Трасування променів з'явиться у Diablo IV до кінця березня

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

kairo: 18.03.2024 16:20 Робить, бо додає трасування шляху. Технологію, якої не було в оригінальному КП2077.
Покажіть хоча б 1 ресурс, де дата релізу Відьмака3/КПК - 2023
Граю КП2077 із трасуванням шляху,
Нон-стоп по колу? )
це майбутнє.
А може краще не треба?
спойлер
Изображение
fantomrulezz: 18.03.2024 16:29
Геральт: 18.03.2024 13:38Там десь вище є скріни з AW2 в нативному QHD проти 4к "реконструйованого". Можна порівняти на предмет мила.
Ти на повному серйозі намагаєшся стверджувати, що в нативному QHD картинка чіткіша?
Звичайно. Ось кропи, 800%, 2й стовп справа. Клікабельне
Моє:
Изображение
Твоє:
Изображение
Відстань інша бо і оригінальні картинки трошки з різних ракурсів (видно по відстані до переходу). Можеш починати нити, що я махлюю. До речі, тут ще питання як в тебе ті дашки однакові вийшли. Не здивуюсь, якщо ти "чіткість" на різних масштабах оцінюєш :gigi:

Я так розумію, що тепер 1 буде бігати з DLSS, а другий з PhysX
kairo
Member

Покажіть хоча б 1 ресурс, де дата релізу Відьмака3/КПК - 2023
Не придурюйтесь. Трасування шляху з'явилось в Кіберпанку 11.04.2023-го року. І то, лише, як technology preview на той час.
https://www.theverge.com/2023/3/23/2365 ... th-tracing
https://www.cyberpunk.net/en/news/47875 ... drive-mode
Нон-стоп по колу? )
Награв ~20 годин. Коли пройду, а на це судячи зі всього треба буде витратити ще годин 150, це десь місяці півтора, перейду до: AW2, RE3-4, RE Village, A Plague Tale: Requiem, Elden Ring, Forza Horizon 5, Forza Motorsport, Ghostwire: Tokyo, Marvel's Spider-Man Remastered, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Returnal, Star Wars Jedi: Survivor, Deliver Us The Moon ті інших ігор.
А може краще не треба?
Чекайте 5090, будете грати в нейтів 4К + Path Tracing. Я граю зараз в 4К DLSS Q PT+RR та маю ~70-80 FPS.
Геральт
Member

kairo: 18.03.2024 17:56 Чекайте 5090, будете грати в нейтів 4К + Path Tracing.
60кадрів (цільових)/20кадрів(поточних)= 3 (приріст швидкодії). Які ж ви наївні...
kairo
Member

Геральт: 18.03.2024 19:02
kairo: 18.03.2024 17:56 Чекайте 5090, будете грати в нейтів 4К + Path Tracing.
60кадрів (цільових)/20кадрів(поточних)= 3 (приріст швидкодії). Які ж ви наївні...
Тоді чекайте 6090 :laugh:

Тільки що зробив серію тестів: Нейтів 4K vs Нейтів 4K+FG vs 4K DLSSQ+FG. Я різницю впритул не бачу, що в динаміці, що в статиці. По FG, один раз бачив шлейф від вуличних ліхтарів і все.
Soto
Member

это Frame Generation?
Смотрел обзор - говорят всё становится "пластилиновым" относительно задержек. Правда?
fantomrulezz
Member

Soto: 19.03.2024 01:09Смотрел обзор - говорят всё становится "пластилиновым" относительно задержек. Правда?
Не так.
Не "стається" а "залишається".
Специфіка роботи Frame Generation така, що воно додає проміжних кадрів і створює більш плавні анімації, але не зменшує час кадру (що відбувається, коли фпс росте класичним чином).
Тому якщо без FG фпс зовсім некомфортний для гри, з зависоким часом кадру, що приводить до високого інпут лагу - то FG включати сенсу немає, анімації стануть плавніше, але високий інпут лаг все одно комфортно грати не дасть.
FG можна комфортно використовувати, щоб 60 фпс перетворити на 120, оскільки час кадру за 60 фпс прийнятний, а інпут-лаг виходить нормальний.
Якщо ж 30 намагатися перетворити на 60, то відчувається некомфортно, занадто високий час кадру і відповідно інпут-лаг.
Stelmashonok
Junior

