Windows з ШІ вимагає не менше 16 гігабайтів пам'яті

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

_FYA_EXel: 21.01.2024 16:44
Alligator: 21.01.2024 16:38
Той що Брандмауер Віндовс? А у чому проблема додати необхідний порт у виключення чи аж клацнути 1 раз дозвіл на використання інтернету для онлайн гри який сам з'являється при спробі підключення гри до мережі?
Нет - не виндовский, поэтому конфликтует. (да и виндовый брандмауер свои процессы не блочит).
Ну и по обновам - то же, зачем мне тестить промежуточные обновления, которые еще и что-то сломать могут, когда намного проще ставить обновы по версиям (уже оттестированные ламерами) :-P
У каждого свои предпочтения, не имею моды допиливать напильником то, что работает с коробки )
_FYA_EXel
Member

Alligator: 21.01.2024 16:53
_FYA_EXel: 21.01.2024 16:44
Нет - не виндовский, поэтому конфликтует. (да и виндовый брандмауер свои процессы не блочит).
Ну и по обновам - то же, зачем мне тестить промежуточные обновления, которые еще и что-то сломать могут, когда намного проще ставить обновы по версиям (уже оттестированные ламерами) :-P
У каждого свои предпочтения, не имею моды допиливать напильником то, что работает с коробки )
Вот именно - каждому свое, кому ОС для юзера, а кому юзер для ОС :D

Отправлено спустя 10 минут 49 секунд:
Mixx: 21.01.2024 08:05 Кстати, может знает кто где почитать хороший гайд по очистке вин 10 от всякого разного забавного? Может софт какой толковый есть? Последнее время винда вкрай оборзела с обновлениями, принудительно-добровольными перезагрузками, изменениями интерфейса, виджетами и прочим ненужным мусором. В идеале бы вообще прибить все что шевелиться до уровня ранней вин7 :gigi:

Интересуюсь в виду наличия в домашнем хозяйстве 2х слабых ноутов и пк средне-начального уровня.
Пиши в ЛС, если интересует почищенная винда - цена вопроса 100грн. :gigi:
unique-neon
Member

Геральт: 21.01.2024 15:20Але смарт на lineage бігає шустріше. Воно й не дивно, адже лишнього менше. В тому числі випиляні гугло-сервіси.
Це так. Старий тел з гігабайтом рам вже ті сервіси не витягував :D
everme
Member

_FYA_EXel: 21.01.2024 16:17
everme: 21.01.2024 13:17 Ставлю сборку от васяна и никаких кортан, виндовс дефендеров, кайф. Винда максимально делает то, что я хочу, но даже в моем случае брыкается, кобыла
А то, что Васян мог удалить нужное, вшить бекдор, скрипт, майнер, т.д. - не смущает. :rolleyes:
Отчаянные люди :-/
Так васян наш парень, проверенный. А вирусы, майнеры и прочее должны же себя как-то проявлять, а если нет так и нету их
_FYA_EXel
Member

everme: 21.01.2024 18:22
_FYA_EXel: 21.01.2024 16:17
А то, что Васян мог удалить нужное, вшить бекдор, скрипт, майнер, т.д. - не смущает. :rolleyes:
Отчаянные люди :-/
Так васян наш парень, проверенный. А вирусы, майнеры и прочее должны же себя как-то проявлять, а если нет так и нету их
Ну если доверенный - no problem :D
everme
Member

_FYA_EXel: 21.01.2024 18:43
everme: 21.01.2024 18:22
Ну если доверенный - no problem :D
к слову виндовс дефендер с кортаной ведут себя может даже хуже чем майнер :gigi: :gigi: :gigi:
Геральт
Member

unique-neon: 21.01.2024 18:18
Геральт: 21.01.2024 15:20Але смарт на lineage бігає шустріше. Воно й не дивно, адже лишнього менше. В тому числі випиляні гугло-сервіси.
До речі, глянув. Працює пошук при вимкн. кортані. І апки запускаються з рядку пошуку і файли/папки шукає
Crossbow
Member

