Допоможіть в підборі відеокарти RTX4060

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

Доброго дня!
Планую зібрати ПК, відік хочу до 15000грн, не знаю на чому зекономити вийде.
Розглядаю тільки Nvidia. Постало питання який відік оптимальний з гарними чіпами памяті і не свистят дроселя. Я дивлюсь в сторону MSI. Цікавить саме точна модель і чіпи памяті які стоят там, ато наче хюнікс Г а норм самсунг, допоможете?) :rotate: :rotate: :rotate:
Евгений King
Member

:lol:
Свист дроселів це лотерея, карти одного вендору і з одної партії свистіти можуть по різному
Можу порекомендувати ASUS Dual 4060, досить гарне і тихе СО, плюс по відгукам більш-менш з дроселями спокійно, але всеодно може не повезти і тут нічого не поробиш
По пам'яті давно вже немає проблем у хайнікса, плюс у всіх вендорів в BIOS присутні Samsung/micron/hynix то ж знову як повезе
Проте згідно оглядів того ж Techpowerup ВСІ 4060 на пам'яті hynix були
AccessDenied
Member

Лотерея. Однако, на этот раз мне повезло и как раз MSI RTX 4060 Gaming X порадовала отсутствием свиста дросселей. Он всегда сразу проявлялся в каких нибудь "титрах" Heaven Benchmark или т.п. статичной картинке с дофига FPS, на разных видеокартах. А тут я даже не поверил своим ушам, еще раз проверил, нету... Хм, повезло. :super:

PS. Память Hynix
daesz
Member

Для цього є відповідна тема : viewtopic.php?f=5&t=4663&start=39500
Як вже написали вище - співучі дроселі це лотерея, навіть в межах одного АІВа чи навіть лінійки.
По пам'яті - взагалі без різниці. Окрім мейбі раннього мікрону, але gddr6/6х уже давно в релізі, тому й там це не проблема була "пофікшена". От на gddr7 мікрон варто буде оминати - від гріха подальше. Ваш випадок? Ні. То ж і морочити собі голову цим також не варто. У хайніксів була одна проблемна ревізія на старті 30 серії, яка стояла тільки в палітах і гігах (і вже пізніше як виплило - бо використовувало проблемну ревізію завідомо знаючи, що вона проблемна). У самсунгів в 2020 / на 30 серії також була проблемна ревізія яка просто вмирала без жодних причин. Тому критерій пам'яті взагалі не варто розглядати.
MAKKACIN
Member

AccessDenied: 24.01.2024 15:40 Лотерея. Однако, на этот раз мне повезло и как раз MSI RTX 4060 Gaming X порадовала отсутствием свиста дросселей. Он всегда сразу проявлялся в каких нибудь "титрах" Heaven Benchmark или т.п. статичной картинке с дофига FPS, на разных видеокартах. А тут я даже не поверил своим ушам, еще раз проверил, нету... Хм, повезло. :super:

PS. Память Hynix
А за скільки купляли відік? Також дивлюсь на цю модель.

Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
daesz: 24.01.2024 15:44 Для цього є відповідна тема : viewtopic.php?f=5&t=4663&start=39500
Як вже написали вище - співучі дроселі це лотерея, навіть в межах одного АІВа чи навіть лінійки.
По пам'яті - взагалі без різниці. Окрім мейбі раннього мікрону, але gddr6/6х уже давно в релізі, тому й там це не проблема була "пофікшена". От на gddr7 мікрон варто буде оминати - від гріха подальше. Ваш випадок? Ні. То ж і морочити собі голову цим також не варто. У хайніксів була одна проблемна ревізія на старті 30 серії, яка стояла тільки в палітах і гігах (і вже пізніше як виплило - бо використовувало проблемну ревізію завідомо знаючи, що вона проблемна). У самсунгів в 2020 / на 30 серії також була проблемна ревізія яка просто вмирала без жодних причин. Тому критерій пам'яті взагалі не варто розглядати.
Дякую, читаю тему. А що думаєте на рахунок зниження частоти памяті для її довшого життя?) ;)
daesz
Member

MAKKACIN: 25.01.2024 14:49
AccessDenied: 24.01.2024 15:40 Лотерея. Однако, на этот раз мне повезло и как раз MSI RTX 4060 Gaming X порадовала отсутствием свиста дросселей. Он всегда сразу проявлялся в каких нибудь "титрах" Heaven Benchmark или т.п. статичной картинке с дофига FPS, на разных видеокартах. А тут я даже не поверил своим ушам, еще раз проверил, нету... Хм, повезло. :super:

PS. Память Hynix
А за скільки купляли відік? Також дивлюсь на цю модель.

Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
daesz: 24.01.2024 15:44 Для цього є відповідна тема : viewtopic.php?f=5&t=4663&start=39500
Дякую, читаю тему. А що думаєте на рахунок зниження частоти памяті для її довшого життя?) ;)
Якщо вам не майнити і з заводу не попадеться бракований чіп - то профіту від цього ніякого, тільки будете отримувати завідомо гірший експірієнс в іграх.
AccessDenied
Member

MAKKACIN
15499 грн

Cразу сделал ей андервольт по гайдам, ограничил до 100 ватт (чаще это до 90 ватт в нагрузке), ну и кривую оборотов подправил под свои личные предпочтения. Мне еще повезло, я попал на акцию и получил мышу MSI Clutch GM41 LIGHTWEIGHT в подарок.
MAKKACIN
Member

AccessDenied
А вона хіба сильно гріється щоб андервольт робити? Чи просто щоб тихіше було?
skrskrskrskr
Junior

Inno3D RTX 4060 Twin X2 OC топ за свои гроши :super:
MAKKACIN
Member

skrskrskrskr
я шось розглядав тільки мсі асус гігабайт, якось я ше тої закали "паліт хату спаліт" :rotate: )))
Kypatop01
Member

MAKKACIN: 05.02.2024 12:54 skrskrskrskr
я шось розглядав тільки мсі асус гігабайт, якось я ше тої закали "паліт хату спаліт" :rotate: )))
Тогда стоит пересмотреть свое отношение к тем же палитам, учитывая какие отличные у них геймроки.
Да и вцелом сейчас моделей куча на любой вкус.
skrskrskrskr
Junior

MAKKACIN: 05.02.2024 12:54 skrskrskrskr
inno3d сама безшумна за свои грошы
MAKKACIN
Member

skrskrskrskr
Ну шум не = нормальній температурі. Потрібно розібратися за рахунок чого відеокарта тиха. Або охолодження нормальне як asus/msi або частоти ядра ріжуться, або просто зменшуються оберти вентилятора відповідно зі збільшенням температури. Є інно3д і паліти ігрові класні але я не бачу поки їх в Україні
MAKKACIN
Member

Дякую за поради, купив Asus dual rtx 4060 OC, в моєму корпусі ніяких шумів не чутно, обмежив частоту до 2550(типу андервольтнув), налашував вентилятори, зараз максимум температура 55, працює безшуно, картою довольний, тему можна закрити але я не знаю як. :beer:
Ответить