Minisforum оснастила Mini-ITX плату BD790i мобільним процесором AMD Ryzen 9 7945HX

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Minisforum оснастила Mini-ITX плату BD790i мобільним процесором AMD Ryzen 9 7945HX

Ого а оце годнота прям

Але яка буде підтримка фіксами і патчами біоса - питання, чи варто брати її як робочий пк
KimRomik
Member

Предлагаю обсудить Minisforum оснастила Mini-ITX плату BD790i мобільним процесором AMD Ryzen 9 7945HX

ну, для тих, хто не хоче переплачувати за Ryzen 9 7950X + ITX матплату, можливо зайде
тільки не зрозуміло чи буде там підтримка розгону так інших плюшек, притаманих повноцінним конфігураціям
alexeygalas
Member

Ось характеристики https://store.minisforum.com/products/minisforum-bd770i

І як виявилось - SATA портів немає (( Тільки 2 SSD і все

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
KimRomik

Цей чіп залочений, думаю максимум ліміти підкрутити і все. Але там і так все норм, 100вт максимально в стоку судячи зі стрес тестів. 55W на базовій частоті. Але без сата конкретно мені він не годиться. Якби не треба було присобачувати RAID - тоді 2 SSD достатньо. По суті це лептоп з можливістю апгрейду відеокарти ))
Евгений King
Member

Якщо пам'ять не женеться і не тюниться то це трошки шляпа вийде... Загалом цікаво, комплект в ціну 7950Х, але багато але
mrigi
Member

alexeygalas: 13.02.2024 14:26Але без сата конкретно мені він не годиться
Є слот M.2 2230 Key E. Шо заважає туди поставити pcie-sata райзер.

Відправлено через 5 хвилин 42 секунди:
Я не розумію гонки за розміром плати для десктопу якщо воно все одно розраховано на зовнішню відяху і на типовий PSU, які вбивають цю економію. Якщоб там була гарна вбудована графіка та живлення від павер-делівері чи хочаб від середньостатистичного блоку живлення ноутбуку, то булоб хочаб щось.
alexeygalas
Member

mrigi

А ви спробуйте в тому місці, де він стоїть, вставити платку і шлейфи туди ще й втикнути ))) Прямо біля радіатора. Опираючись на мій величезний досвід в мініатюрних збірках - тут це зробити не вийде. Тільки якщо випаяти з e-key to sata плати data роз*єми і накинути подовжувач для них. Але це треба морочитись з паяльником. Але реально. Але геморно

В мене є така платка в NAS компі, але там роз*єм стоїть посеред плати. А тут він біля панелі підключень
Alexiy
Member

А в Украине что-то подобное можно купить по адекватной цене?
alexeygalas
Member

Alexiy

https://bee-link.com.ua/mini-pc/beelink-ser7

Але без дискретки буде
Lucas55
Member
Откуда: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

alexeygalas: 13.02.2024 14:26Цей чіп залочений
спойлер
Изображение
;)
KYDRAM
Member

Відяху зажали, чого ж не 780, а так досить цікаво! :super:
alexeygalas
Member

Lucas55

Визнаю помилку, мабуть сплутав з HS.
Але тут навряд буде можливість високий PPT виставити, бо система живлення не розрахована на високу потужність
Ghody
Member

KYDRAM: 13.02.2024 15:44 Відяху зажали, чого ж не 780, а так досить цікаво! :super:
потому что в этом проце встройка 610м. это вопрос к амд почему в самом топовом мобильном чипе используется плохая встройка
alexeygalas
Member

Ghody

Думаю цей чіп першочергово задумувався для використання з дискретним ГП. 16 ядер + жирна iGPU в 55вт не вмістилася би.

P.S. Облазив весь інет - ніде немає ні відео ні pdf які параметри є в UEFI нажаль.
Знайшов для Intel версії
phobosse
Member

Є на форумі взагалі користувачі плат чи міні-ПК minisforum ? бачу доволі немало відгуків на амазон про глюки та зависання. Чи дійсно в них таке глючне ПО ?
alexeygalas
Member

phobosse

От я про те і мав на увазі. Що підтримка не буде такою як у золотої четвірки (пробач Biostar :-/ ). Тому мабуть надійніше буде msi b650i edge + ryzen 9 7900. Так буде дорожче, але матимете підтримку і хотфікси.
Paladin
Member

Хто ганяється за літражем буде цікава річ.
А так, кому ефективність і кастомізація на першому місці це не "риба", не "м'ясо".
yurius_r
Member

Paladin
Не зрозуміло навіщо воно коли mitx am5. В чому плюси рішення?
TepH
Member

phobosse: 13.02.2024 16:30 Є на форумі взагалі користувачі плат чи міні-ПК minisforum ? бачу доволі немало відгуків на амазон про глюки та зависання. Чи дійсно в них таке глючне ПО ?
Користуюсь більше місяця Minisforum 780 XTX як основною робочою машиною. Поки жодних глюків не помічено. Теж бачив негативні відгуки і сумнівався чи брати, але вирішив ризикнути. Час покаже.
phobosse
Member

yurius_r: 14.02.2024 08:11Не зрозуміло навіщо воно коли mitx am5. В чому плюси рішення?
Тут дуже круте охолодження йде разом з платою. Окремо на mini-ITX таке не знайдеш. От як би усі виробники до своїх плат щось подібне робили.
alexeygalas
Member

phobosse: 14.02.2024 09:15Тут дуже круте охолодження йде разом з платою.
Та охолодження то повно хорошого невисокого. А от процессор тут такий, який не вставиш самому - оце козир ))
Ответить