Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Изображение

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Последний раз редактировалось siruf 28.08.2012 16:34, всего редактировалось 9 раз.
maxn
Member

oversteve: 06.02.2024 14:13 ем, то не 18.8$, а 18.8 кг :-/
У мист экспресс море Китай $5,4/кг
т.е. 18,8*5.4=101,52$
если вдруг какимто чудом считают по фактическому весу вместе с коробкой крепежами и тд там веса 8кг
8*5,4=43,2$.
Хорошая экономия.
oversteve
Member

maxn: 06.02.2024 17:56
oversteve: 06.02.2024 14:13 ем, то не 18.8$, а 18.8 кг :-/
У мист экспресс море Китай $5,4/кг
т.е. 18,8*5.4=101,52$
если вдруг какимто чудом считают по фактическому весу вместе с коробкой крепежами и тд там веса 8кг
8*5,4=43,2$.
Хорошая экономия.
я точно не пам'ятаю, але об'ємний здається рахують, якщо перевищення фактичної ваги в 2 рази і об'ємні кг йдуть по тарифу в 2 рази менше, тобто 100 там не буде, але і й не 40
fludimir
Member

Кто что думает о Jonsbo UMX6S https://www.jonsbo.com/en/products/UMX6SSilver.html ? Одна из немногих моделей где есть какой никакой дизайн и нет дурацкого окна вместо боковой стенки, ну и плюс правильное расположение бп. Великоват конечно по сравнению с D41, но каких-то приличных альтернатив не вижу

oversteve
спасибо за подборку корпусов!
fludimir
Member

Нашел прямо идеал - Raijintek Thetis Classic - хороший дизайн и супер компактность, я даже не думал что полноценную ATX систему можно собрать в таком маленьком корпусе, причем влазит и D15 и габаритная видяха. Корпус видимо придется покупать в германии, но это не проблема. А вот как в нем будет охлаждаться система это уже хороший вопрос, но тесты показывают что не так уж плохо.
SergN
Member

fludimir: 09.02.2024 21:36супер компактность
28 літрів - це "супер компакт"? :-/
Тут з 16 на 22л перейшов, то вже думки, що занадто.
fludimir
Member

SergN
SergN: 09.02.2024 21:5528 літрів - це "супер компакт"?
для АТХ системы - да. И как бы альтернативы вообще 40-50л
oversteve
Member

fludimir: 09.02.2024 21:36 Нашел прямо идеал - Raijintek Thetis Classic - хороший дизайн и супер компактность, я даже не думал что полноценную ATX систему можно собрать в таком маленьком корпусе, причем влазит и D15 и габаритная видяха. Корпус видимо придется покупать в германии, но это не проблема. А вот как в нем будет охлаждаться система это уже хороший вопрос, но тесты показывают что не так уж плохо.
так а чим Джонсбо Д40 не підходить? +- все те саме фактично по габаритам

Отправлено спустя 1 минуту 49 секунд:
fludimir: 09.02.2024 22:15 SergN
SergN: 09.02.2024 21:5528 літрів - це "супер компакт"?
для АТХ системы - да. И как бы альтернативы вообще 40-50л
15 літрів
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... wer_ryzen/
https://www.reddit.com/r/SSUPD/comments ... atx_build/
fludimir
Member

oversteve: 09.02.2024 22:30так а чим Джонсбо Д40 не підходить? +- все те саме фактично по габаритам
Принципиально не хочу корпус со стеклом, хочу глухой алюминиевый. У джонсбо всего две алюминиевые модели где есть вариант металлических, а не стеклянных боковых стенок - UMX6 И UMX4.
UMX6 здоровый гроб в котором зачем-то сделали пластиковые вент отверстия без пылефильтров по периметру металлических боковых крышек, а UMX4 всем хорош кроме несовместимости с имеющимся Noctua D15, хотя мб вариант заменить вентиляторы на 12ки чтобы вписаться в макс высоту кулера 162 мм
круто но не мой вариант вообще. Меня габариты как у D40 вполне устраивают, но чтоб красивый вид и без стекла и ргб
oversteve
Member

