Последние статьи и обзоры
Новости
Microsoft додасть універсальне масштабування Super Resolution у Windows 11
-
Prescott
Member
Предлагаю обсудить Microsoft додасть універсальне масштабування Super Resolution у Windows 11
У винды просто ублюдское масштабирование интерфейса 27" и 2К поставил 125% и привет мыло, ставлю меньше - мелко.
У винды просто ублюдское масштабирование интерфейса 27" и 2К поставил 125% и привет мыло, ставлю меньше - мелко.
-
Scoffer
Member
Prescott
У вінди сто років як всі інтерфейси векторні і ніякого мила не водиться. Може прийшов час злізти з програм часів 98ї вінди?
У вінди сто років як всі інтерфейси векторні і ніякого мила не водиться. Може прийшов час злізти з програм часів 98ї вінди?
-
Prescott
Member
То вы просто его не замечаете) До масштабирования на маках винде как до луны, посмотрите на досуге как это сделано по человечески.Scoffer: ↑ 12.02.2024 10:43У вінди сто років як всі інтерфейси векторні і ніякого мила не водиться.
-
Scoffer
Member
Prescott
В маках максимально потворні шрифти що з масштабуванням, що без онного. Дякую, надивився вже якось, більше не хочеться.
Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
Якщо хочеться шоб "як в маках" - бери будь-який лінукс. Вони всі поголовно звідти скопіювали алгоритми.
В маках максимально потворні шрифти що з масштабуванням, що без онного. Дякую, надивився вже якось, більше не хочеться.
Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
Якщо хочеться шоб "як в маках" - бери будь-який лінукс. Вони всі поголовно звідти скопіювали алгоритми.
-
Prescott
Member
Scoffer: ↑ 12.02.2024 10:46Дякую, надивився вже якось, більше не хочеться.
Scoffer: ↑ 12.02.2024 10:43Може прийшов час злізти з програм часів 98ї вінди?
Отправлено спустя 53 секунды:
У меня на руках 2 макбука и пк, все подключаются к одному монику, на маке всё эталонно, винда застряла где-то в 2010х.Scoffer: ↑ 12.02.2024 10:46Якщо хочеться шоб "як в маках" - бери будь-який лінукс. Вони всі поголовно звідти скопіювали алгоритми.
-
doc-oc
Member
Нвидиа популяризировал выпуск ещё более кривого и не оптимизированного Овна, чем было до того. Лучше бы этого масштабирования не существовало вовсе. Криворуким разрабам только дай повод забить юх на что-нибудь и они обязательно этих воспользуется.
-
1okisan
Member
Сиджу як раз на 27 2к, ніякого масштабування не ставив, на дефолт 100%, все видно, все гарно, Вінда 11.Prescott: ↑ 12.02.2024 10:35 Предлагаю обсудить Microsoft додасть універсальне масштабування Super Resolution у Windows 11
-
Prescott
Member
1okisan: ↑ 12.02.2024 11:01 ніякого масштабування не ставив
Prescott: ↑ 12.02.2024 10:35У винды просто ублюдское масштабирование интерфейса
Отправлено спустя 57 секунд:
В том и проблема, разрабы винды так и не научились отрисовывать интерфейс относительно разрешения, 100% это не иконки а крупинки риса на экране. Так не должно быть.
Последний раз редактировалось Prescott 12.02.2024 11:05, всего редактировалось 2 раза.
-
alexeygalas
Member
Prescott
Та причому тут вінда. Дробне маштабування ніяк не зробити гарно. Хочете маштабування - потрібно х2. Це вам LG Ultra Fine 24" 4K.
А 1440p для 27 це в принципі дуже мало. Треба хоча б 24". Тоді буде рівно 125%
Та причому тут вінда. Дробне маштабування ніяк не зробити гарно. Хочете маштабування - потрібно х2. Це вам LG Ultra Fine 24" 4K.
А 1440p для 27 це в принципі дуже мало. Треба хоча б 24". Тоді буде рівно 125%
-
Prescott
Member
alexeygalas: ↑ 12.02.2024 11:03Дробне маштабування ніяк не зробити гарно.
