Последние статьи и обзоры
Новости
Вийшли огляди процесорів AMD Ryzen 8000G із потужною вбудованою графікою
-
ДядяСаша
Member
Тю чим 8600g не вгодив. 5700g обходить і ціна помірна. Як на мене оптимальний варіант в своїй ніші.
А якщо ще можна буже розкочегарить пам'ть і igp....
-
Ghody
Member
это как зионы с али которым 10 лет, только эпик через 10 лет. когда-нибудь будет прикольно купить, но столько ядер и каналов в домашнем компе точно не потребуется. в те времена уже или арм, или риск процы будут самыми ходовыми, или вообще неизвестно чтоlaoczu: ↑ 29.01.2024 18:09 А що таке епік з 8ма каналами? Бо я думав переходити на ам5 просто
-
EkselentE
Member
Все решает цена. Пока что не в сторону новинок.Capz: ↑ 29.01.2024 19:02 Даже встройка 8700G с хорошей памятью DDR5-7200 ощутимо так позади RX6400/GTX1650.
Выше кидали скрин с TechSpot, где по цене 8700G берется Core i3-12100F+RX6600
-
KimRomik
Member
fixed
а загалом за ціну цього процесора простіше вже взяти Ryzen 5600 + RX 6500 XT
Отправлено спустя 1 минуту 35 секунд:
щоб мучились лоу графікою і лоу фпс1234waltz: ↑ 29.01.2024 17:29 - нахіба це взагалі потрібно тоді?
Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
таке враження, що фанати діляться на 2 табори: ті хто за затичку і ті хто за вбудовкуIvanCh: ↑ 29.01.2024 17:49що вам заважає купити затичку чи навіть бу затичку за 20-30 ує ?
-
Smok
Member
так і є, комусь хочеться маленький пк, а комусь низьке споживання, бо он лякають підвищенням цін на електрику аж до 6 грнKimRomik: ↑ 29.01.2024 20:30таке враження, що фанати діляться на 2 табори: ті хто за затичку і ті хто за вбудовкуIvanCh: ↑ 29.01.2024 17:49що вам заважає купити затичку чи навіть бу затичку за 20-30 ує ?
іншим важлива ціна, та потужність
-
coffeeman
Member
Можна зібрати компактну систему без відеокарти та грати в ігри 3-4 літньої давнини. Цільова аудиторія - ретрогеймери, але не думаю що серед подібних систем цей процесор буде конкурентним.
-
Melofon
Member
Посмотрите обзоры сылки на которые есть в новости там есть тесты с памятью 7200, не такой уж и большой буст там, у 5700g буст от памяти был ещё больше если сравнивать 3200 и 4000+, а чем он не устроил так это тем что у него 20 линий pci-e 4.0 и только 8 из которых идут на дискретную видяху что конечно очень так себе, 8700g можно брать только в случае когда вообще не будет никакой дискретной видеокарты в маленький мультимедиа пк, в остальных случаях есть 7000-я серия встройки которой хватит чтоб посидеть без видяхи какое-то время.ДядяСаша: ↑ 29.01.2024 19:04 Тю чим 8600g не вгодив. 5700g обходить і ціна помірна. Як на мене оптимальний варіант в своїй ніші.
-
DaKaR
Member
в Киберпанк?coffeeman: ↑ 29.01.2024 21:20в ігри 3-4 літньої давнини.
-
Earanak
Member
Все эти APU выглядят как помойка которую хочется обойти и не смотреть на нее ))
Но конечно уверен офисным работягам и ударникам труда зайдет по кайфу
Надеюсь не токсично звучит. Не хотел никого обидеть. Для меня это непонятный и стрёмный сегмент.
Отправлено спустя 25 минут 21 секунду:
По старым APU на AM4 помню что там крутой IMC(КП) был и там можно было фигачить 4400+ Mhz на ОЗУ повышая ПСП нехило.
Если у 8000 APU можно будет жать 120гб ПСП для iGPU было бы интересно посмотреть. Ну так, чисто одним глазком.
Но конечно уверен офисным работягам и ударникам труда зайдет по кайфу
Надеюсь не токсично звучит. Не хотел никого обидеть. Для меня это непонятный и стрёмный сегмент.
Отправлено спустя 25 минут 21 секунду:
По старым APU на AM4 помню что там крутой IMC(КП) был и там можно было фигачить 4400+ Mhz на ОЗУ повышая ПСП нехило.
Если у 8000 APU можно будет жать 120гб ПСП для iGPU было бы интересно посмотреть. Ну так, чисто одним глазком.
-
Nehrk
Member
Как-то мало. Ну и че они не суют каких-то 48-64-128 гпу и память в проц сразу, как эппл?
Было бы интересно собрать мелкую печку
Было бы интересно собрать мелкую печку
-
unique-neon
Member
Зважаючи, що інтеграшка там нічого доброго не показує навіть в FHD, щось навіть не знаю чим 8700g в збірках без дискретки був би кращий за 7700 без х при його ціні.
-
Valera1976
Junior
На 100$ впаде - вийде шикарний проц для microITX. Під телік або на роботі під моник. І щось легке дітям і не тільки, побавитись і погуглити, ютубчик, кінчик. Не жере не гріється і в очі не кидається. Перевірено на подібному 5700G з Asrock DeskMini X300 Series. Класна штука. Правда, треба почекати на мб microITX.
