Последние статьи и обзоры
Новости
Відеокарта працює в x1.
-
DiBal
Junior
Доброго дня, зіткнувся із проблемою, що відеокарта (gtx 1060 mini itx oc 3g) яку нещодавно купив працює в режимі x1 замість х16, почав вивчати специфікацю материнскої плати (msi b450-a pro max), перегопав весь біос, результату нуль. діло дійшло до ЦПУ, почав вивчати його специцікацію, і тут б*** виявляється, що ця зараза (athlon 200ge) виділяє відеакрті 4 лінії pci-e, алеж в мене взагалі тільки 1-на лінія, власників схожих комплектів або хто зіштохувався із такою пробллемою підскажіть куди копати далі, що може бути несправним, цпу, мп, чм відеокарта. Доречі, в іншому pci-e розємі карта працює як і заявлено виробноком МП та ЦПУ pci-e 2.0 x4, в основному ж працює pci-e 3.0 x1
-
MaxZema
Member
-
shatun
Member
DiBal Може мамка "бронює" лінії під вбудовану графіку процу, яку бачить на старті?
Пробуй у біос виставити пріорітет на старт з PCIe. Проще кажучи - вимкни вбудовану графіку руками у біос.
MaxZema Ти оце вставив бо тобі тут щось очевидно, але ти вищий за те, щоб написати рішення?
Пробуй у біос виставити пріорітет на старт з PCIe. Проще кажучи - вимкни вбудовану графіку руками у біос.
MaxZema Ти оце вставив бо тобі тут щось очевидно, але ти вищий за те, щоб написати рішення?
Последний раз редактировалось shatun 18.02.2024 11:38, всего редактировалось 1 раз.
-
Alex646
Member
Підгоріле щось на відюхі.
-
DiBal
Junior
Вбудовану графіку взагалі вимкнув, але пробував безліч різних варіантів.shatun: ↑ 18.02.2024 11:34 DiBal Може мамка "бронює" лінії під вбудовану графіку процу, яку бачить на старті?
Ще хочу додати, що M2 дисків в системі не має, тільки 2 сата диска.
-
46Tolik
Member
1х под нагрузкой или в режиме ожидания?
-
DiBal
Junior
І в простої і під навантаженням.46Tolik: ↑ 18.02.2024 11:40 1х под нагрузкой или в режиме ожидания?
-
shatun
Member
По інструкції наявність М.2 впливає лише на сата - 2 шт. відрубає.DiBal: ↑ 18.02.2024 11:38 Вбудовану графіку взагалі вимкнув, але пробував безліч різних варыантів.
По тій же інструкції - слот PCI_E4 в тебе працює від чіпсету. Тому перевірка там ніякого сенсу не має...
-
DiBal
Junior
Я вже перевіряв все що тільки в голову приходило, тільки біос материнки не відкатував, зараз стоїть остання версія, відкатуватись наразі дуже небезпечно, в розетці 180 вольт якщо поталанить, дуже часто ПК просто вимикається, я просто увалю плату.shatun: ↑ 18.02.2024 11:43По інструкції наявність М.2 впливає лише на сата - 2 шт. відрубає.DiBal: ↑ 18.02.2024 11:38 Вбудовану графіку взагалі вимкнув, але пробував безліч різних варыантів.
По тій же інструкції - слот PCI_E4 в тебе працює від чіпсету. Тому перевірка там ніякого сенсу не має...
Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
і ще, маю затичку вроді gt630, вона взагалі не запрацювала, тільки в слоті PCI_E4 вона стартанула.
-
krivonos-kolya
Member
Попробуйте подкинуть карту в другую систему, что там покажет
-
DiBal
Junior
вже немає куди кидать, іншу систему продав))))krivonos-kolya: ↑ 18.02.2024 12:08 Попробуйте подкинуть карту в другую систему, что там покажет
-
shatun
Member
DiBal На деяких буржуйських сайтах стверджують, що оновлення AGESA ComboAm4v2PI 1.2.0.B update приводить до падіння продуктивності.
Але то якісь суто особисті враження людей не підтверджені тестами - глибше я не копав.
Але то якісь суто особисті враження людей не підтверджені тестами - глибше я не копав.
CSM Support копай. Але його активація також відрубає вбудовану графіку. Це до твого відома, якщо таки доведеться нею користуватись.і ще, маю затичку вроді gt630, вона взагалі не запрацювала, тільки в слоті PCI_E4 вона стартанула.
-
krivonos-kolya
Member
DiBal
Если Киев можно у меня проверить.
Если Киев можно у меня проверить.
-
DiBal
Junior
Пробував, не допомогає.shatun: ↑ 18.02.2024 12:13 DiBal На деяких буржуйських сайтах стверджують, що оновлення AGESA ComboAm4v2PI 1.2.0.B update приводить до падіння продуктивності.
Але то якісь суто особисті враження людей не підтверджені тестами - глибше я не копав.CSM Support копай. Але його активація також відрубає вбудовану графіку. Це до твого відома, якщо таки доведеться нею користуватись.і ще, маю затичку вроді gt630, вона взагалі не запрацювала, тільки в слоті PCI_E4 вона стартанула.
На рахунок продуктивності, система поводить себе якось дивно, рандомно відпуваються простадки в іграх від 80 фпс до 10-20, при тому цпу в простої (10-20% навантаження) карта завантаженна на 100%. такі глюки можуть початися і через 2 хв і через 20 хв. абсолютно рандомно, в бублику все норм, пару годин робив стрес тести.
Думав десь перегрів, ні, все холодне (проц 30 градусів частоти тримає, плата теж 30-35, зони врм теж так само, карта в грі в навантаженні 55-57, в бублику 67), та й не має там чому грітися. Потім подумав, що спіймав майнера, що він активується саме під час гри для конспырвції))) ні, переставив систему на інший диск, та сама шляпа.
Відправлено через 4 хвилини 19 секунд:
але можливо ці просадки саме через х1, або щось із процом до чого зараз я і схиляюсь.
-
Grava
Member
Якщо слот цілий - то проц.DiBal: ↑ 18.02.2024 13:05 щось із процом
-
gehka3
Катярко
DiBal: ↑ 18.02.2024 11:22що може бути несправним, цпу, мп, чм відеокарта
Проверяется подтыком др проца на эту МП, этого проца на др исправную МПцпу, мп, чм відеокарта
-
DiBal
Junior
а розумію що це логічно, але не можливо, доведеться шукати щось над бюджетне яке тримає шину pci-e x16.gehka3: ↑ 18.02.2024 13:12DiBal: ↑ 18.02.2024 11:22що може бути несправним, цпу, мп, чм відеокартаПроверяется подтыком др проца на эту МП, этого проца на др исправную МПцпу, мп, чм відеокарта
-
DiBal
Junior
Дістав деккілька відеокарт затичок, жодна не завелась на платі, нажаль проц окремо та материнку перевірити ніде, моя карта 1060 в іншому компі працює без нарікань.
якщо проц дифектний то це пів біди, якщо материнка тоце вже біда)))))
якщо проц дифектний то це пів біди, якщо материнка тоце вже біда)))))
-
goldenvirus
Member
З 200ge будут заводитись лише відеокарти, які вміють працювати з прорізаними лініями псі-е, з експериментів на власному досвіді, 700-та серія і новіше все працює, все що старіше ні, на АМД лише серія RX та свіжіше
-
Rain Man
Member
для Raven Ridge многие производители мп не рекомендуют обновлять AGESA выше версии 1.1.0.1 - попробуйте откатится на 7B86vMB