Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
lewerlin
Member

DEVES: 19.01.2024 03:16Вместо того, чтобы пользоваться петличками или заушными,
Для підкастів/стрімів петличка вже не катить. З особистого досвіду. Елементарно - через розмір+вушна дірка ЗК не додає якості. Треба вже щось побільше і ЮСБішне. От ті ж дешеві Фіфіни, або банальні геймерські Хатори/Хайперікси, закривають питання.
konoval
Junior

DEVES: 19.01.2024 03:16 konoval
Для начала поинтересуйся, что такое звукозапись и в каких случаях какой тип микрофона используется.
В последние годы происходит какой-то кретинизм мирового масштаба. Каждая макака сует себе под нос банан здоровенный конденсаторный (а часто и электретный в большом корпусе с закосом под конденсаторный) микрофон, который вообще-то предназначен для использования в закрытой "тихой" комнате студии звукозаписи, с последующей обработкой...

Вместо того, чтобы пользоваться петличками или заушными, которые вдобавок еще и банально удобнее в использовании, человеки творят какую-то дичь. :horror:
Дякую за відгук. Це корисна порада.

Відправлено через :
DEVES: 19.01.2024 03:16 konoval
Для начала поинтересуйся, что такое звукозапись и в каких случаях какой тип микрофона используется.
В последние годы происходит какой-то кретинизм мирового масштаба. Каждая макака сует себе под нос банан здоровенный конденсаторный (а часто и электретный в большом корпусе с закосом под конденсаторный) микрофон, который вообще-то предназначен для использования в закрытой "тихой" комнате студии звукозаписи, с последующей обработкой...

Вместо того, чтобы пользоваться петличками или заушными, которые вдобавок еще и банально удобнее в использовании, человеки творят какую-то дичь. :horror:
Дякую за відгук. Це корисна порада.

Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
lewerlin: 19.01.2024 03:51
DEVES: 19.01.2024 03:16Вместо того, чтобы пользоваться петличками или заушными,
Для підкастів/стрімів петличка вже не катить. З особистого досвіду. Елементарно - через розмір+вушна дірка ЗК не додає якості. Треба вже щось побільше і ЮСБішне. От ті ж дешеві Фіфіни, або банальні геймерські Хатори/Хайперікси, закривають питання.
В мене є петличка. Мікрофон ще не купували. Поки. Спочатку спробуємо пелтичку. Маю на увазі, протестуємо всі варіанти.
IrosLAV
Member

Radio Bay: 19.01.2024 03:27щоб звук був вогонь треба його оброблять потім

Якщо розумієтесь - розкажіть, будь ласка, як. Чи мануал порадите якийсь толковий.
Radio Bay
Member

IrosLAV: 19.01.2024 13:00Якщо розумієтесь - розкажіть, будь ласка, як. Чи мануал порадите якийсь толковий.

Очень поверхостно знаю, но понимаю суть. Если послушать Наки или Дудя, вот у них всё очень хорошо и правильно. В постобработке можно прибрать сибилянты (бесит), непрятные частоты в голосе, выдвинуть низ диапазона и голос станет более бархатистым, проникновенным. У меня саб работает ниже 80Гц с жестким срезом на мониторы, мониторы без саба с ровной АЧХ где-то до 75, там вот с сабом или без сразу чувствуется, голос становится тощим, вроде просто голос, рукой попробовал динамик саба, работает. Объём можно добавить, легкий реверок. Кроме того, многие стримеры ведут передачи за какой-нибудь байдой за спиной, полки с книгами не только умно выглядят, шторы, у Наки сзади "студийные пирамидки". Всё это уменьшает переотражения в комнате. В общем, тоже, что и с вокалом в студии, только на минималках. Уверен, такое можно делать в каком-нибудь Форже (Soundforge) пакетно пресетом. По мануалам придется самому, но примерно что ч чему я изложил и помещение, если есть возможность, надо готовить. Уверен, и поточное вещание можно делать с обработкой в риалтайме, уверен, так и делают. Тут можно покопать OBS (Open Broadcaster Software), там прямо на главной пишут Intuitive audio mixer with per-source filters such as noise gate, noise suppression, and gain. Take full control with VST plugin support. VST - открытый формат студийных аудоиплагиов. Т.е. они далают возможным их накручивать по ходу стрима
lewerlin
Member

Radio Bay: 19.01.2024 15:33Уверен, и поточное вещание можно делать с обработкой в риалтайме, уверен, так и делают. Тут можно покопать OBS
Воно так і робиться. Більшості стрімерів достатньо вбудованих плагінів ОБСки.
Radio Bay
Member

lewerlin: 19.01.2024 19:50Більшості стрімерів достатньо вбудованих плагінів ОБСк
Впевнений, що так. Я з реальною практикою не знаїомий, але знаю, як працюють, наприклад, з голосом на радіо і як його можна змінити у якості, подкрутити низу для бархату, сібіляти, реверки і т.д. Звістно, таке можна робити і в ріалтаймі, та ж ОДБ і свою обробку має та можна підключати VST, а там їх тьма тьмуща цих плагінів. Я иак розумію, що, якщо не зашкварюватися, то ресурсів воно понти жре. VST можна навіть у деякі плеери підключати, по типу зробити "лампу", але я тим не бавився, в мене нативний VST плагін працює, ташкент-фотон 6н8с едішен :)
Radio Bay
Member

