Последние статьи и обзоры
Новости
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)
-
Moderator
Moderator
Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
-
daesz
Member
І не будете не праві, якщоGreenMile: ↑ 13.01.2024 00:02Бо там просто не морочились, а розділити по дефолтному ТДП. Всім процам менше 100 Вт поклали боксовий кулер, тим, що близько 100 Вт написали "Premium air cooler recommended for optimal performance", тім що вище 100 Вт - написали "Liquid cooler recommended for optimal performance" от і вся рекомендація.
Інтел взагалі нічого не рекомендує конкретним процам, вони написали загальну статейку як це працює і типу обирайте самі: "Consider how you use your PC, and how you plan to use it in the future when making your choice. Though both are excellent solutions, they are designed for slightly different use cases. It’s up to you to decide which is a better fit for how you use your computer." Тобто, якщо слідувати рекомендаціям інтела, я можу на свій 13900к поставити повітря та й по тому.
підрозуміває, наприклад, в браузері сидітиConsider how you use your PC
-
waryag
Member
В свое время по АМДшным рекомендациям кулера (к которым, теоретически, привязана гарантия) не проехался только ленивый техноблоггер. Скорее всего, там банальный недостаток коммуникации между отделами.Vlaad13: ↑ 12.01.2024 18:37Да там рекомендованный, но Инженеры амд от чего то отталкиваются когда именно воду рекомендуют, или они не шарят или как?
В том же 7700х стоит в рекомендациях воздух
Это так для сравнения
-
Baklaikin
Junior
Друзі привіт. Порадьте системник для хлопця 12 років. Грає в танчики, КС, майнкрафт, пубг. Бюджет 25000 грн. Монітор 27 дюймів fullhd. Дивився I3 12100f +h610+ 16 оперативної найдешевшої 3200. Також хочу 1тб ссд та максимально потужну відеокарту. Але підкупила материнка asus tuf a520 з Wi-Fi. Бо кабель тягнути не хочу у іншу кімнату, а на h610 бюджетних плат немає з Wi-Fi. Через це дивився ryzen 5 5500+a520. Але наче інтел в іграх трохи швидше. Ще треба корпус та блок живлення. Колись був блок від вінга з золотим сертифікатом, чи є сенс гнатися за таким. Порадьте будь ласка варіанти. Не впевнений, що юсб Wi-Fi приймач буде настільки ж гарним як вбудований Wi-Fi у материнку. Чи може бути таким гарним?
-
daesz
Member
Baklaikin: ↑ 14.01.2024 23:12 Друзі привіт. Порадьте системник для хлопця 12 років. Грає в танчики, КС, майнкрафт, пубг. Бюджет 25000 грн. Монітор 27 дюймів fullhd. Дивився I3 12100f +h610+ 16 оперативної найдешевшої 3200. Також хочу 1тб ссд та максимально потужну відеокарту. Але підкупила материнка asus tuf a520 з Wi-Fi. Бо кабель тягнути не хочу у іншу кімнату, а на h610 бюджетних плат немає з Wi-Fi. Через це дивився ryzen 5 5500+a520. Але наче інтел в іграх трохи швидше. Ще треба корпус та блок живлення. Колись був блок від вінга з золотим сертифікатом, чи є сенс гнатися за таким. Порадьте будь ласка варіанти. Не впевнений, що юсб Wi-Fi приймач буде настільки ж гарним як вбудований Wi-Fi у материнку. Чи може бути таким гарним?
- спойлер
Я коли собі купляв МП декілкьа місяців тому - також взяв без вайфаю (на момент покупки думав що не потрібно мені його, а потім докупив юсб вайфай / хотспот - шляпа повна, сигнал дуже слабкий; при тому коштував 300 грн, а різниця в ціні між МП з і без вайфай адаптеру була 500грн).Baklaikin: ↑ 14.01.2024 23:12 Не впевнений, що юсб Wi-Fi приймач буде настільки ж гарним як вбудований Wi-Fi у материнку.
