Високий Latency Mon

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Member

Prescott: 26.01.2024 12:46
Евгений King: 26.01.2024 12:37У мене так само було поки парковку ядер не вимкнув,
А надо ли её выкл?

Отправлено спустя 6 минут 40 секунд:
Евгений King: 26.01.2024 12:31Це парковка ядер, покладіть на це болт, це нормально, у іграх і софті ядра не паркуються, то ж все має бути ОК
Або ж сильно андервольтнули і проц трохи коробить, але більше на парковку схоже
Убрал разгон, ничего не поменялось, увидел в Монитор ресурсов что ядра время от времени переходят в режим остановлено)
спойлер
Снимок экрана 2024-01-26 124629.png
Ну я вимкнув і трохи підтюнив загальний Latency системи, майже все що робив вище розписано.
Все що помітив це те, що пропав невеличкий лаг коли запускаю хроміум браузери, раніше такий як статтер пролітав в момент запуску
Перестали багатись драйвери Nvidia в хроміум браузерах
Трошки стабільніший фреймрейт та фреймтайм в іграх, але можливо і плацебо, я прямо не досліджував, бо мені лінь, можу литше сказати що якщо раніше я лочив фпс в APEX на 164-166, бо вище були просадки, то зараз лочу на 197-198 і 99% часу все стабільно і фреймтайм рівно 5мс, жодних стрибків, раніше інколи підсмикувало навіть з локом фпс
До купи ще кастрував драйвер Nvidia через NVCleanstall, вирізав з драйвера все зайве по типу телементрії Ancel і т.п.
Prescott
Member

Евгений King: 26.01.2024 12:37У мене так само було поки парковку ядер не вимкнув, це абсолютна норма на сьогодні
Выкл :beer:
спойлер
Снимок экрана 2024-01-26 130846.png
Отправлено спустя 8 минут 34 секунды:
Так же после ВЫКЛ парковки вырос мин фпс Superposition, теперь стабильно 120+ вместо 60-80 как было ДО, так что эта парковка реально шляпа какая-то.
Евгений King
Member

Prescott: 26.01.2024 13:09
Евгений King: 26.01.2024 12:37У мене так само було поки парковку ядер не вимкнув, це абсолютна норма на сьогодні
Выкл :beer:
спойлер
Снимок экрана 2024-01-26 130846.png
Ну у вас все рівно те саме що й у мене було
Зараз бачу лишився падла драйвер Nvidia та HDaudio.
Далі як хочете можете в драйвері Nvidia режим електроживлення - виставте максимальну продуктивність
Потім в панелі керування, система - дисплей - графіка - стандартні параметри графіки - апаратне прискорення в режим OFF
Це знівелює посмикування від драйвера Nvidia, більшість, але не всі, аби всі прибрати треба драйвер каструвати, бо телеметрія сильно лізе
По HDaudio - видалити всі панелі Realtek і т.п. прибрати з автозагрузки, вимкнути в диспетчері пристроїв всі software components Realtek, вимкнути зайві аудіо девайси там же, сам звуковий пристрій налаштувати в прямий режим, вимкнути всі додаткові можливості покращення звуку та просторовий звук
І вийде у вас до 50us якщо система стоїть без навантаження і до 100us якщо є якесь навантаження, може рідко буде щось проскакувати але то вже погоди не зробить
Prescott
Member

Prescott: 26.01.2024 13:17ак же после ВЫКЛ парковки вырос мин фпс Superposition, теперь стабильно 120+ вместо 60-80 как было ДО, так что эта парковка реально шляпа какая-то.
3й круг подряд фпс 1 к 1 :super:
спойлер
Снимок экрана 2024-01-26 132010.png
Было МИН 60-80 и я уже грешил на какую-то обнову винды или ещё что-то. Убирал разгоны и не помогало.

Отправлено спустя 5 минут 11 секунд:
Евгений King: 26.01.2024 13:17По HDaudio - видалити всі панелі Realtek і т.п. прибрати з автозагрузки, вимкнути в диспетчері пристроїв всі software components Realtek, вимкнути зайві аудіо девайси там же, сам звуковий пристрій налаштувати в прямий режим, вимкнути всі додаткові можливості покращення звуку та просторовий звук
Это я не могу( Звук же будет пластиковый если я выкл эквалайзер и всякие улучшалки(

Отправлено спустя 1 минуту 20 секунд:
Евгений King: 26.01.2024 13:17Далі як хочете можете в драйвері Nvidia режим електроживлення - виставте максимальну продуктивність
Потім в панелі керування, система - дисплей - графіка - стандартні параметри графіки - апаратне прискорення в режим OFF
Это как то напрямую на картинку в играх влияет или повседневное использование?
KSMerg
Junior

