1060 це не аналог PS5. Аналогом консолі від Соні є 2070S.stakanctl: ↑ 18.03.2024 13:42 Доповідаю: був на 1060 до грудня 2023. Політ цілком нормальний. Я би сказав, що навіть відеокарта для консольного експіріенсу. Фізичний PS5 емулятор.
Последние статьи и обзоры
Новости
Свіжі подробиці про PlayStation 5 Pro: вісім ядер Zen 2 й трасування променів від RDNA 4
-
kairo
Member
-
kalakawa
Member
чутки про реконструктор замість апскейла, суттєвий буст по променях, вже в зародиші фреймген... схоже амд збирається таки повернутись до конкурування з нвідією. підтримую
-
CrypteX
Member
Scoffer
не знаю за ARM, цеж усім конторам, усім девам переробляти/портувати ігри з x86, вчити нові девкіти з нуля? Довго та дорого вийде. А от слова "AI" та усе з ним пов'язане буде всюди))
не знаю за ARM, цеж усім конторам, усім девам переробляти/портувати ігри з x86, вчити нові девкіти з нуля? Довго та дорого вийде. А от слова "AI" та усе з ним пов'язане буде всюди))
Странный мув, оставлять 16ГБ, когда кусок идет в резерв ОС + она общая там для цпу/гпу + этого уже не всегда хватает на 2024. Для них не так дорого было б добавить до 20-24ГБ. Тем более гпу ядер насыпали, с большим буфером могли бы разрешение повыше выдавать.PlayStation 5 Pro оснащується 16 гігабайтами пам'яті GDDR6
-
kalakawa
Member
поки ніхто не випустить >16gb консолі, всі ігри(крім ПК) в мультивсесвіті будуть задоволені 16гб. так що добре що не додали пам'ятіCrypteX: ↑ 18.03.2024 14:59 Scoffer
Странный мув, оставлять 16ГБ, когда кусок идет в резерв ОС + она общая там для цпу/гпу + этого уже не всегда хватает на 2024. Для них не так дорого было б добавить до 20-24ГБ. Тем более гпу ядер насыпали, с большим буфером могли бы разрешение повыше выдавать.
-
kessel
Junior
CrypteX Память не дублируется как на пк, на пк данные загружаются сначала в ram а потом из ram в видеобуфер видеокарты, или я ошибаюсь ?
На пс5 память общая, нет нужды гонят данные по pci ex из оперативной памяти в буфер ВК
На пс5 память общая, нет нужды гонят данные по pci ex из оперативной памяти в буфер ВК
-
Match5
Junior
Эксклюзивы платформы верх тупости маркетологов, другое дело dlc и официальные моды, тут можно жёстко чмырить другие платформы.
-
vmsolver
Member
Не странный, а закономерный, нет дешевого способа увеличить память, 24 Гбит чипов GDDR6 никто не выпускает.CrypteX: ↑ 18.03.2024 14:59Странный мув, оставлять 16ГБ,
По факту плойке увеличивают производительность и полосу, а объем памяти оставляют на прошлом значении, это и есть намёк чего реально не хватает - производительности, а с 16 ГБ можно ещё жить и не тужить несколько лет.
-
Match5
Junior
Количество геометрии и сложность процессов не растут, наоборот часто меньше, просто красивые обои с лучами, потому зен2 с оптимизацией за глаза.Sanьka: ↑ 18.03.2024 12:46 Зен 2 в 2024.....
-
Vpupkin
Member
В результаті продуктивність PS5 Pro у трасуванні променів зросте у 2-3 рази.
-
Scoffer
Member
CrypteX
В консолях один-єдиний SDK, котрий надається розробниками консолей, і в кожному поколінні він свій і несумісний з попереднім. Їм в будь-якому випадку доведеться пристововуватись до нової консолі. Ну і їм не звикати, ті консолі постійно ковбасить: то міпс, то х86, то павер, нінтенда оно вже на армі. Шо дешевше, те і сунуть.
Відправлено через 7 хвилин 14 секунд:
Поточні консолі нічим принциповим від пекарні не відрізняються, тільки й того що жирна апу з швидкою оперативою. На ящику так взагалі вінда.
Відправлено через 5 хвилин 35 секунд:
А на плойкі, підозрюю, лінуксовий відеодрайвер, прикручений костилями і підпорками як це роблять з пекарною фряхою, на базі котрої там ОС і є.