-
Mixx
Member
Baklaikin
5500 сейчас дороговат, 3600 выглядит интереснее при той же производительности.
Вайфай на материнке с комплектными антеннами асусовскими будет по лучше дешёвых внешних адаптеров, адекватные внешние аналоги стоят дороже 1000грн, ну и очень влияет расстояние до роутера и наличие преград на пути сигнала, если 5ггц не перегружена и роутер близко - пинг не будет отличаться от кабеля, если же 2.4ггц - можно забить на безпровод в принципе.
Вашего бюджета в принципе хватит на 3600 райзен+16/32гб 3600 памяти, мать с вифи и 12гб 3060 можно втиснуть, будет по шустрее 6600 без хт, а хт стоит как 3060, что делает её безсмысленной покупкой. На сдачу влезет м2 ссд, БП ватт на 550 и корпус с сеткой на морде.
Сейчас домой доеду - накидаю свои мысли в конфигураторе.
5500 сейчас дороговат, 3600 выглядит интереснее при той же производительности.
Вайфай на материнке с комплектными антеннами асусовскими будет по лучше дешёвых внешних адаптеров, адекватные внешние аналоги стоят дороже 1000грн, ну и очень влияет расстояние до роутера и наличие преград на пути сигнала, если 5ггц не перегружена и роутер близко - пинг не будет отличаться от кабеля, если же 2.4ггц - можно забить на безпровод в принципе.
Вашего бюджета в принципе хватит на 3600 райзен+16/32гб 3600 памяти, мать с вифи и 12гб 3060 можно втиснуть, будет по шустрее 6600 без хт, а хт стоит как 3060, что делает её безсмысленной покупкой. На сдачу влезет м2 ссд, БП ватт на 550 и корпус с сеткой на морде.
Сейчас домой доеду - накидаю свои мысли в конфигураторе.
Последний раз редактировалось Mixx 15.01.2024 00:10, всего редактировалось 5 раз.
-
er[socrates]
Member
Baklaikin
смотрю, игрушки онлайновые, так что тяните ethernet. разница в пинге между езернетом и вифи от роутера в соседней комнате довольно существенная.
смотрю, игрушки онлайновые, так что тяните ethernet. разница в пинге между езернетом и вифи от роутера в соседней комнате довольно существенная.
-
Baklaikin
Junior
Оновлюватись не планую, то вже інша збірка буде через деякий час. Поки зараз дохід маленький а порадувати сина хочеться. Тому максимально у відеокарту вкластись хотів і памʼять(ссд,обʼєм). Треба на зараз продуктивне рішення. А взагалі колись за місцевими порадами тут зібрав комп і сидів на ньому аж 8 років)). Зрозумів, що простіше купити нову збірку ніж апгрейдити стару. Був 2500kу розгоні і коли вирішив оновитися то навіть i7 2600k вже не рятував би
-
Mixx
Member
Baklaikin
https://hotline.ua/buymatrix/suitable/2 ... -24129953/
Как-то так, опять же обьем накопителя и ОЗУ можно изменить под себя.
https://hotline.ua/buymatrix/suitable/2 ... -24129953/
Как-то так, опять же обьем накопителя и ОЗУ можно изменить под себя.
-
lewerlin
Member
Для АХ - ні разу. Взагалі немає різниці. Але треба роутер з підтримкою.er[socrates]: ↑ 15.01.2024 00:05смотрю, игрушки онлайновые, так что тяните ethernet. разница в пинге между езернетом и вифи от роутера в соседней комнате довольно существенная.
