Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор оперативной памяти
-
Ray2000gt
Advanced Member
Ветка по выбору и обсуждению оперативной памяти. Тут даем советы, и отписываемся о впечатлениях от использования оперативной памяти.
Статистика разгона ведется в отдельной ветке.
Прежде чем задать вопрос, ознакомтесь с FAQ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Статистика разгона ведется в отдельной ветке.
Прежде чем задать вопрос, ознакомтесь с FAQ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось Ray2000gt 11.11.2011 19:33, всего редактировалось 8 раз.
-
Nixlie
Member
Вітаю, громадо.
Рік тому дивився тестування ДДР5 і в результатах виходило, шо нема сенсу ганятись за високими герцовками та була дуже конкретна оптимальна конфігурація шось типу 6400 і всьо. Всі інші варіанти були суттєво гірше.
Як сьогодні справи в цьому? За яким принципом обирати швидкість пам'яті?
Рік тому дивився тестування ДДР5 і в результатах виходило, шо нема сенсу ганятись за високими герцовками та була дуже конкретна оптимальна конфігурація шось типу 6400 і всьо. Всі інші варіанти були суттєво гірше.
-
sonhador93
Member
Добрый день. Подскажите какую память купить для ноутбука, чтобы без проблем работала в двухканальном режиме со старой 8 gb. Зашел на розетку, а там их куча фирм и какую выбрать не знаю.
Старая память 8gb
Старая память 8gb
- спойлер
- upload pictures
-
WalkMan
Member
sonhador93
найкраще шукати Crucial на 3200MHz одноранговий CT8G4SFRA32A
найкраще шукати Crucial на 3200MHz одноранговий CT8G4SFRA32A
-
LowHP
Junior
Скорее всего ты уже приобрёл хоть какую, но может быть кому-то будет полезным знать, что компания Crucial выпустила модули 8Gb, 2x8Gb, 16Gb, 2x16Gb и проверила их на совместимость с Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6, вот список совместимых модулей https://www.crucial.com/compatible-upgr ... g-3-15ach6, я приобрёл тот, что на 16Gb, и добавил к тем 8Gb из комплекта, получилось всего 24Gb рамы, работает в двухканале (в CPU-Z показывает 2x64, что означает для ДДР4 - двухканал), саму плашку брал тут https://artline.ua/uk/product/modul-pam ... g4sfra32at, серийный номер почти совпал с тем что на сайте Crucial, проблем не возникло. В будущем можно заменить комплектные 8Gb на 16Gb, чтобы получилось 32GbVarzek: ↑ 03.06.2023 00:02 Для ноута Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 (82K201N8RA) с 1 планкой 8Гб DDR4 3200MHz 1.2v можно поставить второй планкой любую из этих? Они вроде по характеристикам все одинаковые, думаю Kingston или Samsung заказать.
- Инфа про ту планку, которая установлена сейчас
-
Nixlie
Member
Моє питання настіко нецікаве?Nixlie: ↑ 29.02.2024 22:57 Вітаю, громадо.
-
Rhizone
Member
Nixlie
-
AndP
Member
6000, 6200, 6400Nixlie: ↑ 01.03.2024 22:50 Моє питання настіко нецікаве?
-
a_z_z_y
Member
Великі питання до того тесту.
Особливо до комплекту 6400с38. Це може якісь мікрони або дуже поганий Хайнікс.
Результати розходяться з усім що є в інеті. Таке відчуття що натестили рандом якийсь. Тобто зробили по 1 прогону і яка похибка вийшла - таку і показали.
-
Nixlie
Member
Дякую!
Відправлено через 33 секунди:
Взагалі я думаю про комбінацію
Intel Core i7-14700KF
Z790
та великий об'єм пам'яті (96 або 128 гб)
Відправлено через 33 секунди:
Взагалі я думаю про комбінацію
Intel Core i7-14700KF
Z790
та великий об'єм пам'яті (96 або 128 гб)
-
GreenMile
Member
Для АМ5 - 6000 з головою, для інтела 13,14 ген - до 7200, якщо плата нормальна, а не дешман, більше - то вже треба цілеспрямовано обирати відмінну мамку, ну і щоб КП проца тягнув. А так більше 6600-6800 приріст буде помітний лише в тестах.Nixlie: ↑ 29.02.2024 22:57 Як сьогодні справи в цьому? За яким принципом обирати швидкість пам'яті?
