Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
heidfeld
Member

Radio Bay: 03.02.2024 14:46 PlayPcmWin - очень крутой по звуку японский плеер, чистый фукционал.
- Plays WAV, FLAC, AIFF, Uncompressed DSDIFF, DSF, MP3 and CUE sheets.
- Supports WASAPI Exclusive mode. Bitperfect capable.
- Loads entire music file and place decoded PCM onto the memory before playback starts. Zero file I/O while playing.
ну не знаю.
че че, а в звук плееров не верю, тут разницу между усилками не поймаешь, а между плеерами и подавно. да звучат немного по разному, но попробуй определи кто лучше.
Вроде самым крутым плеером считают Bug Head Emperor, тоже японский разработчик.
Radio Bay
Member

heidfeld: 03.02.2024 15:17че че, а в звук плееров не верю,
А я не заставляю никого ни во что верить, лежит, кто хочет, тот юзает. Кому разницы нет, есть плеер в коробке от самой винды
heidfeld: 03.02.2024 15:17Вроде самым крутым плеером считают Bug Head Emperor, тоже японский разработчик.
Это из серии что лучше, дельта-сигма или мультибит, негретянки или латиноски. Вообще его особо никто не любит.
lewerlin
Member

Radio Bay: 03.02.2024 15:57Кому разницы нет, есть плеер в коробке от самой винды
На ASIO різниці в принципі немає бути, в будь-якому випадку в тебе має йти розпакований РСМ на ЦАП біт в біт. Якщо різниця вилазить - плеєр додає "самодіяльності", що ніколи добром не вважалося.
Radio Bay
Member

lewerlin: 03.02.2024 23:50На ASIO різниці в принципі немає бути, в будь-якому випадку в тебе має йти розпакований РСМ на ЦАП біт в біт.
В ідеалі та в теоріє да, але на практиці це не працює. На всіх плеєрах має вплив те, як ми читаємо файл, з носія адо з пам'яті, усюди за замовчуванням стоїть читання з гвинта. На тому ж японському преері вище мінімальна кількість налаштуваль та прямо написано "Loads entire music file and place decoded PCM onto the memory before playback starts. Zero file I/O while playing" і не даремно. В мене на Рівері дуже вплливає пребуферізація, под дефолту 50мс, в мене стоїть максмимальний 3000 і не просто так її поставив. Так що теорія теорією, а на практиці "не все так адназначна". Я перестав звертати увагу на теорію, бо її придумали ті хто нічого не розуміє як це працює в реальному світі, вони ж придумали цей дурний мем, що цифра є цифра і не піддаєтся ніяким впливам. Я вже давно не діскутую на цю тему, хто хоче в це вірити пусть вірить, мені від їхньой віри ні гаряче, ні холодно. Ті, хто дійсно стикався з технікою знають, що то дурниці :)
Розробник тут пропонуе ставити 50мс, та прибрати галку нижче
Изображение
В тебе ж є плєєр з асіо, порівняй свій з японским, справ-то балакати?
lewerlin
Member

Radio Bay: 04.02.2024 00:58На всіх плеєрах має вплив те, як ми читаємо файл, з носія адо з пам'яті, усюди за замовчуванням стоїть читання з гвинта. На тому ж японському преері вище мінімальна кількість налаштуваль та прямо написано "Loads entire music file and place decoded PCM onto the memory before playback starts. Zero file I/O while playing" і не даремно. В мене на Рівері дуже вплливає пребуферізація, под дефолту 50мс, в мене стоїть максмимальний 3000 і не просто так її поставив. Так що теорія теорією, а на практиці "не все так адназначна".
В режимі дискретизація файлу=дискретизації в плеєрі=дискретизації в системі+ASIO, різниці між Фубаром і АІМРом - немає. Тільки міняється десь дискретизація, відразу лізуть ледь помітні нюанси. Прибираєш ASIO - чітко чутне різне звучання.
Буфер завжди на макс, звичка ще з ХР.
Я в принципі ASIO використовую виключно для тестів, або лютого хайрезу. Постійно смикати його не зовсім зручно, а в Вінді достатньо непоганий ресемплер, можна і так користуватись.
ASIO, на мій слух, навіть прибирало різницю між рідним драйвером АSUS і UniXonar на D2(На Фобос я UniXonar не ставив).
JDS
Junior

