Выбор телевизора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

ARomanA: 07.01.2024 13:34як перекинути сигнал в іншу кімнату
Клавомишу/геймпад можна через активний USB подовжувач перекинути.
А от як раз з відео можуть бути складності.
Відеопоток 3840x2160@120 + 10 bit + Full RGB + HDR потребує 40 гбіт/с, по HDMI його може пропустити лише стандарт 2.1 і є відгуки про проблеми з цим на довгих кабелях.
Якщо ширини каналу не вистачатиме, то можуть бути артефакти на екрані чи мерехтіння.

Нащо для роботи 77"?
Візьми 42" як монітор в кабінет і окремо в зал 77" олед (якщо будуть ігри на консолі) чи проектор (якщо тільки для відео).
fantomrulezz
Member

Вийшли перші огляди LG OLED C4.
На жаль, MLA панель вони не отримали.
Allezz
Member

Поділіться, будь ласка, досвідом який розмір діагоналі буде комфортним для перегляду для відстані 2,5 метри та 4 метри від очей до екрана.
Рекомендації маркетологів в інтернеті різняться, пропорції відстані до діагоналі від 2 до 4.
OverPow
Member

Allezz: 03.02.2024 10:22 Поділіться, будь ласка, досвідом який розмір діагоналі буде комфортним для перегляду для відстані 2,5 метри та 4 метри від очей до екрана.
Рекомендації маркетологів в інтернеті різняться, пропорції відстані до діагоналі від 2 до 4.
У меня 55, смотрю с расстояния 2-2,5 метра. Всё отлично. Глаза не устают
Allezz
Member

OverPow: 03.02.2024 10:53
Allezz: 03.02.2024 10:22 Поділіться, будь ласка, досвідом який розмір діагоналі буде комфортним для перегляду для відстані 2,5 метри та 4 метри від очей до екрана.
Коли в магазині дивишся одночасно на ряди працюючих екранів я бачу на деяких мерехтіння. 2,5м на 55 це дуже близько, напевно у вас класна модель.
fantomrulezz
Member

Allezz: 03.02.2024 10:22Поділіться, будь ласка, досвідом який розмір діагоналі буде комфортним для перегляду для відстані 2,5 метри та 4 метри від очей до екрана.
Обирайте найбільшу діагональ, яку можете собі дозволити.
Не існує ніяких оптимальних діагоналей для різних відстаней, це все маркетологічна туфта.
Кут огляду людського зору біля 135 градусів, а періферійний - всі 180.
Я особисто використовую 65" з полутора метрів і з задоволенням взяв би діагональ побільше, коли оледи більших діагоналей стануть дешевші.
Krupik
Member

Allezz
прислухайтесь до поради fantomrulezz. Я дивлюсь 60" з 2,5 метрів, чесно кажучи - замало :) Не забувайте, що більшість фільмів мають співвідношення сторін 2.35:1, а не 1.77:1 (16:9), відповідно чорні смуги згори і знизу заберуть відчутну частину площі екрану.
OverPow
Member

Allezz: 03.02.2024 11:01
OverPow: 03.02.2024 10:53
Коли в магазині дивишся одночасно на ряди працюючих екранів я бачу на деяких мерехтіння. 2,5м на 55 це дуже близько, напевно у вас класна модель.
Телевизор Sharp QLED 50EQ3EA
Ошибся, у меня 50 дюймов.
Экран тут действительно впечатляет.
AlteaXL
Member

а з бюджетного 50" до 18-20к що можна розглядати для покупки? смартТВ не головне, більше часу буде перегляд контенту з ПК. Для розгляду поки виділив ось такі моделі, чи щось з цього зовсім не варто уваги?
- KIVI 50U750NB
- LG 50UR78006LK
- TCL 50P735
- Xiaomi TV A2 50
Dremjke
Member

AlteaXL: 11.02.2024 19:36а з бюджетного 50" до 18-20к що можна розглядати для покупки?
Оно всё на один лад будет, как владелец одного из таких телевизоров говорю.
Желательно с Android TV на борту (не Google TV).
Если бюджет ограничен, то смело берите. Если есть возможность докинуть, лучше докинуть.
Kassatka
Member

