Выбор оперативной памяти

Обсуждение оперативной памяти
Ответить
Автор
Advanced Member

Ветка по выбору и обсуждению оперативной памяти. Тут даем советы, и отписываемся о впечатлениях от использования оперативной памяти.

Статистика разгона ведется в отдельной ветке.

Прежде чем задать вопрос, ознакомтесь с FAQ!

Изображение

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось Ray2000gt 11.11.2011 19:33, всего редактировалось 8 раз.
Nixlie
Member

Вітаю, громадо.
Рік тому дивився тестування ДДР5 і в результатах виходило, шо нема сенсу ганятись за високими герцовками та була дуже конкретна оптимальна конфігурація шось типу 6400 і всьо. Всі інші варіанти були суттєво гірше.

Як сьогодні справи в цьому? За яким принципом обирати швидкість пам'яті?
sonhador93
Member

Добрый день. Подскажите какую память купить для ноутбука, чтобы без проблем работала в двухканальном режиме со старой 8 gb. Зашел на розетку, а там их куча фирм и какую выбрать не знаю.
Старая память 8gb
спойлер
Изображениеupload pictures
WalkMan
Member

sonhador93
найкраще шукати Crucial на 3200MHz одноранговий CT8G4SFRA32A
LowHP
Junior

Varzek: 03.06.2023 00:02 Для ноута Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 (82K201N8RA) с 1 планкой 8Гб DDR4 3200MHz 1.2v можно поставить второй планкой любую из этих? Они вроде по характеристикам все одинаковые, думаю Kingston или Samsung заказать.
Инфа про ту планку, которая установлена сейчас
Изображение

Изображение
Скорее всего ты уже приобрёл хоть какую, но может быть кому-то будет полезным знать, что компания Crucial выпустила модули 8Gb, 2x8Gb, 16Gb, 2x16Gb и проверила их на совместимость с Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6, вот список совместимых модулей https://www.crucial.com/compatible-upgr ... g-3-15ach6, я приобрёл тот, что на 16Gb, и добавил к тем 8Gb из комплекта, получилось всего 24Gb рамы, работает в двухканале (в CPU-Z показывает 2x64, что означает для ДДР4 - двухканал), саму плашку брал тут https://artline.ua/uk/product/modul-pam ... g4sfra32at, серийный номер почти совпал с тем что на сайте Crucial, проблем не возникло. В будущем можно заменить комплектные 8Gb на 16Gb, чтобы получилось 32Gb
Nixlie
Member

Nixlie: 29.02.2024 22:57 Вітаю, громадо.
Рік тому дивився тестування ДДР5 і в результатах виходило, шо нема сенсу ганятись за високими герцовками та була дуже конкретна оптимальна конфігурація шось типу 6400 і всьо. Всі інші варіанти були суттєво гірше.

Як сьогодні справи в цьому? За яким принципом обирати швидкість пам'яті?
Моє питання настіко нецікаве?
Rhizone
Member

Nixlie
AndP
Member

Nixlie: 01.03.2024 22:50 Моє питання настіко нецікаве?
6000, 6200, 6400
a_z_z_y
Member

Великі питання до того тесту.
Особливо до комплекту 6400с38. Це може якісь мікрони або дуже поганий Хайнікс.
Результати розходяться з усім що є в інеті. Таке відчуття що натестили рандом якийсь. Тобто зробили по 1 прогону і яка похибка вийшла - таку і показали.
Nixlie
Member

Дякую!

