Воно то так, але попит на ринку "парішав" (FarCry: ↑ 07.03.2024 19:03 Так бiсить, що всi виробники забили на корпуси з 5.25" / 3.5" шахтами для ODD та iнших пристоїв. Воно то красиво... але функцiонал страждає з кождним днем все сильнiше.
Последние статьи и обзоры
Новости
Fractal Design представила корпус North XL з підтримкою плат E-ATX
-
tablestikus
Member
-
Ekz0rcyst
Member
Для зберігання інформації є спеціалізовані рішення, Network-attached storage (NAS) який можна законектить хоч 10Гбіт лінком, і не мати проблеми в швидкості, також не забуваймо про надійність! Просте зберігаючи інфи на ПК не додає надійності, потрібне резервування. Можна звичайно зліпити RAID в домашньому ПК але знову ПК тут не найкраще рішення. NAS який стоїть в коморі набагато комфортніший.
Але якщо мова йде про особистий ПК який стоїть поруч на столі, та й навіть під столом, то є ще такий параметр як акустичний комфорт, і геть не ок, коли у тее в ПК гудить HDD, при можливості використання тихого SSD, до того ж набагато швидшого, гадаю тут питання вибору риторичне. Це стосовно доцільності використання HDD в домашньому ПК.
white_noise
Не звертайте увагу на лицеміра. Це я про пана MessiaH, який сам використовує SSD, і "щиро" заявляє,
Але якщо мова йде про особистий ПК який стоїть поруч на столі, та й навіть під столом, то є ще такий параметр як акустичний комфорт, і геть не ок, коли у тее в ПК гудить HDD, при можливості використання тихого SSD, до того ж набагато швидшого, гадаю тут питання вибору риторичне. Це стосовно доцільності використання HDD в домашньому ПК.
white_noise
Не звертайте увагу на лицеміра. Це я про пана MessiaH, який сам використовує SSD, і "щиро" заявляє,
MessiaH: ↑ 08.03.2024 06:20 Вопрос, на кой хрен тогда эти ссд при том что они те ещё печки?
-
lordep
Member
А як 2-х системний варіант Lian Li V3000 PLUS Black ? Корзини ЖД - 8шт (знизу) .MessiaH: ↑ 08.03.2024 06:20 lordep
Не подходит, со стойкой для хардов видяха влезет только до 34см, а у меня карта 352мм
-
zalizo_org
Member
Не варто поспішати назвати якісь пости дурістю, бо цілком може виявитися, що ти щось не враховуєш (як в нашому випадку, наприклад). А тепер по суті:MessiaH: ↑ 08.03.2024 06:20Ну и глупость, самый большой ссд это 4тб из м2. На мамках 4-5 слота под м2 это потолок, при том греются они весьма. Итого, считай 20тб максимум из которых полезного пространства около 18тб.zalizo_org: ↑ 07.03.2024 20:13Я сам за PCI-e i M.2 роз'єми і категорично проти HDD
По-перше, М.2 існують на 8ТБ вже зараз.
По-друге, в систему можна поставити дуже багато М.2, бо крім самих слотів М.2 є ще РСІ-е (на це я вказав в пості, який потрапив під твою критику).
- спойлер
По-третє, не відкрию секрет що М.2 накопичувачі бувають дуже різні і працюють з різною швидкістю, відповідно і гріються дуже по різному. Одним - вистачає пасивного охолодження та не потрібно радіатора, інші потребують пасивного радіатора, який вже змонтований на накопичувач, ще інші поставляють такий радіатор у комплекті. Людина сама може собі вибрати який варіант її влаштовує. Крім того, можна купити швидкий і гарячий диск, але понизити температуру апаратно (встановити на 1 лінію РСІ-е), або програмно, понизивши протокол РСІ-е до 2.0 чи 3.0. Це обмеження не дозволятиме працювати на максимальній швидкості і дуже сильно понизить нагрівання.
PS
І тут, ти, мабуть, скажеш - "але вони дорогі". І тут я погоджуся, звичайно вінчестер поки виграє в ціні за ТБ. Але він так само і програє у всьому іншому - в надійності, довговічності, швидкості, портативності, шумі, енергоефективності (не у всіх випадках, але часто) і так далі.
