Последние статьи и обзоры
Новости
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось EvGaS 10.11.2011 13:51, всего редактировалось 38 раз.
-
Dremjke
Member
Хватит конечно. По факту и более дешевого кулька хватит, но pure rock2 будет решением "на века".MW124: ↑ 10.02.2024 21:53для 7600 в стоку або навіть і розгоні хватить pure rock 2 чи треба щось потужніше?
6/12 AMD процессоры не горячие априори. Тоже задвался этим вопросом на форуме, много перерыл информации и мнений, личные эксперименты ставил.
-
Artyr
Member
Сзади 92мм вентилятора нет. Он там вроде как лишний(смотрел разные обзоры). У меня nr200, то там заднюю миним заглушку просто не убрать, она там приваренаoversteve: ↑ 10.02.2024 19:29 Artyr
у мене рамка на 13600к під РА120 зняла 8-10 градусів під наватаженням
ну і знову ж для прикладу у схожому до нр200р конфігу під РА120 було 90 градусів в синці з пакетом 180Вт
ще з рекомендацій - зніміть рсіе заглушки навпроти вентилятору, і сподіваюся ви там не втиснули ще й 92ку на задню стінку перед 120 кулера?
Закажу тогда еще рамку с алиэкпрес за 3-4 бакса. Потестю с ней, после решу брать ли PA120SE /PH120SE. Хотя руки чешуться взять другой куллер
-
festU
Member
Как думаете Zalman cnps10x performa+ сможет охладить 5800x3d -30 по курве? У кулера 130tdp, проц максимум 105tdp. На бумаге должен, а в реале?
-
Dubass
Member
Есть Mugen 2, получится ли подружить его с 1700 сокетом 13600к?Кто продаст крепление 1700 с муген 5?!
-
Lorichic
Member
Dubass
На Муген 2 надфилем снимаешь перегородки между отверстиями,
На Муген 2 надфилем снимаешь перегородки между отверстиями,
- спойлер
-
Dubass
Member
Спасибо, значит нужен только новый бекплейтLorichic: ↑ 13.02.2024 18:02 Dubass
На Муген 2 надфилем снимаешь перегородки между отверстиями,бекплейт можно от другого кулера для 1700 сокета, к примеру этот https://hard.rozetka.com.ua/ua/noctua_n ... lkEALw_wcB
- спойлер
- Screenshot_2024-02-13-17-57-47-122_com.android.chrome-edit.jpg
-
Lorichic
Member
Dubass
Но ты ещё померяй расстояние на прикрученых планках к кулеру, 78мм для 1700 сокета между отверстиями, и чтоб в бекплейте была достаточная длина винтов
Но ты ещё померяй расстояние на прикрученых планках к кулеру, 78мм для 1700 сокета между отверстиями, и чтоб в бекплейте была достаточная длина винтов
-
Dubass
Member
Ок спасибо
-
Anytime
Member
Доброго дня. Знайомий хоче пересісти на 13те покоління і дивиться в сторону i5-13600k. В нього є башта bequeit dark rock 2, а до нової збірки планує Gamax 400ex (як на мене можна кращий варіант). На скільки достатньо її буде для такого процессора? Не мав в використанні нові процесори 12-14 покоління, щоб мати представлення які можуть бути температури.
Думали може на водяне охолодження перейти. Намагаюсь його умовити дивитись в сторону 13400, т.я. не буде розгону, продуктивність не сильно постраждає для його задач і простіше з охолодженням.
Буду вдячний за кілька слів від власників 12/13 покоління яке у вас охолодження, не вода, і на скільки воно справляється.
Думали може на водяне охолодження перейти. Намагаюсь його умовити дивитись в сторону 13400, т.я. не буде розгону, продуктивність не сильно постраждає для його задач і простіше з охолодженням.
Буду вдячний за кілька слів від власників 12/13 покоління яке у вас охолодження, не вода, і на скільки воно справляється.
-
oversteve
Member
маю 13600к і Thermalright PA120, цілком вистачає, при нормальній вентиляції в корпусі, якщо андвервольтнути, то тим більшеAnytime: ↑ 14.02.2024 12:27 Доброго дня. Знайомий хоче пересісти на 13те покоління і дивиться в сторону i5-13600k. В нього є башта bequeit dark rock 2, а до нової збірки планує Gamax 400ex (як на мене можна кращий варіант). На скільки достатньо її буде для такого процессора? Не мав в використанні нові процесори 12-14 покоління, щоб мати представлення які можуть бути температури.
власне з ним треба дивитися в сторони якихось подвійних башт, хоча б щось типу цього
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... se-207-xt/
і ще купа інших - різних термалрайтів PA120, PS120, FS140, нокта Д15, діпкули ассассіни і т.п.
-
Broness
Junior
Вітаю.
Щось набрид стоковий кулер який на максималках звучить як літак, тому вирішив взяти башню.
Проц I5 12400. У нього 65 TDP, але хочу взяти із запасом на випадок коли буду міняти на щось по типу 12700KF, у якого TDP вдічі більший.
Корпус Montech Air 1000 Premium, висота кулера до 170.
По грошам орієнтувався на "до 3000".
