Последние статьи и обзоры
Новости
Порівняння процесорів MacBook: M1, M2, M3
-
Павло
Member
Якщо за це заплатили то це нормальна новина! І нічого поганого в монетизації сайту я не бачу! Но якщо це просто новина заради новини то наприклад мені було цікаво глянути що там у сентетиці. Но місцева аудиторія такого не оцінить.
-
Hamster
Member
макбук штука классная, но эта клавиатура с кОммандами да контролами выбешивает....
-
OFFF
Member
Zak_Preston
Написали і написали. Шоб було шо їсти.
Скльки там є "живих " овеверів, можке партійні-оверскі взноси запровадити)
Написали і написали. Шоб було шо їсти.
-
CrypteX
Member
А доречі, хтось знає як підтримати оверів? Бачив тільки патреон на головній, немає прямих варіантів інших?
-
HREN
Member
Странно сравнивать 13 дюймов с 14, когда есть одинаковые на 14 как м1, так и м2 и м3. Просто разницы между м2 и м3 немного, а кое-где она отрицательная, за счет упрощения и уменьшения ядер в м3. А сравнение м2 макс и м3 вообще удручает.
-
Robostyle
Member
Да не надо никакой линуксы на яблоки ставить, все и так плохо и с родной системой.
iPad Pro 11" 2018, 4 Гига перманентно забиты. В сафари достаточно открыть какой-нить реддит и пролистать вниз на десяток постов как РАМа исчерпается. А из-за криворуких яблокодеров, даже своп не работает как надо, или работу с кэшем по херели. Дальше страница тупо не грузится, и разом все остальное на фоне рубится, например ютуб PiP - видео тупо обрубается и дальше "черный квадрат".
А заиметь 16 гигов надо брать терабайтовый планшет
З.Ы. А как вишенка на торте - последние порты Резов если пытаться гнать в высоком разрешении, будет тупо краш из-за недостатка dedicated VRAM
iPad Pro 11" 2018, 4 Гига перманентно забиты. В сафари достаточно открыть какой-нить реддит и пролистать вниз на десяток постов как РАМа исчерпается. А из-за криворуких яблокодеров, даже своп не работает как надо, или работу с кэшем по херели. Дальше страница тупо не грузится, и разом все остальное на фоне рубится, например ютуб PiP - видео тупо обрубается и дальше "черный квадрат".
А заиметь 16 гигов надо брать терабайтовый планшет
З.Ы. А как вишенка на торте - последние порты Резов если пытаться гнать в высоком разрешении, будет тупо краш из-за недостатка dedicated VRAM
-
chipsy
Junior
Юзаю для роботи (графіка, друкарство) МакбукПро 14" М1 про 16гб, 1 тб, цей малюк проковтую робочі файли в фотошоп вагою 8-10 гб просто граючись, теж саме с великими каталогами (150+ аркушів) та книгами в Афініті Паблішер / ІнДизайн, заряду вистачає в моїх завданнях на 12-15 годин роботи. Він безшумний, з нереально крутим екраном, клавою та тачпадом, та невеликою вагою. Чогось подібного на вінді я не зустрічав. Мій стаціонарний ПК з 8700к та 32гб пам'яті буде тупішим з великими файлами. Ще жодного разу не було необхідності дивитись скільки там залишилось пам'яті, він просто працює і все.
(мій набір програм: Фотошоп, ілюстратор, Корел, Афініті Дизайнер, Афініті Паблішер / ІнДизайн, Скетч, мс офіс, зум, скайп)
(мій набір програм: Фотошоп, ілюстратор, Корел, Афініті Дизайнер, Афініті Паблішер / ІнДизайн, Скетч, мс офіс, зум, скайп)
-
ender
Member
Software Developers, которые ещё не уехали.Xeiller: ↑ 02.02.2024 11:19 От просто цікаво... хто ці люди які в Україні купують девайси від Apple
А тим паче зараз... а тим паче з 16Гб ОЗП та більше...Але в них роботи начебто зараз менше ніж зазвичай...для дизайнерів, фотографів, креаторів та діджеїв
Но Вы правы, скоро будет некому
-
odessitmws
Member
Лучше рекламу почитаемOFFF: ↑ 02.02.2024 21:59Написали і написали. Шоб було шо їсти.
