Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
daesz
Member

lewerlin: 17.01.2024 22:59
Kirakishou: 17.01.2024 11:44що в AMD не працює FRTC
Тому що в загальному воно таки працює. Не так як у НВ і як особисто вам треба(обмежити ФПС в заставці Геншу, бо гра на цьому моменті ще не детектиться як ЗД).
Не працює FRTC взагалі, і не працює в конкретному сценарії, то тріщки різні речі.
А взагалі зараз реран Кафки :D.
Я на днях пробував у ME:shadow of mordor - і воно не працювало взагалі. Анлес це суто всрата гра яка блочить налаштування драйвера.
SergN
Member

l-m: 17.01.2024 21:22за логікою Kirakishou обов'язково винувата Нвідія

Яка там логіка у нього, воно після цих простирадл спаму тут у темі зараз "на гов..о сходить" та заспамило мені ПМ, хотіло самоствердитися типу наїздом підстаркуватого дядька, проте форум багато чиїх зізнань пам'ятає, тож вже тричі перевзулося "я - не я" і продовжує генерувати кучу маячні, типу думає, що може зачепити. :D Там клініка, а не логіка
Kirakishou
Member

lewerlin: 17.01.2024 22:59Тому що в загальному воно таки працює. Не так як у НВ і як особисто вам треба(обмежити ФПС в заставці Геншу, бо гра на цьому моменті ще не детектиться як ЗД).
Не працює FRTC взагалі, і не працює в конкретному сценарії, то тріщки різні речі.
А взагалі зараз реран Кафки :D.
Читаємо, що написано на сайті амд в описі цієї технології.
Frame Rate Target Control caps performance not only in 3D rendered in-game scenes, but also in splash screens, loading screens and menus, where frame rates can often run needlessly into the hundreds of fps.
Технологія не працює так, як має працювати по заяві самого виробника. Цей високий фпс не тільки в геншині на сплеш скрінах, а і в інших іграх на сплеш скрінах. І не тільки на сплеш скрінах, а також і в деяких самих іграх, як слушно зазначив daesz.
GreenMile: 17.01.2024 14:17Стосовно того, що у вас все працювало на рх470, то ви, мабуть, забули, що в з нею були рівно ті самі проблеми з апаратним декодуванням, які потім пофіксили.
Щиро дякую вам за це посилання. Я придбав відеокарту в 2020 році і не знав, що у попередніх поколінь відеокарт від амуде були ті самі проблеми.
On some Radeon GCN products DXVA H.264 encoded video may experience corruption when fast forwarding or seeking through content
Ваше посилання навело мене на форуми manjaro linux, linux mint, doom9, guru3d, reddit, а також коментарі розробників lavfilters, jellyfin, mpc hc, mpv, vlc. Майже всі рекомендують не користуватися апаратним прискоренням на амуде, бо апаратний декодер амуде це просто шматок лайна. Дякую вам за це посилання, тепер маю залізо-бетонний аргумент, що в амуде криворукі програмісти, які майже десять років не можуть пофіксити проблему з відтворенням H.264. Тому нормальні програмісти та розробники ігор мають оптимізувати свої програми під відеокарти амуде та самостійно вирішувати проблеми, які має вирішувати саме амуде, як виробник відеокарт. Я навіть не уявляв, наскільки все печально. Я здогадувався, що будуть проблеми з драйверами та непрацюючим FRTC, що можуть забанити аккаунти в іграх із-за антилагу від амуде, але навіть не здогадувався, що вони вже майже десять років не можуть пофіксити відтворення відео H.264. Це найпоширеніший у світі кодек. Його чудово відтворюють навіть китайські планшети, яким по десять і більше років. Амуде просто прибирають баг з переліку відомих проблем, а потім знову додають, коли на нього починають жалітися. Який сором.
sselesnes
Member

Kirakishou як вже казав GreenMile, те, що Ви дійшли до форумов manjaro linux, linux mint, doom9 (на guru3d, reddit я і сам ходжу :gigi:) дає Вам ачівку 1/100000 користувачів. Можливо навіть Ваші пости за частотою та вмістом потраплять у кеш гугла. Два різні виробники. Різна архітектура. Різні алгоритми. Ви просто доводите те, що й так зрозуміло – у них деякі функції працюють по-різному, але це не впливає на масовий ринок. Скажу більше – на xbox у amd з такою проблемою не стикаються.