-
Nixlie
Member
А якщо модель навантаження агресивний мультитаскінг?GreenMile: ↑ 01.03.2024 23:20 Для АМ5 - 6000 з головою, для інтела 13,14 ген - до 7200, якщо плата нормальна, а не дешман, більше - то вже треба цілеспрямовано обирати відмінну мамку, ну і щоб КП проца тягнув. А так більше 6600-6800 приріст буде помітний лише в тестах.
Пара віртуальних машин + перманентно відкрито багато профілів браузера (включно з ютубом) + кілька одночасно запущених копій ігри (Д2) в оконному режимі.
Тут як я розумію користь швидкої пам'яті може бути помітною?
-
GreenMile
Member
Залежить виключно від виконуваних програм, сама ВМ на себе майже нічого не жере. Тому, якщо швидкодія ваших програм залежить від швидкості пам'яті, то буде помітно, якщо не залежить - не буде. Браузеру з ютюбом на швидкість пам'яті фіолетово, сама багатозадачність як така - то до проца питання і до загального обсягу пам'яті (чи вистачить її на всі паралельно запущені задачі).Nixlie: ↑ 01.03.2024 23:46А якщо модель навантаження агресивний мультитаскінг?GreenMile: ↑ 01.03.2024 23:20 Для АМ5 - 6000 з головою, для інтела 13,14 ген - до 7200, якщо плата нормальна, а не дешман, більше - то вже треба цілеспрямовано обирати відмінну мамку, ну і щоб КП проца тягнув. А так більше 6600-6800 приріст буде помітний лише в тестах.
Пара віртуальних машин + перманентно відкрито багато профілів браузера (включно з ютубом) + кілька одночасно запущених копій ігри (Д2) в оконному режимі.
Тут як я розумію користь швидкої пам'яті може бути помітною?
-
Nixlie
Member
Блін, воно ще й обмеження по кількості модулів має )))
Які актуальні топ бренди по якості сьогодні?
Обираю з
- Crucial
- Corsair
- Kingston
чи є сенс додати ще шось? (бо вибір не дуже й великий по наявності)
Які актуальні топ бренди по якості сьогодні?
Обираю з
- Crucial
- Corsair
- Kingston
чи є сенс додати ще шось? (бо вибір не дуже й великий по наявності)
-
AndP
Member
G.Skill
-
daesz
Member
Як вже написали вище - G.Skill, актуальний завжди. Якщо є бажання переплатити - то корсар або кінгстон.Nixlie: ↑ 04.03.2024 21:31 Які актуальні топ бренди по якості сьогодні?
-
Prokofev
Junior
Приветствую, подскажите сколько Рангов в ОП G.Skill DDR5 32GB (2x16GB) 6000Mhz Ripjaws S5 ? В aide и cpuz не показывает, в интернете тоже найти не могу? может кто знает.
-
abcdeyka
Member
Одноранговые обычно 2*16 gbProkofev: ↑ 05.03.2024 08:52 Приветствую, подскажите сколько Рангов в ОП G.Skill DDR5 32GB (2x16GB) 6000Mhz Ripjaws S5 ? В aide и cpuz не показывает, в интернете тоже найти не могу? может кто знает.
Двуранги идут 2*32 gb
-
TRANSFORMERS-92
Junior
Для платы Asus ROG STRIX B650-A GAMING WIFI 2х16 gb 6000 с каким типом смотреть xmp или expo
Или обе будут работать нормально ?
А то что-то запутался
Или обе будут работать нормально ?
А то что-то запутался
-
Rhizone
Member
TRANSFORMERS-92
Взагалі, мають працювати і ті, і ті. Але якщо не хочете ризикувати, то expo
Взагалі, мають працювати і ті, і ті. Але якщо не хочете ризикувати, то expo
-
qawoon
Junior
Доброго, порадьте, будь ласка, оперативку під 7800х3д
Різні докери і тп можуть 30+ пам'яті загрузити без проблем, також граю ігри (тому і 7800x3d)
коливаюсь між 32 і 64 - залежить від бюджету
Різні докери і тп можуть 30+ пам'яті загрузити без проблем, також граю ігри (тому і 7800x3d)
коливаюсь між 32 і 64 - залежить від бюджету