Дивився на кулери на ek.ua по критеріям "1700 сокет, гідродинамічний підшипник, підкладка з нікельованої міді"... Насправді був ще пункт "підсвітка", і саме по ньому виділився Deepcool AG620 за 2900.
В цілому питання таке. Deepcool AG620 норм кулер? Якщо ні, то, що взяти?
Щось набрид стоковий кулер який на максималках звучить як літак, тому вирішив взяти башню.
Проц I5 12400. У нього 65 TDP, але хочу взяти із запасом на випадок коли буду міняти на щось по типу 12700KF, у якого TDP вдічі більший.
Корпус Montech Air 1000 Premium, висота кулера до 170.
По грошам орієнтувався на "до 3000".
Дивився на кулери на ek.ua по критеріям "1700 сокет, гідродинамічний підшипник, підкладка з нікельованої міді"... Насправді був ще пункт "підсвітка", і саме по ньому виділився Deepcool AG620 за 2900.
-
AndP
Member
Отличный кулер.Broness: ↑ 15.02.2024 01:41
-
immortalShepard
Junior
добрый день,
есть башня Deepcool GAMMAXX 400 V2 Red
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... jgQAvD_BwE
у нее начал стучать/греметь вентилятор, в магазине консультанты советуют заменить его на Arctic F12 PWM PST Black (ACFAN00200A)
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... fan00200a/
Подскажите, это хороший выбор для замены, может есть варианты получше? материнка ASROCK B560M Steel Legend, процессор сейчас i5 10400f, с перспективой замены на i7 11 поколения.
есть башня Deepcool GAMMAXX 400 V2 Red
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... jgQAvD_BwE
у нее начал стучать/греметь вентилятор, в магазине консультанты советуют заменить его на Arctic F12 PWM PST Black (ACFAN00200A)
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... fan00200a/
Подскажите, это хороший выбор для замены, может есть варианты получше? материнка ASROCK B560M Steel Legend, процессор сейчас i5 10400f, с перспективой замены на i7 11 поколения.
-
oversteve
Member
immortalShepard
якщо дешево і сердито то Arctic P12/P120 PWM PST, F12 то скорше корпусний
з перспективою заміни на і7 вам треба не вентилятор, а кулер міняти
якщо дешево і сердито то Arctic P12/P120 PWM PST, F12 то скорше корпусний
з перспективою заміни на і7 вам треба не вентилятор, а кулер міняти
-
daesz
Member
immortalShepard
oversteve
P12 Max буде кращим варіантом, він на приблизно одинакових обертах зі звичайним Р12 має кращі показники потоку/статичного тиску (і тиші також). Головне в біосі прописати максимальні оберти, щоб під навантаженням не крутив 3к.
oversteve
P12 Max буде кращим варіантом, він на приблизно одинакових обертах зі звичайним Р12 має кращі показники потоку/статичного тиску (і тиші також). Головне в біосі прописати максимальні оберти, щоб під навантаженням не крутив 3к.
-
immortalShepard
Junior
P12 Max - бачу, у нього підшипник P12 Max
у F12 PWM PST Black Fluid Dynamic, читав, що гідропідшипники краще, чи не має різниці?
у F12 PWM PST Black Fluid Dynamic, читав, що гідропідшипники краще, чи не має різниці?
-
oversteve
Member
immortalShepard
у макс шарикопідшипник, у Р12-Ф12 гідродинамічний, в теорії не-макс менш шумний на менших обертах, але по факту як воно буде не знаю
власне є ще один цікавий свіжий високостатичний клон не за всі гроші, але не знайшов по ньому відгуків
https://hard.rozetka.com.ua/silverstone ... 411423966/
у макс шарикопідшипник, у Р12-Ф12 гідродинамічний, в теорії не-макс менш шумний на менших обертах, але по факту як воно буде не знаю
власне є ще один цікавий свіжий високостатичний клон не за всі гроші, але не знайшов по ньому відгуків
https://hard.rozetka.com.ua/silverstone ... 411423966/
-
daesz
Member
oversteve,
цей сільверстоун 3пін, 4пін такий же ось
https://hard.rozetka.com.ua/ua/silverst ... 411423954/
цей сільверстоун 3пін, 4пін такий же ось
https://hard.rozetka.com.ua/ua/silverst ... 411423954/
-
gidron69
Junior
Добрый день.Был проц Райзен 1600,стоял кулер DeepCool Icewing 5 Pro на 2-х винтах наискосок,ибо он АМ4 не поддерживает.Купил Райзен 5600g на замену,вот теперь думаю-оставить эту страшную конструкцию и далее или купить что то типа Aigo Ice 400se? Хватит ли охлаждающей способности для охлада 5600g?Спасибо.
-
Ray2000gt
Advanced Member
5600G холодний камінь, йому і бокса вистачить.gidron69: ↑ 02.03.2024 21:24 Добрый день.Был проц Райзен 1600,стоял кулер DeepCool Icewing 5 Pro на 2-х винтах наискосок,ибо он АМ4 не поддерживает.Купил Райзен 5600g на замену,вот теперь думаю-оставить эту страшную конструкцию и далее или купить что то типа Aigo Ice 400se? Хватит ли охлаждающей способности для охлада 5600g?Спасибо.