Доброго дня!
Планую зібрати ПК, відік хочу до 15000грн, не знаю на чому зекономити вийде.
Розглядаю тільки Nvidia. Постало питання який відік оптимальний з гарними чіпами памяті і не свистят дроселя. Я дивлюсь в сторону MSI. Цікавить саме точна модель і чіпи памяті які стоят там, ато наче хюнікс Г а норм самсунг, допоможете?)
Последние статьи и обзоры
Новости
Допоможіть в підборі відеокарти RTX4060
-
MAKKACIN
Member
-
Евгений King
Member
Свист дроселів це лотерея, карти одного вендору і з одної партії свистіти можуть по різному
Можу порекомендувати ASUS Dual 4060, досить гарне і тихе СО, плюс по відгукам більш-менш з дроселями спокійно, але всеодно може не повезти і тут нічого не поробиш
По пам'яті давно вже немає проблем у хайнікса, плюс у всіх вендорів в BIOS присутні Samsung/micron/hynix то ж знову як повезе
Проте згідно оглядів того ж Techpowerup ВСІ 4060 на пам'яті hynix були
-
AccessDenied
Member
Лотерея. Однако, на этот раз мне повезло и как раз MSI RTX 4060 Gaming X порадовала отсутствием свиста дросселей. Он всегда сразу проявлялся в каких нибудь "титрах" Heaven Benchmark или т.п. статичной картинке с дофига FPS, на разных видеокартах. А тут я даже не поверил своим ушам, еще раз проверил, нету... Хм, повезло.
PS. Память Hynix
PS. Память Hynix
-
daesz
Member
Для цього є відповідна тема : viewtopic.php?f=5&t=4663&start=39500
Як вже написали вище - співучі дроселі це лотерея, навіть в межах одного АІВа чи навіть лінійки.
По пам'яті - взагалі без різниці. Окрім мейбі раннього мікрону, але gddr6/6х уже давно в релізі, тому й там це не проблема була "пофікшена". От на gddr7 мікрон варто буде оминати - від гріха подальше. Ваш випадок? Ні. То ж і морочити собі голову цим також не варто. У хайніксів була одна проблемна ревізія на старті 30 серії, яка стояла тільки в палітах і гігах (і вже пізніше як виплило - бо використовувало проблемну ревізію завідомо знаючи, що вона проблемна). У самсунгів в 2020 / на 30 серії також була проблемна ревізія яка просто вмирала без жодних причин. Тому критерій пам'яті взагалі не варто розглядати.
Як вже написали вище - співучі дроселі це лотерея, навіть в межах одного АІВа чи навіть лінійки.
По пам'яті - взагалі без різниці. Окрім мейбі раннього мікрону, але gddr6/6х уже давно в релізі, тому й там це не проблема була "пофікшена". От на gddr7 мікрон варто буде оминати - від гріха подальше. Ваш випадок? Ні. То ж і морочити собі голову цим також не варто. У хайніксів була одна проблемна ревізія на старті 30 серії, яка стояла тільки в палітах і гігах (і вже пізніше як виплило - бо використовувало проблемну ревізію завідомо знаючи, що вона проблемна). У самсунгів в 2020 / на 30 серії також була проблемна ревізія яка просто вмирала без жодних причин. Тому критерій пам'яті взагалі не варто розглядати.
-
MAKKACIN
Member
А за скільки купляли відік? Також дивлюсь на цю модель.AccessDenied: ↑ 24.01.2024 15:40 Лотерея. Однако, на этот раз мне повезло и как раз MSI RTX 4060 Gaming X порадовала отсутствием свиста дросселей. Он всегда сразу проявлялся в каких нибудь "титрах" Heaven Benchmark или т.п. статичной картинке с дофига FPS, на разных видеокартах. А тут я даже не поверил своим ушам, еще раз проверил, нету... Хм, повезло.
