Джентельмени, вітаю.
Оцініть, будь ласка, збірку, та дайте декілька порад, якщо можете.
Перш за все, задачі: компіляція на "всі
бабки ядра" (gentoo, rust, cpp, etc), ігри також, але все ж меньше. Бюджет +- 100к. Найважча частина для мене це CPU бо він мені, фактично, гроші заробляє. Не хочеться кормити монстра, але на 8 ядрах теж відстій. Ось такі два стула. Кандидати були наступні, ціни наче зараз на все +- однакові:
- 14700K - пушка, але монстр. Дуже не хочу його різати та/або везти топову воду щоб відводити по 300Вт.
- 13/14600K - наче ок, але теж доволі прожерливе і гаряче. Вирішив не брати, бо може роки через 3 апгрейднусь до останнього CPU у AMD завдяки AM5 (взагалі вважаю брати пк із цим розрахунком марною ідеєю, але може амуде щось прикольне зроблять, хто зна).
- r9 7900(X) - на даний момент це для мене фаворит за відношенням "(кількість ядер + енергоефективність + швидкодія) / (ціна + вт)". Хочу взяти 7900 non-X і оверклокнути якщо що (щось мені здається, що брати 7900X та різати його це не те, але наче то однакові процесори лише із різною піковою частотою). Що думаєте?
- r9 7950x - наче супер, і не дуже гараче, і топ перфоманс. Але дорого Т_Т. Можна було б ВК простіше і взяти його, але не хочу картку нижче за 4070 SUPER.
(у збірці по лінці 7900X, тому там водянка. Ідея взяти 7900 і або просто зекономити, або докинути до GPU)
https://pcpartpicker.com/list/cfj3MV
Буду радий будь-яким порадам стосовно більш раціональних комплектуючих, всім цьом.