fludimir: 09.02.2024 22:57
oversteve: 09.02.2024 22:30так а чим Джонсбо Д40 не підходить? +- все те саме фактично по габаритам
Принципиально не хочу корпус со стеклом, хочу глухой алюминиевый. У джонсбо всего две алюминиевые модели где есть вариант металлических, а не стеклянных боковых стенок - UMX6 И UMX4.
UMX6 здоровый гроб в котором зачем-то сделали пластиковые вент отверстия без пылефильтров по периметру металлических боковых крышек, а UMX4 всем хорош кроме несовместимости с имеющимся Noctua D15, хотя мб вариант заменить вентиляторы на 12ки чтобы вписаться в макс высоту кулера 162 мм
у д40 можна панелі місцями поміняти і повісити алюмінієву на видиму сторону
по нокті - там сам радіатор 160мм, тільки передній вентилятор із-за пам'яті на 165 вилазить, так що достатньо його зняти/замінити на 120, внутрішній можна залишити 140 як є
LorK55
Junior

Вітаю! Підскажіть який з цих корпусів буде кращим для покупки? Дивлюсь на Lian Li Lancool III та Fractal Design Meshify 2
Enombre de soberano
Member

LorK55
Залежить від того, що вам треба. Найкращі температури та кількість опцій на боці lancool, але фільтри кращі/зручніші у meshify 2 (у lancool немає переднього фільтра)
fludimir
Member

oversteve: 09.02.2024 23:03по нокті - там сам радіатор 160мм, тільки передній вентилятор із-за пам'яті на 165 вилазить, так що достатньо його зняти/замінити на 120, внутрішній можна залишити 140 як є
а ведь действительно, попробовал сдвинуть внутренний вентилятор максимально вниз, так в итоге он ниже концов теплотрубок стал. Второй вент из-за памяти не сдвигается, но у меня как раз 12ка ноктуа есть, даже покупать не придется.

Тогда выбор между Jonsbo UMX4 и Raijintek Thetis Classic, и собственно между такой viewtopic.php?p=3757334#p3757334 и такой https://www.conseil-config.com/2017/tes ... -thetis/4/ компоновкой
oversteve
Member

fludimir: 10.02.2024 14:52
oversteve: 09.02.2024 23:03по нокті - там сам радіатор 160мм, тільки передній вентилятор із-за пам'яті на 165 вилазить, так що достатньо його зняти/замінити на 120, внутрішній можна залишити 140 як є
а ведь действительно, попробовал сдвинуть внутренний вентилятор максимально вниз, так в итоге он ниже концов теплотрубок стал. Второй вент из-за памяти не сдвигается, но у меня как раз 12ка ноктуа есть, даже покупать не придется.

Тогда выбор между Jonsbo UMX4 и Raijintek Thetis Classic, и собственно между такой viewtopic.php?p=3757334#p3757334 и такой https://www.conseil-config.com/2017/tes ... -thetis/4/ компоновкой
компновка як у Д41 ок, єдине, що хоча б вентилятори зверху поміняти місцями, бо в передній частині корпусу явно більше повітря треба буде викидати
компоновка як у тетіса - буде кулер на проці задихатися
fludimir
Member

oversteve: 10.02.2024 15:14компоновка як у тетіса - буде кулер на проці задихатися
7800X3D много тепла не генерирует чтоб кулер задохнулся плюс в тетисе я бы на заднюю стенку рядом с процем поставил реверсивный вентилятор на вдув, зато видяха не будет греть все остальные компоненты.

Вообще UMX4 меня полностью устраивает, осталось только найти где его купить без стекла :D , так что до понедельника можно пофлудить решать какой вариант лучше
фрукт
Junior

Цікавий корпус у GreenMile в профілі - Fractal Design Torrent. Я таких ще не бачив.
Читав, що там колись горіли кулерні хаби. Вроді пофіксили.

Цікавить на скільки хороше таке рішення, з повітряним потоком в зад?
Щоб нормально оцінити, мабуть треба шукати тест гарячої збірки і там дивитись.

