mrigi: ↑
19.02.2024 15:52Мамкіним бусінкам, які на моніторах лише граються і кіно дивляться, мабуть підійде і олед.
Деякі користувачи можуть дивитись трохи далі власного носа та розділяють робочі інструменти з пристроями для розваг.
Так само як я не вожу свою дупцю на роботу на вантажівці, так і монітор для ігор і для роботи може бути різний.
OLED находится на абсолютно недостижимом для IPS уровне.
ну пока разве что только в цене Там чуть быстрей матрица, чуть лучше черный цвет по яркости такое так как эта все так греется что в ярком режиме долго работать не может так что это реально РЕВОЛЮЦИЯ в изображение
А я б із задоволенням для роботи взяв. Мені розглядати рентгензнімки на моніторі з ідеальним чорним було б зашибісь.
Особливо враховуючи можливість в робочому софті відключати статичний інтерфейс.
fantomrulezz: ↑
19.02.2024 16:02Деякі користувачи можуть дивитись трохи далі власного носа та розділяють робочі інструменти з пристроями для розваг.
Звісно, 85-100" TV у гостинній може бути і олед. Чи лазерний проектор. Але причому тут монітори.
потому что он взял себе польский с2 и теперь будет с ним бегать везде и говорить какой классный олед. Только когда в магазине выбирают между оледом за 70 и самсунгом каким то за 25 то думают зачем мне тот олед за + 50 надо
harito: ↑
19.02.2024 15:59
Что бы не гадать ,хороший монитор на олед или нет ,просто зайдите в любую ветку форума по тедевизорам оледам и вы всё поймёте сами - брать или не брать .
Ну це все відносно! Комусь ВАУ ефект важливий а гроші тиснуть кишеню! Тому все відносно!
Залежить від гри, там де ці 240 Гц реально потрібні(змагальні шутани) проблем не буде. У цих цих проектах графіку на максимум ніхто не викручує.
А сінгли чудово будуть гратися і в 60-120 кадрів з VRR.
Тут більше лякає вигорання на статичних елементах інтерфейсу.
Последний раз редактировалось Telcontar 19.02.2024 17:56, всего редактировалось 1 раз.
Ні, не має.
Абсолютно ідеальний чорний можливий лише на тих типах матриць, де відсутня зовнішня підсвітка та світиться індивідуально кожен піксель.
Це OLED та microLED (не плутати з MiniLED).
MiniLED - це просто чергова трошки покращена версія традиційних IPS матриць з багатозонною підсвіткою, де збільшена кількість зон (але їх все одно набагато менше за кількість пікселів).
Ні. Засвіти-ореоли біля субтитрів, на зоряному небі, тощо. Гидота.
Та й де телевізори з IPS? Їх практично не роблять як раз через дуже поганий нативний контраст.
fantomrulezz: ↑
19.02.2024 17:55
Ні, не має.
Абсолютно ідеальний чорний можливий лише на тих типах матриць, де відсутня зовнішня підсвітка та світиться індивідуально кожен піксель.
Це OLED та microLED (не плутати з MiniLED).
MiniLED - це просто чергова трошки покращена версія традиційних IPS матриць з багатозонною підсвіткою, де збільшена кількість зон (але їх все одно набагато менше за кількість пікселів).
Якщо зон підсвітки багато - то все чудово працює. Подивіться на стендах в магазинах з технікою.
Відправлено через 17 хвилин 41 секунду:
l-m: ↑
19.02.2024 17:55
Ні. Засвіти-ореоли біля субтитрів, на зоряному небі, тощо. Гидота.
Та й де телевізори з IPS? Їх практично не роблять як раз через дуже поганий нативний контраст.
Так, це я помилився. Панель VA. Засвіти-ореоли не помітні. Кажуть, що на ранніх версіях прошивки вони були, а потім їх виправили. Передивився купу тестів в інтернеті і взяв більшу діагональ з miniLED на квантових точках замість OLED з меншою діагоналлю. Якщо що - то я про телевізор, не про монітор.
IPS уступает OLED-у практически во всем, кроме максимальной яркости.
У IPS в принципе нет черного цвета. Контраст и градиенты там рядом не валялись.
Время отклика отличается на порядок (sic!).
Для игрового применения и потребления контента OLED находится на абсолютно недостижимом для IPS уровне.
Единственный сценарий, где IPS может еще быть востребован в премиум сегменте - для чисто рабочего применения со статическим интерфейсом.
Ну я когда вижу аргументы в виде время отклика быстрее (sic!) я дальше не читаю. Надо с этого начинать. А вот черный бы айпиэсу как-нибудь припилить это было бы каайф
NEC такое делал на некоторых мониторах 100 лет назад (не знаю как сейчас) - ставили фильтр, который слабое серое свечение фона IPS делал черным. Потом перестали, не знаю почему - может общее снижение яркости, а может не востребовано и удешевили.
Последний раз редактировалось S 19.02.2024 18:41, всего редактировалось 1 раз.