Процессоры AMD Ryzen 7000-й серии (Raphael\Zen 4\5 nm\AM5)

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
HWBOT OC Team

Nikolay Yeryomenko: 29.02.2024 18:37 А у кого-то ещё проявлялись подобные проблемы когда процессор и видеокарта от AMD работают в паре?
Нещодавно зібрав комплект 7500f, Gigabyte a620і, 2х16гб 5600c36 (samsung) + Radeon 6700XT.
У CS2 інколи мікрофріз трапляється (чутно лаг звуку + пінг скаче). Таке раз на 2-5хв.
Але я виставив на оперативку REFI=65k при стокових 1.2в. Тести проходить, але в іграх оператива гріється десь до 52С, то може глючити.
Покищо думаю проблема через мій оптимістичний розгін. Я оперативу повернув на стоковий EXPO. Подивимось чи в цьому була проблема...
Nikolay Yeryomenko
Member

a_z_z_y: 29.02.2024 21:35Покищо думаю проблема через мій оптимістичний розгін. Я оперативу повернув на стоковий EXPO. Подивимось чи в цьому була проблема...
Напишешь потом как оно, а то это конечно не прикольно.
a_z_z_y
HWBOT OC Team

Nikolay Yeryomenko: 01.03.2024 09:22
a_z_z_y: 29.02.2024 21:35Покищо думаю проблема через мій оптимістичний розгін. Я оперативу повернув на стоковий EXPO. Подивимось чи в цьому була проблема...
Напишешь потом как оно, а то это конечно не прикольно.
Повернув на ЕХРО з дефолтним REFI. Фрізи на місці залишилися.
Шо ж по хорошому простому не вийшло. Доведеться колупатися прискіпливо... :-/
krivonos-kolya
Member

a_z_z_y
Если не получится, можно будет на моем конфиге проверить. Может проц или мать выделивается у вас.
a_z_z_y
HWBOT OC Team

krivonos-kolya
Спочатку треба точно діагностувати проблему, навчитися її легко маніторити (щоб не сидіти слухати звук).
Тоді можна ще пару ідей спробувати. Зарано ставити хрест на тій системі.
Я ще легко можу 7700 підкинути туди. Або 7600х (якщо свій контур розберу). Ще погратися з різною оперативкою можна.
krivonos-kolya
Member

a_z_z_y
Если есть на чем проверить тогда да, не у всех есть возможность проверить в другой системе, потому и предложил помощь.
Nikolay Yeryomenko
Member

a_z_z_y: 06.03.2024 12:05Фрізи на місці залишилися.
А на видеокарту какой версии драйвер? Есть ли возможность проверить с другой вк, например от nvidia или с более старым драйвером 23-его года?
AndP
Member

Хотелось бы услышать мнение сообщества. Имею такой отпечаток процессора на кулере. Как думаете можно ли опустить кулер вниз? Боюсь что верх процессора не будет перекрываться, 7 мм это много, меньше смещения не нашел еще.

https://ibb.co/mvK3fGZ
GreenMile
Member

AndP: 18.03.2024 22:48 Хотелось бы услышать мнение сообщества. Имею такой отпечаток процессора на кулере. Как думаете можно ли опустить кулер вниз? Боюсь что верх процессора не будет перекрываться, 7 мм это много, меньше смещения не нашел еще.

Треба дивитись, де там ті 7мм закінчуються, а так-то можна спробувати, ось, наприклад, як штатно ставиться водоблок арктік фрізера 3 на АМ5, видно, що нижче виступів самої залізяки.
спойлер
Screenshot 2024-03-19 091101.png
AlexKuzovkov
Member

AndP: 18.03.2024 22:48 Хотелось бы услышать мнение сообщества. Имею такой отпечаток процессора на кулере. Как думаете можно ли опустить кулер вниз? Боюсь что верх процессора не будет перекрываться, 7 мм это много, меньше смещения не нашел еще.