-
Ortyomko
Member
а нащо воно? що це дає? Я без приколу, дійсно цікавлюсь, може і собі є сенс зробити сховище на 20+тб.n+gibat[]r: ↑ 08.03.2024 09:22 6 моїх 3.5 HDD під торренти.
Наразі маю NAS на 4тб на ссд, і цього вистачає на все що заманеться. Декілька серіалів повні сезони дивитись на рік вперед, штук 20 фільмів подивитись коли буде час, усі фото і відоси з мого телефону і дружини, і ще половина місця вільно. Я просто не можу навіть уявити, чим можна забити так багато пам'яті?
-
Ekz0rcyst
Member
Ortyomko
Обережно припускаю, що людина на трекер "заливає" інфу.
Обережно припускаю, що людина на трекер "заливає" інфу.
-
kairo
Member
Може людині ще не підключили інтернет і вона досі ходить із вінчестером до друзів, щоб записати гру чи фільм))Ortyomko: ↑ 08.03.2024 11:06а нащо воно? що це дає? Я без приколу, дійсно цікавлюсь, може і собі є сенс зробити сховище на 20+тб.n+gibat[]r: ↑ 08.03.2024 09:22 6 моїх 3.5 HDD під торренти.
Наразі маю NAS на 4тб на ссд, і цього вистачає на все що заманеться. Декілька серіалів повні сезони дивитись на рік вперед, штук 20 фільмів подивитись коли буде час, усі фото і відоси з мого телефону і дружини, і ще половина місця вільно. Я просто не можу навіть уявити, чим можна забити так багато пам'яті?
-
MessiaH
Member
Ага, по цене как 4 харда по 22 каждыйzalizo_org: ↑ 08.03.2024 10:59По-перше, М.2 існують на 8ТБ вже зараз.
Ага, только там будет резаться псп и по скорости наверное выйдет +/- обычный хард только значительно дороже. Ещё надо учесть что сейчас видяхи такие, что перекрывают все слоты другие или останется открытым один слот чуть ниже видяхи и бандура под ссд будет перекрывать доступ воздуха к охладу видеокартыzalizo_org: ↑ 08.03.2024 10:59По-друге, в систему можна поставити дуже багато М.2, бо крім самих слотів М.2 є ще РСІ-е (на це я вказав в пості, який потрапив під твою критику).
-
zalizo_org
Member
MessiaH: ↑ 08.03.2024 15:25Ага, только там будет резаться псп и по скорости наверное выйдет +/- обычный хард только значительно дороже.zalizo_org: ↑ 08.03.2024 10:59По-друге, в систему можна поставити дуже багато М.2, бо крім самих слотів М.2 є ще РСІ-е (на це я вказав в пості, який потрапив під твою критику).
Ну от по таблиці згори, в мене був найгірший випадок на старій системі АМ4, а саме я поставив Samsung 970 Evo Plus 2TB (PCI-e 3.0) через перехідник на чіпсетний слот РСІ-е 2.0 Х1.
Згідно таблиці, в мене теоретично могла б бути швидкість 0,5GB/s. На практиці, само собою, було менше. В результаті в мене було 375МВ/s і це стосується послідовного запису/зчитування. Якщо розглядати операції з дрібними або розкиданими файлами в пропускну здатність нічого не впирається, хоча і швидкість все одно дещо нижча за ту, яку я отримую зараз, коли накопичувач в мене працює на процесорних лініях і на платформі LGA1700.
Таким чином, навіть у найгірших випадках ми отримуємо швидкість вищу за використання стандартних десктопних вінчестерів.
-
Main_pc
Junior
Лучше бы вертикальную установку гпу завезли
-
WakeMe
Member
Вона є - Flex 2. Окремо, за 100€...Main_pc: ↑ 09.03.2024 09:54 Лучше бы вертикальную установку гпу завезли
-
AccessDenied
Member
-
Midi-Fighter
Member
Яка ціна у нас буде, цікаво.