Radio Bay: 03.02.2024 14:46 Foobar 2.1 x64 - минимальная сборка фубара с настройкой на качество звука. Играет прямо из коробки, только куда выводить надо поправить. Я предыдущую версию недолюбливал, но эта имхо очень хороша. Я говорю об асио конечно, по-другому не пробовал, думаю и в васапи будет ок

PlayPcmWin - очень крутой по звуку японский плеер, чистый фукционал.
- Plays WAV, FLAC, AIFF, Uncompressed DSDIFF, DSF, MP3 and CUE sheets.
- Supports WASAPI Exclusive mode. Bitperfect capable.
- Loads entire music file and place decoded PCM onto the memory before playback starts. Zero file I/O while playing.
Дивно, що на PlayPCM гучність більша, якщо на максимум включити і Фубар, і PlayPCM. І я б все ж сказав, що на мій погляд якась різниця є в звучанні.
Але незручно, що немає регулятора гучності, хіба що в Сеттінгс вибрати галочкою на скільки змешнити. Мабуть є причина цього ))
Radio Bay
Member

JDS: 04.02.2024 10:06Але незручно, що немає регулятора гучності
Це зроблено, щоб найменше втручатися обробку у сигналу зі сторои софра. У Рівері за замочуванням гучність в асіо не ругулюєтся, але опція є, в мене регулюєтся, до мені теж не зручно. Audirvāna зовсім не регулює звук в асіо, Аплеер теж за замчуванням, там це через люту дупу робится. Для мене є деякі речі від яких я не зроден відновитись, ругулювання гучності одна з них.
lewerlin: 04.02.2024 02:11а в Вінді достатньо непоганий ресемплер
Для мене різниця космічна, тому я його, як варіант не розглядаю, але для ютьбу піде. На D2 не знаю що воно там граэ. Може й дійсно різниці не має, я вже не памїятаю як воно там грає на діскретках. Свою Асус Ксонар Ессенс віддав задарма у гарні рукі. На ОЛХ вони коштують 3 копійки та їм там мільон, лежить пилюку збірає, нехай працює, радує когось )
Ostin
Member

heidfeld: 03.02.2024 15:17звучат немного по разному, но попробуй определи кто лучше
В тому й суть, що немає краще. Що більше до душі - то й твоє. Це стосується і цапів, і звукових в повній мірі. Бо числа вони видають однакові, але звучать по-різному. От що більше подобається - те й краще. Чиста суб'єктивщина, не більше.
JDS
Junior

Radio Bay: 02.02.2024 18:02
JDS: 02.02.2024 17:23Від свистка Епл - все ж величезний ефект є
Тому що хоч якто винесли цей "цап" з корпусу компа, материнка - це суцільний жах для звуку, перешкоди, непойми що з живленням, воно не може грати нормально. Тому й виносять все це в зовнішні пристої, на початку це почали робити у профдевайсах.
На ібеї видивляюсь ifi DAC першої або другої версії, і заодно шііти подивляють. А тут на редіті побачив порівняння. Людина слухала Хел, який накрився, і в результаті заміна була на ifi zen dac. І ось коментар однієї людини:
Yeah, unfortunately the Zen DAC has been overhyped by people. A JDS Labs Atom Amp coupled with the $9 Apple USB-C dongle to use as a DAC is actually a better performer.

І от я думаю може дійсно порівняно з Хелом купити Атом, і буде схожа якість? Ціна навіть нового Атома - 99 баксів на оф сайті.
Може є в когось ідеї на рахунок цього?

