Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрыто
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
shad_1985
Member

leon22: 04.02.2024 16:557 серія чимось системно-важливим відрізняється взагалі від 6?
З огляду
спойлер
https://www.overclockers.ua/ua/video/as ... x7600-o8g/
Попри таку зміну графічний процесор Navi 33 має всі переваги RDNA 3, а саме покращену швидкодію, продуктивні блоки прискорення променів та прискорювачі штучного інтелекту, які були недоступні для відеокарт минулого покоління. Також додали блок апаратного кодування AV1.

Якщо прискорювачі штучного інтелекту поки ніде не використовується(але може буде щось по типу аналогу DLSS в майбутньому), то апаратного кодування AV1 дуже корисна штука. Але 6750XT на багато швидша тому я голосую за нею.
Timedemo
Member

daesz: 04.02.2024 16:50
Timedemo: 04.02.2024 16:41

дроселі не парять. а от палітовскі вентілі не надійні, точно напрягають)) поїхала палітка на гарантію.
Туди не підійдуть гіговські/ейсусовські/емесаєвські такого ж розміру? Чи кріплення не збігається?
нова карта на гарантії. навіщо мені цей колхоз))
daesz
Member

Timedemo: 04.02.2024 18:28
daesz: 04.02.2024 16:50
Туди не підійдуть гіговські/ейсусовські/емесаєвські такого ж розміру? Чи кріплення не збігається?
На більшості сучасних карт можна зняти пропелери не позбувшись гарантії, вони відкручуються серез крильчатку не знімаючи СО чи навіть кожуха.
oversteve
Member

daesz: 04.02.2024 18:34
Timedemo: 04.02.2024 18:28

На більшості сучасних карт можна зняти пропелери не позбувшись гарантії, вони відкручуються серез крильчатку не знімаючи СО чи навіть кожуха.
у паліта треба кожух знімати і там ззаду на ньому пломба
Vader
Member

Timedemo
У меня 8шт 3080 от палита полтора года отмайнили(в свое время)ни одной поломки небыло.
daesz
Member

oversteve: 04.02.2024 19:18
daesz: 04.02.2024 18:34
Вже знайшов, там і проперели мають зовсім інше кріплення, і справді треба кожух знімати, але, здається, не знімаючи радіатор/пломбу. Хоча змісту немає в любому випадку - кріплення пропелерів інше :up:
спойлер
Изображение
oversteve
Member

daesz: 04.02.2024 19:55
oversteve: 04.02.2024 19:18
Вже знайшов, там і проперели мають зовсім інше кріплення, і справді треба кожух знімати, але, здається, не знімаючи радіатор/пломбу. Хоча змісту немає в любому випадку - кріплення пропелерів інше :up:
спойлер
Изображение
там ззаду на одному з шурупів кожуху є наклейка
daesz
Member

oversteve: 04.02.2024 19:57
daesz: 04.02.2024 19:55
спойлер
Изображение
Ні, на шурупах кожуха немає, тільки на шурупі СО/бекплейта.
спойлер
Изображение
oversteve
Member

daesz: 04.02.2024 19:59
oversteve: 04.02.2024 19:57
спойлер
Изображение
справа зверху прямо біля рсіе-рамки
daesz
Member

oversteve: 04.02.2024 20:02
спойлер
Изображение
Я думав то маркування на самому кожучі лол.
Всрата якась у паліта політика. Пропелери кріпляться з середини, ще й кожух на пломбі..
Timedemo
Member

Vader: 04.02.2024 19:30 Timedemo
У меня 8шт 3080 от палита полтора года отмайнили(в свое время)ни одной поломки небыло.
друже. у меня их пачки были от 3070 до 3090. и там живучие вентили очень.
а у меня тут палит дуал. а не джетсрим и подобные. мож брак попался. хотя и второй болтался как будто на ней майнили 3 года.

Отправлено спустя 2 минуты 21 секунду:
oversteve: 04.02.2024 20:02
спойлер
Изображение
та наклейку то я можу зняти І поставить)) тільки навіщо)) є шанс що гроші повернуть. то буде перемога)
oversteve
Member

Timedemo: 04.02.2024 20:35 та наклейку то я можу зняти І поставить)) тільки навіщо)) є шанс що гроші повернуть. то буде перемога)
а як взагалі сц працює? вони видають заключення, що карті гаплик і якщо заміни немає, то відправляють в магазин за поверненням?
Timedemo
Member

oversteve: 04.02.2024 21:53
Timedemo: 04.02.2024 20:35 та наклейку то я можу зняти І поставить)) тільки навіщо)) є шанс що гроші повернуть. то буде перемога)
а як взагалі сц працює? вони видають заключення, що карті гаплик і якщо заміни немає, то відправляють в магазин за поверненням?
Паліт зазвичай не морочиться, дають карту таку саму, або кращу. як і гігабайт.
Yurik_9
Junior

Привіт усім!!! Підскажіть яку краще версію 4070 TI обрати для комфортного геймінгу.
Andreyka
Member

Timedemo: 04.02.2024 20:35 у меня их пачки были от 3070 до 3090. и там живучие вентили очень.
Підкажіть, якщо знаєте, у Palit RTX 3070 GAMING PRO OC вентилі норм? І якщо раптом у вас була така, то може знаєте як вона по охолодженню.
Порівнюю її з EVGA RTX 3070 XC3 Ultra. Не можу вирішити, яку краще взяти.
Vader
Member

Andreyka
EVGA поярче будет.Palit норм тоже,но трохан по тепловыделению,шуму будет выше.Берите евгу..имхо
Mixx
Member

Yurik_9
Будь яку 3 слотову-3 вентиляторну практично, я би обходив стороною тільки паліт через проблеми з вентиляторами у багатьох форумчан і на англомовних ресурсах теж та інно3д з мсі через жахливу гарантійну політику, ну і молодші моделі іменитих виробників.

А так: Гіга геймінг/аорус, Асус туф/стрікс/проарт.

Цього вистачить з головою.
Andreyka
Member

Vader
Тут така ситуація, Palit RTX 3070 GAMING PRO OC ще на заводських пломбах, а EVGA RTX 3070 XC3 Ultra вже розбирали і обслуговували.
Продавець каже, що використовував МХ4 на ЕВГА. По температурах, зі слів продавця, Palit трохи холодніша.
Але багато відгуків, що у Palit бувають проблеми з кулерами. Ось розмірковую, що краще в такій ситуації.
Nikolayovich
Member

Mixx
Як у вас вк працює з АБ, якась несумісність є?
Mixx
Member

Nikolayovich
Та обычно, как у всех, заходите в настройки, разрешаете ему мониторинг/управление вольтажами и все работает, я просто кривую через ctrl+f настроил и на этом все, ну весь процес с проверкой где-то вечер занял.
Закрыто