Реліз технології генерації кадрів AMD Fluid Motion Frames заплановано на кінець січня

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Enjthesilence: 13.01.2024 14:33 Нічого дивного, панель від нвідія (аналог каталіст) об'єднали з (gforce expirience) і вийшов Адреналін. В нвідія ти просто маєш змогу ставити лише драйвер чи пакетом разом з гексп.
Там ще батнік, яким криві в НВ налаштовуються, обєднали :D
І в мене адреналін таки без реєстрації. А тобі без реєстрації хіба ота вбога панель, пакетом з драйвером, ага
А до речі, оте твоє ansel в панелі є? Бо якщо ні, все одно ж GE треба ставити.
Enjthesilence
Member

Геральт: 13.01.2024 14:38
Enjthesilence: 13.01.2024 14:33 Нічого дивного, панель від нвідія (аналог каталіст) об'єднали з (gforce expirience) і вийшов Адреналін. В нвідія ти просто маєш змогу ставити лише драйвер чи пакетом разом з гексп.
Там ще батнік, яким криві в НВ налаштовуються, обєднали :D
І в мене адреналін таки без реєстрації. А тобі без реєстрації хіба ота вбога панель, пакетом з драйвером, ага
А до речі, оте твоє ansel в панелі є? Бо якщо ні, все одно ж GE треба ставити.
Жесть, ти так кажеш про "ставити", це не так важко, як ти думаєш, треба просто встановити драйвер і все :laugh: Ну і реєстрація, це звичайно також неймовірно довгий процес, хоча якщо не помиляюсь там можливий вже автономний режим, не можу сказати, тому що ставлю виключно драйвер без гексп.
Геральт
Member

Enjthesilence: 13.01.2024 14:48 Жесть, ти так кажеш про "ставити", це не так важко, як ти думаєш, треба просто встановити драйвер і все :laugh: Ну і реєстрація, це звичайно також неймовірно довгий процес, хоча якщо не помиляюсь там можливий вже автономний режим, не можу сказати, тому що ставлю виключно драйвер без гексп.
Оце так поворот. То навіщо ти приволік ansel в якості аргумента, якщо ним не користуєшся? Та й оті всі оверлеї аналогічно. Те, що існує АB і Fraps, я і так знаю.
А НВ могла б взагалі погрупувати фічі в якісь пакети: starter/home/creator/enthusiast... і підписку зафігачити. Ви б і тоді нахвалювали "пакетність" :)
Enjthesilence
Member

Геральт: 13.01.2024 15:58
Enjthesilence: 13.01.2024 14:48 Жесть, ти так кажеш про "ставити", це не так важко, як ти думаєш, треба просто встановити драйвер і все :laugh: Ну і реєстрація, це звичайно також неймовірно довгий процес, хоча якщо не помиляюсь там можливий вже автономний режим, не можу сказати, тому що ставлю виключно драйвер без гексп.
Оце так поворот. То навіщо ти приволік ansel в якості аргумента, якщо ним не користуєшся? Та й оті всі оверлеї аналогічно. Те, що існує АB і Fraps, я і так знаю.
А НВ могла б взагалі погрупувати фічі в якісь пакети: starter/home/creator/enthusiast... і підписку зафігачити. Ви б і тоді нахвалювали "пакетність" :)
Справа не в тому, чим я користуюсь, мова наче не про це йшла) Так амд так і зробила, капусту в один пакет де 90% непотріб, просто розумієш, кожна з тих фіч в адреналіні програє її окремим аналогам, які для цього створювались, а так я купу раз писав, що оверлеями не користуюсь, як і записом монітора чи стрімінгом, а якщо і користуюсь, використовую нормальне по для цього і так би робив з радеоном.
Геральт
Member

Enjthesilence: 13.01.2024 16:09 Справа не в тому, чим я користуюсь, мова наче не про це йшла) Так амд так і зробила, капусту в один пакет де 90% непотріб, просто розумієш, кожна з тих фіч в адреналіні програє її окремим аналогам, які для цього створювались, а так я купу раз писав, що оверлеями не користуюсь, як і записом монітора чи стрімінгом, а якщо і користуюсь, використовую нормальне по для цього і так би робив з радеоном.
А, ну то я не так тебе зрозумів, буває. Бо перераховував лише ті фічі, якими користуюсь, а не різні там AMD Link

По виділеному: не зовсім так, в твоєму випадку кожна з окремих фіч GE програє аналогам, тому ти і не ставиш GE.
Натомість, коли я шукав даунвольт карти, то мені повністю вистарчало адреналіна і ніякий АB для того не був потрібний. Та його і зараз не ставлю.
Тому геть не зрозуміло, що ти хочеш довести. Що в НВ щось там є? Ну, є, частково. Настільки криве, що навіть фанати не користуються.
Enjthesilence
Member