Dremjke: 11.02.2024 19:49 Желательно с Android TV на борту (не Google TV).
А у чому різниця й перевага?
Бо я знаю про Google TV, що це ніби той самий Android TV під капотом, але нова версія з дотриманням певних вимог за те, щоб отримати право на поганяло "Google TV".
Найголовнішим вважав завжди підтримку декодування кодеку AV1, без цього право на "Google TV" отримати не можна.
А оскільки Youtube все більше використовує AV1 і в майбутньому можливо повністю перейде на нього, та й інші потокові сервіси можуть цей кодек юзати, то я завжди вважав що краще мати цей декодер, а отже по можливості шукати Google TV, а не просто Android TV.
:puzzle: :puzzle: :puzzle:
(Сам сиджу на Google TV Sony XR-50X94J, модель 2021 року, придбана в сіровозів у вересні 2022 за 38000 грн., але із застосунків на ньому юзаю лише Youtube, VLC та ViMu)
Последний раз редактировалось Kassatka 11.02.2024 20:14, всего редактировалось 3 раза.
AlteaXL
Member

Dremjke: 11.02.2024 19:49
AlteaXL: 11.02.2024 19:36а з бюджетного 50" до 18-20к що можна розглядати для покупки?
Оно всё на один лад будет, как владелец одного из таких телевизоров говорю.
Желательно с Android TV на борту (не Google TV).
Если бюджет ограничен, то смело берите. Если есть возможность докинуть, лучше докинуть.
ок, дякую, я так і зрозумів що всей китай відрізняється фактично тільки ОС свого смартТВ. При виборі таких ТВ напевне краще дивитися не на технічні характеристики, а в живу як показують.
Докидати можна вічно, за +5к буде краще, ще за +5к ще кращий і тд ;) Та і стільки не заробляю щоб купити самий кращий телевізор, повісити його на стіну і можливо включати раз на тиждень. :beer:
Avenger80
Member

AlteaXL
Тут ещё надо смотреть на саму матрицу, на плавность, на качество изображения, а не на операционную систему делать упор. Как можно сравнивать LG и Kivi, к примеру... :)

Отправлено спустя 3 минуты 8 секунд:
Kassatka
А можно в будущем купить Андроид приставку к телевизору и всё, а вот качество изображения самой матрицы и плавность - поменяешь только с телевизором.
IrosLAV
Member

Avenger80: 11.02.2024 20:52 Как можно сравнивать LG и Kivi, к примеру...
А яка між ними буде різниця? За одну ціну Ківі може дась навіть краще зображення, чи ні? І які матриці ставлять на дешеві китайські ТВ, ті ж LG-шні, чи самі собі роблять?
Avenger80
Member

IrosLAV
Разница в цветах, контрасте, в плавности (уплавнялки), в яркости. Может лучше калибруют, лучше ПО отточено именно по характеристикам изображения. К примеру, у моего брата телевизор Сяоми, у меня Самсунг и ему больше по изображению нравится Самсунг - более естественное и приятное изображение, так же на Самсунге есть уплавнялка, на Сяоми её нет в его телевизоре. И мне по фиг на то, что СМАРТ не очень на Самсунге - у меня к нему подключена приставка. А на счёт Kivi - почему-то все считают Kivi днищем полным. Я понимаю там в один ряд ставить - LG, Samsung, TCL тоже неплохи. Sony классные, но они и дорогие. Но Kivi...
Вы б ещё вот этот купили:
спойлер
heidfeld
Member

AlteaXL: 11.02.2024 19:36 а з бюджетного 50" до 18-20к що можна розглядати для покупки? смартТВ не головне, більше часу буде перегляд контенту з ПК. Для розгляду поки виділив ось такі моделі, чи щось з цього зовсім не варто уваги?
- KIVI 50U750NB
- LG 50UR78006LK
- TCL 50P735
- Xiaomi TV A2 50
возьми лучше у серовозов Sony https://hotline.ua/av-televizory/sony-kd50x80k/

чем всякое гуано, которое ты отобрал, и которое ты даже включать не захочешь, т.к его невозможно смотреть.
Aleli
Junior

Доброго вечора! Хочу купити телевізор у кімнату ( ниша ) 91 см. Чого хочу не знаю. По магазинам не хожу. Які вони бувають не розумію. Ніжки можливо ззаду. смарт тв . до 20 к гривень.
Tesseract
Member

Це діагональ, чи ширина?
Dremjke
Member

Aleli: 18.02.2024 17:14Чого хочу не знаю. По магазинам не хожу. Які вони бувають не розумію.
Грюндиг, Дэу, АКАИ. Можно "Весну" еще, если не берзгуешь.
Aleli
Junior

Tesseract: 18.02.2024 23:33
Це діагональ, чи ширина?
ширина

Відправлено через 45 секунд:
Dremjke: 19.02.2024 00:50
Aleli: 18.02.2024 17:14Чого хочу не знаю. По магазинам не хожу. Які вони бувають не розумію.
петросян?

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
Dremjke: 19.02.2024 00:50
хочу змінити Грюндиг, Дэу, АКАИ

Відправлено через 5 хвилин 4 секунди:
Підкажіть з чого почати при виборі? Як формувати бажання?
Ответить