- спойлер
-
Ananalove
Junior
Допоможіть
Маю мать Asus P8H61-M LX, зараз в ній стоїть проц Intel Core i5-2320 та ОЗУ Goodram DDR3-1333 4ГБх2
Хотілося би вижати з нього максимум за помірні гроші, на сокеті 1155 можна взяти Intel Core i7-3770, та DDR3-1600 8ГБх2
Так i7-3770 на розетці є за дуже спокусливою ціною
https://hard.rozetka.com.ua/ua/376367208/p376367208/
Не до кінця зрозуміло по ОЗУ, ніби як мамка підтримує DDR3 1600 8ГБх2, але не впевнений в цьому. Схиляюся до таких варіантів
https://hard.rozetka.com.ua/ua/excelera ... 212247511/
https://hard.rozetka.com.ua/ua/108643722/p108643722/
Чи є в моєму плані якісь проколи?
Маю мать Asus P8H61-M LX, зараз в ній стоїть проц Intel Core i5-2320 та ОЗУ Goodram DDR3-1333 4ГБх2
Хотілося би вижати з нього максимум за помірні гроші, на сокеті 1155 можна взяти Intel Core i7-3770, та DDR3-1600 8ГБх2
Так i7-3770 на розетці є за дуже спокусливою ціною
https://hard.rozetka.com.ua/ua/376367208/p376367208/
Не до кінця зрозуміло по ОЗУ, ніби як мамка підтримує DDR3 1600 8ГБх2, але не впевнений в цьому. Схиляюся до таких варіантів
https://hard.rozetka.com.ua/ua/excelera ... 212247511/
https://hard.rozetka.com.ua/ua/108643722/p108643722/
Чи є в моєму плані якісь проколи?
-
Grava
Member
Є, Ви вирішили вкладати гроші в мертву платформу. І навіть якщо так, то краще на барахолці/олх це все придбати набагато дешевше.Ananalove: ↑ 15.01.2024 01:51Чи є в моєму плані якісь проколи?
-
lewerlin
Member
"Нове" залізо. Платформу звісно можна грейданути, але точно не новим з магазину. І проц, і пам'ять - це не відеокарти, їх цілком спокійно можна купувати на вторинці(уникаючи зовсім сумнівних варіантів звісно).Ananalove: ↑ 15.01.2024 01:51Чи є в моєму плані якісь проколи?
-
Vlaad13
Member
тем более что там продавец не розетка - а значит тот товар может как работать так и не очень)lewerlin: ↑ 15.01.2024 04:41"Нове" залізо. Платформу звісно можна грейданути, але точно не новим з магазину. І проц, і пам'ять - це не відеокарти, їх цілком спокійно можна купувати на вторинці(уникаючи зовсім сумнівних варіантів звісно).Ananalove: ↑ 15.01.2024 01:51Чи є в моєму плані якісь проколи?
-
acm_fan
HWBOT OC Team
На прошлой (перед Вашим постом) странице был аналогичный запрос/ответ, почему Вам так сложно потратить 1 мин на пробежать глазами, а мы тут снова одно и то же будем писать?Baklaikin: ↑ 14.01.2024 23:12Порадьте системник для хлопця 12 років. Грає в танчики, КС, майнкрафт, пубг. Бюджет 25000 грн.
viewtopic.php?p=3740663#p3740663
Выжимка:
Плюс ещё по Вашему случаю отдельно:acm_fan: ↑ 10.01.2024 05:56Всё это если Вы готовы собирать сами, поэтому и совет(-ы) про максимальный выхлоп на Ваш бюджет.
3600+RTX 3050 vs 5600+RTX 3060 - просто разные по уровню системы
Они как бы на то и бюджетные Купить свисток (с кабелем в комплекте) или даже PCI-E адаптер ноль проблем. Вы для начала с платформой определитесь и готовностью покупать не только в rztk условной. А то ещё всплывёт нюанс про денег вообще нет, всё будет в рассрочку, поэтому про какую вторичку тогда говоритьBaklaikin: ↑ 14.01.2024 23:12бюджетних плат немає з Wi-Fi
- спойлер
- CS2 18+ если что
У Вас план выстроить систему на базе донной мамы, которая есть. Цена ей точно меньше 1000 грн, но пусть так. Примем её за X, Вы же планируете сделать 3x к мёртвому (и давно) 1x, итого получить 4х старого хлама.Ananalove: ↑ 15.01.2024 01:51Чи є в моєму плані якісь проколи?
