LG Gram не працює з Windows 11

Все вопросы о ноутбуках
Ответить
Автор
Member

Шановні однофорумчани, може ви мене підтолкнете на правильний хід думок.

Маю LG Gram 2K Intel Core i7-1260P/16Gb/512Gb/80Wh 1,2кг
модель 16Z90Q-K.AAC7U1

До мене попав з Windows 10
Вирішив замінити на Windows 11

Windows 11 встановлюється без проблем але в подальшій експлуатації починаються просто рандомні завмирання картинки. Допомагає тільки перезавантаження.
Будь-які тести може крутити годинами в т.ч і бублик. Проблема рандомна, бо може бути як і після завантаження Windows так і через пару годин роботи.
На Windows 10 все працює стабільно і будь яких проблем не виявлено.
Проблема якась софтова, моя думка.

Перше що спало на думку це обновити BIOS, але виробник LG вирішив що однієї версії хватить на все життя ноутбука і перестав заморачуваться обновами.
Пробував міняти M2 диск, проблема залишилася.
Різні версії Windows 11 проблема є.
Відключав в біосі різні налаштування проблема залишилась.
Проблема гуглиться рідко но з цим процесором 1260p в інших виробників. рішення не має.

Які маєте думки щодо цього приводу. Дякую :beer:
slv
Member

Спробуйте вимкнути віртуалізацію та гіпер-трейдинг, проженіть мемтест, як варіант
Lucas55
Member
Откуда: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

А варіант поставити нормальну вінду - не прийшло на думку ? От я не розумію - людина готова запороти, вбити ноутбук обновами біоса (наче це якийсь патч накотити), аби тільки була найновіша вінда.

Ну я не знаю що ще спробувати :think: - можете ще зняти кришку, та поколупати материнку ноутбука зубилом, або збоку стукнути добряче кулаком по ноутбуку, може тоді 11 Вінда нарешті запрацює :) :up:
Dancer
Member

печалька реально, мабуть сидіти на 10 і чекати поки майкрософт оновить вінду з урахуванням проблеми з роботою на ноутах gram. багато корисної інфи знаходжу на редіті, там шукали?
Donate
Member

Dancer: 01.02.2024 02:45 печалька реально, мабуть сидіти на 10 і чекати поки майкрософт оновить вінду з урахуванням проблеми з роботою на ноутах gram. багато корисної інфи знаходжу на редіті, там шукали?
Ну так це може бути проблема не у МС, а наприклад в драйвері, або взагалі хардово. Наприклад така фігня була в мене на старенькому айсері де все що вище 7 ловило рандомні фрізи. Причому в подальшому я бачив тонну таких ноутів... А причина банальна модуль wifi broadcom там достатньо велика партія судячи з усього дефектна. Замінюєш його наприклад на квалком і забуваєш про проблему.
Nutbar
Member

dv_matrix
Ви всі дрова поставили? У них є утиліта LG Update Center, може через неї знайде щось чого не вистачає. В мене модель старша за вашу на рік і на ній 11 працює як треба, несумісність з вашим залізом малоймовірна, воно ж свіже.
divinity
Member

Завмирання картинки тільки в іграх чи на робочому столі теж? Що журнал вінди пише, коли йде зависання ядра - то взагалі-то в журналі можна почитати, що викликало це.
waryag
Member

dv_matrix: 31.01.2024 21:07До мене попав з Windows 10
Вирішив замінити на Windows 11
Зносили чи оновлювали?
dv_matrix
Member

Nutbar
Утиліта LG Update каже що все оновлено до станньої версії
divinity Журнал не дивився.завмирання рандомне і не залежить гра чи word
slv мем тест все ок.
віртуалізація +. Спробую відпишусь
Dancer багато де описано про проблему intel 12 gen та windows 11. В більшості проблеми були на старті і пішли після виходу оновлень Windows.
waryag зносили начисто
Ответить