П.С. Забув лінк
https://www.reddit.com/r/HeadphoneAdvic ... endations/
Ostin
Member

JDS
Це ж суб'єктивні враження різних людей. Комусь ifi зайшов, комусь ні.
Radio Bay
Member

Ostin: 05.02.2024 09:10Це ж суб'єктивні враження різних людей. Комусь ifi зайшов, комусь н
Абсолютно субъективнi.
JDS: 05.02.2024 09:03Ціна навіть нового Атома - 99 баксів на оф сайті.
Це тільки підсилювач, або тільки цап. Разом вони коштують 200, то вже друга ціна. Там вже і на Schiit Migni + Modi можна дивітися. Як я зрозумів, я нас суворі обмеження по бюджету

Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
Ostin: 05.02.2024 08:06Бо числа вони видають однакові, але звучать по-різному
Парадокс, але згоден, бери, що подобаєтся. Оцінювай вухами
JDS
Junior

Radio Bay: 05.02.2024 11:05 Це тільки підсилювач, або тільки цап. Разом вони коштують 200, то вже друга ціна. Там вже і на Schiit Migni + Modi можна дивітися. Як я зрозумів, я нас суворі обмеження по бюджету
Дякую. Чесно кажучи хотілось би подешевше, але і за 300 щось можна купити. Головне щоб не купити умовну G6 за 60-80, а потім зразу починати шукати щось краще, бо або глюки, або шуми, або взагалі якість. Бачу багато людей зупиняються на тому, що купляють зв'язку Шііт чи Іфі.
Radio Bay
Member

JDS: 05.02.2024 11:22Чесно кажучи хотілось би подешевше, але і за 300 щось можна купити
Я розумію, що бажалки це одне, а бюджет це друге. За 300+ то також новий рівень, там дуже малі крокі у нижній ціні. От коли 500+, там починаются кроки по з00-500, але то якщо воно комусь треба. Не факт, що треба
JDS: 05.02.2024 11:22Головне щоб не купити умовну G6 за 60-80, а потім зразу починати шукати щось краще
То ми тобі не дамо )
JDS: 05.02.2024 11:22що купляють зв'язку Шііт чи Іфі
Молодші Шииті, то перевірена роками зв'зка, хіт. Воно грає і я ні разу не бачив, щоб хтось котив на них бочку, мені теж вони сподобались. Вони грають кайфово та можуть задовільнити надовго, а може і не захочется нічого більше.

У того iFi Air об'ктивно підсілювач не відрізняется міцю. Міць, то не про гучність, а про контроль та якість. Але такий бюжет.
Це не значить, що він поганий, але інші бідуть ліпші

iFi Audio Zen DAC не поганий, але по пам'ять мені Шиити більш сподобались. Драйвові. в лоб я їх не порівнював.

Зв'язку Атомів не слухав, але то був довлий холівар не Head-Fi.org що ліпше, але то дурна тема, бо суб'ективщина, але суворих аргументів я не бачив. Атоми якось не популярні у наших широтах чомусь
JDS
Junior

Radio Bay: 05.02.2024 12:01 Молодші Шииті, то перевірена роками зв'зка, хіт. Воно грає і я ні разу не бачив, щоб хтось котив на них бочку, мені теж вони сподобались. Вони грають кайфово та можуть задовільнити надовго, а може і не захочется нічого більше.
Короче купив Magni на ібеї. Ще Моді докуплю, та й думаю буде питання вирішене. Все ж хочеться купити, і якийсь час не думати ))
Radio Bay
Member

JDS: 05.02.2024 13:39Короче купив Magni на ібеї. Ще Моді докуплю, та й думаю буде питання вирішене. Все ж хочеться купити, і якийсь час не думати ))
Це гарний хід. То надовго та буде потім з чим порівнювать, якщо буде бажання. До речі, а БП на скільки вольт?....
З БП там так

