Windows з ШІ вимагає не менше 16 гігабайтів пам'яті

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Предлагаю обсудить Windows з ШІ вимагає не менше 16 гігабайтів пам'яті

тобто Кортана вже йде на пенсію?
Геральт
Member

KimRomik: 19.01.2024 11:10 тобто Кортана вже йде на пенсію?
Кортана то мабуть перше, що треба прибити у вінді.
zaqik
Member

виконуватися у хмарі, але при необхідно й відповідне обладнання
цьому?
Microsoft підвищила мінімальні вимоги для ПК з ШІ до 16 ГБ
Неслабо так, с 4 до 16. Т. е. как в конце и написано - 64 ГБ становится новым минимумом (для комфортной работы одной только ОС "требование" множим на два, плюс ещё столько же докидываем для себя).

И главный вопрос - а отключить можно?
Последний раз редактировалось zaqik 19.01.2024 11:22, всего редактировалось 1 раз.
Georgin
Member

Тепер доведеться докладати щє більше зусиль для того, щоб вінда робила тільки те, що хочеш ти.
Ekz0rcyst
Member

zaqik
Можна взагалі не користуватись тоді і проблем не буде, але якщо взагалі серйозно то жодних проблем не бачу! Справа в тому, що це не майкрософт потрібна ОЗУ, а самому користувачу для комфортної роботи і взагалі для роботи! Все залежить від того як ставити питання та і взагалі у відношенні до справи.
AccessDenied
Member

- Я же не просил... :insane:
- А вот тебе так лучше будет! :idea:

(с)
KimRomik
Member

Ekz0rcyst: 19.01.2024 11:31 zaqik
Можна взагалі не користуватись тоді і проблем не буде, але якщо взагалі серйозно то жодних проблем не бачу! Справа в тому, що це не майкрософт потрібна ОЗУ, а самому користувачу для комфортної роботи і взагалі для роботи! Все залежить від того як ставити питання та і взагалі у відношенні до справи.
а ще кажуть, що ПО жере багато ОЗУ, тому що розробники настільки ліниві і не хочуть оптимізувати код
Crossbow
Member

головне щоб була можливість вимкнути цей "ШІ", і без "вандалізма" вінди\реєстру\служб чи інших костилів, а штатними налаштуваннями !
finalplayer
Member

Crossbow: 19.01.2024 12:07 головне щоб була можливість вимкнути цей "ШІ", і без "вандалізма" вінди\реєстру\служб чи інших костилів, а штатними налаштуваннями !
в ЕС и РФ Копилот не работает. Пока не работает, но всё же.
Ekz0rcyst
Member

KimRomik
Не бачу сенсу так ставити питання! Все зводиться тільки до того наскільки вам це все потрібно.
У мене великі сумніви, що при виборі ПК чи лептопа для користування користувач буде підходити до вибору з точки зору необхідного мінімуму для запуску ОС! Звичайно ні! Абсурд! Звичайно береться з запасом і не тільки ОЗУ, а й ССД, ЦП, ГП, швидка мережа, бо потрібно працювати, а не просто аби було. Все інше лицемірство.
Васильович
Member

але з 2024 року з продажу остаточно зникнуть ноутбуки з меншим обсягом пам'яті
Apple така: - Hold my beer...
:shuffle:
-rwx-
Junior

Crossbow: 19.01.2024 12:07 головне щоб була можливість вимкнути цей "ШІ"
Наверное будет как с учеткой в 11й винде: сначала можно создать локальную, а потом только учетку майкрософт.
Им же надо как-то собирать телеметрию, а ИИ как раз собирает и анализирует.
Crossbow
Member

-rwx-: 19.01.2024 12:18Наверное будет как с учеткой в 11й винде: сначала можно создать локальную, а потом только учетку майкрософт.
мені вже набридло ставити 11ку через команду "обход" OOBE\BYPASSNRO (в мене нема інтернета). Воно ж по дефолту без інета не ставиться ) і вимагає "дай учетку!"
KimRomik
Member

Ekz0rcyst: 19.01.2024 12:15Не бачу сенсу так ставити питання! Все зводиться тільки до того наскільки вам це все потрібно.
У мене великі сумніви, що при виборі ПК чи лептопа для користування користувач буде підходити до вибору з точки зору необхідного мінімуму для запуску ОС! Звичайно ні! Абсурд! Звичайно береться з запасом і не тільки ОЗУ, а й ССД, ЦП, ГП, швидка мережа, бо потрібно працювати, а не просто аби було. Все інше лицемірство.
знаєш чому я досі юзаю Windows 10 Enterprise?
тому що відсутність магазину та деяких функцій не впливає на мій комп"ютерний експерієнс, а при необхідності потрібну програму сам встановлю стороннього розробника
Bukakanga
Member

мммм, а нафиг этот ИИ в винде на компе юзверя вообще нужен? Что он такого будет делать для конечного юзера, чтобы оправдало жор ажно 16 гигов?
Ekz0rcyst
Member

KimRomik
Стор доволі зручна штука, на біса його вимикають я взагалі не маю уявлення. Але це справа кожного що робить з власним пристроєм, навіть для забивання цвяхів. Тому подібні розмови викликають щирий подив та посмішку на обличчі.
Геральт
Member

Ekz0rcyst: 19.01.2024 12:29 KimRomik
Стор доволі зручна штука, на біса його вимикають я взагалі не маю уявлення.
Стор, кортани, svhost, апдейти, едж...те все вимкн/заблочене.
unique-neon
Member

Crossbow: 19.01.2024 12:23мені вже набридло ставити 11ку через команду "обход" OOBE\BYPASSNRO (в мене нема інтернета). Воно ж по дефолту без інета не ставиться ) і вимагає "дай учетку!"
rufus при створенні флешки дозволяє це все обійти

Відправлено через 54 секунди:
Геральт: 19.01.2024 11:18Кортана то мабуть перше, що треба прибити у вінді.
Тоді, на жаль, ламається пошук
Crossbow
Member

unique-neon: 19.01.2024 12:54rufus при створенні флешки дозволяє це все обійти
"костиль".
І мені в більшості випадків доводиться налаштовувати ноути\компи з вже встановленою віндою (з коробки).
unique-neon
Member

wikipedia пише, що з ним таки компютер швидше працює :gigi:
Svchost.exe (Service Host, or SvcHost) is a system process that can host one or more Windows services in the Windows NT family of operating systems.[1] Svchost is essential in the implementation of shared service processes, where a number of services can share a process in order to reduce resource consumption
Последний раз редактировалось unique-neon 19.01.2024 13:07, всего редактировалось 1 раз.
Ответить