Noctua пропонує CPU-кулер NH-D12L у модифікації chromax.black

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Devijack
Лучше учи физику, излучение никак колерному радиатору не поможет. А теплопроводность реально может пострадать (и почти всегда страдает, только Ноктуя серьезно парится с тем чтобы этого избежать)
Devijack
Member

DuckRider: 19.03.2024 22:41
Нет, ты учи. Любой слой покрытия ухудшает теплопроводность
спеціально для тупих є відео де пофарбована поверхня випромінює більше тепла ніж чиста

Отправлено спустя 1 минуту 23 секунды:
ImperiumAeternum
пук пук в калюжу, дуже переконливо. Пруф на відео?

Отправлено спустя 11 минут 21 секунду:
Melofon: 19.03.2024 21:04
Я тоже на своём прошлом мачо рев.В сточил горб и температуры снизились, но в итоге я его корешу подарил а себе взял дипкул АК620, кстати он без горба.
в мене вийшла різниця у 8 градусів
daesz
Member

Ну і на який воно потрібно по такій ціні, коли є pa120mini/ss135 з висотою до 135мм, ss110/si100 з висотою до 110мм, які гарантовано ефективні, і мають прайс 35-40% від вартості от цього..
Artem_K
Member

daesz
Є в них таке. Я б свого часу Noctua не купив би, якби на неї Enco не виставило -27% :) А так дійсно придивлявся до Thermalright.
photon
Junior

Devijack: 20.03.2024 01:00 є відео де пофарбована поверхня випромінює більше тепла ніж чиста
А тепер подивіться ще відео про теплопровідність та про конвекцію, тому що в даному випадку випромінюванням можна знехтувати. Не треба розглядати сферичного коня у вакуумі.
Devijack: 20.03.2024 01:00 Пруф на відео?
Будь ласка:
kawalot
Member

Devijack: 20.03.2024 01:00 спеціально для тупих є відео де пофарбована поверхня випромінює більше тепла ніж чиста
Твоя правда, що чорна поверхня випромінює більше тепла, ніж будь-яка інша (саме тому радіатори холодильників фарбують саме у чорний колір, а не хто в який захоче). Але є одне але. При примусовому обдуві різниця між чорною поверхнею и іншими кольорами нівелюється. Чорний колір має сенс лише при природній конвекції повітря (як у холодильників), де цей ефект значно виражений.
Diablique
Member

Жееесть, срачь из-за двух градусов.
По факту, вариант для желающих внутрянки, черного цвета. Рассказы про то, что черный цвет вам убавит темпы, будет развод, уж точно не на куске алюминия 10х10.
Последний раз редактировалось Diablique 20.03.2024 13:22, всего редактировалось 1 раз.
Devijack
Member

Тоді очевидно що біда з цими ноктуа, бо вони примудрились всрати навіть переваги що несе чоний колір. Можлива проблема конкретного єкземпляру.
Наприклад ось тобі іне відео де під слоем звичайної фарби + грунту температура не змінюеться

прокоментуєш?
photon
Junior

Devijack: 20.03.2024 13:21 вони примудрились всрати навіть переваги що несе чоний колір.
Там різниця майже на рівні похибки вимірювання. Суть в тому, що кулеру від того краще не стане.
Devijack: 20.03.2024 13:21 Наприклад ось тобі іне відео де під слоем звичайної фарби + грунту температура не змінюеться
А тут з часом ситуація може і погіршитись, якщо/коли фарба із часом почне потроху відставати.
vmsolver
Member

kawalot: 20.03.2024 13:13Чорний колір має сенс лише при природній конвекції повітря (як у холодильників), де цей ефект значно виражений.
Цвет будет иметь значение, когда деталь в вакууме и греется градусов до 500 а то и выше.
А если вакуума нет, то любая конвекция напинает излучению по самое негорюй.
WWQ
Member

Все новое - хорошо забытое старое...
Вышел такой себе sst heligon 01 на минималках...
Если не ошибаюсь последний был представлен в 12-13 году ... Ух там был крутой карлсон...
WinGo
Member

Devijack: 19.03.2024 17:05
Dynamite: 19.03.2024 16:55
Пруфов конечно же не будет? ;) А я то думаю, что не так с некрашенными радиаторами...
Звісно будуть, спеціально для тих хто не зміг шкільну программу в 10 классі.
Оплески стоячи) Я ще не бачив достойнішого комента з пруфами! ;)
Ответить