Робіть з цим що хочете, ссиль нижче, рідмі в архіві

Fidelizer homepage
Стягнути зіпа (389Кб)
feson
Member

ROCCAT: 14.01.2024 15:23 Порадьте девайс.
Маю чудову 5.1 систему Edifier S550. Зараз підключаю через Asus U7 до USB.
Хочу мати можливість підключити звук з телефону через Блютуз, так і через оптику з телевізора. :rolleyes:
Якщо потрібна USB карта - то любий USB цап з алі який має оптичний вхід та Блютуз.
Наразі їх там...багато...

Отправлено спустя 8 минут 52 секунды:
konoval: 19.01.2024 11:52 В мене є петличка. Мікрофон ще не купували. Поки. Спочатку спробуємо пелтичку. Маю на увазі, протестуємо всі варіанти.
Петличка - це щоб хрипіти щось команді у WOW...чи флоту в EVE online.

Якщо для роботи стрімів чи підкастів ніяка петличка (я маю на увазі бюджетні) не буде рівнею з конденсаторним Shure....ніколи і ніяк..

Абезяни з бананом бажають максимуму якості звуку..... :laugh:
Radio Bay
Member

feson: 21.01.2024 21:57Наразі їх там...багато...
Там 5.1 потрібно
DEVES
Member

lewerlin
Если что, есть такой такое:

Комплект для звукозаписи PreSonus AudioBox iTwo Studio - 5000грн
Фото
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
описание
Комплект для звукозаписи PreSonus AudioBox iTwo Studio
В отличном состоянии, наушниками вообще не пользовались.
(!)Для микрофона необходима стойка либо пантограф (приобретается отдельно).

Аудиоинтерфейс AudioBox iTwo (24-bit/96kHz, 2x2)
Наушники PreSonus HD7 (32 Ом)
Микрофон PreSonus M7 (конденсаторный)
Кабель USB Type A - Type B
Кабель XLR
lewerlin
Member

DEVES: 28.01.2024 18:53Комплект для звукозаписи PreSonus AudioBox iTwo Studio - 5000грн
Сама коробка+мік нові - 10к. Тому ціна хороша, вуха вже бонусом(за них нічого не скажу). Якщо все в робочому стані і ціна вас влаштовує - то ок.
JDS
Junior

Добрий день.
Підкажіть будь ласка, чи є сенс купувати іншу звукову карту для DT240 pro і Edifier R1600t plus?
Еді грали від вбудованої ACL887 і ніби все влаштовувало. Потім начитався тут на формуі про чудо свисток від Епл, купив і різниці не помітив. Думаю, може все ж це під навушники. Порився, знайшов гарнітуру Самсунг і Косс УР20, і зрозумів що це якийсь вау-ефект від свистка. Тепер придбав Beyer DT240 pro. Все чудово, хіба що в деяких записах гучності не вистачає (FLAC через Фубар), тому логічне питання - можливо це не обмеження для цих навушників?
Думаю якщо купувати (зовнішню звукову карту), то G6 на ібеї пошукати, хоча раніше думав на рахунок Xonar U7, але бачу на форумі останні не дуже люблять.
У кого є які ідеї? Бо бачу DT240 багато хто використовує, а от чим підсилює - не розумію. Доречі від 887 зовсім погано грає - каша.
Radio Bay
Member

JDS: 29.01.2024 10:26Еді грали від вбудованої ACL887 і ніби все влаштовувало. Потім начитався тут на формуі про чудо свисток від Епл, купив і різниці не помітив. Думаю, може все ж це під навушники. Порився, знайшов гарнітуру Самсунг і Косс УР20, і зрозумів що це якийсь вау-ефект від свистка. Тепер придбав Beyer DT240 pro
Колупання з усім цим дешманом не коштує витраченніх грошей. Це не є принциповій стрибок у якості. Xonar U7 туди ж.Туди б з некоштовного щось типу iFi, Schiit. По свістках типа iBasso DC01 може хто підскаже. Я з Audioquest Dragonfly стикався, але вони подорожче ніж Епл
JDS
Junior

Radio Bay: 29.01.2024 12:33 Колупання з усім цим дешманом не коштує витраченніх грошей. Це не є принциповій стрибок у якості. Xonar U7 туди ж.Туди б з некоштовного щось типу iFi, Schiit. По свістках типа iBasso DC01 може хто підскаже. Я з Audioquest Dragonfly стикався, але вони подорожче ніж Епл
По Еді зрозуміло, що дешман, а от по 240 думав може є потенціал. Але все ж такі самі думки були, що при вартості вух у 100 баксів, можливо це і є їх межа продуктивності.
Дякую за відповідь.
Radio Bay
Member

