Последние статьи и обзоры
Новости
Минулого року на контрактному виробництві чипів Intel втратила $7 мільярдів
-
Artempo100
Member
Пропоную обговорити Минулого року на контрактному виробництві чипів Intel втратила $7 мільярдів
Після землетрусів в тайвані я думаю Інтел з власним виготовленням чіпів стане набагато краще
Після землетрусів в тайвані я думаю Інтел з власним виготовленням чіпів стане набагато краще
-
taras_cs
Member
Навчаться їх народжувати чи що?Artempo100: ↑ 03.04.2024 18:45Після землетрусів в тайвані я думаю Інтел з власним виготовленням чіпів стане набагато краще
-
Rederst
Member
Уряд грошей відсипле.taras_cs: ↑ 03.04.2024 19:36Навчаться їх народжувати чи що?Artempo100: ↑ 03.04.2024 18:45Після землетрусів в тайвані я думаю Інтел з власним виготовленням чіпів стане набагато краще
-
ronemun
Advanced Member
0. 7 міліардів на тому ринку це вже навіть не гроші, а копійки. Китай вкинув чистими сотні міліардів, і йому до Інтела як до Місяця раком. Вони, якщо б могли, лише за право встати в чергу на виробництво до Інтела, думаю міліардів 100-200 не пожаліли б.
1. в Інтел вже закінчилось тестове і почалась підготовка до масового виробництва 2нм продукції. Тут навіть Apple зачухається, тим більше бум ШІ взагалі зняв питання ціни транзистора - прибутки на акціях там такі що любий стартап може трильйон підняти
2. Саме Інтел нещодавно отримала першою найпередовіше обладнання з великою апертурою - це дозволить знаачно швидше засвічувати пластини. Зараз проблема в дууже малому полі засвітки EUV - вічно то енергії засвітки не хватає щоб резист затвердів, то оптика слаба, і т.п.
3. Думаю, чим далі, тим більше очевидно, що на TSMC ставлять хрест - ніхто не буде воювати за убогий острів проти майже 2х міліардної суперефективної у виробництві системи. Саме тому тайванцям дають все необхідне для переїзду в США/Японію/Європу і т.д. Незахочуть, через азіатсько-клановий менталітет - там їх і поховають. Чисто і мирно, не своїми руками, звісно ж. Або розміняють, як у шахах.
4. Як і в мікрософт і нвідія, інтел вже не ставить на 1ше місце свої основні продукти - процесори, цей час вже пройшов. Зараз зовсім інший світ і в ньому нові еталони.
1. в Інтел вже закінчилось тестове і почалась підготовка до масового виробництва 2нм продукції. Тут навіть Apple зачухається, тим більше бум ШІ взагалі зняв питання ціни транзистора - прибутки на акціях там такі що любий стартап може трильйон підняти
2. Саме Інтел нещодавно отримала першою найпередовіше обладнання з великою апертурою - це дозволить знаачно швидше засвічувати пластини. Зараз проблема в дууже малому полі засвітки EUV - вічно то енергії засвітки не хватає щоб резист затвердів, то оптика слаба, і т.п.
3. Думаю, чим далі, тим більше очевидно, що на TSMC ставлять хрест - ніхто не буде воювати за убогий острів проти майже 2х міліардної суперефективної у виробництві системи. Саме тому тайванцям дають все необхідне для переїзду в США/Японію/Європу і т.д. Незахочуть, через азіатсько-клановий менталітет - там їх і поховають. Чисто і мирно, не своїми руками, звісно ж. Або розміняють, як у шахах.
4. Як і в мікрософт і нвідія, інтел вже не ставить на 1ше місце свої основні продукти - процесори, цей час вже пройшов. Зараз зовсім інший світ і в ньому нові еталони.
-
Kashtan
Member
Боби свони та брайани кржаничі залишили найсумніший спадок в історії інтел, ось що буває коли головою високотехнологічної компанії садовлять тупих главбухів, які цікавляться виключно сьогоденним прибутком, а не інженерів.
-
waryag
Member
Заплатити 100+ лярдів, щоб виробляти чіпи на гіршому і навряд чи набагато дешевшому техпроцесі, ніж tsmc?ronemun: ↑ 03.04.2024 21:32Вони, якщо б могли, лише за право встати в чергу на виробництво до Інтела, думаю міліардів 100-200 не пожаліли б.
-
7mindfields
Member
Він вірить у роадмап інтелаwaryag: ↑ 04.04.2024 00:00Заплатити 100+ лярдів, щоб виробляти чіпи на гіршому і навряд чи набагато дешевшому техпроцесі, ніж tsmc?ronemun: ↑ 03.04.2024 21:32Вони, якщо б могли, лише за право встати в чергу на виробництво до Інтела, думаю міліардів 100-200 не пожаліли б.
-
lw_007
Junior
Не до інтела а до ASML з їх EUV.ronemun: ↑ 03.04.2024 21:32 0. Китай вкинув чистими сотні міліардів, і йому до Інтела як до Місяця раком.