Это возможно и хорошо, но это совершенно не то, что могло бы вернуть игроков обратно в игру 😅. Я например с удовольствием прошел сюжетку, открыл всё, что можно открыть на карте, докачался до 80+ уровня и как-то пропал интерес. В сезоны мне не интересно играть, а в обычном мире людям увы делать нечего…
kairo
Member

Soto: 19.03.2024 01:09
это Frame Generation?
Смотрел обзор - говорят всё становится "пластилиновым" относительно задержек. Правда?
Базовий ФПС бажано, щоб був не менше 40-60, тоді є сенс використовувати. В мене в КП2077 без FG ~45 ФПС, з ним ~75.
waryag
Member

Vpupkin: 18.03.2024 16:45Для того что бы словить заяц (особенно на оледе с hdr) от отражённого в луже солнца (которого почему-то нету в пасмурном небе) лупа не нужна. Ну и квадратики размерам с кулак без лупы видны.
Огрехи ни разу не мелки и они повсюду, а то что их кому-то не видно не отменяет тога факта что они есть.
Я понял! Вы играете в фоторежим! :rotate:
Soto
Member

Очень странная технология. Зачем она тогда нужна? Ради визуальной плавности с vsync?
fantomrulezz
Member

Soto: 19.03.2024 16:35Очень странная технология. Зачем она тогда нужна?
Згоден.
Фактично користь від FG є в першу чергу для володарів екранів з високою частотою і лише у випадках коли кадрова частота без FG вже прийнятна.
Типу "комфортний геймплей зробити ще комфортнішим."
Ще й з нюансами, бо інколи артефакти бувають.
Від DLSS набагато більше користі, бо він збільшує кадрову частоту, зменшує час кадр і це все підвищює швидкодію, не погіршуючи якість зображення (а в високих роздільних здатностях навіть може покращувати картинку, видавати результат краще за натив).
Геральт
Member

fantomrulezz: 19.03.2024 16:48 а в високих роздільних здатностях навіть може покращувати картинку, видавати результат краще за натив).
Бачили ми, як воно в тебе "покращує" :lol:
kairo
Member

Soto: 19.03.2024 16:35
Очень странная технология. Зачем она тогда нужна? Ради визуальной плавности с vsync?
В першу чергу FG корисна власникам +144 Гц моніторів, як вже написав fantomrulezz. Ну і в моєму випадку, коли граю через ТВ, ставлю 60 ФПС + vsync і маю плавну картинку без розривів.
fantomrulezz
Member

Геральт: 19.03.2024 17:14Бачили ми, як воно в тебе "покращує"
Бачили ми, що ти брешеш та маніпулюєш, а в реальному сліпому тесті розрізнити нічого не зміг. Хоча тобі дуже хотілося :laugh:
Вся ота фоннатська суб'єктивна писанина не має жодного реального підтвердження, значення має лише об'єктивне тестування.
От, наприклад, наводили порівняння в Hogwarts Legacy, де картинка з DLSS краще нативу, дивитись на траву:
viewtopic.php?p=3544312#p3544312
Soto
Member

kairo: 19.03.2024 17:19 В першу чергу FG корисна власникам +144 Гц моніторів, як вже написав fantomrulezz. Ну і в моєму випадку, коли граю через ТВ, ставлю 60 ФПС + vsync і маю плавну картинку без розривів.
А длсс не справляется? Просто я тоже забочусь о разрывах и бывает включаю длсс при включённой вертикальной.
Но вот сам процесс создания "левых" кадров меня озадачивает. Наверно для 4к это панацея, пока что

