Ssd гріється з радіатором в простої

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Автор
Junior

Придбав новий радіатор на заміну радіатору від мат плати, а саме на 970 evo plus 2 tb обрав MC1 PRO, і температури стали гірші аніж з тоненьким радіатором від материнки(asus tuf b760m plus wi-fi), в простої 61 градус, було 60, в іграх 66, було 60
krivonos-kolya
Member

А пленки с термо прокладок снятые?
KingpinUA
Member

Скорей всего кривой прижим, больше там грешить неманашо.
Moddendi
Junior

krivonos-kolya: 09.03.2024 22:22 А пленки с термо прокладок снятые?
Так зняті, з ссд тільки не знята плівка

Відправлено через 36 секунд:
KingpinUA: 09.03.2024 22:27 Скорей всего кривой прижим, больше там грешить неманашо.
Та нчае чудово прижав, сам ссдшнік гарячий також, тобто тепло забирає, чи то не так працює?
krivonos-kolya
Member

Moddendi
а у корпусе нормальный продув, ссд случаем не под видяхой?
Moddendi
Junior

krivonos-kolya: 09.03.2024 22:48 Moddendi
а у корпусе нормальный продув, ссд случаем не под видяхой?
Продув чудовий, не під відяхою, просто суть що під минулим радіатором тонесеньким темпи були меньші
Crossbow
Member

особисто мені не подобається форма радіатора - дуже мала площа розсіювання і воно більше схоже на "брусок".
Тому якщо цей радіатор теж гарячий і близький до температури самого SSD - він "не тягне". Якщо ж він значно холодніший - кривий прижим.

А теплотрубка там - я б сказав більше для понтів і маркетингу :-) Все що вона тут може виконати - це допомогти рівномірно нагріти цей "брусок", а не відвести тепло від SSD.
Moddendi
Junior

Crossbow: 09.03.2024 22:53 особисто мені не подобається форма радіатора - дуже мала площа розсіювання і воно більше схоже на "брусок".
Тому якщо цей радіатор теж гарячий і близький до температури самого SSD - він "не тягне". Якщо ж він значно холодніший - кривий прижим.

А теплотрубка там - я б сказав більше для понтів і маркетингу :-) Все що вона тут може виконати - це допомогти рівномірно нагріти цей "брусок", а не відвести тепло від SSD.
Просто в відгуках на розетці у людей з таким же ссд і радіатором немає таких темп в простої, і в гірших умовах, то як так
Crossbow
Member

Moddendi: 09.03.2024 22:21 в простої 61 градус, було 60, в іграх 66, було 60
тоді при активному записі там буде ЖАХ. Бо ігри це не те навантаження яке "гріє" SSD.
GreenMile
Member

В мене є підізра™, що у вас в корпусі пекло і цей радіатор навпаки нагріває ССД :gigi:
У мене саме така зв'язка була: 970 evo plus (1Тб) і MC1 PRO, таких температур навіть під навантаженням не було ніколи :dontknow:
Moddendi
Junior

GreenMile: 09.03.2024 23:12 В мене є підізра™, що у вас в корпусі пекло і цей радіатор навпаки нагріває ССД :gigi:
У мене саме така зв'язка була: 970 evo plus (1Тб) і MC1 PRO, таких температур навіть під навантаженням не було ніколи :dontknow:
3 куллера на вдув, 3 на видув( бі кваєт також)
Відяха 40 градусів в простої, проц також, а от ссдшніку не подобається і він 60 градусів в простої під таким радіатором
EvgenyDET
Member

а как его удалось установить на ASUS материнку?
Асусовские задвижки-зажимы для SSD M.2 же вроде как не дружат с этим радиатором...

к слову, чем температуры смотришь? Там контроллер на SSD разогревается намного сильнее флеша. Но далеко не все приложения его температуру показывают. Смотреть можно, например в HWinfo
KingpinUA
Member

Та капни чуть термопаста на наклейку ссд по всей длине, а потом прикрути радиатор, потом сними и сфотай, фотку сюда на экспертизу :D
Moddendi
Junior

KingpinUA: 09.03.2024 23:24 Та капни чуть термопаста на наклейку ссд по всей длине, а потом прикрути радиатор, потом сними и сфотай, фотку сюда на экспертизу :D
Ага, обов'язково так і зроблю
daesz
Member

Треба було брати jonsbo m.2-3, який і дешевший, і ефективніший :D
Crossbow
Member

у мене он взагалі 960Рro (OEM варіант) - стоїть під таким ;)
спойлер
Изображение
А Transcend 220S під таким, так щей й під відяхою
спойлер
Изображение
і от температури (див.максималку)
спойлер
Изображение
Изображение
я розумію, що 970 ево + , гріється більше ніж мої більш старі, але все ж таки.... у ТСа, скоріш за все "кривий прижим" і радіатор став з перекосом.
shnok
Member

Moddendi: 09.03.2024 22:21 Придбав новий радіатор на заміну радіатору від мат плати, а саме на 970 evo plus 2 tb обрав MC1 PRO, і температури стали гірші аніж з тоненьким радіатором від материнки(asus tuf b760m plus wi-fi), в простої 61 градус, було 60, в іграх 66, було 60
этот тоненький радиатор не чем не хуже за MC1 PRO, если хотели ощутить разницу нужно было покупать что-то типа Thermalright HR-10. MC1 PRO, MC1 рассчитаны чтобы ставить под pci слот или в ps5, а там уже будет лучше чем ничего

Отправлено спустя 1 минуту 13 секунд:
daesz: 09.03.2024 23:40 Треба було брати jonsbo m.2-3, який і дешевший, і ефективніший :D
у него ужасная защелка крепление, потом ссд очень трудно вытащить. и они на одном уровне
Rain Man
Member

Уверены ли Вы что купили оригинальный диск.. Установите программу Samsung Magician если данная софтина видит ваш диск и видит обновление прошивки - обновите.. ежели не видит, то возможно Вы купили скорее всего не самсунг, а гнусмас... на 970_е был драйвер на нвме диск - установите.. так же обновите прошивку на плату если не обновляли.. Лично в пользовании 970 ево без плюса и 980 про, температур выше 35-40 в простое не видел..
Последний раз редактировалось Rain Man 10.03.2024 00:41, всего редактировалось 2 раза.
daesz
Member

shnok: 10.03.2024 00:01 и они на одном уровне
Ага, на одному.
спойлер
Изображение
shnok: 10.03.2024 00:01 у него ужасная защелка крепление
Там немає ніяких защолок, верхня частина заїжджає в пази нижньої.
Moddendi
Junior

Rain Man: 10.03.2024 00:19 Уверены ли Вы что купили оригинальный диск.. Установите программу Samsung Magician если данная софтина видит ваш диск и видит обновление прошивки - обновите.. ежели не видит, то возможно Вы купили скорее всего не самсунг, а гнусмас... на 970_е был драйвер на нвме диск - установите.. так же обновите прошивку на плату если не обновляли.. Лично в пользовании 970 ево без плюса и 980 про, температур выше 35-40 в простое не видел..
Оригінальний, через прогу самсунга темпи то і дивлюсь
Ответить