PS. Память Hynix
Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
Дякую, читаю тему. А що думаєте на рахунок зниження частоти памяті для її довшого життя?)daesz: ↑ 24.01.2024 15:44 Для цього є відповідна тема : viewtopic.php?f=5&t=4663&start=39500
-
daesz
Member
Якщо вам не майнити і з заводу не попадеться бракований чіп - то профіту від цього ніякого, тільки будете отримувати завідомо гірший експірієнс в іграх.MAKKACIN: ↑ 25.01.2024 14:49А за скільки купляли відік? Також дивлюсь на цю модель.AccessDenied: ↑ 24.01.2024 15:40 Лотерея. Однако, на этот раз мне повезло и как раз MSI RTX 4060 Gaming X порадовала отсутствием свиста дросселей. Он всегда сразу проявлялся в каких нибудь "титрах" Heaven Benchmark или т.п. статичной картинке с дофига FPS, на разных видеокартах. А тут я даже не поверил своим ушам, еще раз проверил, нету... Хм, повезло.
PS. Память Hynix
Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:Дякую, читаю тему. А що думаєте на рахунок зниження частоти памяті для її довшого життя?)daesz: ↑ 24.01.2024 15:44 Для цього є відповідна тема : viewtopic.php?f=5&t=4663&start=39500
-
AccessDenied
Member
MAKKACIN
15499 грн
Cразу сделал ей андервольт по гайдам, ограничил до 100 ватт (чаще это до 90 ватт в нагрузке), ну и кривую оборотов подправил под свои личные предпочтения. Мне еще повезло, я попал на акцию и получил мышу MSI Clutch GM41 LIGHTWEIGHT в подарок.
15499 грн
Cразу сделал ей андервольт по гайдам, ограничил до 100 ватт (чаще это до 90 ватт в нагрузке), ну и кривую оборотов подправил под свои личные предпочтения. Мне еще повезло, я попал на акцию и получил мышу MSI Clutch GM41 LIGHTWEIGHT в подарок.
-
MAKKACIN
Member
AccessDenied
А вона хіба сильно гріється щоб андервольт робити? Чи просто щоб тихіше було?
А вона хіба сильно гріється щоб андервольт робити? Чи просто щоб тихіше було?
-
skrskrskrskr
Junior
Inno3D RTX 4060 Twin X2 OC топ за свои гроши
-
MAKKACIN
Member
skrskrskrskr
я шось розглядав тільки мсі асус гігабайт, якось я ше тої закали "паліт хату спаліт" )))
я шось розглядав тільки мсі асус гігабайт, якось я ше тої закали "паліт хату спаліт" )))
-
Kypatop01
Member
Тогда стоит пересмотреть свое отношение к тем же палитам, учитывая какие отличные у них геймроки.MAKKACIN: ↑ 05.02.2024 12:54 skrskrskrskr
Да и вцелом сейчас моделей куча на любой вкус.
-
skrskrskrskr
Junior
inno3d сама безшумна за свои грошыMAKKACIN: ↑ 05.02.2024 12:54 skrskrskrskr
-
MAKKACIN
Member
skrskrskrskr
Ну шум не = нормальній температурі. Потрібно розібратися за рахунок чого відеокарта тиха. Або охолодження нормальне як asus/msi або частоти ядра ріжуться, або просто зменшуються оберти вентилятора відповідно зі збільшенням температури. Є інно3д і паліти ігрові класні але я не бачу поки їх в Україні
Ну шум не = нормальній температурі. Потрібно розібратися за рахунок чого відеокарта тиха. Або охолодження нормальне як asus/msi або частоти ядра ріжуться, або просто зменшуються оберти вентилятора відповідно зі збільшенням температури. Є інно3д і паліти ігрові класні але я не бачу поки їх в Україні
-
MAKKACIN
Member
Дякую за поради, купив Asus dual rtx 4060 OC, в моєму корпусі ніяких шумів не чутно, обмежив частоту до 2550(типу андервольтнув), налашував вентилятори, зараз максимум температура 55, працює безшуно, картою довольний, тему можна закрити але я не знаю як.