Високий Latency Mon

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Member

Доброго дня, допоможіть будь ласка. Щось не то з драйверами.
Куди дивитись, що зробити. Фото у вложенні
Вложения
1.PNG
2.PNG
Avenger80
Member

fpska
А на что это влияет у вас? Что у вас не так работает, что глючит при этом? Где вы наблюдаете дискомфорт?
Евгений King
Member

fpska: 06.01.2024 15:11 Доброго дня, допоможіть будь ласка. Щось не то з драйверами.
Для початку яка система, яка ОС і т.д. розпишіть
Для деяких нових систем це абсолютна норма
fpska
Member

Евгений King: 06.01.2024 15:53
fpska: 06.01.2024 15:11 Доброго дня, допоможіть будь ласка. Щось не то з драйверами.
Для початку яка система, яка ОС і т.д. розпишіть
Для деяких нових систем це абсолютна норма
i5-14600kf
2x16 DDR4
gtx 970
ssd
windows 10 22h2 (19045.3803)

Отправлено спустя 46 секунд:
Avenger80: 06.01.2024 15:51 fpska
А на что это влияет у вас? Что у вас не так работает, что глючит при этом? Где вы наблюдаете дискомфорт?
Просто бачив, що у людей зовсім помилок не має, або затримки менше ніж 10
Евгений King
Member

Нус... Здається даний софт не вміє в адекватність з поточними архітектурами заліза, ось моя профільна система, i5 13500/b760/@6200-30-36-36-28 DDR5:
спойлер
13212.jpg
При цьому він не реєструє процесс котрий викликав "лаг"
Ба більше скажу, данна програма викликала сумніви ще коли у мене був Lenovo Legion 5 Pro 5800H/3070, вона там рееструвала такі ж нереальні затримки, хоча інша софтина - DPC Latency Checker показувала рівно 1000.
До того ж є спеціальні програми котрі міняють таймери системи і DPC Latency падає рівно вдвічі, по показникам DPC Latency Checker до 500, проте в Latency Mon наче нічого кардинально не міняється.

Як би то не було, я не бачу в своїй системі жодних лагів/фрізів та проблем в продуктивності, аби задаватись питанням даних затримок і шукати якісь рішення. Навіть погравшись з цими таймерами і т.д. і випробувавши різний софт що описував вище я нічого не помітив...
Я практично впевнений що всі ці виміри затримок не актуальні для Win 10/11 і актуального заліза.

PS: якщо хочете спробувати порозбиратись з цим, спробуйте для початку в безпечний режим загрузитись без відеодравера, пророкую що Latency Mon покаже +- таку саму картину, але на цей раз винуватий процесс буде інший, або ж як у мене, буде затримка без "винуватого" процесу
vltk
Member

Win10 LTSE, старая пользую уже лет 5, перенес с 5950Х DDR4 на 7950Х на DDR5 на разных асус рог досках. Винда очищена от лишних процессов в резидентской памяти, но без какой-то спец заточки и понятно не PE. Ниже старый летенси и снял сейчас.
спойлер
DPCL 5950 Crosshair VIII .PNG
DPCL 7950X Asus Crosshair 670E-E .PNG
KSMerg
Junior

Оновлюйте біос, там багато чого поміняли.
Buldozer.
Member

Вот это людям скушно )))
Евгений King
Member

Все ж цікавість перемогла, трохи покопався в гуглі та системі
Вимкнув апаратне прискорення GPU в шиндовс та у драйвері обрав максимальну продуктивність, процесс nvlddmkm.sys (nvidia kernel mode driver) перестав смикати систему.
Вимкнув парковку ядер через реєстр, зникли рідкі івенти системних лагів через постійні перепарковки
Вимкнув зайві софтварні компоненти realtek та intel, зникли постійні смикання системи збоку драйвера realtek
Додатково вимкнув зайві аудіо пристрої та все інше, вимкнув HPET, хоча наче на сьогодні останній вже не сильно впливає на систему, вимкнув VT-d та апаратну віртуалізацію бо непотрібні.
Результат:
спойлер
13212.jpg
LatencyMon більше не бачить нічого критичного, але DPC checker всеодно малює 500, все ж думаю те що бачить DPC checker це якась встановлена системна величина, колись знаходив софтину котра могла регулювати даний таймер і там можна було цей параметр кратно зменшити.
А тепер лишилось побачити чи дало це ЩОСЬ...