Ближе к делу.
https://browser.geekbench.com/processor ... re-i7-3770
- спойлер
- CPU Benchmark Scores
670
Single-Core Score
2297
Multi-Core Score
- спойлер
- CPU Benchmark Scores
991
Single-Core Score
2852
Multi-Core Score
Взять за 4к грн комплект с ним (на базе AM4) ноль проблем.
Плюс встройка (видео) у него бодрее неизвестно во сколько много раз.
Пример первый, что смог придумать, вероятно, для AM4 есть даже что-то интереснее.
Резюме - забыть за H61 и отправить его в музей на olx всем комплектом, так уйдёт намного быстрее вернее, чем поштучно, i3 и прочее уже реально мало кому нужно.
-
Ananalove
Junior
Може і в мертву, але вона працює 10 років і зі своїми задачами справляється. В ігри не граю, тільки для інтернету та інколи дружина щось по роботі використовує. Зараз просто запущена віндовс з браузером, музикою та парою програм на 50-80% навантажує проц, та на 4.5 з 8 ГБ оперативу. А тут за 3к грн я отримаю вдвічі кращий процесор та вдвічі більше оперативної пам'яті. Дивився я ціни на олх, там сплошні перекупи, у яких ціна як на розетці у більш менш перевірених продавців.Grava: ↑ 15.01.2024 03:18Є, Ви вирішили вкладати гроші в мертву платформу. І навіть якщо так, то краще на барахолці/олх це все придбати набагато дешевше.Ananalove: ↑ 15.01.2024 01:51Чи є в моєму плані якісь проколи?
Брати у перекупа, чи моніторити десятки оголошень звичайних людей щоб зекономити пару собень, ну не знаю чи варто ризикувати. Набагато дешевше не вийде придбати, я вже порівнював ціни.
-
lewerlin
Member
А Зіони ви дивилися ?Ananalove: ↑ 15.01.2024 09:02Дивився я ціни на олх, там сплошні перекупи, у яких ціна як на розетці у більш менш перевірених продавців.
Брати у перекупа, чи моніторити десятки оголошень звичайних людей щоб зекономити пару собень, ну не знаю чи варто ризикувати. Набагато дешевше не вийде придбати, я вже порівнював ціни.
-
Grava
Member
Ananalove
Барахолка - и7 2600 за 900 та 2х8гб 1600мгц за 700. Але якщо є бажання придбати те саме на розетці - ваше право.
Барахолка - и7 2600 за 900 та 2х8гб 1600мгц за 700. Але якщо є бажання придбати те саме на розетці - ваше право.
-
Ananalove
Junior
acm_fan
Чому ви вирішили що воно мертве, якщо воно працює і для моїх потреб вистачає? Я отримаю вдвічі більше продуктивності, при тому що мене влаштовує те що маю. Просто буде запас ще на декілька років за невеликі гроші.
Чому ви вирішили що воно мертве, якщо воно працює і для моїх потреб вистачає? Я отримаю вдвічі більше продуктивності, при тому що мене влаштовує те що маю. Просто буде запас ще на декілька років за невеликі гроші.
-
Baklaikin
Junior
Я передивився декілька сторінок.Так, бажано в россрочку придбати. Хотів почути думки з приводу І3 12100 проти райзен 5500. Система на 6 місяців, далі продавати будемо через переїзд. Бережу кожну копійку тому і спитав з вказуванням бюджету
-
Artem_K
Member
Ananalove
А де там по лінках Розетка - то ж тіж самі перекупи REPARTS та Vendedor )
А де там по лінках Розетка - то ж тіж самі перекупи REPARTS та Vendedor )