Изображение
Последний раз редактировалось Radio Bay 05.02.2024 13:49, всего редактировалось 1 раз.
JDS
Junior

Radio Bay: 05.02.2024 13:45
JDS: 05.02.2024 13:39Короче купив Magni на ібеї. Ще Моді докуплю, та й думаю буде питання вирішене. Все ж хочеться купити, і якийсь час не думати ))
Це гарний хід. То надовго та буде потім з чим порівнювать, якщо буде бажання. До речі, а БП на скільки вольт?....
Також так думаю ))
А БП на 110в. От і думаю що мабуть краще через перетворювач пустити, чим змінювати сам БП? Вже оплатив, а потім згадав про це.
Radio Bay
Member

JDS: 05.02.2024 13:48От і думаю що мабуть краще через перетворювач пустити
Ліпше юзати рідний БП на 230В євростандарту. Поміркуемо, якщо не хочеш відмінити

Відправлено через 13 хвилин 59 секунд:
Замовиш так потім
https://www.schiit.com/products/wall-warts

Я б додав туді ще межкомпонентнуй короткий шнурок на 6''е. Можна замовити Magni на офсайті. Шнурки не обов'язково, можна і самомі десь замовити спаяти, але ці коротиши то головляк шукати, а метр туда тулити та ще дурка

Відправлено через 9 хвилин 11 секунд:
У Шіітів, наскільки я пам'ятаю, не импульсні БП, а це важливо
JDS
Junior

Radio Bay: 05.02.2024 14:14
JDS: 05.02.2024 13:48От і думаю що мабуть краще через перетворювач пустити
Ліпше юзати рідний БП на 230В євростандарту. Поміркуемо, якщо не хочеш відмінити

Відправлено через 13 хвилин 59 секунд:
Замовиш так потім
https://www.schiit.com/products/wall-warts

Я б додав туді ще межкомпонентнуй короткий шнурок на 6''е. Можна замовити Magni на офсайті. Шнурки не обов'язково, можна і самомі десь замовити спаяти, але ці коротиши то головляк шукати, а метр туда тулити та ще дурка

Відправлено через 9 хвилин 11 секунд:
У Шіітів, наскільки я пам'ятаю, не импульсні БП, а це важливо
Думав закрив питання хоч з цим, а воно тільки починається :D Та треба мабуть і шнурок нормальний, і бп людський, а не через перетворювач. Почитав, що там БП ніби з конденсаторами достатнього запасу, на 8000 (мабуть мікрофарад, якщо правильно розумію).
Radio Bay
Member

JDS: 05.02.2024 14:18Та треба мабуть і шнурок нормальний, і бп людський, а не через перетворювач
Почав, норм, але віявилось підводне каміння, буває, я на їх купу наступав і в тебе то такий собі камінчик ) БП цей ковиряли, та самі Шііти десь писали, що вони не використовуют дешеві імпульсні БП, як, наприклад, роблять кітайці, у них аби грало. Сам бачив, шо він ні разу не маленький. Швидко не знайшов, щоб його хтось на фото розколупав. Там, думаю, Ш-образний транс
JDS
Junior

Radio Bay: 05.02.2024 15:07
JDS: 05.02.2024 14:18Та треба мабуть і шнурок нормальний, і бп людський, а не через перетворювач
Почав, норм, але віявилось підводне каміння, буває, я на їх купу наступав і в тебе то такий собі камінчик ) БП цей ковиряли, та самі Шііти десь писали, що вони не використовуют дешеві імпульсні БП, як, наприклад, роблять кітайці, у них аби грало. Сам бачив, шо він ні разу не маленький. Швидко не знайшов, щоб його хтось на фото розколупав. Там, думаю, Ш-образний транс
Щось я прям здивований, що це AC-AC БП. Дійсно за 16 баксів хай собі буде оригінал. Але пишуть, що і у JDS labs схожі, тобто працюють за змінному струмі. Хоча це скоріш добре в плані безпеки.
Ответить