Prescott, а якщо вимкнути MSI Afterburner?
Prescott
Member

KSMerg: 26.01.2024 13:52Prescott, а якщо вимкнути MSI Afterburner?
Там разгон) Даже если я его выкл - он мне всё равно нужен.
Евгений King
Member

Prescott: 26.01.2024 13:27
Prescott: 26.01.2024 13:17ак же после ВЫКЛ парковки вырос мин фпс Superposition, теперь стабильно 120+ вместо 60-80 как было ДО, так что эта парковка реально шляпа какая-то.
3й круг подряд фпс 1 к 1 :super:
спойлер
Снимок экрана 2024-01-26 132010.png
Было МИН 60-80 и я уже грешил на какую-то обнову винды или ещё что-то. Убирал разгоны и не помогало.

Отправлено спустя 5 минут 11 секунд:
Евгений King: 26.01.2024 13:17По HDaudio - видалити всі панелі Realtek і т.п. прибрати з автозагрузки, вимкнути в диспетчері пристроїв всі software components Realtek, вимкнути зайві аудіо девайси там же, сам звуковий пристрій налаштувати в прямий режим, вимкнути всі додаткові можливості покращення звуку та просторовий звук
Это я не могу( Звук же будет пластиковый если я выкл эквалайзер и всякие улучшалки(

Отправлено спустя 1 минуту 20 секунд:
Евгений King: 26.01.2024 13:17Далі як хочете можете в драйвері Nvidia режим електроживлення - виставте максимальну продуктивність
Это как то напрямую на картинку в играх влияет или повседневное использование?
Зря ви з під системи крутите звук... Ну якщо альтернатив немає, то що поробиш. Мене задовільняє звук як є на колонках, єдине що я басу на самих колонках підкрутив та режим котрий сподобався на слух обрав (у Edifier S3000 Pro там кілька пресетів, різниця правда мінімальна ).
На наушниках же я слухаю без покращень взагалі, DT 770 Pro + будь яка з профільних звукових дають приблизно такий же звук як з колонок і там всього вистачає )
Якщо ж крутити з драйвера то він вносить суттєву затримку і постійно смикає систему, що можна побачити в LatencyMon, це не сильно критично, мабуть

Стосовно графіки і впливу на картинку в іграх я з писав, що ВСІ маніпуляції в купі щось трошки і дали, якремо кожен пункт я не перевіряв, конкретно те що ви процитували скоріш за все нічого особливого не дає.
Prescott
Member

Евгений King: 26.01.2024 13:53Зря ви з під системи крутите звук... Ну якщо альтернатив немає, то що поробиш. Мене задовільняє звук як є на колонках, єдине що я басу на самих колонках підкрутив та режим котрий сподобався на слух обрав (у Edifier S3000 Pro там кілька пресетів, різниця правда мінімальна ).
На наушниках же я слухаю без покращень взагалі, DT 770 Pro + будь яка з профільних звукових дають приблизно такий же звук як з колонок і там всього вистачає )
У нас с вами совершенно разный уровень звука) у меня встройка, причём далеко не свежая и обычные уши. Так что...
KSMerg
Junior

Вимкнути на деякий час , з метою екперимента.
Prescott
Member

Евгений King: 26.01.2024 13:53Стосовно графіки і впливу на картинку в іграх я з писав, що ВСІ маніпуляції в купі щось трошки і дали, якремо кожен пункт я не перевіряв, конкретно те що ви процитували скоріш за все нічого особливого не дає.
Попробую воспользоваться NVCleanstall, вроде она умеет ставить только драйвер без кучи телеметрии.

Отправлено спустя 38 минут 35 секунд:
Евгений King: 26.01.2024 13:53Стосовно графіки і впливу на картинку в іграх я з писав, що ВСІ маніпуляції в купі щось трошки і дали, якремо кожен пункт я не перевіряв, конкретно те що ви процитували скоріш за все нічого особливого не дає.
Стало меньше по драйверу, но не 100, не знаю что там ещё вырезать надо, я через NVCleanstall_1.16.0 поставил только физикс, драйвер, всё.
спойлер
Снимок экрана 2024-01-26 145837.png
Евгений King
Member

Prescott: 26.01.2024 14:59
Попробую воспользоваться NVCleanstall, вроде она умеет ставить только драйвер без кучи телеметрии.