Відправлено через 33 секунди:
Взагалі я думаю про комбінацію
Intel Core i7-14700KF
Z790
та великий об'єм пам'яті (96 або 128 гб)
GreenMile
Member

Nixlie: 29.02.2024 22:57 Як сьогодні справи в цьому? За яким принципом обирати швидкість пам'яті?
Для АМ5 - 6000 з головою, для інтела 13,14 ген - до 7200, якщо плата нормальна, а не дешман, більше - то вже треба цілеспрямовано обирати відмінну мамку, ну і щоб КП проца тягнув. А так більше 6600-6800 приріст буде помітний лише в тестах.
Nixlie
Member

GreenMile: 01.03.2024 23:20 Для АМ5 - 6000 з головою, для інтела 13,14 ген - до 7200, якщо плата нормальна, а не дешман, більше - то вже треба цілеспрямовано обирати відмінну мамку, ну і щоб КП проца тягнув. А так більше 6600-6800 приріст буде помітний лише в тестах.
А якщо модель навантаження агресивний мультитаскінг?
Пара віртуальних машин + перманентно відкрито багато профілів браузера (включно з ютубом) + кілька одночасно запущених копій ігри (Д2) в оконному режимі.
Тут як я розумію користь швидкої пам'яті може бути помітною?
GreenMile
Member

Nixlie: 01.03.2024 23:46
GreenMile: 01.03.2024 23:20 Для АМ5 - 6000 з головою, для інтела 13,14 ген - до 7200, якщо плата нормальна, а не дешман, більше - то вже треба цілеспрямовано обирати відмінну мамку, ну і щоб КП проца тягнув. А так більше 6600-6800 приріст буде помітний лише в тестах.
А якщо модель навантаження агресивний мультитаскінг?
Пара віртуальних машин + перманентно відкрито багато профілів браузера (включно з ютубом) + кілька одночасно запущених копій ігри (Д2) в оконному режимі.
Тут як я розумію користь швидкої пам'яті може бути помітною?
Залежить виключно від виконуваних програм, сама ВМ на себе майже нічого не жере. Тому, якщо швидкодія ваших програм залежить від швидкості пам'яті, то буде помітно, якщо не залежить - не буде. Браузеру з ютюбом на швидкість пам'яті фіолетово, сама багатозадачність як така - то до проца питання і до загального обсягу пам'яті (чи вистачить її на всі паралельно запущені задачі).
Nixlie
Member

Блін, воно ще й обмеження по кількості модулів має )))

Які актуальні топ бренди по якості сьогодні?
Обираю з
- Crucial
- Corsair
- Kingston

чи є сенс додати ще шось? (бо вибір не дуже й великий по наявності)
AndP
Member

Nixlie: 04.03.2024 21:31
чи є сенс додати ще шось? (бо вибір не дуже й великий по наявності)
G.Skill
daesz
Member

Nixlie: 04.03.2024 21:31 Які актуальні топ бренди по якості сьогодні?
Як вже написали вище - G.Skill, актуальний завжди. Якщо є бажання переплатити - то корсар або кінгстон.
Prokofev
Junior

Приветствую, подскажите сколько Рангов в ОП G.Skill DDR5 32GB (2x16GB) 6000Mhz Ripjaws S5 ? В aide и cpuz не показывает, в интернете тоже найти не могу? может кто знает.
abcdeyka
Member

Prokofev: 05.03.2024 08:52 Приветствую, подскажите сколько Рангов в ОП G.Skill DDR5 32GB (2x16GB) 6000Mhz Ripjaws S5 ? В aide и cpuz не показывает, в интернете тоже найти не могу? может кто знает.
Одноранговые обычно 2*16 gb
Двуранги идут 2*32 gb
TRANSFORMERS-92
Junior

Для платы Asus ROG STRIX B650-A GAMING WIFI 2х16 gb 6000 с каким типом смотреть xmp или expo
Или обе будут работать нормально ?
А то что-то запутался
Rhizone
Member

TRANSFORMERS-92
Взагалі, мають працювати і ті, і ті. Але якщо не хочете ризикувати, то expo :)
qawoon
Junior

Доброго, порадьте, будь ласка, оперативку під 7800х3д
Різні докери і тп можуть 30+ пам'яті загрузити без проблем, також граю ігри (тому і 7800x3d)
коливаюсь між 32 і 64 - залежить від бюджету
Ответить