Я вывел с мака картинку на 2К 27" и она просто отличная!Prescott: ↑ 12.02.2024 10:43 До масштабирования на маках винде как до луны, посмотрите на досуге как это сделано по человечески.
-
alexeygalas
Member
Prescott
Якщо ви про іконки то звичайно в OSX вони всі векторні. а MS ще досі ICO і PNG використовує. Від того порнуха. А самі контроли в вікнах і шрифти по 25% чудово маштабуються.
Але я до того вів, що з 1 піксела зробити 4 набагато простіше ніж 2 або 3
Якщо ви про іконки то звичайно в OSX вони всі векторні. а MS ще досі ICO і PNG використовує. Від того порнуха. А самі контроли в вікнах і шрифти по 25% чудово маштабуються.
Але я до того вів, що з 1 піксела зробити 4 набагато простіше ніж 2 або 3
-
Vpupkin
Member
Nvidia смогла задать тренд, а все остальные повелись
Ну это уже вилами по воде, кривых игр всегда хватало, а сиси требования за частую от балды и с ошибками.doc-oc: ↑ 12.02.2024 11:01Нвидиа популяризировал выпуск ещё более кривого и не оптимизированного Овна, чем было до того. Лучше бы этого масштабирования не существовало вовсе. Криворуким разрабам только дай повод забить юх на что-нибудь и они обязательно этих воспользуется.
-
AccessDenied
Member
Когда-то давно я писал в Google, чтобы они обратили внимание на поддержку BGR мониторов, т.к. на то время Chrome не отрисовывал шрифты в BGR режиме, а только в RGB, несмотря на то, что в системе было принудительно выставлен ClearType профиль именно под BGR. Приходилось отключать аппаратный рендеринг страниц и включать софтверный. Через несколько версий, поддержка появилась. Подозреваю, в Microsoft пишут годами о поддержке масштабирования и векторизации иконок, но им максимально не цiкаво, судя по тому, что в Windows 11 до сих пор всё всрато даже с переносом текста в окнах.
-
sl4wa
Junior
Маю геть протилежний досвід. Мак ніяк не можливо здружити із 1440p 27" монітором. Навіть якщо включити HiDPI режим. Все виглядяє занадто малим.Prescott: ↑ 12.02.2024 11:03 Я вывел с мака картинку на 2К 27" и она просто отличная!
В лінуксі ж ставлю 125% масштаб, та font DPI 120, і виглядає чудово для тексту.
-
avuremybe
Member
У мене така само шляпа, я юзаю якийсь fontFix (не пам'ятаю вже, де я його взяв).Prescott: ↑ 12.02.2024 10:3527" и 2К поставил 125% и привет мыло
Не ідеально, але допомагає.
-
Prescott
Member
sl4wa: ↑ 12.02.2024 11:21Мак ніяк не можливо здружити із 1440p 27" монітором
12.5.1 (21G83)
Просто вставил кабель, ничего не настраивал, всё четко подогнано.
- спойлер
-
sl4wa
Junior
Мабуть діло звички, мені сюди хочеться поставити +125%.Prescott: ↑ 12.02.2024 11:33 Разве мелко?
-
Scoffer
Member
Prescott
У тебе на скріні мило мильне
У тебе на скріні мило мильне
-
rjavyi_pastor
Member
не бачив проблеми з масштабуванням на 27/1440, а після того як купив ноут з 15.6/1080 це якийсь капець - ставиш 125% і деякі проги норм, а вс код(і не тільки) виглядає мильно. включив 100% - все виглядає норм, а текст мілкий дуже. На лінуксі шо на 15.6/1080 шо на 34/1440 100% і весь текст нормальний. І як його фіксити я не знаю, бо на 100% в 1080 іконки норм, сповіщення норм, текст мілкий, а на 125% рандомне мило, іконки та сповіщення величезні.
-
artko
Member
Prescott
так, мілкувато, як на мене. Відкрив скрін на своєму моніторі, 34" UWQHD (вертікальний фізічний розмір як у 27" як раз)
так, мілкувато, як на мене. Відкрив скрін на своєму моніторі, 34" UWQHD (вертікальний фізічний розмір як у 27" як раз)