Отправлено спустя 38 минут 35 секунд:
Стало меньше по драйверу, но не 100, не знаю что там ещё вырезать надо, я через NVCleanstall_1.16.0 поставил только физикс, драйвер, всё.
спойлер
Снимок экрана 2024-01-26 145837.png
Далі возитись сенсу нема, всеодно системний таймер у вас 500 або 1000us
Ви основні трабли прибрали, цього достатньо
Я можу пояснити детально що я ще робив і як, але якщо ви не розберетесь з цією інформацією, то отримаєте потім тільки проблем на одне місце, то ж возитись далі я не раджу
Та й з HDaudio ви не плануєте щось робити, а він якраз привносить багато затримок якщо вірити LatencyMon
Об'єктивно вся ця возня заради возні :gigi:
Ну виключили ми з вами парковку ядер, це тільки збільшило прожорливість системи, в реальних сценаріях роботи/ігри парковка всеодно працює не так агресивно. Те що ви помітили покращення показників Low FPS по суті має дуже низький вплив у реальній грі
Так само якщо живлення відеокарти в макс продуктивність ставити - вона жере і гріється в 2D більше, так драйверу і системі типу краще, але розплата надмірним нагрівом в простої, постоянними активаціями кулерів карти та додатковою копійкою в рахунку за електрику :gigi:
Так само і інші покращення, ну вивів я той самий APEX на стабільні 5мс затримки із стабільним фреймрейтом, до всіх втручань були плаваючі 4.8 - 6.2мс, чесно кажучи кардинальної різниці я не побачив.
LatencyMon фіксував лаги овер пару тисяч в системі, але звук у мене не лагав, хіба тільки якщо у фоні в браузері в трубі музику слухати то в момент перемикання треку проскакував фріз у грі, але тут питання до всратого хроміуму та ютубу бо навіть після всіх маніпуляцій це все ще лишилось трохи помітно і не лікується.

Короче кажучи всі ці оптимізації дають трошки і мають свої наслідки і лізти в ці дебрі є сенс мабуть тільки якщо система якась старенька і треба вижати з неї ВСЕ. На актуальних платформах це не несе об'єктивної користі.
Prescott
Member

Евгений King
Немножко выросли баллы в бенчах на "чистом" драйвере и откл. парковке, думаю на этом можно и успокоится, система и так быстрая, дальше уже чистый спорт) :beer:
vltk
Member

Специально подержал подольше, любопытство MS никогда не убить - все равно сетевая активность.
спойлер
https://ibb.co/0Ff99Yj
Rucha
Member

Prescott: 26.01.2024 16:31 Немножко выросли баллы в бенчах на "чистом" драйвере и откл. парковке, думаю на этом можно и успокоится, система и так быстрая, дальше уже чистый спорт) :beer:
Посмотри потребление эл-ва до этих манипуляций и после.
Prescott
Member

Rucha: 26.01.2024 18:36Посмотри потребление эл-ва до этих манипуляций и после.
У видеокарты потребление вообще не поменялось. Проц 30-40 ватт в простое как и было. :dontknow:
спойлер
Снимок экрана 2024-01-26 185810.png
Снимок экрана 2024-01-26 185831.png
Rucha
Member

Prescott
На видеокарту это вообще никак не влияет. А на проц не может не влиять. Меряй физическим ваттметров!
Prescott
Member

Rucha: 26.01.2024 19:01Меряй физическим ваттметров!
Та не буду я ничего мерять, делать мне больше нечего) ;)
Rucha
Member

Prescott
А зачем LatencyMon мерял?
Prescott
Member

[quote=Rucha post_id=3751102 time=1706289420 user_id=2136][b]Prescott[/b]А зачем LatencyMon мерял?[/quote]

Чтобы систему на задержки проверить :teacher: Экономия каких-то ватт меня не интересует.

[quote="vltk" post_id=3751019 time=1706281916 user_id=12595]Специально подержал подольше, любопытство MS никогда не убить - все равно сетевая активность.[/quote]
Минут 5-10 возьмите, за 2 минуты у меня тоже часть не просыпается. Но показатели впечатляют, руками под нож ушло абсолютно всё из системы?

[off]Отправлено спустя 5 минут 7 секунд:[/off]
[quote="vltk" post_id=3751019 time=1706281916 user_id=12595]Специально подержал подольше, любопытство MS никогда не убить - все равно сетевая активность.[/quote]
За 2 минуты и у меня вот такая красота.
[spoiler][attachment=0]Снимок экрана 2024-01-26 194157.png[/attachment][/spoiler]
Mixx
Member

krivonos-kolya
Убрать фиксы частот, дать работать автоматике через +к частоте в пбор и небольшую отрицательную курву. Ну и все дрова проверить. Скорее всего просто фикс до конца не стабилен. Или может подобное быть из-за нестабильного разгона шины ИФ, да даже памяти.
Ответить