-
KimRomik
Member
згадав СoD4 MW, в яку досі хочеться повертатисьcoffeeman: ↑ 29.01.2024 21:20 Можна зібрати компактну систему без відеокарти та грати в ігри 3-4 літньої давнини. Цільова аудиторія - ретрогеймери, але не думаю що серед подібних систем цей процесор буде конкурентним.
але тут знову ж згадав, що старі ігри на нових платформах можуть не завестись, бо в них буде відсутня підтримка починаючи від Win 7, драйверів і закінчуючи DX9...
Отправлено спустя 2 минуты 13 секунд:
в MSI Afterburner без проблем можна керувати енергоспоживанням твоєї відеокартиSmok: ↑ 29.01.2024 20:55так і є, комусь хочеться маленький пк, а комусь низьке споживання, бо он лякають підвищенням цін на електрику аж до 6 грнKimRomik: ↑ 29.01.2024 20:30 таке враження, що фанати діляться на 2 табори: ті хто за затичку і ті хто за вбудовку
іншим важлива ціна, та потужність
так я свою GTX 1660 Super обмежив до приблизно 75-80 вт
-
Alexey1977
Member
китайцы разогнали встройку до частоты 3.4Ghz и ОЗУ до DDR5-8400 на 8700G получили очень неплохой буст по графике
https://www.bilibili.com/video/BV1GN4y1n78w/
https://www.bilibili.com/video/BV1GN4y1n78w/
-
Earanak
Member
KimRomik
- OFFTOP
- Под CoD4 есть Yitch3.CFG (можно нагуглить), пойдет даже на ATI 9600 Pro. На Win11, 13900K и 4090 - работает. Сервера можно на трекерах поискать тип такого - https://www.gametracker.com/search/cod4/ Ну там еще есть CoD4X патчи под популярные паблик сервера. И там даже кто то делал Мастер-Сервер под этот патч что бы можно было прям через игру искать сервера (как в оригинале было на Активижен Мастер-Серверах). И еще там можно архивы игры перепаковывать прям WinRaR-ом (буквально уменьшать сжатие, уменьшать вес игры), менять DDS текстуры. И это сервера не палят, ну по крайней мере в 2007-2009 не палили на ранних PAM/PRO-модах. В общем думаю кто захочет поиграть - поиграет. Я как то себе делал отдельный клиент CoD4 когда играл в сборной Украины на ESL В те времена колда годно настраивалась, впрочем и FPS тогда был слишком уж важным. Ведь он увеличивал длину прыжка, темп стрельбы, частоту издаваемых звуков, урон от падения. На турнирах запрещали 333FPS, только 250FPS Сейчас небось на любом мусоре, даже на 8000 APU по идее должно быть 250FPS на Yitch3.CFG для ноутбуков это вообще мастхэв конфиг
-
1234waltz
Member
Є варік - Steam+Proton на Linux.KimRomik: ↑ 30.01.2024 00:38 але тут знову ж згадав, що старі ігри на нових платформах можуть не завестись, бо в них буде відсутня підтримка починаючи від Win 7, драйверів і закінчуючи DX9...
-
Edelveys
Member
Ви помиляетесь, я он на роботі наГеральт: ↑ 29.01.2024 18:59Ага, цілих 20кадрів, замість 14. Інтегроване відео як не вміло в ігри, так і не вміє. Під вузькі задачі може й ок, але не для норм. забавок.Tyler: ↑ 29.01.2024 18:19 в два рази більший фпс ніж в 5700G
Intel(R) Pentium(R) Gold G5420 (сам був в шоці)
ВОТ інколи запускаю. так що ігри запускаються і навіть працюють.
-
Геральт
Member
Edelveys
Мова про нормальні ігри. ВоТ то не гра
Мова про нормальні ігри. ВоТ то не гра
-
TepH
Member
В тому то і проблема, що під телевізор або монітор вже є 7840HS. На ринку давно є купа міні систем на ньому. Він займе набагато менше місця, менше споживає (при фактично тій самій продуктивності) і відкритий кристал легше охолодити. Єдина перевага 8000G - можливість майбутнього апгрейду, але для цього конкретного кейсу, не знаю наскільки це потрібно. Для мене, наприклад, розмір мав набагато більше значення, ніж можливість апгрейду.Valera1976: ↑ 30.01.2024 00:18 На 100$ впаде - вийде шикарний проц для microITX. Під телік або на роботі під моник. І щось легке дітям і не тільки, побавитись і погуглити, ютубчик, кінчик. Не жере не гріється і в очі не кидається. Перевірено на подібному 5700G з Asrock DeskMini X300 Series. Класна штука. Правда, треба почекати на мб microITX.
Я тільки за розширення вибору для користувачів. 8000G - це позитивний реліз, але як відмітили люди вище, дуже не однозначний по цілому ряду причин. Молодші моделі, які в дешевих ноутбуках ще мають право на життя, в десктопі взагалі одне розчарування.
-
Dremjke
Member
FSR и Fidelityfx дают возможность играть в игрушки на этих APU с адекватным fps. Ирушки с возрастом, эмуляторы и прочий софт + всё это на microATX + компактный корпус при минимальном (относительно, конечно) энергопотреблении и отсутствии какой-либо необходимости охлаждать чем-то серьёзнее, чем низкопрофильным куском аллюминия с пропеллером. А если еще учесть тот факт, как эти видеоядра любят в хорошем смысле высокочастотную память... А тут тебе и DDR5 контроллер и частоты хорошие. Универсальный компактный ПК получится, но как всегда, на сцену оверов выходит местная "элита" и начинают свои магнум опусы... Отдельно повеселило сравнение с RX6400 и GTX 1650, это что-то с чем-то