_FYA_EXel: 21.01.2024 16:17И что - не возобновляется обновление через месяц?
ні
_FYA_EXel
Member

Геральт: 21.01.2024 18:49
unique-neon: 21.01.2024 18:18
До речі, глянув. Працює пошук при вимкн. кортані. І апки запускаються з рядку пошуку і файли/папки шукає
:laugh:
Представь себе, и без бинга, и дефендера с телеметрией тоже отлично работает.
Crossbow: 21.01.2024 19:12
_FYA_EXel: 21.01.2024 16:17И что - не возобновляется обновление через месяц?
ні
И на Home версии?
Crossbow
Member

_FYA_EXel: 21.01.2024 19:23И на Home версии?
пробуйте! я не тестив на НОМЕ
_FYA_EXel
Member

Crossbow: 21.01.2024 19:32
_FYA_EXel: 21.01.2024 19:23И на Home версии?
пробуйте! я не тестив на НОМЕ
Зачем мне пробовать, если я знаю :-P (просто указываете, что ваш способ работает только на про-версии).
WhiskeyInTheJar
Member

Mixx: 21.01.2024 08:05 Кстати, может знает кто где почитать хороший гайд по очистке вин 10 от всякого разного забавного? Может софт какой толковый есть? Последнее время винда вкрай оборзела с обновлениями, принудительно-добровольными перезагрузками, изменениями интерфейса, виджетами и прочим ненужным мусором. В идеале бы вообще прибить все что шевелиться до уровня ранней вин7 :gigi:

Интересуюсь в виду наличия в домашнем хозяйстве 2х слабых ноутов и пк средне-начального уровня.
Ставишь LTSC и не морочишь себе голову доработками напильником.
Геральт
Member

WhiskeyInTheJar: 21.01.2024 23:44 Ставишь LTSC и не морочишь себе голову доработками напильником.
Так в LTSC також повно хламу
WhiskeyInTheJar
Member

Геральт: 22.01.2024 08:24
WhiskeyInTheJar: 21.01.2024 23:44 Ставишь LTSC и не морочишь себе голову доработками напильником.
Так в LTSC також повно хламу
Но меньше чем в Home или Pro. Полгода назад ставил ее на ноут с каким-то Селероном года 12-13ого и 4гб ДДР3 в одноканале, при наличии ссд жить вполне можно.
Deadpool
Member

Scoffer то ви мало мали справ значить з робочими ящиками :( які не під корпоративкою.
Особливо не першої свіжості ящики, але бува і нові летять.

Я вже десь матюкався як то весело, коли в тебе ліцушна вінда 10, прилітає апдейт і пк вимикають, а на ранок все. Поламаний завантажувальник, побиті дрова білного зерокса, відвалиться прінтак, просто зависне бо це насе свіжий пк на 1200сокеті, але туди втулили ндд, і він бідний тупо висить бідолага і не може переварити той апдейт і згодом висне і падає в синьку, і банального ребута і відката вже не дає зробити бо недооновився і вінда вже не стартує.

А нещодавний апдейт, три пк вже маю які оновились, стоково у них херокси мережеві підключені, підмінним був хуліпакард, стоять дрова і на той і на інший.
Після оновлення вінди чарівнтм чином запускаєм апку сканера херокса а нам відкриває апку хьюліпакарда :gigi: . Як!? А так. Іду в налаштування, пристрої, бачу свій ксерокс, тицяєм про принтер, додаток принтера, відкриває хуліпакард центр. І ніяк! Не вичистити, зносив дрова всі під корінь, зносив софт, а воно бачить херокс, і автоматично його детектить і вантажить з магазину додаток для НР а не херокса. Реєстр чистив, вручну писав, ніяк. Поступово три пк так один за одним оновились. Ще маю 4 потенційних.
Фікситися лише реінсталом вінди.

А побиті точки відновлення після апдейту? На на одному ящику два рази відкатувався за пів року норм,на третій каже не можу, помилка на тобі, синій екран.