Геральт: 13.01.2024 16:31
Enjthesilence: 13.01.2024 16:09 Справа не в тому, чим я користуюсь, мова наче не про це йшла) Так амд так і зробила, капусту в один пакет де 90% непотріб, просто розумієш, кожна з тих фіч в адреналіні програє її окремим аналогам, які для цього створювались, а так я купу раз писав, що оверлеями не користуюсь, як і записом монітора чи стрімінгом, а якщо і користуюсь, використовую нормальне по для цього і так би робив з радеоном.
А, ну то я не так тебе зрозумів, буває. Бо перераховував лише ті фічі, якими користуюсь, а не різні там AMD Link

По виділеному: не зовсім так, в твоєму випадку кожна з окремих фіч GE програє аналогам, тому ти і не ставиш GE.
Натомість, коли я шукав даунвольт карти, то мені повністю вистарчало адреналіна і ніякий АB для того не був потрібний. Та його і зараз не ставлю.
Тому геть не зрозуміло, що ти хочеш довести. Що в НВ щось там є? Ну, є, частково. Настільки криве, що навіть фанати не користуються.
Мова лише йшла про те, що функціонал є і навіть був раніше у зелених, було би дивно, якби радеон повторили gfrcexp та шадоуплей зразка 2013 року у 2020. Там все рівно в адреналіні реально робочого контенту кіт наплакав, а той що є, має кращі аналоги в окремих програмах та й якби був запит, це давно засунули в gfrcexp. Про яке "криве" ти кажеш, не розумію) Те що в тебе більше кастомізації в оверлеї і все, ну це перемога, так. Все що ти там називав, окрім кривого "чіл" є і у зелених, у якому вигляді, інше питання, тому що і радеон далекий в цьому плані від ідеалу, я взагалі здивований, що хтось дійсно з користувачів ос.юа користується оверлеями від амд чи зелених.
VladimirV
Member

В панели управления Nvidia, в разделе управления 3D приложениями, там на самом деле тьма настроек под каждое приложение, которое ты сам выбираешь хоть в ручную по exeшнику, просто этим мало кто пользуется. Но там есть все - масштабирование, сглаживание любое, режимы обработки, разные синхры, ограничители как активных так и фоновых фпс, буферизации, коррекции. Просто дефакто этим никто не пользуется за ненадобностью, но решить можно много проблем вручную. Да выглядит панель старомодно но функционал там нормальный. если собираешь комп какому-то чайнику все таки в приоритете поставить нвидию, меньше вопросов будет. А для продвинутого - так он сам решит что ему надо и найдет решение косяков на своем пк.
daesz
Member

VladimirV: 13.01.2024 20:18 В панели управления Nvidia, в разделе управления 3D приложениями, там на самом деле тьма настроек под каждое приложение, которое ты сам выбираешь хоть в ручную по exeшнику, просто этим мало кто пользуется. Но там есть все - масштабирование, сглаживание любое, режимы обработки, разные синхры, ограничители как активных так и фоновых фпс, буферизации, коррекции. Просто дефакто этим никто не пользуется за ненадобностью, но решить можно много проблем вручную. Да выглядит панель старомодно но функционал там нормальный. если собираешь комп какому-то чайнику все таки в приоритете поставить нвидию, меньше вопросов будет. А для продвинутого - так он сам решит что ему надо и найдет решение косяков на своем пк.
В амуде це все також є.
VladimirV
Member

daesz: 13.01.2024 21:15 В амуде це все також є.
Если есть такое в амд (у меня нет под рукой проверить), то в том же геншине поставить через .exe файл игры Лок фпс в условных 300 в активном окне и в фоне в условных 100.
спойлер
Изображение
Если не сработает, то большие вопросы к софту в принципе. потому что такое должно работать в не зависимости от движка и кат-сцен и глобальных параметров.
daesz
Member

VladimirV: 13.01.2024 21:33
daesz: 13.01.2024 21:15 В амуде це все також є.
Если есть такое в амд (у меня нет под рукой проверить), то в том же геншине поставить через .exe файл игры Лок фпс в условных 300 в активном окне и в фоне в условных 100.
спойлер
Изображение
Если не сработает, то большие вопросы к софту в принципе. потому что такое должно работать в не зависимости от движка и кат-сцен и глобальных параметров.
Немає потреби, там в самій грі можна вибрати або 30, або 60 фпс, а більше сама гра не дозволяє. Але от під час першої заставки з логотипом девелопера - воно не діє. Та й через адреналін, схоже, також :)

Поки шукав де воно є, то ще й знайшов, що тут можна налаштувати це все під кожну окрему гру, включаюти навіть налаштування оверклоку під кожну гру. Хоча кому це може бути потрібно - не зрозуміло.
спойлер
Изображение
_FYA_EXel
Member

daesz: 13.01.2024 21:36 налаштування оверклоку під кожну гру. Хоча кому це може бути потрібно - не зрозуміло.
Так :lamer: не потрібно, а у меня к примеру бладурсы отлично идут на 75Вт, зачем мне жарить и слушать видяху на 135Вт.
daesz
Member