Отправлено спустя 1 минуту 21 секунду:
fantomrulezz: 19.03.2024 17:27 Бачили ми, що ти брешеш та маніпулюєш
Осторожно - у меня после демагогии с тем пользователем минусы появляются даже там, где после меня пишут точно такой же комментарий :D
Тут минус, хотя после меня точно такой же совет
спойлер
viewtopic.php?f=2&p=3775282#p3775282
Последний раз редактировалось Soto 19.03.2024 17:35, всего редактировалось 2 раза.
fantomrulezz
Member

Soto: 19.03.2024 17:30А длсс не справляется?
В найважчих іграх навіть з 4090 і длсс витягти 120+ фпс на максималках в 4К є тяжкою задачею.
kairo
Member

Soto: 19.03.2024 17:30
kairo: 19.03.2024 17:19 В першу чергу FG корисна власникам +144 Гц моніторів, як вже написав fantomrulezz. Ну і в моєму випадку, коли граю через ТВ, ставлю 60 ФПС + vsync і маю плавну картинку без розривів.
А длсс не справляется? Просто я тоже забочусь о разрывах и бывает включаю длсс при включённой вертикальной.
Но вот сам процесс создания "левых" кадров меня озадачивает. Наверно для 4к это панацея, пока что
Якщо поставити DLSSP, то буде високий фреймрейт і без FG. Я включив, протестував, і так як не бачу ніяких проблем залишив. В цьому основна перевага таких технологій, вони дають гнучкість. А не так, як раніше, або граєш в нерідній низькій роздільній здатності або скручуєш налаштування графіки.
Soto
Member

kairo: 19.03.2024 17:35В цьому основна перевага таких технологій, вони дають гнучкість. А не так, як раніше, або граєш в нерідній низькій роздільній здатності або скручуєш налаштування графіки.
Я бы сказал, что основным плюсом является наличие топовой видеокарты :D
Геральт
Member

То плату флюсом загадить, то кулер не дотягне, то чайником USB понищить.
:weep:
fantomrulezz: 19.03.2024 17:27 Бачили ми, що ти брешеш та маніпулюєш, а в реальному сліпому тесті розрізнити нічого не зміг. Хоча тобі дуже хотілося :laugh:
Вся ота фоннатська суб'єктивна писанина не має жодного реального підтвердження, значення має лише об'єктивне тестування.
От, наприклад, наводили порівняння в Hogwarts Legacy, де картинка з DLSS краще нативу, дивитись на траву:
Ти мені скажи, який масштаб на картинці з дашками, не_маніпулятор. Забув? ) Бо прикинув і в мене приблизно виходить 400% для твого дашка і 800% для мого.
А в сортах г. можу дійсно помилятись, про що я тобі писав ще в тій темі.
З тим Hogwarts те саме може бути, там же ж також НВ і поціновувач мила.
Пруф на брехню подужаєш?
Enjthesilence
Member

Геральт: 19.03.2024 17:46 То плату флюсом загадить, то кулер не дотягне, то чайником USB понищить.
:weep:
fantomrulezz: 19.03.2024 17:27 Бачили ми, що ти брешеш та маніпулюєш, а в реальному сліпому тесті розрізнити нічого не зміг. Хоча тобі дуже хотілося :laugh:
Ти мені скажи, який масштаб на картинці з дашками, не_маніпулятор. Забув? ) Бо прикинув і в мене приблизно виходить 400% для твого дашка і 800% для мого.
А в сортах г. можу дійсно помилятись, про що я тобі писав ще в тій темі.
З тим Hogwarts те саме може бути, там же ж також НВ і поціновувач мила.
Пруф на брехню подужаєш?
хех, ну не перегравай вже) в хогварці ідентичні скріни, різниця лише в длсс, доречі згладжування таки краще з ним. Пам'ятаю історію з БГ3 де з длсс також найкраща картинка, але ти звичайно не оцінив, бо не маєш змоги навіть потестити + відвертий хейт :beer:
Ответить