В консолях один-єдиний SDK, котрий надається розробниками консолей, і в кожному поколінні він свій і несумісний з попереднім. Їм в будь-якому випадку доведеться пристововуватись до нової консолі. Ну і їм не звикати, ті консолі постійно ковбасить: то міпс, то х86, то павер, нінтенда оно вже на армі. Шо дешевше, те і сунуть.
Відправлено через 7 хвилин 14 секунд:
Пам'ять дублюється як на ПК, і мало того що дублюється, так ще і як у всіх АПУ копіює себе в себе, що не дуже швидко. Не дублюлюватись в АМД не осилили. Heterogeneous System Architecture благополучно скопитилась, так і не народившись. На захист АМД можу сказати що в інтелі теж поки що не осилилиkessel: ↑ 18.03.2024 15:05Память не дублируется как на пк
Поточні консолі нічим принциповим від пекарні не відрізняються, тільки й того що жирна апу з швидкою оперативою. На ящику так взагалі вінда.
Відправлено через 5 хвилин 35 секунд:
А на плойкі, підозрюю, лінуксовий відеодрайвер, прикручений костилями і підпорками як це роблять з пекарною фряхою, на базі котрої там ОС і є.
-
Mike88
Member
33 ТФлопс це яка приблизно відеокарта? 3080?
-
1234waltz
Member
Так в цьому нічого унікального немає, iGPU в Райзенах і айКорах сто років так працюють, просто там iGPU дохлі. Від APU архітектури кількість пам'яті не збільшиться магічним чином, як і від "магічного" стиснення від Apple (від чого МакБукамз з 8гб обрізками дуже погано стає в іграх).kessel: ↑ 18.03.2024 15:05 CrypteX Память не дублируется как на пк, на пк данные загружаются сначала в ram а потом из ram в видеобуфер видеокарты, или я ошибаюсь ?
-
Sanьka
Member
Якщо ти про мою профільну, то я вже давно свого компа не бачив, а гроші кидаю на снарягу яка зараз дуже дорога.konb999: ↑ 18.03.2024 13:36Згоден, - але ж це веселіше аніж 1080 у 2024! 1080 у 2024 те ще задоволення!
Хоча чого ще можна очікувати від тупого клоуна форуму коня
-
Scoffer
Member
CrypteX
А чому я думаю що буде АРМ, то все просто: по-перше АРМ дешевше, що важливо, а по-друге х86 погнало кудись не туди. В інтелі походу вирішили досягти показника кіловат з ядра, а АМД полізла в дорогі 3д кеші, де один проц ціною в цілу консоль. І жоден з них не завіз енергоефективного числодробильного прискорювача, котрий є на борту у епла і квалкома. З бортовими матричними прискорювачами теж якось туговастенько. Тобто немає на чому зробити хоч якийсь вау-ефект в наступному поколінні. А на АРМах є і посиленно тестується на свинках мобільниках.
Відправлено через 28 хвилин 21 секунду:
В принципі час ще є з рік-два на роздуплитись що інтелу, що амд, але вони якісь не дуже активні, не встигають за новими потребами, якщо чесно.
А чому я думаю що буде АРМ, то все просто: по-перше АРМ дешевше, що важливо, а по-друге х86 погнало кудись не туди. В інтелі походу вирішили досягти показника кіловат з ядра, а АМД полізла в дорогі 3д кеші, де один проц ціною в цілу консоль. І жоден з них не завіз енергоефективного числодробильного прискорювача, котрий є на борту у епла і квалкома. З бортовими матричними прискорювачами теж якось туговастенько. Тобто немає на чому зробити хоч якийсь вау-ефект в наступному поколінні. А на АРМах є і посиленно тестується на свинках мобільниках.
Відправлено через 28 хвилин 21 секунду:
В принципі час ще є з рік-два на роздуплитись що інтелу, що амд, але вони якісь не дуже активні, не встигають за новими потребами, якщо чесно.
-
CrypteX
Member
kessel
Ну не все же прям гоняется туда сюда, для текстур большего разрешения важен именно VRAM побольше, я просто вижу ядер наростили, тфлопс подрос, то есть в теории мощностей должно быть побольше и на разрешения покруче. Хотя мб скажут просто, что теперь из наклейки 4к120фпс акцент не на 4к, а на 120 фпс)
Scoffer
ARM дешевий та енергоефективний, все так. Правда я не скажу що мобільний Zen4 сильно поганий по споживанню, там теж все ок за рахунок кращих нм. Або АПУ - той же Z1 як приклад. + ще можна буде глянути нові гібриди zen4c/zen5c. Той же м3 чи снепдрагони думаю маюить профіти від передових процесів так само як і від факту що вони АРМ.