Я вас за апдейти можу нити довго.

Сама він10 живуча тварюка, юзер її вбити майже не може. А але ті апдеци... Самі собі в ногу бладж :gigi:
Scoffer
Member

Deadpool
Та ні, прошки так само гарно працюють. Але я дійсно маю мало справ з віндами, котрі не зарублені всілякими політиками, і в котрих кінцевий користувач може щось руцями накрутити. :D Може в цьому проблема?)))

Відправлено через 34 хвилини 54 секунди:
Але якщо вже на те пішло, то в лінуксі все так само прекрасно ламається якщо лізти руцями куди не слід. Ставиш пакет не з репи по якійсь причині, наприклад якась дуже потрібна софтина більше не оновлюється, і одним махом ламаєш купу залежностей і маєш проблеми при оновленні.

Сама грамотна тут гугла, вони все розділили на максимально незалежні частини і андроїд не має більшості цих всіх проблем.
Deadpool
Member

Scoffer: 23.01.2024 22:13Та ні, прошки так само гарно працюють. Але я дійсно маю мало справ з віндами, котрі не зарублені всілякими політиками, і в котрих кінцевий користувач може щось руцями накрутити. Може в цьому проблема?)))
щастить, я таке лише в одній своїй конторі бачив, в соцзахисті, там шось тіпа 5-6пк і величезна стійка на четверть кімнати з серваком.

а так, лікарні, міськ ради, якісь водоканали, школи, садочки, цнап, поодинокі він_10 ліцухи і амінь.
99% пк які так чи інакше ковиряю ось таке. і випадки дуже кумедні часто =(
зараз відео шукаю про отой драйвер НР який натягував на себе ксерокса, то взагалі перший раз побачив такий прикол. при чому настійниво так щоразу себе ставить і каже я херокс, нічо не знаю. :lol:

Відправлено через 8 хвилин 34 секунди:
Scoffer будні енікея
спойлер
поламані точки відновлення, які до цього працювали, просто закривається вікно і нічого не відбувається)

приколи з принтерами після апдейту вінди
Відправлено через 8 хвилин 11 секунд:
аби не було просто флудом, додам що 16гб наразі це мінімум який я беру/купую якщо ми оновлюємо офісні пк. бо 8гб... я не знаю, нормальна екселька така, або умовна база в Акцесі вижирає і не давиться напару з хромом.

в мене великий парк ще на 4гб, і є екземпляри на 2гб, це біль, страждання, очікування від 15 хвилин, до 2-3 годин поки той пк проведе всі апдейти, навіть ссд не рятує буває.

в лікарнях софт для лікарів, де не в хмарі (хоча я бачив такий, там хром росте на 6+гіг в озу), в 4гб вже не влізається давно, без підкачки нема діла. Нові ноути/пк беру 16гб мінімально. аби було років на 3-5 безболісної роботи.
Scoffer
Member

Deadpool: 23.01.2024 22:41 додам що 16гб наразі це мінімум
А з ші буде всі 32 :rotate:
Deadpool
Member

Scoffer: 23.01.2024 22:45А з ші буде всі 32
вимоги ж до пристоя від 16, поки не бачив що сама ШІ буде всі 16гіг займати)
нагадаю що майкрософт вже доволі давно затвердили стандарт EVO і сертифікація для ноутів передбачає мінімум 16гб в тому числі. там ще багато хороших мінімум, аби це не стало мотлохом за пару років. але ціни на такі від 30к стартують ноути. :rolleyes:

тому більше схоже що він12 буде працювати на пристроях які підпадають частково під стандарт EVO їхній же.
Artem_K
Member

Deadpool
В мене на работі на новому системнику, де окрім 10 Pro більше нічого не було точки відновлення не працювали й видавали помилку. Оновлення на 10-ку качалися, починали встановлюватися, потім казали щось пішло не так й откатувалися назад. Вирішити ото все вдалося тільки оновивши на 11. На ще трьох таких точно же системниках все працює "з коробки".
Ответить