Свіжі подробиці про PlayStation 5 Pro: вісім ядер Zen 2 й трасування променів від RDNA 4

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Свіжі подробиці про PlayStation 5 Pro: вісім ядер Zen 2 й трасування променів від RDNA 4

Для восьмого поколения консолей next-gen технологией был SSD. Для девятого, судя по всему, будет Zen 4, при условии, что к тому времени выйдет уже Zen 5.
Sanьka
Member

Зен 2 в 2024..... :-/
Scoffer
Member

stakanctl
Для 9го буде ARM і ціла купа всяких апаратних прискорювачів на борту.

Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
Sanьka
Я от теж обурювався в попередній новині, але якщо згадати, то завжди так було. PS4 на ягуарах, PPE Cell з PS3 за свіченнями IBM мав продуктивність 50% від 4го пня, що саме собою вже смішно звучить, PS2 на 300-мегагерцьному міпсі в той час коли на пекарні орудували гігагерцні пні і атлони.
lamer
Member

От бачите, щоб гратися в ігри Zen 2 достатньо з головою.
А ви купляєте лише i9-14900k за ціною всієї плойки.
Zzzz
Member

Все б нічого, але навіть на звичайну пс5 ще толком нічого не випустили, а пройшло вже скільки часу.
Питання тільки одне, в що на цьому грати? Апдейт щоб що? :-/
Це просто залізяка для збору пилюки, не більше. Я краще відеокарту нову візьму і буду грати в що захочу і як захочу, другий раз на цей розвод не поведусь :laugh:
1234waltz
Member

Scoffer: 18.03.2024 12:51 PS2 на 300-мегагерцьному міпсі в той час коли на пекарні орудували гігагерцні пні і атлони.
Emotion Engine був вершиною тогочасної інженерної думки, там були блоки VPU, IPU, та фактично це був перший 128 бітний масс-маркет процесор. Він робив речі, які ніякі пні того часу просто фізично не могли обчислювати.
Scoffer: 18.03.2024 12:51 PPE Cell з PS3 за свіченнями IBM мав продуктивність 50% від 4го пня
Ні. Головна проблема Cell у варіанті Соні була в складній наркоманській архітектурі для програмістів, якім було важко задіяти SPE блоки, бо такого рівня кодерів мало.
Той жеж самий xBox360 пішли простіше, і взяли кількістью PPE відмовившись від розробки кастомних складних SPE, як в Соні, за рахунок чого і отримали успішну консоль.
Scoffer: 18.03.2024 12:51 PS4 на ягуарах
Тут згоден. На момент релізу це був топ АМД і цей топ був слабий у всіх відношеннях.
Stray
Member

Zzzz: 18.03.2024 13:06 Все б нічого, але навіть на звичайну пс5 ще толком нічого не випустили, а пройшло вже скільки часу.
Це просто залізяка для збору пилюки, не більше. Я краще відеокарту нову візьму і буду грати в що захочу і як захочу, другий раз на цей розвод не поведусь :laugh:
та комон, щоб резолюшн був більший і не треба було даунскейлити / щоб фпс був вищим і не просідав нижче кінематографічних 30 фпс

шкода тільки що памʼяті залишається 16 (як і було) і суд залишається 825 (як і було) - ніяких тобі модних хай рез текстурок

ну і зен2 без змін взагалі... не впевнений чи вирішаться питання по просадкам з таким підходом :-/
myravei
Member

lamer: 18.03.2024 12:53 От бачите, щоб гратися в ігри Zen 2 достатньо з головою.
щоб гратися достатньо и пс4, а от щоб в 4к ультра гратися треба хай енд пк, а не пс5про
Scoffer
Member

1234waltz
От давай не втирати маркетингові нісенітниці. Emotion Engine ніякий не 128-бітний, а 32-бітний з 128-SIMD, а 128-бітні SIMD за рік до релізу консолі з'явились в 3му пні в вигляді SSE. VPU, IPU це наслідки відсутності окремої відеокарти як такої, а не прогресивна інженерна думка. Х-ящик був на 10 голів краще за 2гу плойку в технічному плані.

Тим часом Cell був дійсно цікавим процесором і дозволив проектам на 3й плойкі довго тримати пристойну картинку, що не відміняє того факту що головне ядро за продуктивністю було трішки більше ніж ніяке.
Последний раз редактировалось Scoffer 18.03.2024 13:25, всего редактировалось 1 раз.
Stray
Member

1234waltz: 18.03.2024 13:14
Scoffer: 18.03.2024 12:51 PPE Cell з PS3 за свіченнями IBM мав продуктивність 50% від 4го пня
Ні. Головна проблема Cell у варіанті Соні була в складній наркоманській архітектурі для програмістів, якім було важко задіяти SPE блоки, бо такого рівня кодерів мало.
ще й доки японською якось легкості в розробці не додавали :gigi:
konb999
Member

Sanьka: 18.03.2024 12:46 Зен 2 в 2024..... :-/
Згоден, - але ж це веселіше аніж 1080 у 2024! 1080 у 2024 те ще задоволення! :lol:
stakanctl
Member

myravei: 18.03.2024 13:23
lamer: 18.03.2024 12:53 От бачите, щоб гратися в ігри Zen 2 достатньо з головою.
щоб гратися достатньо и пс4, а от щоб в 4к ультра гратися треба хай енд пк, а не пс5про
Яке 4k? :D Щоб грати в 1440p з адекватною картинкою (i.e. максимальними налаштуваннями графіки) а ні PS4, а ні PS5 вже недостатньо. Тут окрім як ПК вибору вже немає якщо не хочеш грати з увімкненим скейлінгом та картинкою розрахованною на залізо 2020 року. Звісно, що з двох метрів на 70" плазмі цього не видно і взагалі та плазма з двох метрів таку графіку робить, що жодному сгорбленному за столом ПК гравцю не снилась.

Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
konb999: 18.03.2024 13:36
Sanьka: 18.03.2024 12:46 Зен 2 в 2024..... :-/
Згоден, - але ж це веселіше аніж 1080 у 2024! 1080 у 2024 те ще задоволення! :lol:
Доповідаю: був на 1060 до грудня 2023. Політ цілком нормальний. Я би сказав, що навіть відеокарта для консольного експіріенсу. Фізичний PS5 емулятор.
rjavyi_pastor
Member

1234waltz: 18.03.2024 13:14
Scoffer: 18.03.2024 12:51 PS4 на ягуарах
Тут згоден. На момент релізу це був топ АМД і цей топ був слабий у всіх відношеннях.
Jaguar не був топом, а архітектурою для недорогих апу в ноути.
Ghody
Member

Scoffer: 18.03.2024 13:24 1234waltz
От давай не втирати маркетингові нісенітниці. Emotion Engine ніякий не 128-бітний, а 32-бітний з 128-SIMD, а 128-бітні SIMD за рік до релізу консолі з'явились в 3му пні в вигляді SSE. VPU, IPU це наслідки відсутності окремої відеокарти як такої, а не прогресивна інженерна думка. Х-ящик був на 10 голів краще за 2гу плойку в технічному плані.

Тим часом Cell був дійсно цікавим процесором і дозволив проектам на 3й плойкі довго тримати пристойну картинку, що не відміняє того факту що головне ядро за продуктивністю було трішки більше ніж ніяке.
Первый бокс это был простой пень 3 с ддр и джифорс 3 на обрезанной 2000 винде
Идеально для разработки
rjavyi_pastor
Member

stakanctl: 18.03.2024 13:42 Звісно, що з двох метрів на 70" плазмі цього не видно і взагалі та плазма з двох метрів таку графіку робить, що жодному сгорбленному за столом ПК гравцю не снилась.
плазм на 70 дюймів не існує

АПД перший мінус від невігласа який не знає різницю між PDP та LCD є :gigi:
Zzzz
Member

Stray: 18.03.2024 13:20
Zzzz: 18.03.2024 13:06 Все б нічого, але навіть на звичайну пс5 ще толком нічого не випустили, а пройшло вже скільки часу.
та комон, щоб резолюшн був більший і не треба було даунскейлити / щоб фпс був вищим і не просідав нижче кінематографічних 30 фпс

шкода тільки що памʼяті залишається 16 (як і було) і суд залишається 825 (як і було) - ніяких тобі модних хай рез текстурок

ну і зен2 без змін взагалі... не впевнений чи вирішаться питання по просадкам з таким підходом :-/
ну от я за те і кажу, що я можу ВЖЕ грати у "всі ігри :gigi: " на пк. нафіга мені та залізяка з обмеженнями? Що за цей весь час випустила соні на пс5, що б виглядало як некстген і давало якісь емоції, саме на цій залізяці? Нічого. Абсолютно бляха нічого. То ж питання, нащо мені ця безтолкова залізяка, щоб грати в мультиплатформу?
Соні пішла тупим шляхом, позбавившись від ексклюзивів і не випускаючи ніяких ігр, які би зробили щось подібне, як це було з пс3, коли її брали виключно тому, що там були топові ігри.
1234waltz
Member

Scoffer: 18.03.2024 13:24 Х-ящик був на 10 голів краще за 2гу плойку в технічному плані.
Так він і вийшов на 2 роки після ПС2, й мав ГПУ від Хуанга та більший обсяг пам'яті. Чом би йому не бути потужнішим.
Soto
Member

stakanctl: 18.03.2024 13:42 жодному сгорбленному за столом ПК гравцю не снилась.
Не понимаю почему горбатятся. Идеальное решение по расстоянию - это когда крайние стенки монитора как бы на середине глаз. То есть, если глазами провести по крайней стенке и поднять их наверх, то глаз смотрит по центру "бровей", ну то есть зрачок на середине. Такое получается при 60см с 22-24 дюйма мониторах. За 27-32 ещё лучше, с глубиной стола в 800 и vesa выходит идеально.
Scoffer
Member

1234waltz
Він не просто потужніше, він концептуально краще. В пс2 не було відеокарти. Зображення обчислювалось на сопроцесорах як в консолях часів 2д графіки, це не ефективно.

Відправлено через 5 хвилин 45 секунд:
Власне, вони те саме і в пс3 захотіли провернути, але відяхи почати рости в потужності як на дрожжах, і стало зрозуміло що Cell графіку в соло не витягне, довелось в терміновому порядку прикрутити ще й відеокарту. Тому в пс3 така дивна архітектура.
stakanctl
Member

rjavyi_pastor: 18.03.2024 13:47
stakanctl: 18.03.2024 13:42 Звісно, що з двох метрів на 70" плазмі цього не видно і взагалі та плазма з двох метрів таку графіку робить, що жодному сгорбленному за столом ПК гравцю не снилась.
плазм на 70 дюймів не існує

АПД перший мінус від невігласа який не знає різницю між PDP та LCD є :gigi:
Вибачте, я перебільшив для більшого ефекту. Припустимо, що 50" :gigi:
Ответить