JDS: 29.01.2024 14:17По Еді зрозуміло, що дешман, а от по 240 думав може є потенціал
Немає різниці, Еді, не Еді. Є гарні девайсі та ні, що Едіки, що ті Баери будуть гарно відкликатися на гарне джерело, а навушникам ще й підсілювач ніколи не заважав.
JDS: 29.01.2024 14:17 що при вартості вух у 100 баксів, можливо це і є їх межа продуктивності
Звістно то не межа їх продуктивності, звістно це не супервуха, але їх продуктивність напряму залежить від джерела, а ті, що розглядалися не дадуть поштовху, то марне колупання. От той же iFi Audio ZEN Air DAC може щось змінити, цього не слухав, слухав їх Zen Dac v2, оті хлопці щось можуть по звуку.

Відправлено через 1 годину 28 хвилин 53 секунди:
Доречі, якщо ти вважаєш, що з більш дорогими вухами там буде принципова різниця у цих джерелах, то не так.
JDS
Junior

Radio Bay: 29.01.2024 17:40 Доречі, якщо ти вважаєш, що з більш дорогими вухами там буде принципова різниця у цих джерелах, то не так.
Дивлюсь, що iFi Audio ZEN Air DAC в принципі в ту ж ціну, що і G6, то можна було б подумати на рахунок придбання.
А що не так з джерелами? Через Фубар слухаю Флаки з 1700-3500 kbps. Можливо це максимум, що з компа можна взяти, але все ж не так погано. Чи все ж ні?
Radio Bay
Member

JDS: 29.01.2024 19:49Дивлюсь, що iFi Audio ZEN Air DAC в принципі в ту ж ціну, що і G6, то можна було б подумати на рахунок придбання
Так, я спеціально дивився, щоб ціна була в межах розумного
JDS: 29.01.2024 19:49А що не так з джерелами?
Тут у нас легке непорозуміння, я мав на увазі джерело = источник = dac
JDS: 29.01.2024 19:49Через Фубар слухаю Флаки з 1700-3500 kbps. Можливо це максимум, що з компа можна взяти, але все ж не так погано. Чи все ж ні?
Усе гуд, э там всякі DSD, але яне побачив в них сенсу. для меломанства достатньо флака, не погано б по asio чи wasapi exclusive

Відправлено через 49 хвилин 34 секунди:
В цілому відгикі на head-fi.org дуже не погані: iFi audio ZEN Air DAC, це непоганий ресурс
AB-Man
Member

JDS: 29.01.2024 10:26 Добрий день.
У кого є які ідеї? Бо бачу DT240 багато хто використовує, а от чим підсилює - не розумію. Доречі від 887 зовсім погано грає - каша.
У меня DT240 PRO и Audigy RX 3шт и еще три разных материнки ASUS с 887 (на Z270m-plus),892,889. Ну еще есть Edifier 1100 и 1900 TII. Еще каcтомные усилки типы Quad, Sharp на STK от легендарной крутой стереосистемы и довольно интересная чтука - автомагнитола Alpine 131R. К усилкам тоже всякий разный зоопарк подключается.
Вывод такой - звук на всех материнках отличный. Смысла ставить отдельный звук нет при наличии того вывода что выше. Если хочется лучшего - надо брать хороший усилок (не винтаж понятно дело) и какую-нибудь винтажную немецкую стереопару типо Canton Carat c чувствительностью >90. Только при наличии такого уровня аудиосистемы можно задумываться об установке отдельной звуковой. Хотя... вы не сказали что у вас за материнка - может совсем древняя, пусть и на 887-м, тогда все очевидно и так.
lewerlin
Member

AB-Man: 01.02.2024 19:33может совсем древняя, пусть и на 887-м, тогда все очевидно и так.
Може навіть і не древня. Вбудована ЗК - ще та лотерея, на кодек я би особливо не орієнтувався б.
Приклад - дві МСІ
Древнюща офісна, 775 соккет, 888S - звучала прийнятно, а з мінімальним підсиленням(вушна дірка дешевих колонок), взагалі без претензій. Вуха SRH240(Шури).
Знову офісна МСІ, вже на АМ4 - 892, а звук як у 200го(була купа ультрабюджетних ноутів на 200му ріалтеку, було з чим порівняти).
1200/1220 - залежно від реалізації, якість гуляє від "повне г" до "о норм", причому я особисто стикнувся з обома варіантами на одній і тій самі материнці(профільній). Після якоїсь онови біосу, раптом заграло, навіть на фоні дискретки.
Radio Bay
Member

lewerlin: 02.02.2024 00:55Після якоїсь онови біосу, раптом заграло, навіть на фоні дискретки.
Такого я ще не чув, але чому б і ні? Драйвера мають вплил, прошивка ЗК також, от же і біос може 😀
Ответить