_FYA_EXel: 13.01.2024 21:58
daesz: 13.01.2024 21:36 налаштування оверклоку під кожну гру. Хоча кому це може бути потрібно - не зрозуміло.
Так :lamer: не потрібно, а у меня к примеру бладурсы отлично идут на 75Вт, зачем мне жарить и слушать видяху на 135Вт.
Так можна тоді виставити фрейм ліміт, а не відключати/включати налаштування оверклоку/даунвольту :)
Donate
Member

daesz: 13.01.2024 22:19
Так можна тоді виставити фрейм ліміт, а не відключати/включати налаштування оверклоку/даунвольту :)
Це не працює буст завжди йде на повну, навідь коли 50% навантаження :gigi:
_FYA_EXel
Member

daesz: 13.01.2024 22:19
При чем тут фрейм-лок :lamer: , у меня и так вертикалка включена и что на 135, что на 75 - одинаково фпс ибо движок игры не оптимизирован.
PS. Между прочим именно эта настройка и повлияла в свое время, на мой выбор в сторону 6600хт, а не 3060 :learn:
daesz
Member

Я просто включаю всюди вісінк і в мене карта із будь-якою запущеною грою в ультра та стрімом їсть 80 Вт, більше тільки коли включаю промені, але я їх включав поки тільки в хоґвартсі, кп77 та джедай сурвайворі, от там вже спокійно під 200, а в КП ще більше їсть :)
l-m
Member

Enjthesilence: 13.01.2024 14:33 Хех, ну так залишився твій сем, який працює в 10 іграх, а в деяких навіть викликає зворотній ефект, супер технологія звичайно, куди там dlss чи dldsr з rtx.
Воно всюди працює на АМД.
А зворотній ефект то на Нвідії, тому там працює тільки в тих іграх які у білому списку Нвідії (що справді тільки 10?).
Порівнювати технологію яка підвищує чисту швидкодію з апскейлом це вже пахне клінікою.
Геральт
Member

Enjthesilence: 13.01.2024 16:42 Мова лише йшла про те, що функціонал є і навіть був раніше у зелених, було би дивно, якби радеон повторили gfrcexp та шадоуплей зразка 2013 року у 2020. Там все рівно в адреналіні реально робочого контенту кіт наплакав, а той що є, має кращі аналоги в окремих програмах та й якби був запит, це давно засунули в gfrcexp. Про яке "криве" ти кажеш, не розумію) Те що в тебе більше кастомізації в оверлеї і все, ну це перемога, так. Все що ти там називав, окрім кривого "чіл" є і у зелених, у якому вигляді, інше питання, тому що і радеон далекий в цьому плані від ідеалу, я взагалі здивований, що хтось дійсно з користувачів ос.юа користується оверлеями від амд чи зелених.
Ти можеш і без панелі драйвер використовувати ;)
А контент у АМД робочий весь. Так, інколи з багами. Але в кого їх нема.
l-m: 14.01.2024 02:07 Воно всюди працює на АМД.
А зворотній ефект то на Нвідії, тому там працює тільки в тих іграх які у білому списку Нвідії (що справді тільки 10?).
Порівнювати технологію яка підвищує чисту швидкодію з апскейлом це вже пахне клінікою.
Так виглядає, що і з генератором буде подібно. У АМД на рівні драйвера, в НВ - окремо в іграх.
Последний раз редактировалось Геральт 14.01.2024 08:43, всего редактировалось 1 раз.
BoKl
Member

Підкажіть, що може бути, раз на місяць-два, бува три, комп отримує блекскрін в іграх, чи ютубі, і вимикається тільки зажатою кнопкою павер. Після чого я видаляю утилітою від амд драйвера, встановлюю заново, версія драйверів нема значення, і все працює далі. Живу з цим з самої купівлі. Тестував бубликом, все стабільно працює.
_FYA_EXel
Member

BoKl: 14.01.2024 08:43 Підкажіть, що може бути, раз на місяць-два, бува три, комп отримує блекскрін в іграх, чи ютубі, і вимикається тільки зажатою кнопкою павер. Після чого я видаляю утилітою від амд драйвера, встановлюю заново, версія драйверів нема значення, і все працює далі. Живу з цим з самої купівлі. Тестував бубликом, все стабільно працює.
Забыть про бублик, и протестить нормальными прогами типо - OCCT и memtest_vulkan.
AMD Crash Defender Service еще может вызывать глюки, рекомендую его отключать. :learn:
everme
Member

_FYA_EXel: 14.01.2024 13:48
BoKl: 14.01.2024 08:43 Підкажіть, що може бути, раз на місяць-два, бува три, комп отримує блекскрін в іграх, чи ютубі, і вимикається тільки зажатою кнопкою павер. Після чого я видаляю утилітою від амд драйвера, встановлюю заново, версія драйверів нема значення, і все працює далі. Живу з цим з самої купівлі. Тестував бубликом, все стабільно працює.
Забыть про бублик, и протестить нормальными прогами типо - OCCT и memtest_vulkan.
AMD Crash Defender Service еще может вызывать глюки, рекомендую его отключать. :learn:
я когда бывает захожу в адреналин, мне пишет что был краш. Но краша не было. Всё регулирую АB, драйвер ставлю минимальный, но всё равно напрягает, краш какой-то бл
Ответить