Про писк хотів додати, що з включеним frame limiter + freesync перестав його помічати через відсутність у 99% ігор.
Nikolayovich
Member

Поїхали продажі 4070S і ломаю голову, яку ж брати, RTX 4070 SUPER 12G GAMING X SLIM чи RTX 4070 Super Aorus Master 12G, все-таки вона цікавішою буде, якщо можна, власники гіг 4000 серії - відгукніться, бо я ніколи ними не володів, весь час були асус і мсі!?
heidfeld
Member

Nikolayovich: 18.01.2024 11:24 Поїхали продажі 4070S і ломаю голову, яку ж брати, RTX 4070 SUPER 12G GAMING X SLIM чи RTX 4070 Super Aorus Master 12G, все-таки вона цікавішою буде, якщо можна, власники гіг 4000 серії - відгукніться, бо я ніколи ними не володів, весь час були асус і мсі!?
нафиг тебе этот хуаномусор?, такую бери и не мучайся https://comtrading.ua/prod-vdeokarta-xf ... -g-671798/
Nikolayovich
Member

heidfeld
Не люблю амд, із-за їхні глюки!
El Barrent
Member

Nikolayovich
Точно, такі глюкаві, що їх 2 покоління поспіль в консолі ставлять. Все, пропала людина, а у Kirakishou одним сектантом більше.
Nikolayovich
Member

El Barrent
Но ви з секти амд не вилазите, я ж нічого проти не маю!
El Barrent
Member

Nikolayovich
В мене кожна наступна карта від іншого виробника, тому є деякий об'єктивний досвід.
Nikolayovich
Member

El Barrent
То порекомендуйте, яку зелену взяти!?
sselesnes
Member

Nikolayovich Яб брав 4070 Ti Super 16GB, вона якраз
El Barrent: 18.01.2024 12:06кожна наступна
:gigi:
Nikolayovich
Member

sselesnes
Ні, трохі дорогувато і для мого проца - смисла нема!
El Barrent
Member

Nikolayovich: 18.01.2024 12:54 sselesnes
для мого проца - смисла нема!
Не правда.
Nikolayovich
Member

El Barrent
І ще в БЖ впреться!

А що 4070С гарячіша?
heidfeld
Member

Nikolayovich: 18.01.2024 11:45 heidfeld
Не люблю амд, із-за їхні глюки!
El Barrent: 18.01.2024 11:56 Nikolayovich
Точно, такі глюкаві, що їх 2 покоління поспіль в консолі ставлять. Все, пропала людина, а у Kirakishou одним сектантом більше.
угу, юзаю карты амд с 2004 года. и у всех друзей амд по моим советам стоят, и ни у кого никогда никаких глюков не было и никто не жалуется. а только слышу от сектантов кожанки что у амд какие-то глюки :facepalm: , больные люди, честное слово.
Nikolayovich
Member

https://3dnews.ru/1098922/gigabyte-vipu ... tx-4070-ti
Напавно - це краще, що є!

heidfeld
Моя остання амд (ati) - це 4870 і глюконат ще той був, дрова заходили через версію, та ще й потухла через 2 роки, як гарантія закінчилась, з зеленими такого не було, 5 років навіть була якась і служила на ура!
Последний раз редактировалось Nikolayovich 18.01.2024 14:10, всего редактировалось 3 раза.
Artem_K
Member

heidfeld
У меня была куча карт от S3, ATI, AMD и NVidia (и еще больше собирал народу). И с красными у меня было больше проблем, чем с зелеными. У вас положительная статистика, у меня нет. Человек конкретно просит подобрать карту от зеленых, а ему агрессивно что-то доказывают.
PS. Кстати, пока красные были ATI, у меня к ним вопросов не было.
GreenMile
Member

heidfeld: 18.01.2024 11:41
Nikolayovich: 18.01.2024 11:24 Поїхали продажі 4070S і ломаю голову, яку ж брати, RTX 4070 SUPER 12G GAMING X SLIM чи RTX 4070 Super Aorus Master 12G, все-таки вона цікавішою буде, якщо можна, власники гіг 4000 серії - відгукніться, бо я ніколи ними не володів, весь час були асус і мсі!?
нафиг тебе этот хуаномусор?, такую бери и не мучайся https://comtrading.ua/prod-vdeokarta-xf ... -g-671798/
Сміття тут як раз карта по вашому лінку. І не тому, що це АМД, а тому що оця ГРЕ - це штучний шматок лайна, у якої пам'ять за 100 градусів перегрівається і яка взагалі не представлена в масовому сегменті карт. Тому або 7900хт, або 7800хт, а не це гівно.
Ответить