PS: банальний запуск браузеру на основі хроміуму викликає в системі лаг овер 2000 по LatencyMon, а запуск відео в даному браузері піднімає DPC latency згідно DPC checker до 1000-1100, то ж не зрозуміло який в цьому всьому сенс.
Та й парковка ядер актуальна тільки коли нема навантаження, вона не працює якщо запущена гра + якийсь софт у фоні
Я більш ніж впевнений що це все в поточний час не актуальна давно тема, навіть коли я бачу в LatencyMon стрибки овер 2000-2500 жодних лагів аудіо у цей час не спостерігається. Просто софт зробив п'ять кроків назад, якщо раніше все йшло до того аби оптимізувати власний продукт наскільки можливо, то зараз всі пхають в свій софт купу гівна аби пільше згрести БІГ дати з людей. Браузер гребе з тебе інфу про використання, Nvidia згрібає тонну метрики, якась софтина в фоні системи котра має виконувати функції виключно DLNA сервера при запуску і оновленні бібліотеки задіює стільки ресурсу системи наче вона там всі твої відео перед запуском в стрім передивляється, аудіодрайвер має 3 поверхи покращень зверху себе навіть якщо ти все вимкнув і т.д. і т.п.

Відправлено через 4 хвилини 38 секунд:
vltk: 07.01.2024 06:22 Win10 LTSE, старая пользую уже лет 5, перенес с 5950Х DDR4 на 7950Х на DDR5 на разных асус рог досках. Винда очищена от лишних процессов в резидентской памяти, но без какой-то спец заточки и понятно не PE. Ниже старый летенси и снял сейчас.
спойлер
DPCL 5950 Crosshair VIII .PNG
DPCL 7950X Asus Crosshair 670E-E .PNG
Стало навіть цікаво, але так лінь розкатувати LTSE і перевіряти чи буде щось подібне на поточному Intel... Але як бути із всратими малими якдрами і планувальником. Win 10 то не вміє працювати нормально з новими Intel всратими процессорами.

Відправлено через 1 годину 27 хвилин 21 секунду:
Так от, я був правий, існує системний GlobalTimerResolution в шинді
Майкрософт в нових системах виставили даний таймер в 1.0 або 1000мс і ресурсами системи або regedit це не правиться, бо параметр менший за одиницю виставити неможливо.
Фактично таймер плаваючий і система встановлює його окремо в кожному випадку, таймер має мінімальні та максимальні значення, що є діапазоном від 15.625 до 0.5
Дефолтне системне значення 1.0
Далі цікавіше, через якусь особливість таймер може встановлюватись в значеннях поза допустимої зони, типу 0.496 і саме це викликає ті 500 або 1000 затримки що малює DPC checker.
20 хвилин гуглу, пара невдалих і неробочих рішень/скріптів, таки найшов невеликий твік з GitHub і як результат:
спойлер
333.jpg
Чи дає це взагалі щось питання відкрите ))
Евгений King
Member

Стосовно помилок якщо їх не багато - це норма.
У мене за пару хвилин напігає пара десятків, якщо запущено тільки LatencyMon.
Якщо з LatencyMon запустити паралельно DPC checker, вони починають конфліктувати поміж собою і кількість помилок збільшується до пари тисяч на секунду.
Також на кількість помилок впливає робота антивірусу, коректно встановлені драйвери, покращення накручені на аудіодрайвер, кількість ядер процессора, активність функції ізоляції ядра, розмір файлу підкачки і де він розташований. По суті своїй це не помилки, це івенти системи коли сталась подія конкуренції за дані і з'явилась черга на якісь дані.
krivonos-kolya
Member