А навіщо опускати?
AndP
Member

AlexKuzovkov: 19.03.2024 09:18

А навіщо опускати?
что бы самая горячая точка, была ближе к центру теплосменой пластині. Сейчас она в самом низу.
AlexKuzovkov
Member

AndP: 19.03.2024 10:27
AlexKuzovkov: 19.03.2024 09:18

А навіщо опускати?
что бы самая горячая точка, была ближе к центру теплосменой пластині. Сейчас она в самом низу.
Це має сенс на водянці. Де грає роль конструкція водоблоку. В вашому випадку не думаю що є сенс. Все одно ж там теплотрубки є.
AndP
Member

AlexKuzovkov: 19.03.2024 10:52
Це має сенс на водянці. Де грає роль конструкція водоблоку. В вашому випадку не думаю що є сенс. Все одно ж там теплотрубки є.
Уже заказал. Попробую. Да и Ноктуавцы, говорят что тема рабочая. Если на моем, более холодном процессоре, сработает, то закажу и на более теплый.
GreenMile
Member

AlexKuzovkov: 19.03.2024 10:52
Тепло із центру п'ятки може швидко росходитись в усі боки по п'яті і краще передаватись на всю контактну поверхню теплотрубок, тоді як тепло збоку буде гірше розходитись. Це в теорії, звісно, на практиці різниця може бути нікчемна, але без порівняння не вгадати.
AndP: 19.03.2024 12:22 [Уже заказал. Попробую. Да и Ноктуавцы, говорят что тема рабочая. Если на моем, более холодном процессоре, сработает, то закажу и на более теплый.
Відпишіться потім по результатам, бо цікаво :)
AndP
Member

[/quote]
шансы отписаться, растут. :D Заказывал офсетинговое крепление у серовозов, думал не пришлют. Каюсь, надеялся на худшее, но что-то отправили. Ура.
Теперь готовлюсь тестить, от сюда и вопрос. Чем загрузить проц не на полную мощность? Игр нету, всё что есть, грузит 100%, до лимита, там я разницу не увижу.
AndP
Member

AndP: 19.03.2024 17:46
отписываюсь. Не стал я рисковать. Выложу фото позже. Все-таки, 7 мм много, для пятки моих Дипкулов. Стремно оставлять не накрытым, часть процессора.
GreenMile
Member

AndP: 21.03.2024 05:07
AndP: 19.03.2024 17:46 Відпишіться потім по результатам, бо цікаво :)
отписываюсь. Не стал я рисковать. Выложу фото позже. Все-таки, 7 мм много, для пятки моих Дипкулов. Стремно оставлять не накрытым, часть процессора.
Там товстезна кришка і зверху IOD, який знаходиться значно нижче кришки, воно настілки низько спускається? :puzzle: Добре *почекаємо фоток*
a_z_z_y
HWBOT OC Team

AndP: 19.03.2024 17:46 Теперь готовлюсь тестить, от сюда и вопрос. Чем загрузить проц не на полную мощность? Игр нету, всё что есть, грузит 100%, до лимита, там я разницу не увижу.
В CineBench можна ручками виставити кількість потоків ;)
Можете в біосі обмежити РРТ і потім порівнювати запуски CB на всі 100%.
AndP
Member

GreenMile: 21.03.2024 13:11 Добре *почекаємо фоток*
Вот что выходит. Где-то 4 мм, ладно еще бы "уши" торчали, а то пару мм, крышки без "ушей" не перекрывает.
спойлер
20240321_015243.jpg
спойлер
20240321_014218.jpg
GreenMile
Member

AndP: 21.03.2024 17:19
GreenMile: 21.03.2024 13:11 Добре *почекаємо фоток*
Вот что выходит. Где-то 4 мм, ладно еще бы "уши" торчали, а то пару мм, крышки без "ушей" не перекрывает.
спойлер
20240321_015243.jpg
спойлер
20240321_014218.jpg
Так нормально, IOD там стоїть аж за рядом резисторів, а резистори досить широкі, там до початку ядра явно більше пари міліметрів. Ось приблизно намалював.
спойлер
ryzen.jpg
Подивись можна детальніше на відео:
спойлер
Відправлено через 7 хвилин 16 секунд:
У вас кулер отак стоїть, якщо орієнтуватись по ребрам кришки проца на вашій другій фотці.
спойлер
ryzen2.jpg
Ответить