Ну не все же прям гоняется туда сюда, для текстур большего разрешения важен именно VRAM побольше, я просто вижу ядер наростили, тфлопс подрос, то есть в теории мощностей должно быть побольше и на разрешения покруче. Хотя мб скажут просто, что теперь из наклейки 4к120фпс акцент не на 4к, а на 120 фпс)
Scoffer
ARM дешевий та енергоефективний, все так. Правда я не скажу що мобільний Zen4 сильно поганий по споживанню, там теж все ок за рахунок кращих нм. Або АПУ - той же Z1 як приклад. + ще можна буде глянути нові гібриди zen4c/zen5c. Той же м3 чи снепдрагони думаю маюить профіти від передових процесів так само як і від факту що вони АРМ.
-
MetalistForever
Member
+/- это RTX 4070 ( без SUPER и без TI , и без TI SUPER )Mike88: ↑ 18.03.2024 15:55 33 ТФлопс це яка приблизно відеокарта? 3080?
P.S. Боюсь, что вся серия RTX 4070 . RTX 4070 super /Ti/ Ti Super - все станут затычками ( или минимально входным билетом в Амейзинг Гейминг ) после выхода PS5 PRO
-
Ghody
Member
не удивлюсь, если это окажется зен 2 с 3д кэшем. в графику же могли впихнуть технологии следующего поколения
-
MessiaH
Member
Та не базарь, на плойке что ни ААА игра, то хит. Я прозрел от Анча 4, TLOU, GOD OF WAR, DAYS GONE, Рэтчета и Кланка, челопуков. Конечно это крутые игры и хорошо что сейчас порты на ПК делают, вот хорайзон скоро выйдет, а там и Гост оф Цусима. Игры супер. Но извини меня, чтобы в них нормально на ПК поиграть нужна система по цене 3-х консолей, консоль дешевле выходитZzzz: ↑ 18.03.2024 13:57ну от я за те і кажу, що я можу ВЖЕ грати у "всі ігри " на пк. нафіга мені та залізяка з обмеженнями? Що за цей весь час випустила соні на пс5, що б виглядало як некстген і давало якісь емоції, саме на цій залізяці? Нічого
-
Zzzz
Member
всі вище перераховані ігри вийшли на пс4 ще, геній базарнікMessiaH: ↑ 18.03.2024 18:50Та не базарь, на плойке что ни ААА игра, то хит. Я прозрел от Анча 4, TLOU, GOD OF WAR, DAYS GONE, Рэтчета и Кланка, челопуков. Конечно это крутые игры и хорошо что сейчас порты на ПК делают, вот хорайзон скоро выйдет, а там и Гост оф Цусима. Игры супер. Но извини меня, чтобы в них нормально на ПК поиграть нужна система по цене 3-х консолей, консоль дешевле выходитZzzz: ↑ 18.03.2024 13:57ну от я за те і кажу, що я можу ВЖЕ грати у "всі ігри " на пк. нафіга мені та залізяка з обмеженнями? Що за цей весь час випустила соні на пс5, що б виглядало як некстген і давало якісь емоції, саме на цій залізяці? Нічого
-
teteva
Junior
Scoffer
Учитывая что у AMD уже есть графическая и процессорная часть (а они 100% будут поставщиком APU для новых консолей), то не вижу никакого смысла использовать ARM ни для Sony/Microsoft, ни для самих AMD банально из-за нарушения совместимости уже с 2 предыдущими поколениями и отчислениями за ядра ARM
Скорее всего в новом поколении будет что-то типа 16 ядер Zen 6c / Zen 7c, RDNA 6 и 128/192/256 шина с 24-32 гб GDDR7 (в зависимости от того какой плотности будет эта GDDR7 и по какой схеме ее к контроллерам подключат)
Ну и еще всякие AI штучки и AI апскейлинг в базовой системе
Учитывая что у AMD уже есть графическая и процессорная часть (а они 100% будут поставщиком APU для новых консолей), то не вижу никакого смысла использовать ARM ни для Sony/Microsoft, ни для самих AMD банально из-за нарушения совместимости уже с 2 предыдущими поколениями и отчислениями за ядра ARM
Скорее всего в новом поколении будет что-то типа 16 ядер Zen 6c / Zen 7c, RDNA 6 и 128/192/256 шина с 24-32 гб GDDR7 (в зависимости от того какой плотности будет эта GDDR7 и по какой схеме ее к контроллерам подключат)
Ну и еще всякие AI штучки и AI апскейлинг в базовой системе
Последний раз редактировалось teteva 18.03.2024 19:26, всего редактировалось 1 раз.