А копейку на ЗСУ ибо оверы это хорошо, а дохлые орки ещё лучше
-
wigar
Member
От з однієї сторони погоджуюсь з вашим підходом користування, але от зверху unique-neon розписав недоліки, які мене теж бісили. Особливо коли в він11 таке кайфове розділення вікон стандартне.anta: ↑ 02.02.2024 14:28 Ну не знаю на рахунок гуманітарних, поділюсь власним досвідом. З вересня 2022 юзаю air m1 16/256 як daily driver, тобто основний ноут для роботи та особистих задач. Ігор, звісно, немає. В цілому, задоволений. Робота - ІТ адмінка, переважно веб-інтерейси браузерів, RDP та консоль, О365 та месенджери. 16G для моїх задач вистачає, на ssd не свопить. Новим тримав легко 1,5 доби - під час блекаутів реально виручало. Зараз трохи менше, ємність батареї наразі 92%. Пасивне охолодження, не гріється. Легкий, зручний, класна клава і тач(мишка не потрібна). Бекапи роблю time machine регулярно на зовнішній ssd M2 nvme. Через рік, за потреби, заміню батарею і термопасту. Планую юзати 4-5 років. Досвід адмінки 25 років - пофіг з якою ОС працювати, будь яку можна налаштувати для комфортної роботи та дозвілля.
Якщо закривати оченяти на недоліки маку, то можна користуватись і він продуктивний)
-
EkselentE
Member
Наверно те кто работает и "16Гб ОЗП" это ни о чем. Минимум 64Xeiller: ↑ 02.02.2024 11:19 ... хто ці люди які в Україні купують девайси від Apple... а тим паче з 16Гб ОЗП та більше...
-
Sanьka
Member
Одна з найдивніших спроб виправдання коли тебе просто нагрівають на копійчаній оперативці в ноуті за 50 кусків.animal_black: ↑ 02.02.2024 14:38Просто вменяемо пользуется доступными ресурсами ввиду заточки под конкретное железо. Винда увы так не умеет.Scoffer: ↑ 02.02.2024 13:41 Sanьka
Маркетологи аплє стверджують шо їхній байт в два рази жирніший за всі інші байти, так шо треба прирівнювати 8 гіг до 16 мінімум
Відправлено через 37 хвилин 6 секунд:
А насправді реально цікаво. От взяв би хтось еплодевайс, поряд поставив шось на віндах і на лінуксах, і заміряв жор оперативи в рядових завданнях. Можна почати з банального браузера. Підозрюю шо епл самим лютим чином все в своп скидає, що треба, і що не дуже.
В лобовую сравнить не выйдет, так как там чуть более сложные алгоритмы)
-
Alligator
Member
Оптимізація в них шикарна, але маркетинг улетів в космос. робити х2, х3 ціну тільки за те, що х2 та х3 ОЗУ з накопичувачем.. це треба вміти.Sanьka: ↑ 03.02.2024 11:19Одна з найдивніших спроб виправдання коли тебе просто нагрівають на копійчаній оперативці в ноуті за 50 кусків.animal_black: ↑ 02.02.2024 14:38 Просто вменяемо пользуется доступными ресурсами ввиду заточки под конкретное железо. Винда увы так не умеет.
В лобовую сравнить не выйдет, так как там чуть более сложные алгоритмы)
-
bigmonstr666
Member
купив макбук про 14 на м1про перед блекаутами минулого року, він мене по суті і врятував, бо батарея тримала цілий день, міг спокійно працювати. Плюс екран просто топ, ну і тачпад.