Чи норм себе почуває БЖ зверху?
А також, чи складно було туда поставити 420 водянку?
Судя по ек.юа там макс 360. Але там багато варіантів того корпусу, може я щось пропустив.
odessitmws
Member

фрукт: 10.02.2024 15:37Чи норм себе почуває БЖ зверху?
хуже чем с нижним или передним с забором с морды :rotate: но как правило там жирные бп которое это держат
если нравится чисто дизайн то есть и дешман с аналогичным
oversteve
Member

fludimir: 10.02.2024 15:30
oversteve: 10.02.2024 15:14компоновка як у тетіса - буде кулер на проці задихатися
7800X3D много тепла не генерирует чтоб кулер задохнулся плюс в тетисе я бы на заднюю стенку рядом с процем поставил реверсивный вентилятор на вдув, зато видяха не будет греть все остальные компоненты.

Вообще UMX4 меня полностью устраивает, осталось только найти где его купить без стекла :D , так что до понедельника можно пофлудить решать какой вариант лучше
там за посиланням вентилятори на кулери на тетісі в прямому напрямку встановлені, я від цього відштовхувався, коли писав, що буде задихатися
якщо ви про варіант компоновки догори ногами, то в ідеалі мати діряву боковину і вентилятор збоку, бо той вентилятор знизу може мати проблеми з викидом теплого повітря, хіба би ноги більші зробити
спойлер
Изображение
fludimir
Member

oversteve
Я, наверное, впервые в жизни выбираю компонент по внешнему виду, пересмотрел уже сотни вариантов и кроме этих двух корпусов ничего не подходит, так что какие-то совсем другие корпуса рассматривать смысла нет. Ну и дырявая боковина это хоть и хорошо для охлаждения но плохо для шума, дроссели видяхи как раз оттуда свистеть и будут
oversteve: 10.02.2024 16:14там за посиланням вентилятори на кулери на тетісі в прямому напрямку встановлені, я від цього відштовхувався
не уточнил это, сори. Меня вообще удивляет что даже при базовой конфигурации вентиляторов в тетисе вполне нормальные температуры
GreenMile
Member

фрукт: 10.02.2024 15:37 Цікавий корпус у GreenMile в профілі - Fractal Design Torrent. Я таких ще не бачив.
Читав, що там колись горіли кулерні хаби. Вроді пофіксили.
Я купляв півроку тому, там вже стояв пофікшений "Нексус" хаб.
фрукт: 10.02.2024 15:37Цікавить на скільки хороше таке рішення, з повітряним потоком в зад?
Щоб нормально оцінити, мабуть треба шукати тест гарячої збірки і там дивитись.
Норм, перший мій корпус, в якому відкрита бічна стінка не дає нічого взагалі, температури не міняються.
фрукт: 10.02.2024 15:37Чи норм себе почуває БЖ зверху?
А шо йому зробиться? Там всередині прохолодно.
фрукт: 10.02.2024 15:37А також, чи складно було туда поставити 420 водянку?
Судя по ек.юа там макс 360. Але там багато варіантів того корпусу, може я щось пропустив.
Ну у мене 420 арктік стоїть в ньому. Ставится трохи з нюансами, тому що радіатор арктіка заважає поставити штатне шасі для вентиляторів знизу. Треба або обрізати штатне, або роздрукувати на принтері кастомне кріплення. А, і з 420 арктіком вниз влізуть або 2х180мм, або 2х140, 3х140 не влізуть.

Відправлено через 9 хвилин 8 секунд:
LorK55: 10.02.2024 08:24 Вітаю! Підскажіть який з цих корпусів буде кращим для покупки? Дивлюсь на Lian Li Lancool III та Fractal Design Meshify 2
У мене другий ПК в мешифай 2 компакт, обрав його, бо це був найменший корпус із зручними фільтрами з коробки, а так то дивіться що більше подобається, обидва корпуси ок. Для Лін лі фільтри можна окремо докупити.
Hash
Junior

maxn
Підкажіть будь ласка, в jonsbo d41, знизу той що be quiet він теж 140мм? бо я вчора намагався встановити на місце де Ваш NZXT, але після цього він перекрив доступ до підключення аудіо.
Ответить