Евгений King
Что можете посоветовать по такому случаю
спойлер
DPC Latency.png
Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
Из железа Ryzen 5 7600 fix частота и напряжение (гонял часами все нормально), материнская плата Gigabyte b650 X AX (rev 1.3 bios FA1) RAM Hynix A-Die (6000 Mhz с настроенными таймингами) Видеокарта AMD Radeon 6800 в исполнении XFX
Система Windows 10 22H2 ( на 11 все то же). Проявляется в играх вв виде статтеров, падения фпс ниже 60 при среднем 150-200
Евгений King
Member

krivonos-kolya: 24.01.2024 10:17 Евгений King
Что можете посоветовать по такому случаю
спойлер
DPC Latency.png
Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
Из железа Ryzen 5 7600 fix частота и напряжение (гонял часами все нормально), материнская плата Gigabyte b650 X AX (rev 1.3 bios FA1) RAM Hynix A-Die (6000 Mhz с настроенными таймингами) Видеокарта AMD Radeon 6800 в исполнении XFX
Система Windows 10 22H2 ( на 11 все то же). Проявляется в играх вв виде статтеров, падения фпс ниже 60 при среднем 150-200
Скоріш за все щось таки в системі барахлить...
Деякі з маніпуляцій, що я описував, несуть незворотній характер, хіба тільки відкатувати систему на точку відновлення, тому я нічого не розписував, кому треба погуглить. Можу лише константувати, що хоча згідно софту мої маніпуляції щось дали - фактичного профіту в іграх (APEX) я не побачив зовсім.
Проте ваш випадок зовсім не схожий на те, що я бачив у себе, у мене максимум проскакували 2000-2500 лаги, у вас же чітко ругається на directX ядро і затримки овер 100к us, там в журналі системи випадково драйвер карти не вилетів в цей час?
Розгін ОЗП на стабільність через TM5 з кастомним профілем хоча б 1usmus_v3 перевіряли? CPU теж перевіряли? Відеокарта 3D Mark TimeSpy проходить і стресс тест там же ?
Про яку саме гру мова?
krivonos-kolya
Member

Евгений King
Буду вдома, сброшу все в авто и протестирую, память гонял часамии в мемтест про, проц ОССТ, 3D Mark проверю отпишусь.
krivonos-kolya
Member

Евгений King
Была проблема в низком напряжении гпу, поднял и все вернулось в норму.
Prescott
Member

И я к вам ворвусь) Что-то скакнуло а что не знаю)
спойлер
Снимок экрана 2024-01-26 122819.png
Последний раз редактировалось Prescott 26.01.2024 12:31, всего редактировалось 1 раз.
Евгений King
Member

Prescott: 26.01.2024 12:29 И я к вам ворвусь)
спойлер
Снимок экрана 2024-01-26 122819.png
Це парковка ядер, покладіть на це болт, це нормально, у іграх і софті ядра не паркуються, то ж все має бути ОК
Або ж сильно андервольтнули і проц трохи коробить, але більше на парковку схоже
Prescott
Member

Евгений King: 26.01.2024 12:31Це парковка ядер, покладіть на це болт, це нормально, у іграх і софті ядра не паркуються, то ж все має бути ОК
Перезапустил, одно и то же почти, вероятно да.)
спойлер
Снимок экрана 2024-01-26 123624.png
Евгений King
Member

Prescott: 26.01.2024 12:36
Евгений King: 26.01.2024 12:31Це парковка ядер, покладіть на це болт, це нормально, у іграх і софті ядра не паркуються, то ж все має бути ОК
Перезапустил, одно и то же почти, вероятно да.)
спойлер
Снимок экрана 2024-01-26 123624.png
У мене так само було поки парковку ядер не вимкнув, це абсолютна норма на сьогодні
Prescott
Member

Евгений King: 26.01.2024 12:37У мене так само було поки парковку ядер не вимкнув,
А надо ли её выкл?

Отправлено спустя 6 минут 40 секунд:
Убрал разгон, ничего не поменялось, увидел в Монитор ресурсов что ядра время от времени переходят в режим остановлено)
спойлер
Снимок экрана 2024-01-26 124629.png
Derogs
Member

Навіть не знаю, система була оновлена з 10 на 11, я б сказав засрана, але таких затримок як в ТС не бачу..
спойлер
LatemcyMon 26.01.2024.png
Ответить