "передньої панелі", що на матринку підключаються. Так, є така проблема реалізація, що лише однією стороною можна підключити девайс.
Блин, я думал вы с меня рофлите. Попробовал и подключилось. Скорость 730-745Мб/с, всё работает :beer: Мой шок снова в шоке :eek: Я думал Type C симметричный разъём и не понимаю как такое может быть...
Юра Ray
Junior

Всім привіт :) Таке питання M.2 SSD накопичувач WD Black SN770 1 TB (WDS100T3X0E) буде хорошим варіантом для ігор за 3 000 грн. Планую ставити в материнську плату Gigabyte Z490 UD , чи є інші пропозиції з + - такими ТТХ, дякую!
ck_ua
Member

Юра Ray
Нормально.
S
Member

...
Varzek
Member

Приехал ко мне с Амазона SK Hynix BC711 512GB NVMe PCIe M.2 2230. Запакован, но по смарту вижу почти 1Тб записанных данных. Такое может быть на новом ссд?
спойлер
Изображение
AlexKuzovkov
Member

Varzek: 15.04.2024 21:04 Приехал ко мне с Амазона SK Hynix BC711 512GB NVMe PCIe M.2 2230. Запакован, но по смарту вижу почти 1Тб записанных данных. Такое может быть на новом ссд?
спойлер
Изображение
Refub
Varzek
Member

AlexKuzovkov
Был в запаянной упаковке. Со штрих кодом и наклейкой OEM Packaging New.
ck_ua
Member

Varzek: 15.04.2024 21:04Запакован
Він ОЕМ-ний, вроздріб не продається. Відповідно і упаковки заводської немає. З якогось ноутбука виколупали і продали. За 7 годин 980 ГБ набрав. А чи вважати його новим при цьому - питання філософське :)
Varzek: 15.04.2024 21:41Был в запаянной упаковке. Со штрих кодом и наклейкой OEM Packaging New.
Високий сервіс від продавця :)
Varzek
Member

ck_ua: 15.04.2024 21:50 Високий сервіс від продавця :)
Их точно также продают и у нас. Видел это в комментариях к подобным oem ссд на розетке. Но я писал это не для оценки сервиса, а для понимания может ли не новый ссд приехать в герметичной одноразовой упаковке такого типа:
спойлер
Изображение
Потестировал я связку SK Hynix BC711 512GB NVMe PCIe M.2 2230 + кейс под 2230 и откровенно говоря пока что результаты вызывают вопросы. Особенно при сравнении с Hynix X31.

Тесты ниже. Файл перекидывал размером 180Гб.
При подключении к ноутбуку
Изображение
При подключении к ПК
Изображение
Собственно проблема основная в температуре. Если Hynix X31 в подобных тестах нагревался до 44-46 градусов, то данный девайс греется до 60.
Возможно я неправильно наклеил термопрокладки. В общем буду рад вашим рекомендациям, так как мне кажется такой температуры быть не должно.
Без термопрокладок
Изображение
С термопрокладками
Изображение
KimRomik
Member

Varzek: 15.04.2024 23:42В общем буду рад вашим рекомендациям, так как мне кажется такой температуры быть не должно.
ну ти ж тільки що розігнав ссд 180 гігабайтним файлом, я не думаю що в повсякденних задачах буде така інтенсивність користування
до речі корпус пластиковий чи алюмінієвий?
Varzek
Member

KimRomik: 16.04.2024 00:01 до речі корпус пластиковий чи алюмінієвий?
Алюминиевый
Ekz0rcyst
Member

Всім вітання! Є сабж, - ноут Dell E7470. В ньому вийшов з ладу M2 Nvme накопичувач WD SN530 256Gb. Купив на заміну Hynix BC511 256Gb, - ноут його "не бачить", сам накопичувач справний, - через USB карман його видно та й на іншій системі теж працює. Для тесту вставив в цей ноут Samsung 970EVO +, його теж ноут не бачить. А от M2 SATA Liteon побачив. Питання наступне, - які M2 Nvme накопичуваиі сумісні з цим ноутом?
lewerlin
Member

Ekz0rcyst: 16.04.2024 10:18Питання наступне, - які M2 Nvme накопичуваиі сумісні з цим ноутом?
Уточніть партномер ноута(P/N). Одна і та ж модель може мати кілька ревізій. Мануал на сайті виробника зазвичай лежить лише на основну.
7mindfields
Member

Ekz0rcyst: 16.04.2024 10:18 Всім вітання! Є сабж, - ноут Dell E7470. В ньому вийшов з ладу M2 Nvme накопичувач WD SN530 256Gb. Купив на заміну Hynix BC511 256Gb, - ноут його "не бачить", сам накопичувач справний, - через USB карман його видно та й на іншій системі теж працює. Для тесту вставив в цей ноут Samsung 970EVO +, його теж ноут не бачить. А от M2 SATA Liteon побачив. Питання наступне, - які M2 Nvme накопичуваиі сумісні з цим ноутом?
У тебе стояв m2 nvme, але тепер ноут бачить лише m2 sata? :insane:
Ekz0rcyst
Member

7mindfields
Є підтримка як M2 Nvme так і M2 SATA. З того що в мене було під рукою запрацював тільки M2 SATA накопичувач. Звичайно тут йде мова про сумісність, питання в тому який накопичувач M2 Nvme буде точно сумісний?
lewerlin
Service TAG - GTG2K72
Express Service Code - 36609029822
lewerlin
Member

Ekz0rcyst: 16.04.2024 12:07Є підтримка як M2 Nvme так і M2 SATA. З того що в мене було під рукою запрацював тільки M2 SATA на копичувач. Звичайно тут йде мова про сумісність, питання в тому який накопичувач буде точно сумісний з M2 Nvme?
Спробуйте в біосі переключити SATA Operation mode на "ACHI"(не питайте до чого тут SATA і ACHI, якщо диск NVME :rolleyes: , не я той біос писав).
Ekz0rcyst
Member

lewerlin
Вже. Перемикання цього параметру не змінює ситуацію.
UPD. Дякую
Последний раз редактировалось Ekz0rcyst 16.04.2024 12:29, всего редактировалось 1 раз.
Ответить