Як і intel, які самі не змогли і пішли контрактувати TSMC
-
ViPo
Member
Тут велике питання "не змогли" чи "в TSMC просто дешевше".lw_007: ↑ 04.04.2024 06:03 Як і intel, які самі не змогли і пішли контрактувати TSMC
-
OzMorphine
Junior
Не понимаю связи между "заказать на стороне" и "убытки своих заводов" ... они простаивают что-ли? Они же наверняка клепают что-то для кого-то другого по тому же контракту, в общем тут или перевод неверен или я не знаю
-
firestarter256
Member
lw_007
Интел один из 3-х крупных инвесторов АСМЛ наравне с Яблоком и ТСМС
Интел один из 3-х крупных инвесторов АСМЛ наравне с Яблоком и ТСМС
-
dead_rat
Member
Не змогли, чи ви пане забули скільки років Інтел переносили релізи техпроцессів?ViPo: ↑ 04.04.2024 07:33Тут велике питання "не змогли" чи "в TSMC просто дешевше".lw_007: ↑ 04.04.2024 06:03 Як і intel, які самі не змогли і пішли контрактувати TSMC
-
Scoffer
Member
В інтелі не змогли в нові техпроцеси на старому обладнанні (дивина, чи не так?), а нові на новому жаба давила. Зараз купили саме-саме нове, навіть новіше ніж те що у тсмц і впроваджують в виробництво.dead_rat: ↑ 04.04.2024 09:34Не змогли, чи ви пане забули скільки років Інтел переносили релізи техпроцессів?
-
dead_rat
Member
Scoffer
Дивина в тому скільки років пробивали головою стіну і як компанія не змогли виконати свої обісцянки
Дивина в тому скільки років пробивали головою стіну і як компанія не змогли виконати свої обісцянки
-
Scoffer
Member
dead_rat
Акціонерам обіцяли скорочення витрат А проблеми піпла нікого не хвилюють
Акціонерам обіцяли скорочення витрат А проблеми піпла нікого не хвилюють
-
Intel74320ASuperFin+
Member
На слайдах дяди Пэта штеуд уже покоряет квантовый мир, но в итоге предлагает купить 14900кс на допотопном 10 14+++++ нм. Получаем закономерный результат.
-
Sanc
Member
Справа не в не змогли, змогли б якби захотіли.ViPo: ↑ 04.04.2024 07:33Тут велике питання "не змогли" чи "в TSMC просто дешевше".lw_007: ↑ 04.04.2024 06:03 Як і intel, які самі не змогли і пішли контрактувати TSMC
Просто всякі Свони і Крижанчичі не проводили закупівлю обладнання нового, а вижимали соки з старого.
І дійшли до такої ситуації, коли старе обладнання уже не може, а нове потрібно купляти, при тому вибір стає купляти актуальне на зараз чи актуальне на майбутнє. Якщо брати актуальне на зараз, то поки запустять - воно швидко застаріє і знов потрібно нове.
І тут Інтел приходить до цілком очевидного рішення: беремо саме нове і найпередовіше обладнання, а дирку в часі на 2 роки затикаємо за допомогою ТСМЦ.
І вийде, що 3-4нм вони випускатимуть на ТСМЦ, а уже 2нм (20А GAAFET) випускатимуть на своєму.
І таким чином Інтел стане конкурентом ТСМЦ, яке знатно підріже повернення територій Тайваню в Китай.
-
EvhenS
Member
АМД так чуть не сдох, в свій час, у нього хронічно виробнича частина не встигала. То з процесом, то з об'ємами.
І за що я не люблю капіталістів драних, закупівля нового обладнання це не збитки, навіть якщо в річному звіті так виглядає. Це доходи майбутніх звітів. Але навіщо дивитися далі, ніж кінець цього року.
І за що я не люблю капіталістів драних, закупівля нового обладнання це не збитки, навіть якщо в річному звіті так виглядає. Це доходи майбутніх звітів. Але навіщо дивитися далі, ніж кінець цього року.
-
ronemun
Advanced Member
Sanc
НЕЙМОВІРНО. Реально пряме влучання в 10ку
Відправлено через 4 хвилини 10 секунд:
EvhenS
Nvidia взагалі ніколи не мала обладнання, а зараз коштує більше ніж всі інші разом взяті, і це лише початок. Не обладнання основне, тому TSMC приречена, це давно зрозуміло. Ти м більше вона лише стоїть за станками, а всі станки, які зробити в міліони раз важче, і є чіткі інструкції для роботи за ними, TSMC не робить. Це як виготовити автомобіль, і водій. Ясно, що водієм зараз може бути навіть т.зв. блондинка, а ось попоробуй виготовити автомобіль най-най-технологічнішого в історії і науці техпроцесу
НЕЙМОВІРНО. Реально пряме влучання в 10ку
Відправлено через 4 хвилини 10 секунд:
EvhenS
Nvidia взагалі ніколи не мала обладнання, а зараз коштує більше ніж всі інші разом взяті, і це лише початок. Не обладнання основне, тому TSMC приречена, це давно зрозуміло. Ти м більше вона лише стоїть за станками, а всі станки, які зробити в міліони раз важче, і є чіткі інструкції для роботи за ними, TSMC не робить. Це як виготовити автомобіль, і водій. Ясно, що водієм зараз може бути навіть т.зв. блондинка, а ось попоробуй виготовити автомобіль най-най-технологічнішого в історії і науці техпроцесу