-
nochnik89
Member
чет оверлокерс подсдулись как-то
-
Piter Cantrope
Member
Ставлю робочий ноут на вінді в режим сну (на новому райзені), через 2 дні відкриваю - 70% батареї лишилось
Ставлю М1 мак в якому відкрита віртуалка з віндою, відкриваю через 2 дні - 94% батареї
Не знаю як вони це роблять, але енергоефективність в маках чудова. Точніше знаю - це просто вінда недороблена нормально, і завжди такою буде.
Ставлю М1 мак в якому відкрита віртуалка з віндою, відкриваю через 2 дні - 94% батареї
Не знаю як вони це роблять, але енергоефективність в маках чудова. Точніше знаю - це просто вінда недороблена нормально, і завжди такою буде.
-
SergiusTheBest
Member
Можливо у вас Windows не переходить в hibernate після декількох годин сну?Piter Cantrope: ↑ 03.02.2024 12:08 Ставлю робочий ноут на вінді в режим сну (на новому райзені), через 2 дні відкриваю - 70% батареї лишилось
P.S. Нові райзени чудові, ноут працює до 10 годин.
-
Piter Cantrope
Member
SergiusTheBest
До нових райзенів претензій жодних, дуже мені подобаються і мобільні, і десктопні. Претензії до вінди. Дивно як такий софт, на якому фактично увесь свій працює десятками років, може бути настільки сирим, кривим і недоробленим.
От ще для порівняння. Тисну ctrl-c, копіюю таблицю з веб-сторінки на 15 тис. рядків і 10 стовпчиків, виходить 150к комірок. Відкриваю славний майкрософт ексель, тисну ctrl-v, і ексель перестає відповідати, зависає поки думає, всі інші файли екселю теж зависають, зависає провідник вінди. Проходить хвилин 10-15, ексель переварює накінець-то дані і оживає. Це на десктопному райзені 7600 з 64гб оперативки.
Вставляю ті ж 150к комірок в таблицю в гугл драйві, 10 секунд - і все готово, я вже можу працювати, і нічого не висне.
Не знаю що вони там в тому майкрософті роблять.
До нових райзенів претензій жодних, дуже мені подобаються і мобільні, і десктопні. Претензії до вінди. Дивно як такий софт, на якому фактично увесь свій працює десятками років, може бути настільки сирим, кривим і недоробленим.
От ще для порівняння. Тисну ctrl-c, копіюю таблицю з веб-сторінки на 15 тис. рядків і 10 стовпчиків, виходить 150к комірок. Відкриваю славний майкрософт ексель, тисну ctrl-v, і ексель перестає відповідати, зависає поки думає, всі інші файли екселю теж зависають, зависає провідник вінди. Проходить хвилин 10-15, ексель переварює накінець-то дані і оживає. Це на десктопному райзені 7600 з 64гб оперативки.
Вставляю ті ж 150к комірок в таблицю в гугл драйві, 10 секунд - і все готово, я вже можу працювати, і нічого не висне.
Не знаю що вони там в тому майкрософті роблять.
-
unique-neon
Member
А чому вважаєте, що саме вінда погано спить, а не залізо мака суттєво менше споживає?Piter Cantrope: ↑ 03.02.2024 13:02вих райзенів претензій жодних, дуже мені подобаються і мобільні, і десктопні. Претензії до вінди. Дивно як такий софт, на якому фактично увесь свій працює десятками років, може бути настільки сирим, кривим і нед
-
Alligator
Member
Piter Cantrope: ↑ 03.02.2024 12:08 Ставлю робочий ноут на вінді в режим сну (на новому райзені), через 2 дні відкриваю - 70% батареї лишилось
Тип пам'яті для макбуку - LPDDR5-6400/LPDDR4X-4266Перевести комп в сонний режим – значить поставити всі свої активні процеси на паузу. При цьому екран відключається, але все процеси зберігаються в тому вигляді, в якому ви їх залишили.
Процессор енергоефективний на архітектурі ARM.
Вангую у ноуті прожорлива DDR4/5 та явно не АРМ проц. Ой як виходить, Краз на холостому ходу жре більше ніж ДЄО Матіз. Точніше знаю - це просто КРАЗ недороблений нормально, і завжди такою буде.